Ukrajina

sumirprimus

#189951 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Onda se vi ne sjecate naseg kukanja i zapomaganja.
sumirprimus

#189952 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 09/12/2023 23:16
BiBi911 wrote: 09/12/2023 23:11
swanfilter wrote: 09/12/2023 22:16

Inace bio djecarac al se sjecam takvih baja 92. Onda ih ponovo vidio 95 ili 96 ...

Ja tada imao 6godina, u švrakinom

Ja bio malenkost stariji i u Bos. Krupi. Al se sjecam glasnih ponuđaca usluga, nakon prvih tenkovskih nestali. Vise ja ratnog staza ...
Kako su krenuo uvelicavat svoju ulogu zajebaces na krjau i bakketa dirvezanta :lol:
Pogotovu ovi dramaturski krajevi vise ja rata, sta ti rata ba :lol:
drug_profi

#189953 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 09/12/2023 23:18 Onda se vi ne sjecate naseg kukanja i zapomaganja.
Kako niko na zna za Heljp Baznia?
Pa onda pogrdni naziv Prošnjaci?

Sve jer smo jadili i kukali kao da je neko dužan da nas brani.
Sami smo krenuli u nezavisnost, i to je imalo posljedice.
To što smo imali budale da nas ubjeđuju da rata neće biti i da će šesta flota da nas brani, to nije ničiji problem nego samo naš.
Danas znamo posljedice, a opet nismo izvukli pouku već smo kivni na svijet.
swanfilter

#189954 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 09/12/2023 23:19
swanfilter wrote: 09/12/2023 23:16
BiBi911 wrote: 09/12/2023 23:11

Ja tada imao 6godina, u švrakinom

Ja bio malenkost stariji i u Bos. Krupi. Al se sjecam glasnih ponuđaca usluga, nakon prvih tenkovskih nestali. Vise ja ratnog staza ...
Kako su krenuo uvelicavat svoju ulogu zajebaces na krjau i bakketa dirvezanta :lol:
Pogotovu ovi dramaturski krajevi vise ja rata, sta ti rata ba :lol:

Al, bas si ... Zao mi i takvu rijec na tebe trositi.

Za razliku od mnogih kao sto je ovaj Bibi, busac u prsa-ja ratovati i onda nestadose do 96, proveo sam isti u BiH.

To je, povrsnice, bila moja misao.

Rekao sam ti vec jednom, udahni, procitaj i razmisli. I onda podaj misljenje.

Blamiras se. Kad ces skontati ...
sumirprimus

#189955 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 09/12/2023 23:20
sumirprimus wrote: 09/12/2023 23:18 Onda se vi ne sjecate naseg kukanja i zapomaganja.

To što smo imali budale da nas ubjeđuju da rata neće biti i da će šesta flota da nas brani, to nije ničiji problem nego samo naš.
Cujj kako.
Vise ja ratnog staza. Jazavci... :pisnuo: :kiss: :bih:
sumirprimus

#189956 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Zima na liniji.
Jbo rat :lol: :-) :skoljka:
drug_profi

#189957 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ovo u Krinkiju danas su dobro iskarali rujane sto su pošli da ih istjeraju.

Krinky, Ukrajina, lijeva obala, 09.12.23.

Gubici crvene tehnike tokom dnevnih sati: deset jedinica od jedanaest koje su ponovo napale selo veličine Kontraktove ploče u Kijevu (stanica metroa prim.prev) na lijevoj obali Hersonske oblasti.
Uključujući: 4 od 5 tenkova, 2 BMD-a i 4 BTR-a.
Također, 28 oborenih crvovskih dronova-FPV od 31 otkrivenog tog dana.

Romanov Light, pravilno ste podrugljivo smijali. Ujutro ćemo se prebrojati.

Trenutno je u začaranoj šumi Krinky već pokopano preko stotinu jedinica crvene tehnike u pijesku. Marinci neće dozvoliti da lažu. Zajedno ćemo spaliti gnijezdo crva i goniti ih do Pobjede

Danas nema vremena za film, noć je pred nama. Shvatite to kao najavu.
Svi dokazi će vjerovatno biti u filmu sutra...
ultima_palabra

#189958 Re: Ukrajina

Post by ultima_palabra »

N.N. wrote: 09/12/2023 14:32
ultima_palabra wrote: 09/12/2023 13:48
N.N. wrote: 09/12/2023 13:36 Ukrajina je kleptomanska i koruptivna drzava kojoj ne smijes ni dati sve sto traze, jer sutra rizikujes da te povali i 'proslijedi' donaciju za pare :D
Dan te jebo, ljudi u ratu a njih 'apse po skijalistima i spa centrima.
Sreca pa imaju Rusiju da ih oslobodi kleptomanije.
A za to me zivo zaboli racku rođeni :D
Pa sta laprdas onda kad te zaboli?
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#189959 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Udri rutalje-žohare!

