U Gumi za Renault sipaju Motrio ulja.konektovan wrote:Po ovome, za moj auto dodje 50 KM jeftinije od unitrade servisa, al' nije navedena vrsta ulja.
Sent from my C6603 using Tapatalk
Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ElRe
#1901 Re: RE: Re: Citroen All About
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1902 Re: RE: Re: RE: Re: Citroen All About
Dobro za renault, sta je sa ostalim???ElRe wrote:U Gumi za Renault sipaju Motrio ulja.konektovan wrote:Po ovome, za moj auto dodje 50 KM jeftinije od unitrade servisa, al' nije navedena vrsta ulja.
-
UterivacDugoga
#1903 Re: Citroen All About
Dok sam imao C5,pa kontao da uradim servis na njemu u Guma M.
I tako nazovem ja njih da ugovorim termin,kaze meni lik,posalji nam mail,sa brojem sasije i ostale podatke pa ti odgovorimo za termin.
Ja tako i uradim.
Nikad odgovor nisam dobio,a od tada prodje par mjeseci

I tako nazovem ja njih da ugovorim termin,kaze meni lik,posalji nam mail,sa brojem sasije i ostale podatke pa ti odgovorimo za termin.
Ja tako i uradim.
Nikad odgovor nisam dobio,a od tada prodje par mjeseci
- Pauza
#1904 Re: Citroen All About
Imam malo napuknuće na šoverci, ispred vozača jedno 0,5cm. Mora da je kamenčić ispod točkova drugog auta odletio direktno i udario u staklo.
Da li to treba odmah tretirati i gdje u sarajevu je najbolje i najpovoljnije? hvala.
Da li to treba odmah tretirati i gdje u sarajevu je najbolje i najpovoljnije? hvala.
-
LeKo
#1905 Re: Citroen All About
Treba, Guma M kaze da košta 35 KM.Pauza wrote:Imam malo napuknuće na šoverci, ispred vozača jedno 0,5cm. Mora da je kamenčić ispod točkova drugog auta odletio direktno i udario u staklo.
- Pauza
#1906 Re: Citroen All About
Guma M na žalost uopšte ne radi popravak vjetrobranskog stakla. Upravo sam ih nazvao na +387 33 778 950 i dobio tu informaciju.LeKo wrote:Treba, Guma M kaze da košta 35 KM.Pauza wrote:Imam malo napuknuće na šoverci, ispred vozača jedno 0,5cm. Mora da je kamenčić ispod točkova drugog auta odletio direktno i udario u staklo. Kažu da to što stoji na sajtu da rade i da košta 35KM da je to nekada prije bilo i da više nije u ponudi.
Da li neko od forumaša ima drugi predlog za popravak stakla od udara kamenčića?
- sema911s
#1907 Re: Citroen All About
Imate u buca potoku, glas nesto... Tak se radnja zove... Autoglas,,
- xamp
#1908 Re: Citroen All About
Imas radnju u Alipasinoj ulici... Idi prema stadionu od grada, i kad se treba desno za stadion, lijevo je majstor... ne znam kako se zove ali znam da mnogi idu tamo.Pauza wrote:Guma M na žalost uopšte ne radi popravak vjetrobranskog stakla. Upravo sam ih nazvao na +387 33 778 950 i dobio tu informaciju.LeKo wrote:Treba, Guma M kaze da košta 35 KM.Pauza wrote:Imam malo napuknuće na šoverci, ispred vozača jedno 0,5cm. Mora da je kamenčić ispod točkova drugog auta odletio direktno i udario u staklo. Kažu da to što stoji na sajtu da rade i da košta 35KM da je to nekada prije bilo i da više nije u ponudi.
Da li neko od forumaša ima drugi predlog za popravak stakla od udara kamenčića?
-
Seyfo
#1909 Re: Citroen All About
Tačno, Alipašina 69, s lijeve strane odma kad se hoće od Koševa za Vogošću.Peko puta je stanica za bus prema Vogošći.Bio, radio reparaciju za 40 KM.Prilično profesionalni i znaju posao. Radnja se zove Novus.
