SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vjesticanametli

#18976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

jutros na dobrinji lik krenuo na posao i nasao auto bez tockova....mali fiat je u pitanju.....na 4 dizalice stajao :-) :roll:
hopi

#18977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hopi »

na glavnoj cesti između vistafona i otoke, sa strane prema miljackoj okupilo se svijeta i murije, nešta je bilooooo :-?
sigicalo

#18978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sigicalo »

Sudar automobila i motora na raskrsnici B/C faza Alipasino Polje
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... ovrijedjen
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

hopi wrote:na glavnoj cesti između vistafona i otoke, sa strane prema miljackoj okupilo se svijeta i murije, nešta je bilooooo :-?
http://radiosarajevo.ba/novost/188764/s ... lom-u-drvo

zveknuo u drvo, ostavio auto i pobjegao.....mati moja :lol:
insomnia78

#18980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
hopi wrote:na glavnoj cesti između vistafona i otoke, sa strane prema miljackoj okupilo se svijeta i murije, nešta je bilooooo :-?

:lol: :lol: :lol:
Mozda nema vozacke, nije registrovano auto, pijan, mozda je od šoka, mozda sve zajedno :lol:
thekupus

#18981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

insomnia78 wrote: :lol: :lol: :lol:
Mozda nema vozacke, nije registrovano auto, pijan, mozda je od šoka, mozda sve zajedno :lol:
mozda je ukrao auto, mozda je drogiran ili u posjedu droge, k'o hankin mali, pa pobjegao da je se rijesi
Edin H.

#18982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

thekupus wrote:
insomnia78 wrote: :lol: :lol: :lol:
mozda je ukrao auto, mozda je drogiran ili u posjedu droge, k'o hankin mali, pa pobjegao da je se rijesi
Otisao da nadje sajlu i havera da ga odslepa :oops:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#18983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

Rastoder mora dobiti vise od Masle. Maslo je priznao djelo,pokajao se,sve su to olakotne okolnosti.
Upalo mi je nesto za oko kod Rastoderovog vjestaka. Isao je 83,kad je Hava nogom stupila na cestu bio je udaljen od nje 50 m. Golf VI sa 100 km/h staje u max 40 m. Njemu je sa 83 trebalo najvise 30m,ali ne,sila ide u slalom :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

mene je mogao jutros udariti 10 na sat golf 4 na pješačkom
nije se ni potrudio stati iako je išao u koloni samo me zaobišao

oni koče ba kad je prekasno do tada slalom
drug_profi

#18985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Nedavno je matori hajvan sa zenom u terencu autom gurao moju kcer na pjesackom. Kaze morala se uhvatiti za auto da ne padne pod tockove. I onda je kao stao. Ona jadna izbezumljena nije se snasla da policiju zovne. Mislim sta vise reci na takvu bahatost.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ma to je normala ba dobro je prošla
treba učiti djecu da prelaze cestu ne kad je zeleno
nego kad su auta stala i kad je zeleno i kad krenu stariji
insaneinthebrain

#18987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

ja kad god prelazim gledam u auta i kad je zeleno za pjesake. ne treba vjerovati semaforu nego svojim ocima pa da imas vremena da reagujes
insomnia78

#18988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

mali_milojica wrote:Rastoder mora dobiti vise od Masle. Maslo je priznao djelo,pokajao se,sve su to olakotne okolnosti.
Upalo mi je nesto za oko kod Rastoderovog vjestaka. Isao je 83,kad je Hava nogom stupila na cestu bio je udaljen od nje 50 m. Golf VI sa 100 km/h staje u max 40 m. Njemu je sa 83 trebalo najvise 30m,ali ne,sila ide u slalom :-)
Nije da ga branim ali ti bi razmislj'o o fizici u takvoj situaciji
Ono brzinski, odokativno, odmjeris razdaljinu pa brzinu pa racunas zaustavni put?
mali_milojica

#18989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

Ne optuzujem ni ja nikog,ni ti branim nekoga. Ali je valjda logicno da se prvo pritisce kocnica,a ne da se ide u izbjegavanje. Barem vecina ljudi koje znam i koji voze,to upravo rade. Uostalom,to radim i ja.
dječak sa šibicama

#18990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Sinoc u 2, ja na oprozoru, ispod parking lola lijepo pokusava da obije auto. Rekoh sta to radis jbt, pogleda, i produzi dalje. Nakon par minuta cujem alarm negdje dalje niz ulicu.
A pratio sam ga prvo par minuta, tacno iih prepoznas u momentu, napete kretnje u mraku, osmatra okolo.

Policija na to sve kaze "sta ces".

Oni vise obijanje automobila ni ne registruju cini mi se.

