Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
djkurt

#18976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

nepass1 wrote:joj kako vas nafura lik, nevjerovatno
isto djeca
Dijalog kao sredstvo razmjene informacija i mišljenja u BiH je napoznanica, to se vidi i na ovakvim forumskim raspravama. Čim imaš drugačije mišljenje, odma te iznapadaju dušebrižnici i proglase budalom i psihički poremećenom osobom (Nadam se da će ovaj što je prešao na lične uvrede i biti banovan). Zašto, samo zato što ima drugačije mišljenje koje se ne uklapa u njihovu viziju svijeta (u ovom slučaju saobraćaja). Sve stoji što su oni naveli, ali isto tako sve stoji i što sam ja napisao, međutim, Npr argument da se nekom negdje žuri je toliko izlizan da je to za nepovjerovati i često ti što nekuda i žure a ko fol prate ograničenja završavaju sa najblaže rečeno Europskim obrascem u rukama. Zbog njihove nadrkanosti (moram se tako izraziti) svi mi ostali u saobraćaju moramo razmišljati hoće li mu naumpast da pođe izvoditi saobraćajne akrobacije. Što se tiče ambulante, zna se kad čuješ sirenu sklanjaj vozilo sa puta i to je pravilo oko kojeg nema rasprave i svi ovi što voze 50 gdje je ograničenje 80 će se skloniti sa puta hitnoj, policiji itd, ovi što kao voze 80 gdje je ograničenje 80 i što vazda negdje žure sumnjam da će se skloniti da hitna prođe, više puta bio svjedok tome. Helem, poenta je jasna, moramo se naučiti voditi dijalog a ne monolog većine, iako sumnjam da su ovi 80/80 većina.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Može li pojašnjenje zašto voziti debelo ispod propisane brzine?
amar1994

#18978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

mali_milojica wrote:Mene uopste ne usporavaju ti sto voze 50, tamo gdje je ogranicenje 80.
Kvacilo->niža
Obidjes debila
I nastavis svojim ritmom :D
Ma kupovat sto jaca auta,lakse je izac na kraj :lol:
djkurt

#18979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

beni-bu-man wrote:
djkurt wrote:
beni-bu-man wrote: :thumbup:
i na to sve ti se pojavi osoba na temi sa psihickim poremecajima da ti soli pamet
Za vrijeđanje se dobije put do banovića sa ograničenjem brzine. Post prijavljen.
Sam si kriv sto se pronaso u mom postu
Ne, ne, jasno je bilo upućeno meni, i ti to dobro znaš, jer jedini ja sam ovdje govorio o bespotrebnoj kritici spram vozača koji voze 50 na cesti sa ograničenjem 80. Helem, pravila koliko ja znam zabranjuju vrijeđanje na ličnoj osnovi i zbog toga se dobije put u banoviće sa ograničenjem brzine, na moderaciji je da to i završi, post je kao što rekoh prijavljen.
Travnički Noćni Šetač

#18980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

mali_milojica wrote:Mene uopste ne usporavaju ti sto voze 50, tamo gdje je ogranicenje 80.
Kvacilo->niža
Obidjes debila
I nastavis svojim ritmom :D
Kod mene čak ni ne treba niža... odnese moment ... :thumbup:
djkurt

#18981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

drug_profi wrote:
(2) Vozač ne smije da smanji brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo predstavlja smetnju normalnom odvijanju saobraćaja.
Ali kljucna stvar je ovdje ETIKA. Znači ti se jedna samoživa egoistična osoba koja ovo što ti mi pišemo nije u stanju i neće da shvati jer ti si sebi najveci i tvoj ego trip je nemjerljiv.[/quote]
Koja je to brzina koja ometa normalan saobraćaj u BiH? Ne budimo smiješni u BiH u prosjeku imaš 80 ograničenje brzine na svakih 20km ceste i to na dionici od 3 do 5 km max, sa nekim malim izuzecima, i mi sad pričamo o nekom ometanju saobraćaja, u praksi i ne postoji cesta gdje ti komotno možeš voziti 80km na sat jedno duže vrijeme, ma hajte molim vas. Nije ovdje niko glup.
djkurt

#18982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

Throttle wrote:Samo polahko i svojom stranom :lol:
Ne kaze se dzaba, zurio vrat slomio :lol:
Zar nije ona, nemoj ni sredinom a ni ukraj, nego NAKO. :)
Travnički Noćni Šetač

