Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#1902 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by phillie »

Pa sinoc gledam na FTV na dnevniku, Kemo govori o Jukinoj igri, i kontam, sad kad dadnu isjecke sa neke utakmice prije pet dana odigranoj, kad ono Pjanketov sazetak :D :D :D Trazi im procenat preko AMUS-a :D
Pjanic15

#1903 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

phillie wrote:Pa sinoc gledam na FTV na dnevniku, Kemo govori o Jukinoj igri, i kontam, sad kad dadnu isjecke sa neke utakmice prije pet dana odigranoj, kad ono Pjanketov sazetak :D :D :D Trazi im procenat preko AMUS-a :D
Čudno i meni bilo gledati na TV ekranu :lol: , Kemo mi dođe milju. :mrgreen:
Mustang1

#1904 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

Prvo sacekaj jos par sedmica i onda im uzmi lovu :D
uncas

#1905 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by uncas »

Mali_Vuk wrote:
Pjanic15 wrote:U 2h protiv Bullsa. :)

Pravo rano :D

Probat ću i ja da ne zaspem. Ako omehnem uzdam se u tebe Pjanke, makar neki sažetak. Za nas dedo diviziju :D
Odeš lijepo na http://stats.nba.com/player/#!/203994/gamelogs/
i klikas na plave brojeve 8) Isto vrijedi za sve nba igrače
It_is_a_Leclerc

#1906 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Pjanke bi trebao da razmisli o dopisu i molbi ovim tv kućama da mu potpišu makar YT kanal... Jebote, samo stave - Izvor : Youtube. Totalni bezobrazluk.
BHF_Manijak

#1907 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by BHF_Manijak »

Cim stavis izvor youtube ogradio si se, jer samim postavljanjem na youtube ti si njima prepustio autorska prava.
Pjanic15

#1908 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

BHF_Manijak wrote:Cim stavis izvor youtube ogradio si se, jer samim postavljanjem na youtube ti si njima prepustio autorska prava.
Ne, prema tome bi youtube mogao da radi šta hoće od klipova ili neko ko preuzima sa youtube van njega, međutim pravila nisu takva. Imaš ti ako hoćeš pravo i mogućnost da tražiš svoja autorska prava i na youtubeu i van njeg.
Mustang1

#1909 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

Na b92 cesto kad je izvjestaj sa utakmice budu slike a ne video .. Tom logikom sta i njima fali da uzmu video sa youtube i objave na vijestima .. Ocigledno ima zabrana neka
E sad ne bi me cudilo da ima u Srbiji a nema kod nas ta zabrana :D
Butmiran

#1910 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Butmiran »

Možda sam glup ali je li možeš ti tražiti ta neka prava od youtubea ako postavljaš klipove koji se režu sa nelegalnih strimova? :D
MOSALJOZE

#1911 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

dajte kakav link
MOSALJOZE

#1912 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Mustang1 wrote:Na b92 cesto kad je izvjestaj sa utakmice budu slike a ne video .. Tom logikom sta i njima fali da uzmu video sa youtube i objave na vijestima .. Ocigledno ima zabrana neka
E sad ne bi me cudilo da ima u Srbiji a nema kod nas ta zabrana :D
Na AJB često bude samo slika,a kada ubace video to je onda HD kvaliteta.
Logovan

#1913 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Logovan »

Juka sretno. :thumbup: Nemam snage da ga pratim. Kad se probudim hoću da vidim 7+. :D
Pjanic15

#1914 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

Butmiran wrote:Možda sam glup ali je li možeš ti tražiti ta neka prava od youtubea ako postavljaš klipove koji se režu sa nelegalnih strimova? :D
Nisam to pokušao i ne znam jer svaki nba klip kada se postavi izbaci da je to njihov autorski materijal, ali dozvoljavaju da se postavlja na youtube za razliku od nekih koji ne dozvoljavaju npr. engleska, španska i sl. lige u fudbalu, koje ti udare strike (ima nekih trikova kako zaobići ali to je kockanje), a 3 takva strikea ti ugase kanal. (nedavno su i facetvu blokirali youtube kanal sigurno zbog nekih sličnih stvari ) Ne vjerujem da možeš tražiti prava jer je već obllježeno od nba, e sada druga je priča da li bi NBA mogao da traži autorska prava od tih tv stanica što emituju klipove jer su bez obzira što ih ja režem, ipak vlasništvo nba.
BHF_Manijak

#1917 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by BHF_Manijak »

Ne budite ba neozbiljni, cuj da AJB preuzme sa youtube-a neki video i to iskoristi za inserte! :mrgreen: :mrgreen:

Drugo su ostale TV kuce i kucice. Nova TV recimo godinama je slike stavljala kada govore o Ligi prvaka, jer nisu prava imali, osim one jedne godine kad su oni otkupili dio. Svabe recimo 80% slike koriste, jer je tamo bas jebena regulativa... Sjecam se recimo da su u emisijama pravili vlastite 3d animacije kako bi docarali neku situaciju, jer nisu recimo mogli video sa Svjetskog prvenstva uzeti tj. nisu prava imali!
Jebi ga ozbiljna zemlja, ozbiljni zakoni, ozbiljni mediji... Kod nas sve u kontru.