- Pauza
#1910 Re: Citroen All About
Hvala ekipi sa forumaSeyfo wrote:Tačno, Alipašina 69, s lijeve strane odma kad se hoće od Koševa za Vogošću.Peko puta je stanica za bus prema Vogošći.Bio, radio reparaciju za 40 KM.Prilično profesionalni i znaju posao. Radnja se zove Novus.
Bio u Novus radnji ali majstor kaže da danas ne može da se radi jer je kiša, vlažnost itd. Kaže da treba biti fino/suho vrijeme da se kvalitetno uradi posao. Ništa, sačekaću par dana dok nam sunce izađe
Update: Reparaciju stakla su mi odradili u I.Sarajevu u radnji Derby preko puta mandić pumpe.. Posao je ok urađen. Sve traje oko 30min i cijena je 30km.
Last edited by Pauza on 13/10/2016 16:53, edited 1 time in total.
- Bakir1
- mad_max_ba
#1912 Re: Citroen All About
A TITO dragi, sad mi je tek jasno što ih nikada nisu imali za tržišta JI europe
- xamp
#1913 Re: Citroen All About
Izvanredno ruzan
- Bakir1
#1914 Re: Citroen All About
Multipla upis sta je ovo 
- konektovan
#1915 Re: Citroen All About
Nije ruzan, neskladan je.[emoji1]
-
Throttle
#1916 Re: Citroen All About
Zadnji dio nadahnut Citroenom C6 
- supercali
#1917 Re: Citroen All About
Ovo i 206 sedan su 2 najruznija auta koja sam vidio mada je 206 skladan kakav je ovaj
C6 udario u c4 i ovi samo zavarili
C6 udario u c4 i ovi samo zavarili
-
citroen xm
#1918 Re: Citroen All About
Za Evropu promašaj, ali Azijati za koje je pravljen vole takva auta.
C6 je remek djelo, ne bi ga stavljao u istu rečenicu sa ovim.
C6 je remek djelo, ne bi ga stavljao u istu rečenicu sa ovim.
-
Seyfo
#1919 Re: Citroen All About
Nekoliko ovakvih, uvijek bijelih, sam vidio po Sarajevu. Ima međuosovinski razmak duži??
Užas, vidi se da je auto "nazor", "na silu", i bez ikakvog smisla napravljeno. Liči mi na sedan verziju Peugeota 307, koja se nije kod nas prodavala ali sam vidio po internetu. Pravi dizajnerski zločin u oba slučaja
Užas, vidi se da je auto "nazor", "na silu", i bez ikakvog smisla napravljeno. Liči mi na sedan verziju Peugeota 307, koja se nije kod nas prodavala ali sam vidio po internetu. Pravi dizajnerski zločin u oba slučaja
- Pauza
#1920 Re: Citroen All About
Da li neko zna kako da otključam auto?
DAkle, regularno izašao iz auta, zaključao na daljinskom, ona kobra alarm pisnula 2 puta i to je to. Auto više nema sanse da se otkljuca. Promjenim bateriju u daljinskom ključu i opet ne radi. Izvučem ključ i probam da stavim u bravu od vozačevih vrata, nema šanse, kao da je tamo nešto razvaljeno ili zaglavljeno, ključ samo do pola može da uđe u bravu. Na suvozacevim vratima nema bravice. Gepek nema bravu. Da li neko ima rješenje, osim da lomim prozor?
Daljinski uopšte ne daje nikakve znakove života. A ona kartica cobra alarama daje znakove, kada pritisne ono pisne, a tamo na instrument tabli se prekine ili upali crveno svijetlo. Ne blinka već samo ili svijetli ili ne.
P.S. Da, kada sam izlazio iz auta izvadio sam ključ a ostalo je na instrument tabli upozorenje REMOVE KEY FROM IGNITION a izvađen ključ i to mi je bilo čudno.
Ako moze mala pomoc hitno mi je!
Daljinski uopšte ne daje nikakve znakove života. A ona kartica cobra alarama daje znakove, kada pritisne ono pisne, a tamo na instrument tabli se prekine ili upali crveno svijetlo. Ne blinka već samo ili svijetli ili ne.
P.S. Da, kada sam izlazio iz auta izvadio sam ključ a ostalo je na instrument tabli upozorenje REMOVE KEY FROM IGNITION a izvađen ključ i to mi je bilo čudno.