#18983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

djkurt wrote:
isto djeca
Dijalog kao sredstvo razmjene informacija i mišljenja u BiH je napoznanica, to se vidi i na ovakvim forumskim raspravama. Čim imaš drugačije mišljenje, odma te iznapadaju dušebrižnici i proglase budalom i psihički poremećenom osobom (Nadam se da će ovaj što je prešao na lične uvrede i biti banovan). Zašto, samo zato što ima drugačije mišljenje koje se ne uklapa u njihovu viziju svijeta (u ovom slučaju saobraćaja). Sve stoji što su oni naveli, ali isto tako sve stoji i što sam ja napisao, međutim, Npr argument da se nekom negdje žuri je toliko izlizan da je to za nepovjerovati i često ti što nekuda i žure a ko fol prate ograničenja završavaju sa najblaže rečeno Europskim obrascem u rukama. Zbog njihove nadrkanosti (moram se tako izraziti) svi mi ostali u saobraćaju moramo razmišljati hoće li mu naumpast da pođe izvoditi saobraćajne akrobacije. Što se tiče ambulante, zna se kad čuješ sirenu sklanjaj vozilo sa puta i to je pravilo oko kojeg nema rasprave i svi ovi što voze 50 gdje je ograničenje 80 će se skloniti sa puta hitnoj, policiji itd, ovi što kao voze 80 gdje je ograničenje 80 i što vazda negdje žure sumnjam da će se skloniti da hitna prođe, više puta bio svjedok tome. Helem, poenta je jasna, moramo se naučiti voditi dijalog a ne monolog većine, iako sumnjam da su ovi 80/80 većina.
Hoćeš reći da trebamo poštovati stav koji sve trpa u istu vreću i gdje se poštivanje propisa stavlja pod sumnju od nekoga ko nije nadležan za propise? ...
...
Hajdemo druže u dijalog ali prvo se okani predrasuda na kojima zasnivaš svoj stav...
beni-bu-man

#18984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

djkurt wrote:
beni-bu-man wrote:
djkurt wrote: Za vrijeđanje se dobije put do banovića sa ograničenjem brzine. Post prijavljen.
Sam si kriv sto se pronaso u mom postu
Ne, ne, jasno je bilo upućeno meni, i ti to dobro znaš, jer jedini ja sam ovdje govorio o bespotrebnoj kritici spram vozača koji voze 50 na cesti sa ograničenjem 80. Helem, pravila koliko ja znam zabranjuju vrijeđanje na ličnoj osnovi i zbog toga se dobije put u banoviće sa ograničenjem brzine, na moderaciji je da to i završi, post je kao što rekoh prijavljen.
Da ti ponovim .....

"Sam si kriv sto se pronaso u mom postu"
djkurt

#18985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

beni-bu-man wrote:
Da ti ponovim post ti je prijavljen za vrijeđanje na ličnoj osnovi, jer sam jedino ja vodio raspravu sa više vas ovdje a jedino je tebi naumpalo da prijeđeš na uvrede na ličnoj osnovi. To zaobilaženje istine sa tvoje strane ne pije vode nikako, ako imalo pravednosti ima na ovom forumu dobit ćeš ban radi ovoga. Ako nema onda je to rasprava za neko drugo vrijeme i mjesto.
shheff

#18986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shheff »

Evo ja sam nedavno uslikan jer sam na ravnici od 2km 80 ogranicenje prestigao dva debila koji su isli 65, i naravno da bi ih prestigao vozio sam 95. Vozim se taj dan 300km, klasicna sacekusa za punjenje budžeta. Da je cista cesta bila vozio bi 85, meni knap za 5. brzinu.
djkurt

#18987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

Travnički Noćni Šetač wrote:
djkurt wrote:
isto djeca
Hoćeš reći da trebamo poštovati stav koji sve trpa u istu vreću i gdje se poštivanje propisa stavlja pod sumnju od nekoga ko nije nadležan za propise? ...
...
Hajdemo druže u dijalog ali prvo se okani predrasuda na kojima zasnivaš svoj stav...
Pa kad se i vi ostali okanete svojih predrasuda nije problem. vi ovdje govorite o idealnium situacijama, ja govorim o realnim stvarima, a realna stvar je da u Bosni ništa nije onako kako bi trebalo biti pa tako ni ta ograničenja, niti ceste, niti vozači, mi smo jedna velika mješavina svih i svakakvih ljudi skuckanih na jednom malom prostoru, a jedina osobina koja nas skoro sve povezuje je da mislimo da smo uvijek u pravu. I ti vrlo dobro znaš da je to tako.
djkurt