No, vratimo se temi! :mrgreen: :mrgreen:
Butmiran

#1918 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Butmiran »

Gibson debilu đe ćeš na Juku? :D Vazda me nervir'o ovaj kloc kad igra protiv Mirze, valjda ga Juka sad malo ubije. :D
Pjanic15

#1919 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

BHF_Manijak wrote:Ne budite ba neozbiljni, cuj da AJB preuzme sa youtube-a neki video i to iskoristi za inserte! :mrgreen: :mrgreen:

Drugo su ostale TV kuce i kucice. Nova TV recimo godinama je slike stavljala kada govore o Ligi prvaka, jer nisu prava imali, osim one jedne godine kad su oni otkupili dio. Svabe recimo 80% slike koriste, jer je tamo bas jebena regulativa... Sjecam se recimo da su u emisijama pravili vlastite 3d animacije kako bi docarali neku situaciju, jer nisu recimo mogli video sa Svjetskog prvenstva uzeti tj. nisu prava imali!
Jebi ga ozbiljna zemlja, ozbiljni zakoni, ozbiljni mediji... Kod nas sve u kontru.

No, vratimo se temi! :mrgreen: :mrgreen:
NBA bi ih lako mogao tužiti jer nemaju prava (inače bi imali direktan materijal od NBA, a ne preko ytube i mene npr. :mrgreen: ). Meni kad NBA pošalje copyright claim da je to njihov klip ja to moram potvrdit i to je ko nekakav ugovor, kažu da je to njihov klip i da ga mogu koristiti, dok ove TV stanice bi također morale imali neki vid ugovora, inače nelegalno emitiraju, pa čak bio to AJB i javni servisi u ovom slučaju. :lol: Ovo što stavljaju izvor youtube je niđe veze i ne pije vode jer opet nije taj klip vlasništvo youtubea nego nba kao autora.
BHF_Manijak

#1920 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by BHF_Manijak »

Pa recimo ovako, kada bi NBA, SkySport (Eng, Njem, Ita), UEFA, FIFA ili bilo koji drugi vlasnik tv prava pregledao samo u jednom danu sport na bh. tv stanicama, ja mislim da bi ih sve kolektivno mogao zatvorit, nakon sto bi im fakture ispostavili. :mrgreen: Vec imaju svi srece sto te velike kompanije manje-vise libo racku za bh. trzistem i generalno da li neko u mrtvoj BiH uzima njihov video materijal, a inace kada bi detaljno precesljali, opalili bi ih po djepu da bi im se zanebesalo! :mrgreen:
Pjanic15

#1921 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

BHF_Manijak wrote:Pa recimo ovako, kada bi NBA, SkySport (Eng, Njem, Ita), UEFA, FIFA ili bilo koji drugi vlasnik tv prava pregledao samo u jednom danu sport na bh. tv stanicama, ja mislim da bi ih sve kolektivno mogao zatvorit, nakon sto bi im fakture ispostavili. :mrgreen: Vec imaju svi srece sto te velike kompanije manje-vise libo racku za bh. trzistem i generalno da li neko u mrtvoj BiH uzima njihov video materijal, a inace kada bi detaljno precesljali, opalili bi ih po djepu da bi im se zanebesalo! :mrgreen:
Postoji valjda RAK koji bi trebao da to sve kontroliše, normalno da bi svaki prekršeno autorstvo trebalo biti kažnjivo, samo je pitanje šta i da li RAK radi uopšte. Da svak može puštati šta hoće od navedenog, onda bi na mtv igman ili rtv vogošća gledali i nba i lp i sve lige petice tj. oni bi to mogli nesmetano puštati. :lol:

Evo tonu nekakvih kodeksa, pravila :mrgreen: : http://rak.ba/bos/index.php?uid=1265547947
BHF_Manijak

#1922 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by BHF_Manijak »

Vjeruj mi na rijec - RAK je kita obicna. :mrgreen: Kaznit ce naravno neki veci prekrsaj kodeksa naravno, ali neke sitne hladno preskacu, osim ako ih raja ne zabombarduje mailovima.

A jos jedna caka tu ima, imas pravo emitovanja materijala od 90 sekundi uz ostanak originalne markice odakle je preuzeto, odnosno naveden izvor,, tako da se cesto koristi i to. :mrgreen:
Iker C

#1923 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Iker C »

Pjaniću ovo što ti radiš je fenomenalno ali nema načina da to naplatiš. Sve dok radiš bez da ostvaruješ profit nećeš imati problema. Recimo da pokušaš da prodaš klip tv kući prekršio bi tv prava NBA lige a tv kuća bez dovole NBa lige ne bi smjela emitovati taj klip.Moj je savjet da pokušaš privući sponzora jer su ti klipovi gledani, recimo prvih deset sekundi da ide reklama za neki proizvod.
phillie

#1924 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by phillie »

Bravo Juka za blokadu! :D
agnostic_front

#1925 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by agnostic_front »

Je li ja dobro čitam ovu statistiku, Jusuf šutao za tri poena?
Post Reply