TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- rovac13
#1901 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Meni je zao sto je tako........ali smart tv obicno ima i bolji ekran i bolju sliku i sve ostalo....... od nekog pocetnog modela koji nije smart.
Ali i najjeftiniji tv moze tjerat kablovsku.
Ali i najjeftiniji tv moze tjerat kablovsku.
- semirsar
#1902 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kod nas ce tesko naci fullhd tv bez smart funkcije a da je brand, na zalost brand, ne nuzno, ipak znaci i kvalitet.
Ima tih aparata tipa vox, vivax, beko ilitiga grundig bez smarta, ali da li ima i te dijagonale, ne bih znao reci. Moze se zaredati po prodavnicama i raspitati. Vec sam spomenuo kolegu koji se kune u svoj sharp a koji je kupio kad i ja svoj sony. On je za 55 dao 999KM dok ja za 43 pljunuh 1050KM na akciji. Fin je to tv, ima i djidjamidja cak i vise od mog i slika mu je perfektna
Mislim da vec spomenuti sharp tv serije 6 nije uopste skup, dapace, mislim da za te pare boljeg nema.
Kao sto rece @rovac13 ... "ali smart tv obicno ima i bolji ekran i bolju sliku i sve ostalo....... od nekog pocetnog modela koji nije smart. Ali i najjeftiniji tv moze tjerat kablovsku." Ako se vec ide na tu neku cifru oko milje, ovo je najbolji izbor, napredne funkcije se ne moraju iskoristiti, sve do jednom, a kad zatrebaju, tu su.
Ima tih aparata tipa vox, vivax, beko ilitiga grundig bez smarta, ali da li ima i te dijagonale, ne bih znao reci. Moze se zaredati po prodavnicama i raspitati. Vec sam spomenuo kolegu koji se kune u svoj sharp a koji je kupio kad i ja svoj sony. On je za 55 dao 999KM dok ja za 43 pljunuh 1050KM na akciji. Fin je to tv, ima i djidjamidja cak i vise od mog i slika mu je perfektna
Mislim da vec spomenuti sharp tv serije 6 nije uopste skup, dapace, mislim da za te pare boljeg nema.
Kao sto rece @rovac13 ... "ali smart tv obicno ima i bolji ekran i bolju sliku i sve ostalo....... od nekog pocetnog modela koji nije smart. Ali i najjeftiniji tv moze tjerat kablovsku." Ako se vec ide na tu neku cifru oko milje, ovo je najbolji izbor, napredne funkcije se ne moraju iskoristiti, sve do jednom, a kad zatrebaju, tu su.
- zlo zlo
#1903 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
odličan je ovaj sharp, 2 mj negdje ga imam i slika je fantazija i sve savršeno radi, doduše meni i ne treba previše ovih opcija, imam 2 kompa spojena na tv i reciver od home tv-a, ali fecera i sve ostalo.
-
tap3ah75
#1904 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
1. Đe si ga kupio? Na e-kupi ga ne mogu vidjeti, isprobati .... Hoću da uštekam stik i vidim kako šta čitazlo zlo wrote:odličan je ovaj sharp, 2 mj negdje ga imam i slika je fantazija i sve savršeno radi, doduše meni i ne treba previše ovih opcija, imam 2 kompa spojena na tv i reciver od home tv-a, ali fecera i sve ostalo.
2. Čita li .mkv preko usb-a? Imam već jedan Sony - čita mi samo .avi i to niske rezolucije.
3. i naravno kakav je s titlovima preko usb-a?
a i poruku sam ti poslao
- zlo zlo
#1905 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
odgovorih ti, i poslat ti link od specifikacije
da cita mkv,
a tebi što sony ne čita, neam blage kada ga uzimao, vjerovatno kada još radili ono da teže pirate gledat, to je samo sony radio, zato ima modela koji slabo čitaju formate.
Ja ga uzeh u eronetu, kod produživanja ugovora za home tv trio paket.
da cita mkv,
a tebi što sony ne čita, neam blage kada ga uzimao, vjerovatno kada još radili ono da teže pirate gledat, to je samo sony radio, zato ima modela koji slabo čitaju formate.