- konektovan
#1921 Re: RE: Re: Citroen All About
Servis zovi. Momak na alipasinu radi za 10. Pisao sam vec o tome, i gotovo identicnom problemu na C4. Daljinski zakazao, brava zakovala zbog nekoristenja otkljucavanja/zakljucavanja manuelno i onda belaj, al' majstor iz Sella servisa, sve rijesio za 15-ak minuta.Pauza wrote:Da li neko zna kako da otključam auto?DAkle, regularno izašao iz auta, zaključao na daljinskom, ona kobra alarm pisnula 2 puta i to je to. Auto više nema sanse da se otkljuca. Promjenim bateriju u daljinskom ključu i opet ne radi. Izvučem ključ i probam da stavim u bravu od vozačevih vrata, nema šanse, kao da je tamo nešto razvaljeno ili zaglavljeno, ključ samo do pola može da uđe u bravu. Na suvozacevim vratima nema bravice. Gepek nema bravu. Da li neko ima rješenje, osim da lomim prozor?
![]()
![]()
- Pauza
#1922 Re: RE: Re: Citroen All About
Da li imas broj, mozes li mi poslati u inbox? I da li znas kako se to moze odraditi odmah? Nisam u Sa već 300km do sarajeva trenutno a auto zaključanokonektovan wrote:Servis zovi. Momak na alipasinu radi za 10. Pisao sam vec o tome, i gotovo identicnom problemu na C4. Daljinski zakazao, brava zakovala zbog nekoristenja otkljucavanja/zakljucavanja manuelno i onda belaj, al' majstor iz Sella servisa, sve rijesio za 15-ak minuta.Pauza wrote:Da li neko zna kako da otključam auto?DAkle, regularno izašao iz auta, zaključao na daljinskom, ona kobra alarm pisnula 2 puta i to je to. Auto više nema sanse da se otkljuca. Promjenim bateriju u daljinskom ključu i opet ne radi. Izvučem ključ i probam da stavim u bravu od vozačevih vrata, nema šanse, kao da je tamo nešto razvaljeno ili zaglavljeno, ključ samo do pola može da uđe u bravu. Na suvozacevim vratima nema bravice. Gepek nema bravu. Da li neko ima rješenje, osim da lomim prozor?
![]()
![]()
- konektovan
#1923 Re: RE: Re: RE: Re: Citroen All About
Mogu ti ja naci broj, al' daleko si druze. Mozda da pronadjes nekog najblizeg majstora koji servisira brave. Koji auto je u pitanju???Pauza wrote:Da li imas broj, mozes li mi poslati u inbox? I da li znas kako se to moze odraditi odmah? Nisam u Sa već 300km do sarajeva trenutno a auto zaključanokonektovan wrote:Servis zovi. Momak na alipasinu radi za 10. Pisao sam vec o tome, i gotovo identicnom problemu na C4. Daljinski zakazao, brava zakovala zbog nekoristenja otkljucavanja/zakljucavanja manuelno i onda belaj, al' majstor iz Sella servisa, sve rijesio za 15-ak minuta.Pauza wrote:Da li neko zna kako da otključam auto?DAkle, regularno izašao iz auta, zaključao na daljinskom, ona kobra alarm pisnula 2 puta i to je to. Auto više nema sanse da se otkljuca. Promjenim bateriju u daljinskom ključu i opet ne radi. Izvučem ključ i probam da stavim u bravu od vozačevih vrata, nema šanse, kao da je tamo nešto razvaljeno ili zaglavljeno, ključ samo do pola može da uđe u bravu. Na suvozacevim vratima nema bravice. Gepek nema bravu. Da li neko ima rješenje, osim da lomim prozor?
![]()
![]()
Sent from my C6603 using Tapatalk![]()
![]()
- Pauza
#1924 Re: Citroen All About
U pitanju je c4 2011 1.6 hdi.
- konektovan
#1925 Re: RE: Re: Citroen All About
U kojem si gradu??? Imas li neko clanstvo u bihamku, AMS rs??? Nazovi nekog od njih, trazi pomoc, savjet. Ima li u blizini ovlasteni servis citroena, bilo kakav servis bi mozda mogao pomoci oko toga. Meni je majstor skinuo steku, i sa obicnim sarafcigerom otvorio.Pauza wrote:U pitanju je c4 2011 1.6 hdi.