Republika Turska
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#18976 Re: Republika Turska
ne psuj, primitivac
- Cherry-Cherry
#18977 Re: Republika Turska
Što jasno ne kažete: podržavamo Tursku, jer su muslimani. Bitna nam je samo vjera, jebe nam se za državu.
Čemu šuplja?
Mjesec i zvijezda su vam mjera. Više od toga vam i ne treba, više i ne zaslužujete.
Čemu šuplja?
Mjesec i zvijezda su vam mjera. Više od toga vam i ne treba, više i ne zaslužujete.
- Rampage
#18978 Re: Republika Turska
Što vi turkofobi i islamofobi jasno ne kažete: mrzimo Tursku, jer su muslimani. Bitna nam je samo vjera, hebe nam se za njihovu državu, mrzimo ih jer su muslimani.Cherry-Cherry wrote:Što jasno ne kažete: podržavamo Tursku, jer su muslimani. Bitna nam je samo vjera, jebe nam se za državu.
Čemu šuplja?
Čemu šuplja?
Mjesec i zvijezda su vam mjera. Mrzite sve što ima bilo kakve veze s tim simbolima.
-
aratet
#18979 Re: Republika Turska
Vecini ovdje Turska nebi smetala da ne skrecu s puta sekularizma i ne rove o drugim drzavama.
znaci, teza ti je propast ziva.
- Rampage
#18980 Re: Republika Turska
Bjež ba Milane, kakve te "teze" snašle jutros
Ti si jedan klasičan, školski primjer onih na koje se odnosi onaj moj trolerski post
Ti si jedan klasičan, školski primjer onih na koje se odnosi onaj moj trolerski post
-
Lopez1981
#18981 Re: Republika Turska
A prije Erdogana su eto bili sekularni pa su opet "rovili" po drugim drzavama. To je sve ok bilo, šta fali zenama na sred ulice skidati marame i sutati ih nogamaaratet wrote:Vecini ovdje Turska nebi smetala da ne skrecu s puta sekularizma i ne rove o drugim drzavama.
- Krokodajl
#18982 Re: Republika Turska
Napast Kipar je ok ako si sekularan.
A i ako si sekularan uredu je šutat i Kurde, jer si ooet sekularniji od njih.
- Rampage
#18983 Re: Republika Turska
Kod islamofoba je hipokrizija level pro, nevjerovatni su:)Lopez1981 wrote:A prije Erdogana su eto bili sekularni pa su opet "rovili" po drugim drzavama. To je sve ok bilo, šta fali zenama na sred ulice skidati marame i sutati ih nogamaaratet wrote:Vecini ovdje Turska nebi smetala da ne skrecu s puta sekularizma i ne rove o drugim drzavama.
znaci, teza ti je propast ziva.Jel' to npr . jedna sekularna Francuska ne "rovi" po drugim drzavama, ili USA npr. ?
Smeta im to što Turska ili Iran "rove" u svom dvorištu a ne smeta im što USA, Francuska ili UK rove po drugim kontinentima
-
The 51st State
#18984 Re: Republika Turska
Napasti kiparske turke i probati h izgenocidisati je isto ok.Krokodajl wrote:Napast Kipar je ok ako si sekularan.
-
aratet
#18985 Re: Republika Turska
Nije glavni problem u tome sto rove nego kako i gdje rove.
Uglavnom rove po bivsim priateljima i rove sa bradonjama u udarnim bataljonjima, a udaraju na ljude koji su u ratu cinili najmanje zla.
Ako vam su te stvari za pohvalu onda ok, i ne cudi me sto branite Erdu licemjera.
Uglavnom rove po bivsim priateljima i rove sa bradonjama u udarnim bataljonjima, a udaraju na ljude koji su u ratu cinili najmanje zla.
Ako vam su te stvari za pohvalu onda ok, i ne cudi me sto branite Erdu licemjera.
- muhafuca
#18986 Re: Republika Turska
nema ovo veze sa podrskom Erdoganu (bar koliko sam ja skontao citajuci po netu)aratet wrote:Nije glavni problem u tome sto rove nego kako i gdje rove.
95% Turaka podrzava ovu akciju
a glavne opozicione stranke ga kritikuju samo sto ovo nije uradio par godina ranije - a ne sto je uopste pokrenuo akciju.
Tako da ko podrzava - podrzava Tursku i Turski narod a ne Erdogana (logikom iduci)
Last edited by muhafuca on 04/02/2018 18:39, edited 1 time in total.