Ja ga uzeh u eronetu, kod produživanja ugovora za home tv trio paket.
- Idemedosumom
#1906 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
U Fisu sam neki dan vidio smart led televizor, cija dijagonala iznosi 65 inca (165cm), a cijena nevjerovatnih 1360KM, ko ima Fis karticu dodje 1290KM. Doduse, nije poznati brend u pitanju, nekakav Fox, ali bez obzira, ebo kino za ovoliki tv 
- Rugafet
#1907 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I ja sam ga last night vidio. Monstruozno izgleda izbliza. Mislim (nisam sigiran) da je cijena od 1360KM vec snizena, tako da Fis kartica ne igra ulogu... Sto 'no rek'o Slavko Stimac u jednim filmu - Eh, da ga ja imam niko u selu mi ne bi bio ravan 
- supercali
#1909 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jbg ne mozes mjeriti sve po sebi
Sony 40 incha kupio prije 7 godina kod sestre jos radi i ne pokazuje nikakve znakove da bo mogao crci znaci radi kao i prvog dana
Sony 40 incha kupio prije 7 godina kod sestre jos radi i ne pokazuje nikakve znakove da bo mogao crci znaci radi kao i prvog dana
-
taureg71
#1910 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
djryback wrote:E izgleda da su ti stariji modeli bili bolji. Kod mene isto drug kupio Sony prije 10 god, jos uvijek mu radi. Ali cuo sam vise ljudi da se zali na novije modele.
Ovo kod mene je konkretno Sony Bravia KDL-42EX440, tada bio oko 1100 KM
zna li iko valja li Vox ili Tesla?
a sve valja ako je povoljna cijena...ne moze sony i tesla istih karakteristika isto i kostati...ja sam za LG, naaj odnos ulozeno/dobijeno
-
taureg71
#1911 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
koji LED od 32 inca do 300 eur ?? hvala
-
taureg71
#1912 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
djryback wrote:LG nisam nikad imao ali imam monitor 22" LG i radi skoro 10 godina super. Ako su im i televizori iste kvalitete onda definitivno jeste best buytaureg71 wrote:ja sam za LG, naaj odnos ulozeno/dobijeno
Mada taj Vox meni izgleda odlican barem to sto ti trazis, do 32", imajuci u vidu cijenu od 250KM a 3 godine garancije, mislim da je to tebi best buy. Ja imam jedan takav ali mi treba drugi preko 42" i tu imam dilemu da li valja taj isti Vox jer ga nisam vidio u toj velicini.
hvala puno, koja oznaka modela VOX
- supercali
#1913 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Prosle godine kupio sony 49incha oznake se ne sjecam tacno sve radi kao prvog danadjryback wrote:E izgleda da su ti stariji modeli bili bolji. Kod mene isto drug kupio Sony prije 10 god, jos uvijek mu radi. Ali cuo sam vise ljudi da se zali na novije modele.
Ovo kod mene je konkretno Sony Bravia KDL-42EX440, tada bio oko 1100 KM
zna li iko valja li Vox ili Tesla?
-
taureg71
#1914 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
djryback wrote:Ovaj sto sam ja uzeo je 32YA200taureg71 wrote:
hvala puno, koja oznaka modela VOX
http://www.voxelectronics.com/televizor ... d-32ya200/
Ono sto mi se je svidjelo posebno je, iako nije 1080p, bez problema sam skopcao externi HDD sa nekim filmovima 1080p i radi bez problema, ne steka ne koci, iako su full quality po 4-5 giga filmovi.
Znaci siguran sam da ga mozes dobiti po toj cijeni 250 KM samo potrazi. Ne znam imaju li u bivsem merkatoru tamo, ako im nije nestalo, bilo je to prije nekoliko mjeseci.
zale se na ton, da je tih i kad se maximalno pojaca, je li tacno ???