#18988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

shheff wrote:Evo ja sam nedavno uslikan jer sam na ravnici od 2km 80 ogranicenje prestigao dva debila koji su isli 65, i naravno da bi ih prestigao vozio sam 95. Vozim se taj dan 300km, klasicna sacekusa za punjenje budžeta. Da je cista cesta bila vozio bi 85, meni knap za 5. brzinu.
Interesantno, nisu kaznili ovog što je vozio sporo, zašto li ako je ugrožavao neometano vođenje saobraćaja?
Tomahawk11
Globalni moderator

#18989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Ne kažnjavaju ni ove što guslaju po gradu i prave gužve.
To ne znači da je u redu.
beni-bu-man

#18990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

djkurt wrote:
beni-bu-man wrote:
Da ti ponovim post ti je prijavljen za vrijeđanje na ličnoj osnovi, jer sam jedino ja vodio raspravu sa više vas ovdje a jedino je tebi naumpalo da prijeđeš na uvrede na ličnoj osnovi. To zaobilaženje istine sa tvoje strane ne pije vode nikako, ako imalo pravednosti ima na ovom forumu dobit ćeš ban radi ovoga. Ako nema onda je to rasprava za neko drugo vrijeme i mjesto.
licnoj osnovi spamas temu
djkurt

#18991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

Naslovnica wrote: Nije u pitanju poštivanje zakona ili nepoštivanje, nego odnos prema drugim učenicima u saobraćaju, i poštivanje potreba drugih ljudi i učesnika.
To što se tebi kulira i što imaš potrebu da razgledaš pejzaž na najfrekventnijoj saobraćajnici u državi, pri brzini 50 km/h, bez obzira na ostale učesnike u saobraćaju, puno više govori o tebi nego o bilo kome drugome.
Ali, obzirom u kakvom smo Q trenutno, ni najmanje me ne iznenađuje broj likova tipa 'ja pa ja' i BMQ za ostale, ja ne kršim zakon.
U Njemačkoj bi te rijamu, u slučaju da zbog takvog načina vožnje napraviš kolonu, iako ne kršiš zakon, zaustavila zbog takvog načina vožnje i bespotrebnog usporavanja saobraćaja.
Da... :thumbup:
Ja govorim o Bosni i bosanskim cestama i uslovima saobraćaja, jebemu pa niste vi jedini što vozite auta po BiH i Njemačkoj ima nas još, ali količina isfrustriranost i nervoze se jasno vidjela onom izjavom "SMETA MI ŠTO NOSI KAPU". Ono, da se po ko zna koji puta čovjek zapita, jbt s kim ja živim. Meni bi takva situacija u najgorem slučaju bila smiješna i komična ali ako to nekome stvarno smeta i to javno iznosi kao nešto što treba da smeta, po meni Htiler almigthy je za tu osobu jebena mala maca.
djkurt

#18992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

beni-bu-man wrote:
djkurt wrote:
beni-bu-man wrote:
licnoj osnovi spamas temu
Haugh!
Naslovnica

#18993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Tomahawk11 wrote:Može li pojašnjenje zašto voziti debelo ispod propisane brzine?
Pa rekao je na početku, razgleda lik pejzaž i uživa u istome, pri brzini od 50km/h.
Razumijem ga, zaista optimalna brzina za razgledanje i uživanje na magistralnoj cesti.
Sve preko toga, nije to-to.
:thumbup:
beni-bu-man

#18994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

djkurt wrote: Haugh!

:kiss:
kakaljin

#18995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Nerviraju me vozaci koji misle da su sami na cesti i da mogu voziti kako hoce i praviti guzve u saobracaju, umjesto da se sklone da puste vozaca iza da ih prodje oni im ne daju da ih pretekne vec svaki put na ravnici i mjestima gdje se moze preticati oni ubrzaju.

Svako ko ne smije voziti onoliko koliko mu na znaku pise 10% gore dole, bolje je da koristi gradski prevoz nego da vozi automobil i ugrozava sebe i ostale ucesnke u saobracaju.