Sjećam se one bajka što su je stariji zvali "Rus". Ako ti ona uđe u kuću jeban si.

escobar__

#189960 Re: Ukrajina

Post by escobar__ »

drug_profi wrote: 09/12/2023 23:20 Sami smo krenuli u nezavisnost, i to je imalo posljedice.
Veliš da nismo išli u nezavisnost ne bi se pucalo kod nas?

Što je Ravno razarano 1991. godine (prije nezavisnosti)? Što su srbočetnički rezervisti pucali po Tuzli 1991. godine, također prije nezavisnosti?
Prpa.ba

#189961 Re: Ukrajina

Post by Prpa.ba »

To je bilo preventivno, a mi se nismo opametili pa jos i neki svat navodno ubijen, nije moglo drugacije da zavrsi.

Drugarsko poimanje devedesetih :thumbup:
jednonogi_Jack

#189962 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Meni se čini da ste vi skroz pogrešno protumačili drugov post.
jednonogi_Jack

#189963 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Dupli
Rothmans

#189964 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

BiBi911 wrote: 09/12/2023 22:05 Šumi ako moje usluge zatrebaju idem. Al do tada cu odvajat od plate I slat u Ukrainu.
Ahahahahahah, koja legenda . Ti i drugi profil ste giganti nema sta.

And now , back to reality . Sve ovi bubovi se priredjuju i Ukrajincima, tako da ono melju se tako konstantno. Cisto da neko ne pomisli da se samo broj ubijenih rutalja povecava. Uglavnom,protuhofanziva propala a dungetova Ukrajina sve manja i manja.
elk

#189965 Re: Ukrajina

Post by elk »

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#189966 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

demoni iz mocvare se odmaraju
Spoiler
Show
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#189967 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

malo dronbubova 😁 za dobro jutro

Dugarry

#189968 Re: Ukrajina

Post by Dugarry »

Prestani lagati !

BiH je trazila da se ukine embargo, a to nije "Heljp Baznia" ili kako vec mislis da se to izgovara, nego poziv da nam se odrijese ruke, kako bi se branili.
Čitalac

#189969 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Pavlo Kazarin, novinar, publicista i pripadnik Oružanih snaga: Šta ako sklone Zalužnog?
Naše najteže ratno iskustvo bilo je u Bahmutu. Prijatelj mi je tada rekao da je pristao biti ovdje i da je spreman podnijeti sve što se događa uz jedan uvjet – da je odluku o obrani grada donijela vojska, a ne političari…
...U slučaju smjene Zalužnog, svatko tko bude postavljen na njegovo mjesto bit će u najgoroj poziciji jer će se doživljavati kao poslušno oruđe u rukama političara. Njegovo časničko iskustvo, vojne kvalifikacije i talent pokazat će se sekundarnim u odnosu na ovaj faktor. Za stotine tisuća ljudi u uniformama, Valerij Zalužni bit će osoba otpuštena zbog vlastitog mišljenja, zbog svoje spremnosti da raspravlja i brani svoj stav. A svatko tko ga zamijeni bit će percipiran kao izvršitelj predsjednikove volje.
Optika političara ne mora se poklapati s optikom onih koji se bore. Oružane snage su navikle razdvajati ljude u uniformama i ljude u foteljama. I to kako sami političari doživljavaju moguću promjenu zapovjednika neće se nužno poklapati s tim kako će oni na fronti vidjeti ovu kadrovsku rotaciju. Međutim, ne radi se samo o vojsci. Ako društvo vidi da popularnog, ali tvrdoglavog generala smjenjuju s dužnosti, od sada će svu odgovornost svaliti na onoga tko ga je smijenio. Bilo kakva komplikacija na frontu u ovom trenutku riskira da postane osobna odgovornost predsjednika i njegove pratnje. U trenutku smjene, Valerij Zalužni ostat će jedini nasljednik "ne-gubitka" u ratu. I čitava kronika rata bit će pisana ispočetka...
U slučaju ostavke glavnokomandujućeg, najveći problem za Ured predsjednika neće biti to što bi Valerij Zalužni mogao odlučiti otići u politiku. Neće biti ni u rejtingu njegove potencijalne stranke – ako je odluči stvoriti. Problem će biti u tome što će u javnoj svijesti nestati posljednji "čovjek-institucija", kojeg vojska i društvo doživljavaju kao instrument kontrole i ravnoteže na visokoj političkoj razini.
Promjena popularnog vrhovnog zapovjednika možda neće dovesti do uspjeha na bojnom polju. A u tom slučaju, to će riješiti samo privatni problem određenih ljudi na vlasti, čiji životi ni na koji način ne ovise o Zalužnom. I to će gledati stotine tisuća ljudi na fronti, čiji životi u potpunosti ovise o vrhovnom zapovjedniku. I koji vjeruju u njegovu sposobnost da ih zaštiti. Znate, čak i da biste izgubili izbore, prvo morate poživjeti do njih.
deer_hunter

#189970 Re: Ukrajina

Post by deer_hunter »

Dugarry wrote: 10/12/2023 11:52

Prestani lagati !