- fortaleza
#1915 Re: RE: Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To si uzeo sad nekad ili prije? Jel jos to aktualno?djryback wrote:Ja sam u bivsem Merkatoru (Konzum Family centar) kupio na akciji Vox 32". Nije full HD, ali slika je odlicna, ima sve moguce prikljucke i 3 godine garancije.taureg71 wrote:koji LED od 32 inca do 300 eur ?? hvala
Cijena = 250 KM
Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
- spree
#1916 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I ja sam uzeo taj vox. Super tv. Nije vise na akciji, ali vidio sam da ima negdje uzeti za oko 300 km. Ne mogu se sjetiti gdje sam to vidio 
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
-
taureg71
#1917 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
spree wrote:I ja sam uzeo taj vox. Super tv. Nije vise na akciji, ali vidio sam da ima negdje uzeti za oko 300 km. Ne mogu se sjetiti gdje sam to vidio
kakav mu je ton tj glasnoca zvuka ?*??
-
taureg71
#1918 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
djryback wrote:Evo sad cu provjeriti
ma jarane normalan zvuk mislim, sta ocekivati bez ikakvih zvucnih kutija. Ko hoce bas nek stavi neka 2 zvucnika, imaju portovi.
Znaci uopste nije tiho sto se mene tice. Normalna jacina TV-a.
ma ne ocekujem od tankog TV da ima mocan yvuk, nemoguce je to napraviti, ajd super uzimam onaj model od 400 KM, naaj je a opet 3 god garancija
- spree
#1919 Re: RE: Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sasvim ok.taureg71 wrote:spree wrote:I ja sam uzeo taj vox. Super tv. Nije vise na akciji, ali vidio sam da ima negdje uzeti za oko 300 km. Ne mogu se sjetiti gdje sam to vidio
- medjutim
#1920 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jedan prijatelj mi je pricao da svi ovi brandovi poput VOX-a, Tesle itd, ne proizvode svoje dijelove, vec kupuju stariju tehnologiju, panele, zvucnike i slicno od renomiranih firmi poput Panasonica, Samsunga i ostalih, oni bukvalno zakupe fabriku u Kini, ljudi sklope u njihova kucista i eto ga, TV na trzistu, samim tim i cijene su povoljnije, od puno poznatijih konkurenata, a opet oni imaju visestruku zaradu na svakom pojedinacnom modelu.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#1921 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam VOX 40" ton je ok sto se tice analogne i digitalne, al ako se hoce gledati film preko USB-a, iz nekog razloga treba malo vise "pojacati" zvuk. Ipak koliko sam vidio to su zvucnici od po 10 Wtaureg71 wrote:spree wrote:I ja sam uzeo taj vox. Super tv. Nije vise na akciji, ali vidio sam da ima negdje uzeti za oko 300 km. Ne mogu se sjetiti gdje sam to vidio
-
taureg71
#1922 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
W0rM wrote:Imam VOX 40" ton je ok sto se tice analogne i digitalne, al ako se hoce gledati film preko USB-a, iz nekog razloga treba malo vise "pojacati" zvuk. Ipak koliko sam vidio to su zvucnici od po 10 Wtaureg71 wrote:spree wrote:I ja sam uzeo taj vox. Super tv. Nije vise na akciji, ali vidio sam da ima negdje uzeti za oko 300 km. Ne mogu se sjetiti gdje sam to vidio
dakleN, ni bolji, ni gori, od ostalih...zivio VOX populi
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#1923 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Btw, zna li iko koliko kosta i gdje mogu kupiti wifi adapter za VOX, posto je wi fi ready a ne da mi se da provlacim kablove.
- irac300
#1924 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne mora značiti da je do TV-a. Obično filmovi koji se skinu sa neta imaju slabiji zvuk, zbog kompresije fajla, tj. da bi film u HD-u stao na nekih 2GB. Moraju negdje zakinuti, a to je obično zvuk.W0rM wrote:Imam VOX 40" ton je ok sto se tice analogne i digitalne, al ako se hoce gledati film preko USB-a, iz nekog razloga treba malo vise "pojacati" zvuk. Ipak koliko sam vidio to su zvucnici od po 10 Wtaureg71 wrote:spree wrote:I ja sam uzeo taj vox. Super tv. Nije vise na akciji, ali vidio sam da ima negdje uzeti za oko 300 km. Ne mogu se sjetiti gdje sam to vidio
- spree
#1925 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma vox je super tv posebno uzimajuci u obzir cijenu koju sam ja platio (250km). Sad mi krivo sto nisam uzeo barem jos jedan
.