Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#18976 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
SD7 wrote:

"kolindariti", od Kolinda GK...lagati sebe i druge, pricati kojesta, obmanjivati one kojj ti vjeruju, preuvelicavti u cilju stvaranja pozitivne slike o sebi, promovirati fasizam (ovo zadnje se naravno, ne odnosj na tebe).
Ali ima vremena da se konta i za cetvrti zivot...samo da nas zdravlje posluzi.
Ok.Jel ti ista lakse? :D
sjeba on tebe, hajra ti od života neJma :-)
HAVANA

#18977 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Bio sam cetnik,ustasa,balija...svasta na ovom forumu.Haj nek sam i kolinda,jebaji ga.Ona ima bolje sise. :cry:
skafiskafsnjak

#18978 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

HAVANA wrote:Bio sam cetnik,ustasa,balija...svasta na ovom forumu.Haj nek sam i kolinda,jebaji ga.Ona ima bolje sise. :cry:
To je kompliment :D
belfy

#18979 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by belfy »

generalno, ne prica havana nisa lose. problem je sto se svede na pricu lika koji je dobio na lotu (ne mislim na havanu, nego zaista na lika koji je dobio na lotu), pa kaze svako treba da pokusa... ja znam da nije zlonamjeran, ali na ovoj temi ja nisam vidio da je dao neke upute onima koji tek sada odlaze i kako da se bolje snadju, a to iskustvo on ima. stalno se vraca opisujuci svoj zivot od povratka. da, rekao je da je radio zahebane poslove, da je kupio stan i da mu je cijena porasla naglo pa ga prodao... mislim, vec svi napamet znamo sve to, jer je toliko puta ponovljeno... ali to nekome ko odlazi ili je tek otisao pomaze nikako.

puno bi bolje bilo da se ljudima da preporuka na najjednostavnijim stvarima na koje moraju da paze da ne moraju uciti na svojim greskama koje su cesto i najskuplje... takvo nesto je morala dozivjeti sve i jedna osoba koja je otisla. pomoci nekome u tom smislu je vec nesto konkretno, jer na ovoj temi se ne pita kako se zivi u BiH. to znaju. zato i odlaze.

sta je ono gdje ste pogrijesili, a niste morali...ili gdje ste pogrijesili jer ste morali i zasto ste morali? eto jedno fino i konkretno pitanje za havanu.

mislim da on od ova dva moze zaista konstruktivnu pricu dati. jos ako ukljuci nase ljude sa kojima je radio ili se druzio o kojima takve primjere zasigurno moze dati - onda je to sigurno roman koji moze napisati, a svako ce ga rado citati. ja prvi.

jer...ovo nije tema o tome sta da ljudi rade nakon povratka. vjerujem i nadam se da ce i takva nekada doci na red, ali to ce doci na red prije ako se ljudi uspiju snaci u novoj okolini savjetima onih koji su to prosli, opet, sa naglaskom na onim gdje da se ne zahebu...

et...
uglavnomja

#18980 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

kako da turim sliku na forum :?:
crk'o klix
Edin H.

#18981 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

OK evo dacu ja besplatan savjet - bolje ganjajte babetine s cifrom, nego mlade i jedre :D
uglavnomja

#18982 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

konjislav wrote:
uglavnomja wrote:bravar odnedavno ima sasvim novo znacenje :D
Koje? I od kad? :mrgreen:
od antiparade

Image

Image
HAVANA

#18983 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

belfy wrote:generalno, ne prica havana nisa lose. problem je sto se svede na pricu lika koji je dobio na lotu (ne mislim na havanu, nego zaista na lika koji je dobio na lotu), pa kaze svako treba da pokusa... ja znam da nije zlonamjeran, ali na ovoj temi ja nisam vidio da je dao neke upute onima koji tek sada odlaze i kako da se bolje snadju, a to iskustvo on ima. stalno se vraca opisujuci svoj zivot od povratka. da, rekao je da je radio zahebane poslove, da je kupio stan i da mu je cijena porasla naglo pa ga prodao... mislim, vec svi napamet znamo sve to, jer je toliko puta ponovljeno... ali to nekome ko odlazi ili je tek otisao pomaze nikako.

