hrvatska-more

Post Reply
pakshu

#1901 Re: hrvatska-more

Post by pakshu »

Hrvatska je postala luxuz za te pare si mogla bit 10 dana u cg na moru nista ti losije nebi bilo.
ljetna kiša

#1902 Re: hrvatska-more

Post by ljetna kiša »

Je li ko išao na crnogorsko? Koliko su sobe u blizini mora?
jedna tamo

#1903 Re: hrvatska-more

Post by jedna tamo »

bila sam u crnoj gori i nije kao u hr.....
a 5 dana meni dosta već me četvrti uhvatilo da idem kući.....ne cvarim se znači vratila sam se bijela, idem da se okupam, uživam, šetam pijem kavicu i gledam more...to je odmor...
prema meni su bili ljubazni, jer sam komunikativna i obišla sam sve štandove, kupila raznoraznih điđa i kao hajde jeftinije da imaš za hamburger itd. itd. a kod nas crkni niko ti neće 1km halalit ma šta marku 5 feninga....
alchak.ba

#1904 Re: hrvatska-more

Post by alchak.ba »

jedna tamo wrote:bila sam u crnoj gori i nije kao u hr.....
a 5 dana meni dosta već me četvrti uhvatilo da idem kući.....ne cvarim se znači vratila sam se bijela, idem da se okupam, uživam, šetam pijem kavicu i gledam more...to je odmor...
prema meni su bili ljubazni, jer sam komunikativna i obišla sam sve štandove, kupila raznoraznih điđa i kao hajde jeftinije da imaš za hamburger itd. itd. a kod nas crkni niko ti neće 1km halalit ma šta marku 5 feninga....
ti mislis da su nasi drugaciji prema turistima?
pakshu

#1905 Re: hrvatska-more

Post by pakshu »

ljetna kiša wrote:Je li ko išao na crnogorsko? Koliko su sobe u blizini mora?
Meni je ovo super al svako ima drugaciji ukus...ovakvih puna cg samo treba potraziti.
http://www.pik.ba/artikal/7825174/apart ... rceg-novi/
pakshu

#1906 Re: hrvatska-more

Post by pakshu »

Koji si ti kralj cuj cetvrti te uhvatilo da ides kuci :lol:
Nije svugdje isto u cg,ako si bila na jednom mjestu ne znaci da je svugdje isto u ostalom nebi toliki svijet dole ljetovao.
miki.ba

#1907 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

alchak.ba wrote:Imaju najljepse more, ali negostoljubivost i visoke cijene ce otjerati i ovo malo gostiju.
Ne znam, prema meni su ugostitelji ljubazni, držim se pravila 10% bakšiša i ne nailazim na probleme sa ugostiteljima, cak mogu reci i da sam rado viđen gost.
alchak.ba

#1908 Re: hrvatska-more

Post by alchak.ba »

miki.ba wrote:
alchak.ba wrote:Imaju najljepse more, ali negostoljubivost i visoke cijene ce otjerati i ovo malo gostiju.
Ne znam, prema meni su ugostitelji ljubazni, držim se pravila 10% bakšiša i ne nailazim na probleme sa ugostiteljima, cak mogu reci i da sam rado viđen gost.
govorim u odnosu na druge destinacije.....
jedna tamo

#1909 Re: hrvatska-more

Post by jedna tamo »

alchak.ba wrote:
mislim da su naši i gori.... i da gledaju samo bakšiš i kako će oderat strance....
a bilo gdje uđeš dahće ti za vratom da šta ne ukradeš.....
crnoplavo

#1910 Re: hrvatska-more

Post by crnoplavo »

jedna tamo wrote: prema meni su bili ljubazni, jer sam komunikativna
da nije mozda zbog toga sto pijes kavicu?
jedna tamo wrote:šetam pijem kavicu
jedna tamo wrote:..
meni putovnica ističe za 5 dana niko me ništa nije pitao
mozda zato sto je u pitanju putovnica
ljetna kiša

#1911 Re: hrvatska-more

Post by ljetna kiša »

pakshu wrote:
ljetna kiša wrote:Je li ko išao na crnogorsko? Koliko su sobe u blizini mora?
Meni je ovo super al svako ima drugaciji ukus...ovakvih puna cg samo treba potraziti.
http://www.pik.ba/artikal/7825174/apart ... rceg-novi/
Naravno da je super! :)
Gledam nešto da je soba blizu mora, to mi je najvažnije.
Kad upekne svaki metar bliže je dragocjen.
alchak.ba

#1912 Re: hrvatska-more

Post by alchak.ba »

jedna tamo wrote:
alchak.ba wrote:
mislim da su naši i gori.... i da gledaju samo bakšiš i kako će oderat strance....
a bilo gdje uđeš dahće ti za vratom da šta ne ukradeš.....
Nije to bas tako. Hocu reci, da se i turisti sa ovim nasim cjenkaju i da dobijaju kao nize cijene za "cevapa". Medjutim i na toj cijeni te uzme lopatom.
miki.ba

