Muftija kao moralna podrska i ostali Srbijanci na stranu....It_is_a_Leclerc wrote:I'm sorry, ali registrirati ljude tipa muftija Zukorlić je notorni, klasični i nesmiljeni izborni inžinjering. Isti takav radi i SNSD dovodeći ljude iz Srbije da glasaju u Srebrenicu.Ja_Ja wrote:A o kakvom izbornom inzinjeringu ovdje pricamo? Zvati izbornim inzinjeringom legitimno pravo na registraciju biraca i legalno podsticanje na glasanje nisu izborni inzinjering. Ako je suditi po pojedinim misljenjima na forumu u svakoj zemlji u kojoj se radi na registraciji biraca (a u svakoj demokratskoj se na tome radi) dolazi do "izbornog inzinjeringa". De ne budalite molim vas.
A ovo SBB smece od novina koje se okomilo na pokret i Suljagica radi zastite sefovih par stolica u vlasti je i onako na samrti, bas kao sto ce ako bogda i ta kvazi stranka biti nakon slijedecih izbora. Mater bi svoju prodali za stolicu!
O cemu se kod izbornog inzenjeringa radi ? Zvuci kao nesto necasno i neposteno. Zvuci kao ilegalna manipulacija izbornog rezultata? Moze li neko od forumasa ovaj pojam precizno pravno definisati? Bio bih zahvalan...
Dokle god izborna politika drzave Bosne i Hercegovine ne promjeni temeljna pravila "izborne igre", prvi mart sprovodi kako legalnu tako i legitimnu izbornu propagandu kojom oni zele, kao indirektni izborni akteri, sirenjem svojih ideja, vrijednosti, uvjerenja i ciljeva, uticati na ponasanje biraca kako bi stranke koje ne negiraju genocid dobile njihove glasove i osvojile politicku moc koja je nesrbima u RS-u potrebna.
Tako ja dozivljavam aktivizam prvog marta....Treba da se stidimo tog aktivizma, da se bojimo etiketiranja ?
Ko god prati odredjeni politicki cilj, neovisno o tome sta ce sljedecih deset ili dvadeset godina donijeti, mora propagirati svoje ideje,uvjeriti i mobilizirati druge da ga podrze u ostvarenju zajednickog cilja.
Npr. Martin Luther King je morao propagirati svoje ideje i mobilizirati ljude kako bi se borio protiv diskriminacije ljudi na rasnoj i socijalnoj osnovi. Morao je dici prasinu da bi cijelo drustvo, cak i njegovi neprijatelji profitirali od toga.
Svako ko zeli pozitivne promjene u drustvu mora pokazati civilnu kurazu. Oportunizmom mozemo samo ravno do ocaja i dna!!