puno bi bolje bilo da se ljudima da preporuka na najjednostavnijim stvarima na koje moraju da paze da ne moraju uciti na svojim greskama koje su cesto i najskuplje... takvo nesto je morala dozivjeti sve i jedna osoba koja je otisla. pomoci nekome u tom smislu je vec nesto konkretno, jer na ovoj temi se ne pita kako se zivi u BiH. to znaju. zato i odlaze.

sta je ono gdje ste pogrijesili, a niste morali...ili gdje ste pogrijesili jer ste morali i zasto ste morali? eto jedno fino i konkretno pitanje za havanu.

mislim da on od ova dva moze zaista konstruktivnu pricu dati. jos ako ukljuci nase ljude sa kojima je radio ili se druzio o kojima takve primjere zasigurno moze dati - onda je to sigurno roman koji moze napisati, a svako ce ga rado citati. ja prvi.

jer...ovo nije tema o tome sta da ljudi rade nakon povratka. vjerujem i nadam se da ce i takva nekada doci na red, ali to ce doci na red prije ako se ljudi uspiju snaci u novoj okolini savjetima onih koji su to prosli, opet, sa naglaskom na onim gdje da se ne zahebu...

et...
Pa pisao sam 10 puta.Sta koga zanima,u belgiji mu mogu dosta pomoci? Nisam vala neke greske ni pravio.Sta cu pravit, uredjeno drustvo...Radio ko konj,gledao sta drugi rade,ucio...iskoristio sve prilike...
Maraschino

#18984 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Maraschino »

uglavnomja wrote:kako da turim sliku na forum :?:
crk'o klix
https://postimages.org/

probaj
animals

#18985 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Sta ce vam savjeti Boze dragi..
odete i radite kao i svagdje drugdje..
i kad se naradite, ide penzija , ako je dozivite.. :D
uglavnomja

#18986 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

Maraschino wrote:
uglavnomja wrote:kako da turim sliku na forum :?:
crk'o klix
https://postimages.org/

probaj
:thumbup:

hvala, uspjelo i sa imagesheck, ali neka i ovoga :)

a sto se tice teme - tesko je dati savjet generalno
nije isto u svedskoj i njemackoj, nije isto u minhenu, berlinu ili kakvom selu na sjeveru ...

savjeti prvani, administrativni, zakoni ... ok
ali prakticni i konkretni mogu samo ako neko pita za neko odrdjeneo mjesto evt. regiju, za odredjeni posao
mousstapha

#18987 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Sto se tice savjeta ne mrdaj nigdje. Sve je to stres.
HAVANA

#18988 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

animals wrote:Sta ce vam savjeti Boze dragi..
odete i radite kao i svagdje drugdje..
i kad se naradite, ide penzija , ako je dozivite.. :D
Ja ba.Ide ti se,odes.Radis,zivis,boris se i eto...
insomnia78

#18989 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Svakako te napadnu kad pricas o nedacama. Kae sto se ne vratis. Kake kurac nedace. Lola cuje plata 1300€ pretvori u marke podjeli s cijenama iz BiaMga i konta dzenet.
HAVANA

#18990 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Mene napadnu o cemu god da piricam. :lol:
Seyfo

#18991 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Ovo za Kolindu je bas dobro. Nisam cuo tako dobru izvedenicu od kako je Avaz za one sto ih ne gotivi zvao "Gadafiziranim".
Seyfo

#18992 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

A ja bih licno Havanu napao i naruzio zato sto (ponavljam se) se previse pravda i previse svog licnog iznosi. Nikad narodu ugoditi. Forumskom pogotovo
512MB

#18993 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Havana ne uvažava mišljenja drugih ljudi, zato mu uvjek i skače pritisak...
muha_sa

#18994 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

512MB wrote:Havana ne uvažava mišljenja drugih ljudi, zato mu uvjek i skače pritisak...
u pravu si :thumbup:

boli Havanu kurac što sam ja kokuz :(
HAVANA

#18995 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

512MB wrote:Havana ne uvažava uvredljiva mišljenja drugih ljudi, zato mu uvjek i skače pritisak...
Ovako bi se moglo reci.A pritisak 135/85... Nikad veci nije bio. :D
HAVANA