#1913 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

crnoplavo wrote:
Nemojte zajebavat, u pekari kažem daj mi hljeb, u kafani daj mi kafu, nekad i na šatrovackom campri, nikad mi niko nije ružnu rijec rekao.
pakshu

#1914 Re: hrvatska-more

Post by pakshu »

Ma leti putovnica sama na svoje đaba ti sve :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1915 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

crnoplavo wrote:
Kad god počneš sa ovim izljevima netrpeljivosti , prvo živ bio pročitaj Ustav svoje zemlje (ako je BIH uopće tvoja zemlja) pa vidi koji su službeni jezici.
alchak.ba

#1916 Re: hrvatska-more

Post by alchak.ba »

nije ba zbog kafe ili kave, ja i u Sirokom kazem kafa i nemam problema.
Ne kazem da su u toj mjeri neljubazni, ali nakon sto sam okusio Tursku, Hrvati su mala maca u ljubaznosti.
crnoplavo

#1917 Re: hrvatska-more

Post by crnoplavo »

KatarinaKosaca wrote:
crnoplavo wrote:
Kad god počneš sa ovim izljevima netrpeljivosti , prvo živ bio pročitaj Ustav svoje zemlje (ako je BIH uopće tvoja zemlja) pa vidi koji su službeni jezici.
al u hrvatskoj nije sluzbeni jezik bosanski+poznati nivo sovinizma i fasizma...tako da ko dode sa putovnicom i narucuje "kavicu" je sigurno u prednosti
al-ocito neke bas pogada istina... :-)
uglavnomja

#1918 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

jeste, naravno, dodje jedna tamo i zalijepi putovnicu na celo cim predje granicu i tako hoda kroacijom :-) nek se zna ko ima putovnicu, a ko pasos, a poneko ima i passeport.
LEDA

#1919 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

haj ne zaHebavajte. Svako ide tamo gdje može i pravi sebi odmor iz snova. eto ja ne idem u HR na duži odmor ,samo nekada za vikend kod prijatelja koji imaju kuću. Neka ide svako gdje želi ,a ja vam svima želim da imate najljepši odmor ikada :kiss:
jedna tamo

#1920 Re: hrvatska-more

Post by jedna tamo »

:lol:
što me nasmija :lol:
ja pričam bosanski mada na poslu moram pričati kroejšn....a kavica sam slučajno napisala :lol:
aj legendo što me nasmija pa koji si ti odron čuj ljubazni prema meni jer kažem kavica ....
pa jesi ti pročitao šta napisa? čovječe zar ovakvi ljudi postoje...
aj zdrao........
uglavnomja

#1921 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

jedna tamo wrote::lol:
ja pričam bosanski mada na poslu moram pričati kroejšn....a kavica sam slučajno napisala :lol:
aj legendo što me nasmija pa koji si ti odron čuj ljubazni prema meni jer kažem kavica ....
aj zdrao........
postoje, nazalost :|
LEDA

#1922 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

jedna tamo wrote::lol:
aj zdrao........
Govori kako hoćeš .....samo da te razumijemo :)
Alfons Kauders

#1923 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:jeste, naravno, dodje jedna tamo i zalijepi putovnicu na celo cim predje granicu i tako hoda kroacijom :-) nek se zna ko ima putovnicu, a ko pasos, a poneko ima i passeport.
tucepi prije 5-6 godina... nesto bio u prolazu bio sa sefom, poslovno, pa nastavili jos par dana kad smo zavrsili s poslom...

i sad kako sam bio malo gotivnije obucen (inace na moru vazda starke, sorc i majica)... cekam jarana i citam nekakvu papirologiju u lucici, necu na plazu mrsko mi se presvlacit, putujemo dalje svakako... dolazi dalmos konta da sam stranac neki, s jahte... :D nesto u pricu na engleskom i ja mu kazem da sam bosanac... "aaa pa ti si nas"... :D

onda dolaze dva para, nasa raja, po naglasku bi rekao sarajevo, al pape pofino... i hoce da ih neko slika... "daj reci onom tamo"... "ma biz ba, dje cu njemu, vidi ga - ne zna on nash garant" :D

svako ko se moze nafurati da mu na celu pise odakle je i "ciji je" ne treba ni da ide nigdje van svog grada, jer ocito nije dure...

btw. za kafu i kavicu... korcula devedeset i neke... zenska narucuje kahvu, ne kafu ili kavu... lik joj donosi tursku, komplet s dzezvom i kockom... a nama na kafama i kavama espresso :D naravno da ima i debila koji bi reagovali bog zna kako, ali ja nemam naviku da sjedim u lokalima u kojim se pusta thompson :D
pakshu

#1924 Re: hrvatska-more

Post by pakshu »

Sujmiva je meni jedna mota,priča kroejšn,ima putovnicu i ide u hrvatsku na remo.Tako se ne ponasa jedan bosanski patriota. :lol:
Alfons Kauders

#1925 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

pakshu wrote:Sujmiva je meni jedna mota,priča kroejšn,ima putovnicu i ide u hrvatsku na remo.Tako se ne ponasa jedan bosanski patriota. :lol:
ja ba... a meni apartman na panonskom prazan... :D
Post Reply