- insomnia78
#18987 Re: Republika Turska
Ma mali je tanak ko papir. Ne znam kako vam se da
Last edited by insomnia78 on 04/02/2018 18:57, edited 1 time in total.
-
Lopez1981
#18988 Re: Republika Turska
To Ameri nisu rovili po Afghanistanu protiv bivsih prijatelja bradonja koji su im valjali dok su se kajmacili sa Rusima? Stotine slicnih primjera ali to te ocito ne zanima.aratet wrote:Nije glavni problem u tome sto rove nego kako i gdje rove.
- Krokodajl
#18989 Re: Republika Turska
Nije to poenta mog upisa, ne ulazim ja u razloge i opravdanost Turske akcije na Kipru, samo konstatujem da se to danas desi drugačija bi se pjesma pjevala, i ne bi bilo UN-a i p materina.The 51st State wrote:Napasti kiparske turke i probati h izgenocidisati je isto ok.Krokodajl wrote:Napast Kipar je ok ako si sekularan.
Kao što bi se i drugačija pjesma u Siriji pjevala kada bi kojim slučajem na vlasti CHP bio i kada bi tukli po Kurdima.
Ljudi pišu o Turskoj a nemaju pojma o isto, o mentalitetu naroda dole.
Poznajem dosta ljudi u Turskoj, uglavnom iz urbanih sredina, i mahom su to glasači CHP-a i protivnici Erdoana, ali ako se ko više obradovao što Turska vojska tuče "PKK teroriste u Siriji" onda su to definitivno CHP-ovci.
AKP ovo radi jer mora, jer tako treba da bude.
CHP se pita zašto se ovo nije uradilo ranije.
MHP se pita zašto ih ne zapale sve napalom i još pošalju i ove iz Turske tamo da zajedno izgore.
... Licemjerno je to svaljivati na Erdoana i AKP.
Eki Turci počeli rat sa Kurdima kada je Erdoan došao na vlast
- insomnia78
#18990 Re: Republika Turska
Otprilike ko Srbi i rat protivu Bosnja
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#18991 Re: Republika Turska
tursko-kurdski sukob traje od osnivanja republike turske i ova zadnja dogadjanha u afrinu su samo jedna epizoda
to nema veze sa akp i erdoanom i nastavice se i ubuduce, bez obzira koja politicka opcija bila ba vlasti
turska „veliki, nezavisni kurdistan" smatra prijetnjom po opstojnost drzave i toj prijetnji su podredjeni svi unutrasnji i vanjski politicki odnosi republike turske
to nema veze sa akp i erdoanom i nastavice se i ubuduce, bez obzira koja politicka opcija bila ba vlasti
turska „veliki, nezavisni kurdistan" smatra prijetnjom po opstojnost drzave i toj prijetnji su podredjeni svi unutrasnji i vanjski politicki odnosi republike turske
-
aratet
#18992 Re: Republika Turska
Pogledaj malo bolje moj post. Govorio sam u mnozini, ne u jednini, nisam mislio samo na njeg, ali sam ga spomenuo jer se nekima na temi dusa cijepa kad ga se spomene.muhafuca wrote:nema ovo veze sa podrskom Erdoganu (bar koliko sam ja skontao citajuci po netu)aratet wrote:Nije glavni problem u tome sto rove nego kako i gdje rove.
95% Turaka podrzava ovu akciju
a glavne opozicione stranke ga kritikuju samo sto ovo nije uradio par godina ranije - a ne sto je uopste pokrenuo akciju.
Tako da ko podrzava - podrzava Tursku i Turski narod a ne Erdogana (logikom iduci)
-
The 51st State
#18993 Re: Republika Turska
nisam te skonto, mislio sam da si u drugom kontekstu napisao.Krokodajl wrote:Nije to poenta mog upisa, ne ulazim ja u razloge i opravdanost Turske akcije na Kipru, samo konstatujem da se to danas desi drugačija bi se pjesma pjevala, i ne bi bilo UN-a i p materina.The 51st State wrote:Napasti kiparske turke i probati h izgenocidisati je isto ok.Krokodajl wrote:Napast Kipar je ok ako si sekularan.
Kao što bi se i drugačija pjesma u Siriji pjevala kada bi kojim slučajem na vlasti CHP bio i kada bi tukli po Kurdima.
Ljudi pišu o Turskoj a nemaju pojma o isto, o mentalitetu naroda dole.