#18996 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
512MB wrote:Havana ne uvažava mišljenja drugih ljudi, zato mu uvjek i skače pritisak...
u pravu si :thumbup:

boli Havanu kurac što sam ja kokuz :(
Nisi ti kokuz,ti si bogat covjek.U tim godinama radis i penziju cvakas,mozes guzit,popit,pojest,izveo djecu na put,vazda nasmijan...Sad da nekom dobro pozelim ,kako da mu bude sa 6 banki...Ovako bi mu pozelio.Ne bi mu sigurno pozelio da ima 2 miliona sa 6 banki.Mislim bi ,al na kraju ovog reda.Znaci fali ti 2 miliona? Il ne fali? Koji ce ti kurac.Pobudalio bi. :D
HAVANA

#18997 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Seyfo wrote:A ja bih licno Havanu napao i naruzio zato sto (ponavljam se) se previse pravda i previse svog licnog iznosi. Nikad narodu ugoditi. Forumskom pogotovo
Ja sam ti starija garda.Ja to ko u kafani.pa il cemo se grlit il pobit. :D Ne znam ja to forumski i misteriozno.Takav sam kakav sam a i zna 70% foruma ko sam.I sta sad ja fol nesta misteriozan,tabirim druge a o sebi nista...? Stojim iza svojih sisa,kako bi onaj grafit? Najbolji. :lol:
512MB

#18998 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

HAVANA wrote:
512MB wrote:Havana ne uvažava uvredljiva mišljenja drugih ljudi, zato mu uvjek i skače pritisak...
Nije ni optimalan, malo manje pive, pite i klix foruma i spasce na 120/80 :mrgreen:
HAVANA

#18999 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

512MB wrote:
HAVANA wrote:
Nije ni optimalan, malo manje pive, pite i klix foruma i spasce na 120/80 :mrgreen:
Vi to svake godine smanjujete. :D Najcesci je tako negdje,na ovoj temi ode na 135 :lol:
SD7

#19000 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

belfy wrote:generalno, ne prica havana nisa lose. problem je sto se svede na pricu lika koji je dobio na lotu (ne mislim na havanu, nego zaista na lika koji je dobio na lotu), pa kaze svako treba da pokusa... ja znam da nije zlonamjeran, ali na ovoj temi ja nisam vidio da je dao neke upute onima koji tek sada odlaze i kako da se bolje snadju, a to iskustvo on ima. stalno se vraca opisujuci svoj zivot od povratka. da, rekao je da je radio zahebane poslove, da je kupio stan i da mu je cijena porasla naglo pa ga prodao... mislim, vec svi napamet znamo sve to, jer je toliko puta ponovljeno... ali to nekome ko odlazi ili je tek otisao pomaze nikako.

et...
Havana, naprotiv indirektno daje upute u vidu laznih informacija, tj. obmanjuje ljude, a ovde se radi o mahom mladim ljudima koji bez obzira na sve treba da odu ako to zele, a vratit ce se oni koji to zazele i kada to zazele. Na ovoj temi, lik ima upisa da se pogolema knjiga moze odstampati (naravno za regala jer se tu nema sta procitati) i sve sto je kazao jeste, meni je dobro i i zato ostajte ovde, jer kako bi se on drugacije isticao kao uspjesan, nego pored mase kojima plata jedva pokrije troskove stana i rezija. Drzava bi morala osigurati uslove da je ono sto Havana zivi prosjek, a ne uspjeh, jer bi tada i Havana bio uspjesniji i imao jos vise ako vec tome tezi...