BiH je trazila da se ukine embargo, a to nije "Heljp Baznia" ili kako vec mislis da se to izgovara, nego poziv da nam se odrijese ruke, kako bi se branili.
Ne lupaj, imas klipove na youtube gdje Silajdzic, Izetbegovic i drugi traze da UN i NATO reaguju na srpsku agresiju, Sacirbegovic otvoreno trazio NATO udare.NATO je uostalom i izvrsio dosta puta udare na srpske snage u BiH(moglo je i vise i ranije, al dobro). Ukrajina to npr. nije dobila, druga bi se prica vrtila da sad NATO pokrene udare na ruske snage. Apsolutno se trazila pomoc od Zapada i u tome nema nista lose ni u nasem ni u slucaju Ukrajine. Kad je u pitanju goli opstanak ne biras sredstva
Last edited by deer_hunter on 10/12/2023 12:20, edited 1 time in total.
Dugarry

#189971 Re: Ukrajina

Post by Dugarry »

deer_hunter wrote: 10/12/2023 12:11

Prestani lagati !

Ne lupaj, imas klipove na youtube gdje Silajdzic, Izetbegovic i drugi traze da UN i NATO reaguju na srpsku agresiju, Sacirbegovic otvoreno trazio NATO udare. Apsolutno se trazila pomoc od Zapada i u tome nema nista lose ni u nasem ni u slucaju Ukrajine. Kad je u pitanju goli opstanak ne biras sredstva
Trazili su NATO udare, jer smo imali embargo i nismo se sami mogli braniti !

I generalno, usporedba Ukrajine sa BiH uopste ne stoji. Mi smo bili u 100 puta goroj poziciji.
deer_hunter

#189972 Re: Ukrajina

Post by deer_hunter »

Dugarry wrote: 10/12/2023 12:19
deer_hunter wrote: 10/12/2023 12:11

Prestani lagati !

Ne lupaj, imas klipove na youtube gdje Silajdzic, Izetbegovic i drugi traze da UN i NATO reaguju na srpsku agresiju, Sacirbegovic otvoreno trazio NATO udare. Apsolutno se trazila pomoc od Zapada i u tome nema nista lose ni u nasem ni u slucaju Ukrajine. Kad je u pitanju goli opstanak ne biras sredstva
Trazili su NATO udare, jer smo imali embargo i nismo se sami mogli braniti !

I generalno, usporedba Ukrajine sa BiH uopste ne stoji. Mi smo bili u 100 puta goroj poziciji.
Svakom je njegova muka najgora. Da pitas sad Ukrajinca on bi rekao da je kod njih najgore, pitaj Palestinca dobit ces isti odgovor,pitaj Sirijca, pitaj ljude u Ruandi kako je bilo kod njih,pa vidi sta ce ti reci.Tako da je to samo tvoje subjektivno misljenje,a ne cinjenica.
Uostalom, zasto uopste usporedjivati ratove, svaki rat je pakao.
Crvene_brigade

#189973 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Ostali su samo dugmići...

Mrmrava

#189974 Re: Ukrajina

Post by Mrmrava »

Greska
Čitalac

#189975 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Republikanski kongresmeni Michael McCaul, Mike Rogers i Mike Turner objavili su svoj Plan za Ukrajinu, ali mediji nekim čudom nisu posvetili previše pažnje ovoj inicijativi.
Bidenova mantra podrške Ukrajini "koliko god je potrebno" je gubitnička strategija. Umjesto toga, republikanci u Domu vjeruju da bi predsjednik Biden trebao predstaviti vjerodostojan plan za pobjedu i što prije naoružati Ukrajinu oružjem koje joj je potrebno.
Od prvog dana rata, Bidenovo iscrpljujuće oklijevanje da pruži kritično oružje za Ukrajinu odgodilo je ukrajinsku pobjedu. Ukrajina treba varijantu ATACMS-a najvećeg dometa, F-16 i dovoljne količine kazetnog streljiva, topništva, protuzračne obrane i oklopa kako bi napravila razliku na bojnom polju. Ovo kašnjenje Ukrajinci plaćaju životima a Amerikanci porezima.
Put do pobjede za Ukrajinu zahtijevat će:
(1) osiguranje kritičnog oružja Ukrajini relevantnom brzinom
(2) pooštravanje sankcija Putinovom režimu
(3) prijenos zamrznute ruske državne imovine u Ukrajinu
Za to će biti potreban pritisak republikanaca u Kongresu, koji je bio ključ za otključavanje svakog novog potrebnog oružanog sustava Ukrajini od samog početka rata. Ova strategija će osigurati da Ukrajina može napraviti potreban napredak na bojnom polju kako bi prisilili Putina za pregovarački stol. Ako Ukrajina ne pregovara s pozicije snage, ne može biti trajnog mira.
https://foreignaffairs.house.gov/wp-con ... kraine.pdf
Post Reply