hahaha, koji bogovi, kad razbi staklo nogom
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#1901 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
hahaha, koji bogovi, kad razbi staklo nogom
- O'zone
- Globalni moderator
#1902 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ljudi su zaštičeni kao medvjedi ne samo ovi koji su na funkcijama i koji sigurno neće odogovarati nego i sinovi bogatih roditelja. Pravda ne postoji, odnosno postoji ali je selektivna.Ned071 wrote:danasnja Slobodna Bosna
PUNA LINIJA ŽIVOTA
Ministrov savjetnik Sarić skrivio nesreću sa smrtnim ishodom, nećete vjerovati šta se desilo poslije
Prošlotjednom odlukom Kantonalnog suda u Zenici odbijen je zahtjev tužitelja Sanjina Kulenovića da se Husi Sariću, koji je 29. aprila skrivio tešku saobraćajnu nesreću kod Maglaja, odredi pritvor. Premda je u stravičnom udesu poginuo vlasnik Auto-škole AS Senad Ridžal, a njegova saputnica Rusmira Halilović teško ozlijeđena, Huso Sarić ipak neće završiti iza rešetaka. Sudska je odluka, inače, donesena u roku od samo nekoliko sati i odmah uručena Sariću, nakon čega je ispred njegove bolničke sobe u Zenici povučeno policijsko osiguranje.
Huso Sarić, koji je u direktnom sudaru također zadobio ozbiljne povrede, potom je prebačen u Sarajevo, gdje će nastaviti liječenje. Znakovito je, međutim, da su savjetniku federalnog ministra rada i socijalne politike Milana Mandilovića, dok se još nalazio u zeničkoj bolnici, prvi u posjetu došli Ismet Sarajlić, predsjednik SBB-a u Zenici i zastupnik u Skupštini Ze-Do kantona, te njegov stranački kolega iz federalnog Parlamenta Nasir Beganović. Navodno je dvojici političara, zbog drskog ponašanja i vrijeđanja policajaca, zaprijećeno i prekršajnim prijavama.
Prema navodima iz prijave koju je protiv Huse Sarića dostavila maglajska policija, do udesa je došlo jer je on, pretičući automobilom Škoda Octavia na punoj liniji dugoj 300 metara, prešao na drugu stranu ceste i udario u automobil stradalog Ridžala. Sarić se branio kako je kontrolu nad automobilom izgubio jer mu je u vožnji naglo pozlilo, ali se ubrzo ispostavilo da to nije i njegov jedini prekšaj u prometu. Policija je, naime, utvrdila da su samo u periodu od 2013. do 2015. godine protiv Huse Sarića podnesene 22 prekršajne prijave, najčešće zbog brze vožnje. Kako nezvanično doznajemo, ministar Mandilović je Sariću već otkazao savjetničke usluge.
(S.M.)
-
mahalas505
#1903 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa nastavio taj po starom poslije tog dogadja, valjda osokoljen medijskom podrskomtempuser wrote:Kod nas bi na FB i portalima odmah sjevnule 765498750 fotografije kao primjer policijske brutalnosti nad ucviljenim kradljivcem automobila i 3 x vise osuda i negativnih komentara na postupke policje.
Sjeca li se neko kad je procurio snimak mobitelom na kojem je jedinica za podrsku skinula golog vrlo poznatog lopova koji je operisao oko muzicke gimnazije koji je drpio neke pancire? Svi se zgrazavali nad policijom, niko da pomisli da ce mu taj gologuzi debil sutra serbez provaliti u stan ili auto.
Sto ga jos odvedose u stranu,da ne snime kamere, na koju jos vaspitno-popravnu.quarterback wrote:ne volim ruje ali metode su im vise nego dobre
https://youtu.be/hwdovuxzRTY
-
shandrprcSA
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- sparky
#1906 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Los ovaj slalomas, kedija obilazi šest puta 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1907 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
mlad je naucice....
- Hemera
#1908 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nezz jel trkač al jedno nabijanje na ogradu u okolini mostara:

- Optimist
#1909 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovo je na dionici Citluk-Mostar, tj blize Mostaru.
-
azdralovic
#1910 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prezivili nekim cudom... 
-
shandrprcSA
#1911 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
svega u Sarajevskoj basti 
-
citroen xm
#1912 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
shandrprcSA wrote:
Ovoga sam vidio danas. Nema prednju karambolku i cijeli prednji dio je u drugoj boji. Dakle bio ga je negdje fino zabio i opet divlja.
-
pakica_
#1913 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
svakodnevno gledam i jedne i druge idiote...shandrprcSA wrote:svega u Sarajevskoj basti
pjesacima da se stavi ograda na npr. tramvajskim stanicama, ono bi opet jahalo preko ograde da pregazi ulicu, negoli islo do semafora, ili ne daj Boze kroz tunel na stupu
i onda kaze pogin'o pjesak
-
shandrprcSA
#1914 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ja se samo cudim da nema vise povredjenih pjesakapakica_ wrote:svakodnevno gledam i jedne i druge idiote...shandrprcSA wrote:svega u Sarajevskoj basti
pjesacima da se stavi ograda na npr. tramvajskim stanicama, ono bi opet jahalo preko ograde da pregazi ulicu, negoli islo do semafora, ili ne daj Boze kroz tunel na stupu
i onda kaze pogin'o pjesak![]()
-
nightvision
#1915 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kad je auto jace od autobusa. jutros ga izbacio sa ceste.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
-
punosvega
#1916 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Isti lik u razmaku od pola kilometra
Koliko bi vi cekali da preteknete traktor na punoj liniji?
I malo starog dobrog bezobrazluka
Koliko bi vi cekali da preteknete traktor na punoj liniji?
