Kikibombona wrote:Nemoj biti neozbiljan. Govorimo o visemilionskim protestima savremenog doba. I ovaj 'Okupaj' je bio smijurija, neuporedivo
U Turskoj su bili neuporedivo manji protesti pa je turska drzava uvazila volju demonstranata. Mursi je ignorisao milione koji su na ulicu izasli radi neuporedivo veceg problema od rusenja gradskog parka.
Ja ozbiljno govorim.....
Govorim o protestima i kontraprotestima - tada se uključila vojska i uhapsila predsjednika, te dodatno zakomplikovala stavljajući se na stranu onih koji se protive ovima koji podržavaju predsjednika.....
Prvo razlučiti da samo djelovanje uvjetujem činjneicom da li su protesti opravdani ili ne (znači sudim na osnovu javnih i tajnih informacija - inforamcija kojima ne raspolaže niti sud niti policija - jer sam npr. vojska)..........
Ako su opravdani - Onda se radi državni udar (90% muslimani hoće šerijat - kaže Sisa - ne može ja sam veliki vjernik - jel opravdano ? Koliki problem ima - ima problem sa 90% stanovništva)
Ako su neopravdani:
U slučaju višemilionskih nenasilnih protesta pobrinuo bih se za sigurnost banki, javnih ustanova, bolnica, zatvora, apoteka, prodavnica oružja.....
Paralelno sa tim u slučaju dugotrajnosti - bih zabranio rad svih prodavnica i ugostiteljskih objekata, prodavnica alkohola i svih mogućih zanimacija (grilova i slično), bankomata i slično dok traju višemilionski proteti - pa da ih malo osvjestim gladi.........
U slučaju više milionskih
NASILNIH protesta koristio bih materijale iz Occupy, redove policije, vodene topove, CS u nenormalnim količinama, batine, i masovna hapšenja maricu po maricu gdje bih kao pritvorske jedinice koristio stadione i svako od uhapšenih bi dobio svoj criminal record.....
Paralalno sa tim bih uveo hitre zakonske izmjene kojim bih omogućio javne radove osuđenih za vandalizam, napad na ovlašteno službeno lice prilikom vršenja dužnosti, vrijeđanje, izazivanje opće opasnosti (najčešći zločini/prekršaji tokom protesta) - kao vraćanje njihovog duga društvu....