Najvese me nerviraju vozaci koji voze lijevom trakom iako ima vise traka u istom pravcu uporedo sa tim vozilima u desnoj traci i nedozvoljavaju da ih prodje vozilo iza koje je brze od njih a vozi po propisu, a cak i da ne vozi tu su radari i policija da sankcionisu, a ne oni.

Jos fino postoji clan zakona koji se odnosi na to Clan 39. zakona fino kaze:

(3) Izuzetno od odredbe stava/stavka (2) ovog clana/clanka, na putu/cesti
u naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobracaj/promet vozila u istom
smjeru postoje najmanje dvije obiljezene saobracajne/prometne trake za kreta-
nje vozila, vozac moze koristiti i saobracajnu/prometnu traku koja se ne nalazi
uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se
krecu iza vozila kojim upravlja.

Kazna je od 50 do 300 KM i do 2 kaznena boda i do dva mjeseca oduzimanja vozacke.

Da hoce policija vise primjenjivati ove kazne i propise puno bi bolje blo u saobracaju .
Travnički Noćni Šetač

#18996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

djkurt wrote: Pa kad se i vi ostali okanete svojih predrasuda nije problem. vi ovdje govorite o idealnium situacijama, ja govorim o realnim stvarima, a realna stvar je da u Bosni ništa nije onako kako bi trebalo biti pa tako ni ta ograničenja, niti ceste, niti vozači, mi smo jedna velika mješavina svih i svakakvih ljudi skuckanih na jednom malom prostoru, a jedina osobina koja nas skoro sve povezuje je da mislimo da smo uvijek u pravu. I ti vrlo dobro znaš da je to tako.
Prvo slab ti je dijalog na koji se toliko pozivaš... ja sam ovdje poznat kao cjepidlaka kome smeta kad neko ne upali žmigavac i onda to javno objavim, tako da nemam pojma o čijim i kakvim ti prerasudama govoriš...
...
Drugo vidim da ne znaš da u BiH kao i u Evropi znakove na putevima postavlja struka na bazi podataka o količini saobraćaja na određenoj dionici i profilu puta tako da su ovdje znakovi u 90% slučajeva onakvi kakvi bi trebali biti po struci u stručnim analizama...
...
Treće citiraš me ali i dalje nisam saznao otkud tebi ideja da se neću skloniti vozilu Hitne pomoći ako vozim 80 gdje je ograničenje 80, i odmah ću ti reći da pogrešno pretpostavljaš bez obzira odakle ti je to palo na pamet...
...
Četvrto vidim da ne znaš da je zakon propisao definiciju kolone, i da će smatrati da smetaš odvijanju saobraćaja ako svojim načinom vožnje ometaš redovno odvijanje saobraćaja a stvaranje kolone je dokaz tome, zakon je takođe propisao i da se vožnja treba prilagoditi uslovima puta a za divno čudo to se ne odnosi samo da usporiš, već nekad i da ubrzaš... čak postoje i znakovi koje daju ovlaštena lica a koji služe da se saobraćaj ubrza, kao i znakovi preporučene brzine kada se na određenoj dionici uoči usporavanje saobraćaja bez stručno vidljivih razloga i tako dalje i tako dalje...
...
Ali i dalje mi nije jasno šta je tvoj problem sa ljudima koji poštuju ograničenja i o čemu ti uopšte pričaš ovdje.... nemam ja problema da se ti ponašaš kako želiš dok mi ne smetaš, ali ako želiš prepraviti moje ponašanje onda se moraš debelo potruditi i dati mi argumente koji će mi dokazati da griješim a da je istovremeno tvoj stav koji mi želiš naturiti ispravan...
...
I da ti odgovorim na tvoju gore zadnju rečenicu: Ne ja ne znam tvoju realnost koju ti opisuješ kao "realnu" i ne nije tako kako ti zaključuješ...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#18997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bobi »

BENI 7 DANA OUT, VRIJEDJANJE
Tomahawk11
Globalni moderator

#18998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Naslovnica wrote:
Tomahawk11 wrote:Može li pojašnjenje zašto voziti debelo ispod propisane brzine?
Pa rekao je na početku, razgleda lik pejzaž i uživa u istome, pri brzini od 50km/h.
Razumijem ga, zaista optimalna brzina za razgledanje i uživanje na magistralnoj cesti.
Sve preko toga, nije to-to.
:thumbup:
Image
djkurt