I malo starog dobrog bezobrazluka
- spree
#1917 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
juce ovako na m17 kod doboja guzva na semaforu i krelac pretice kolonu
. g4 ljubljanske table. kad je vidio da mu kamion ide u susret zakoci i proba da se ubaci dva auta prije mene, ali mu nisu dali. ja bi ga radje udario nego da mi se uvali. tek nakon nekih 10-ak auta se uspio ubaciti.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1918 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
danas kroz vils, siva octavia - službena, prolazi kroz zabranu nakon 17h, i nakon više upozorenja i nakon što se sam mogao uvjeriti da djeca i ljudi šetaju cestom...
od pofalića pa gore...
od pofalića pa gore...
- Nabucco
#1919 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovdje bi vjerovatno sacekao, par sekundi, jer je isprekidana bila blizu. Mada u situacijama ako znam da duže vremena nece biti isprekidane, traktor prestižem ( ako se to uopšte može smatrati preticanjem, jer radnja traje 2 sekunde). Naravno, ako to dozvoljava cesta, ne mislim da zaobilazim na nekim nepreglednim mjestima. Vecina traktorista koje sam ja sreo, su korektni i bježe maksimalno desno i gdje god imaju priliku se sklanjaju sa saobracajne trake i voze pored to i čine. Ovaj traktorista je malo "bahat" jer ima prostora i može se skloniti nece mu guma puci.punosvega wrote: Koliko bi vi cekali da preteknete traktor na punoj liniji?
- mk ultra
#1920 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zakon nam nije precizno definisan u ovom slučaju
eh sad, ova puna linija, da li se smije to raditi, ne piše ništa konkretno...
koliko sam shvatio iz zakona radna mašina se "obilazi" a ne pretičeradna mašina/radni stroj je vozilo na motorni pogon namijenjeno za obavljanje određenih radova vlastitim uređajima i opremom, koje po konstrukcijskim osobinama ne može razviti brzinu veću od 30 km na čas/sat;
-
mahalas505
#1921 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovdje traktor nije nista uradio pogresno, ovo je jednostavno preticanje(nikakvo obilazanje, da ne lupamo bezveze) preko puno linije, a u zavisnoti da li ima jos koje auta iza ovog sto ima kameru, moze biti plus preticanje kolone.Nabucco wrote: Ovdje bi vjerovatno sacekao, par sekundi, jer je isprekidana bila blizu. Mada u situacijama ako znam da duže vremena nece biti isprekidane, traktor prestižem ( ako se to uopšte može smatrati preticanjem, jer radnja traje 2 sekunde). Naravno, ako to dozvoljava cesta, ne mislim da zaobilazim na nekim nepreglednim mjestima. Vecina traktorista koje sam ja sreo, su korektni i bježe maksimalno desno i gdje god imaju priliku se sklanjaju sa saobracajne trake i voze pored to i čine. Ovaj traktorista je malo "bahat" jer ima prostora i može se skloniti nece mu guma puci.
Clan 9, stav 35. obilaženje je prolaženje vozilom pored zaustavljenog ili parkiranog vozila ili drugog objekta koji se nalazi na saobraćajnoj tracimk ultra wrote:zakon nam nije precizno definisan u ovom slučaju
koliko sam shvatio iz zakona radna mašina se "obilazi" a ne pretičeradna mašina/radni stroj je vozilo na motorni pogon namijenjeno za obavljanje određenih radova vlastitim uređajima i opremom, koje po konstrukcijskim osobinama ne može razviti brzinu veću od 30 km na čas/sat;![]()
kojom se vozilo kreće
Clan 9, stav 47. preticanje/pretjecanje je prolaženje vozilom pored drugog vozila koje se kreće u istoj saobrćajnoj/prometnoj traci/traku i u istom smjeru
Clan 9, stav 71 traktor je vozilo na motorni pogon konstruisano da vuče, potiskuje ili nosi izmjenjiva oruđa, odnosno da služi za pogon takvih oruđa ili za vuču priključnih vozila
Toliko o tome da zakonom nije definisano.
- Nabucco
#1922 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kad smo već kod traktora. Policija bi trebala da povede više računa o njima. U zakonu je propisano da mora imati žuto rotaciono svijetlo, to sam do sada vidio samo 2 puta u životu
. Žmigavci i štopke su misiona imenica. A tek prikolice i tovar (prvenstveno mislim na sijeno).Pa hajde i nekako po danu, al kad u po noci na magistrali, naletis na vozilo koje se krece 20 nasat, prikolica puna sjena i na prikolici 2-3 osobe, prikolica nicim obilježena...
- insomnia78
#1923 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne smijemk ultra wrote:zakon nam nije precizno definisan u ovom slučaju
koliko sam shvatio iz zakona radna mašina se "obilazi" a ne pretičeradna mašina/radni stroj je vozilo na motorni pogon namijenjeno za obavljanje određenih radova vlastitim uređajima i opremom, koje po konstrukcijskim osobinama ne može razviti brzinu veću od 30 km na čas/sat;![]()
Ne smijes bi biciklistu obici preko pune
-
citroen xm
#1924 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Onoga sa Pasatom u niskom letu treba za muda objesiti. 
- mk ultra
#1925 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
evo našao saminsomnia78 wrote: Ne smije
Ne smijes bi biciklistu obici preko pune
član/članak 64.
(1) Vozač ne smije preticati/pretjecati drugo vozilo, osim bicikla, bicikla s
motorom, lakog motocikla i motocikla bez bočne prikolice, neposredno ispred
raskrsnice/raskrižja, ili na raskrsnici/raskrižju koja nije s kružnim tokom prometa,
ili neposredno ispred i na prelazu/prijelazu puta/ceste preko željezničke ili
tramvajske pruge u nivou bez branika ili polubranika
ali ne piše radna mašina