Havanin post na koji sam morao reagovati kako sam reagovao.
HAVANA wrote: A ko da stvori ako svi pobjegnu? Vidimo na temi kako je bjezanje popularno.Da bi se nesto stvorilo treba se boriti sa problemom.Nece se stvoriti ako se bjezi od problema.Dok je kod roditelja na tanjiru,u drzavnoj skoli,odraste tu,zavrsi sta je mogao...I ode.Ne valja ovde nista.Ok,de vrati ba malo...Prenesi tog znanja malo,investiraj nesta...Jok ja cu im radit i placat sve zivo a oni nek bjeze i jos mi se seru na ceif i zelju da zivim ovde.Sve on zna bolje od nas ovde a tamo negdje.A mi smo lopovi,primitivci,oni su kul...Mater im uvene sama u stanu ili domu,sebicna gamad.Pojedinci.Neki dan zenu sahranili cerka nije dosla iz holandije na sahranu.Ne moze od posla. :-) Jebo joj bog mater.Isto je snaslo dabogda.
Ovi ljudi (Holadnjani u ovom slucaju / mozemo posmatrati i kao Belgijanci ili Njemci, uglavnom misli na zapadnjake) su doticnog, koliko sam upratio, izvukli iz opsade, lijecili ga i izlijecili, dali mu pasos, posao, zamajac u zivotu u vrijeme kada mu je to trebalo ponajvise, u periodu od 25 - 30 god. Vraca im tako, sto ih naziva gamadima, sebicnjacima (a toliko mu dali), pa ce mladi ljudi pomisliti da je to stvarno tako, obzirom da je lik jako uticajan na ovom forumu. On jako dobro zna, da ta zena zakonski ima pravo 3 - 7 slobodnih dana (ovisno o drzavi i preduzecu) u slucaju smrtnog slucaja u porodici i da to sto nije mogla doci od "posla", moze znaciti sve, ali nikako da joj je poslodavac onemogucio da dodje na sahranu. Budite sigurni da i ta "sebicna gamad" organizuje i prisustvuje sahranama svojih najmilijih, bili oni roditelji ili dijeca.

Tkodje, postoji masa razloga zbog kojih ljudi zavrse u starackom domu...da je nas uvazeni Havana na mjestu Hasana (nas Cazinjanin) koji ima u Briselu i ostaku Belgije, pa i Hrvatske (samo nije mogao dobiti priliku da investira u taj bizniz u BiH...pitate, zbog cega :-D ) niz starackih hotela, vjerovatno bi mu to bilo sasvim normalno. U Holandiji, Belgiji i ostatku modernog svijeta, ljudi su jednako ljudi kao i mi, da ne kazem i vise...emotivni, imaju postovanje prema svojim roditeljima, trude se da djeci obezbjede sto vise mogu, ali se i trude da nauce svoju djecu da imaju radne navike i da se brinu o sebi, bas kako Havana odgaja svoju. Svi koji su bili u Briselu znaju da su kafana (ne Havana :D) i piva tamo kultura. U svakoj kafani u koju sam usao 3 puta uzastopno onako nasamo, treci put su me lokalni pozvali da im se pridruzim...ljudi ti ne dozvoljavaju da sjedis sam, osim ako ne zelis...ko si, sta si, odakle si, itd i ako si ok, postajes dio zajednice. Slicno i u Njemackoj i u USA i u UK, Azija malo drugacija, ali to su ipak potpuno drugacije kulture, i to treba razumjeti i postovati.

Nadalje, lik u odgovor na isti ovaj post kojj citiram se nudi da pomogne ako neko ide u Belgiju. Stvarno bih volio da vidim kome i kao Havana moze pomoci u Belgiji. Eh...zbog svega navedenog jos jednom svjesno i savjesno potvrdjujem sto sam rekao...Havana samo kolindari.

Dakle, svi vi koji zelite otici, otidjite sa osmijehom i pozitivnim ocekivanjima...ako se budete osjecali kao gradjani drugog reda, bit cete gradjani drugog reda, ako se budete osjecali ravnopravnim, bicete ravnopravni. Uglavno, bit ce vam bolje nego ovde (bar dok je ovaj mentalitet koji nam Havana prezentuje u trendu), a ako se ipak ispostavi da ste suvise nostalgicni, uvijek se mozete vratiti.
Last edited by SD7 on 23/09/2019 17:45, edited 1 time in total.
Post Reply