#18999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

djkurt wrote: Pa kad se i vi ostali okanete svojih predrasuda nije problem. vi ovdje govorite o idealnium situacijama, ja govorim o realnim stvarima, a realna stvar je da u Bosni ništa nije onako kako bi trebalo biti pa tako ni ta ograničenja, niti ceste, niti vozači, mi smo jedna velika mješavina svih i svakakvih ljudi skuckanih na jednom malom prostoru, a jedina osobina koja nas skoro sve povezuje je da mislimo da smo uvijek u pravu. I ti vrlo dobro znaš da je to tako.
Prvo slab ti je dijalog na koji se toliko pozivaš... ja sam ovdje poznat kao cjepidlaka kome smeta kad neko ne upali žmigavac i onda to javno objavim, tako da nemam pojma o čijim i kakvim ti prerasudama govoriš...
...
Drugo vidim da ne znaš da u BiH kao i u Evropi znakove na putevima postavlja struka na bazi podataka o količini saobraćaja na određenoj dionici i profilu puta tako da su ovdje znakovi u 90% slučajeva onakvi kakvi bi trebali biti po struci u stručnim analizama...
...
Treće citiraš me ali i dalje nisam saznao otkud tebi ideja da se neću skloniti vozilu Hitne pomoći ako vozim 80 gdje je ograničenje 80, i odmah ću ti reći da pogrešno pretpostavljaš bez obzira odakle ti je to palo na pamet...
...
Četvrto vidim da ne znaš da je zakon propisao definiciju kolone, i da će smatrati da smetaš odvijanju saobraćaja ako svojim načinom vožnje ometaš redovno odvijanje saobraćaja a stvaranje kolone je dokaz tome, zakon je takođe propisao i da se vožnja treba prilagoditi uslovima puta a za divno čudo to se ne odnosi samo da usporiš, već nekad i da ubrzaš... čak postoje i znakovi koje daju ovlaštena lica a koji služe da se saobraćaj ubrza, kao i znakovi preporučene brzine kada se na određenoj dionici uoči usporavanje saobraćaja bez stručno vidljivih razloga i tako dalje i tako dalje...
...
Ali i dalje mi nije jasno šta je tvoj problem sa ljudima koji poštuju ograničenja i o čemu ti uopšte pričaš ovdje.... nemam ja problema da se ti ponašaš kako želiš dok mi ne smetaš, ali ako želiš prepraviti moje ponašanje onda se moraš debelo potruditi i dati mi argumente koji će mi dokazati da griješim a da je istovremeno tvoj stav koji mi želiš naturiti ispravan...
...
I da ti odgovorim na tvoju gore zadnju rečenicu: Ne ja ne znam tvoju realnost koju ti opisuješ kao "realnu" i ne nije tako kako ti zaključuješ...
Otkud tebi ideja da ja vozim 50 gdje je ograničenje 80 iako na to imam pravo prema službenim propisima?

a za ovaj dio:
Od recimo Doboja do Sarajeva ili još gore od Tuzle do Sarajeva, gdje to imaš barem 10km ceste na kojoj je ograničenje 80, gdje bi ovo vaše nerviranje oko vožnje 50km/h bilo i realno opravdano. Ma hajte molim vas, pročitaj sve moje postove a ne samo ove gdje sam tebe quotao.
drug_profi

#19000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

djkurt wrote:
drug_profi wrote:

Ali kljucna stvar je ovdje ETIKA. Znači ti se jedna samoživa egoistična osoba koja ovo što ti mi pišemo nije u stanju i neće da shvati jer ti si sebi najveci i tvoj ego trip je nemjerljiv.
Koja je to brzina koja ometa normalan saobraćaj u BiH? Ne budimo smiješni u BiH u prosjeku imaš 80 ograničenje brzine na svakih 20km ceste i to na dionici od 3 do 5 km max, sa nekim malim izuzecima, i mi sad pričamo o nekom ometanju saobraćaja, u praksi i ne postoji cesta gdje ti komotno možeš voziti 80km na sat jedno duže vrijeme, ma hajte molim vas. Nije ovdje niko glup.
Brzina kojom neces praviti kolnu iza sebe. Ili brzina koja je bliska najvecoj dozvoljenoj u normalnim uslovima za voznju. jel to tesko pojmiti?
I ne govorimo o 80. Govorimo o brzini koja je dozvoljena, drugim rjecima = pozeljna i proračunata kao bezbjedna za tu cestu u normalnim uslovima.
Za boldano se nikako ne bih slozio.
Post Reply