Poznajem dosta ljudi u Turskoj, uglavnom iz urbanih sredina, i mahom su to glasači CHP-a i protivnici Erdoana, ali ako se ko više obradovao što Turska vojska tuče "PKK teroriste u Siriji" onda su to definitivno CHP-ovci.
AKP ovo radi jer mora, jer tako treba da bude.
CHP se pita zašto se ovo nije uradilo ranije.
MHP se pita zašto ih ne zapale sve napalom i još pošalju i ove iz Turske tamo da zajedno izgore.
... Licemjerno je to svaljivati na Erdoana i AKP.
Eki Turci počeli rat sa Kurdima kada je Erdoan došao na vlast
- Krokodajl
#18994 Re: Republika Turska
The 51st State wrote: nisam te skonto, mislio sam da si u drugom kontekstu napisao.
da se razumijemo, smatram da je Turska invazija na Kipar bila sasvim opravdana zbog dešavanja u prije svega Grčkoj.
Ali isto tako je potrebno poraditi na dijalogu i rješavanju Kiparskog pitanja, ali to je već druga tema, i pitanje realnosti i stanja na terenu.
-
The 51st State
#18995 Re: Republika Turska
turska i grcka zadnjih godina sasvim korektne odnose imaju i solidno saradjuju s obzirom na ranije odnose, a oko neuralgicnih tacaka se sigurno nece u skorije vrijeme sloziti, oko kipra i djene djene jer je fakticki tamo "rjesen" spor, veci problem su ta ostrva izmedju grcke i turske, obje drzave polazu pravo ali ga fakticki ni jedna ne smije stvarno plasirati tako da ce im to i buducnosti biti poligon za pokazivanje misica, mada po mom misljenju ke bise od toga.Krokodajl wrote:The 51st State wrote: nisam te skonto, mislio sam da si u drugom kontekstu napisao.![]()
da se razumijemo, smatram da je Turska invazija na Kipar bila sasvim opravdana zbog dešavanja u prije svega Grčkoj.
Ali isto tako je potrebno poraditi na dijalogu i rješavanju Kiparskog pitanja, ali to je već druga tema, i pitanje realnosti i stanja na terenu.
- @mba
#18996 Re: Republika Turska
aratet wrote:Nije glavni problem u tome sto rove nego kako i gdje rove.
cuj to pkk i ostali teroristi njima bliski cinili najmanje zla, a preko 40000 hiljada izgubilo glavu od njihovih bombi, sta hoces da kazes da su humanitarna organizacija, pa onda je is folklorno drustvo!
-
aratet
#18997 Re: Republika Turska
Ko je cinio manje zla u Siriji od Kurda? Isil? Al kaida i ostali umjereni teroristi?@mba wrote:aratet wrote:Nije glavni problem u tome sto rove nego kako i gdje rove.
cuj to pkk i ostali teroristi njima bliski cinili najmanje zla, a preko 40000 hiljada izgubilo glavu od njihovih bombi, sta hoces da kazes da su humanitarna organizacija, pa onda je is folklorno drustvo!
- insomnia78
#18998 Re: Republika Turska
Pa ne napadaju njih Turci zbog Sirije nego zbog Turske
-
asker
#18999 Re: Republika Turska
ISIS su muslimani. 99,99% Bosnjaka muslimana zeli potpuni nestanak tih bolesnika i monstruma. Atomskom bombom, napalmom, plinskim komorama, nebitno.Cherry-Cherry wrote:Što jasno ne kažete: podržavamo Tursku, jer su muslimani. Bitna nam je samo vjera, jebe nam se za državu.
Čemu šuplja?
A ti se navikavaj da u Bosni postoje Bosnjaci muslimani, pa su evo i nadpolovicna vecina. Absorbuj to, prihvati, kazu da cir najvise od sekirancije proradi.
- Cherry-Cherry
#19000 Re: Republika Turska
asker wrote:ISIS su muslimani. 99,99% Bosnjaka muslimana zeli potpuni nestanak tih bolesnika i monstruma. Atomskom bombom, napalmom, plinskim komorama, nebitno.Cherry-Cherry wrote:Što jasno ne kažete: podržavamo Tursku, jer su muslimani. Bitna nam je samo vjera, jebe nam se za državu.
Čemu šuplja?
A ti se navikavaj da u Bosni postoje Bosnjaci muslimani, pa su evo i nadpolovicna vecina. Absorbuj to, prihvati, kazu da cir najvise od sekirancije proradi.