Nista nego nabaviti snajper, sa nocnom optikom.
drug_profi

#18991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Cudi me da nema ponuda od zastitarskih kuca za patrole po naselju. Ono tipa dajte pet milja mjesecno pa podijeli na svaki stan. A mi cemo obezbjediti video nadzor ulice i patrolu koja ce biti prisutna.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#18992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Romeo 80 »

hrasno38 wrote:

Ja sam juče oko 19h otprilike išao biciklom iz pravca Ilidže prema gradu i kod doma zdravlja Kumrovec na glavnoj raskrsnici je bio zastoj. Stanem da vidim, kad Renault Clio stoji sa sva 4 upaljena žmigavca. Ispred policijsko auto i hitna pomoć, a lik sjedi u autu sa glavom naslonjenom na volan i sirena konstantno svira! :shock: Kontao sam da je umro. Prilazi policajac i izvode ga na nosilima iz auta. Očigledno mu pozlilo bilo. Taj što je udario u drvo je vjerovatno kasnije imao udes...
Thorgerson

#18993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

mali_milojica wrote:Ne optuzujem ni ja nikog,ni ti branim nekoga. Ali je valjda logicno da se prvo pritisce kocnica,a ne da se ide u izbjegavanje. Barem vecina ljudi koje znam i koji voze,to upravo rade. Uostalom,to radim i ja.
Ma on je ba vozio preko 100. I u toj brzini, ne moras bit neki fizicar, da znas da nema nikakve sanse da zakocis. Zato je vjerovatno i pokusao zaobici.
VjecitiStudent

#18994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Ako se ko još pita zašto su klošari nedodirljivi ...

Imao sam kontakt s uhapšenim Hilmijm Garibovićem u vezi sa organizacijom koncerata - kazao je Feni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković komentirajući današnje navode medija da je uvezan s uhapšenom kriminalnom grupom koja se bavi reketiranjem i iznudom Naime, tokom akcije Federalne uprave policije početkom maja, uhapšeno je nekoliko osoba među kojima je i Hilmija Garibović, a s kojima se prema navodima medija, premijer Konaković dovodi u vezu.

Istakao je da je imao direktne kontakte s jednim od počinilaca, ali na način da su ti ljudi radili organizaciju koncerata i koristili šankove.

- U razgovoru s predstavnicima ZOI'84 sam se zainteresovao ko će prodavati piće na koncertima, jer smo tražili najbolji model i tako me je jedan od uhapšenih, tačnije Hilmija Garibović, kontaktirao na jedan od mnogih telefona koje imam - kazao je Konaković.

Dodao je da je Federalna uprava policije tokom istrage došla do podataka vezanih za kontaktiranje, jer je njegov telefon javan, ali način na koji se to pokušava prezentirati je nešto čemu ne daje veliki značaj.

Također je dodao da mu je na počektu mandata određeni broj ljudi iz Stranke demokratske akcije (SDA) nagovještavalo da ne bi trebao raditi određene stvari.

- Iz drugih stranaka su mi isto govorili da ne diram određene ljude, ali ja sam rođen u Sarajevu i znam većinu takvih relacija. U moju transparentnost se ne može sumnjati - zaključio je Konaković.
JThomas

#18995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ali stvarno je transparentno. rekao da ga zna, da su mu i iz njegove i iz drugih stranaka govorili da ne dira "određene ljude", a nije rekao da nije poslušao...
jao_situacije

#18996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

znači dinče protiv klošara ima kafu od mene

:mrgreen:
jao_situacije

#18997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

mali_milojica wrote:Ne optuzujem ni ja nikog,ni ti branim nekoga. Ali je valjda logicno da se prvo pritisce kocnica,a ne da se ide u izbjegavanje. Barem vecina ljudi koje znam i koji voze,to upravo rade. Uostalom,to radim i ja.
pa logičnije je tako, smanjiti brzinu pa ako i treba lakše je izbjeći sa 30 na sat i manevrirati autom nego sa 80

ali ne papku je bolje gledati fast7 i glumiti ken blocka na cesti
seoBIH

#18998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

jao_situacije wrote:
pa logičnije je tako, smanjiti brzinu pa ako i treba lakše je izbjeći sa 30 na sat i manevrirati autom nego sa 80

Tacno, ali pritiskom na kocnicu gubis na upravljivosti. Degen je pogresno procijenio situaciju i doslo je do cega je doslo. Ono sto stalno potenciram jeste da odgovornost moze biti na strani vozaca, ali u dosta slucajeva ta dogovornost JE OBOSTRANA ili na strani pjesaka. Ne mozete reci on vozi auto od par tona i on je kriv. Pa kriv je i pjesaks sto je sebi dozvolio da predje na crveno. Da nije nacinio takvu odluku, ne bi ni doslo do tragedije. Gadi mi se kada vidim da neko kaze "da je vozio 30km/h ispod ogranicenja ne bi doslo do nesrece". Pa pobogu, ta nesreca se ne bi ni desila da je reicmo pjesak prelazio na zeleno.

Nemojte odmah na prvu skakati i zakljucivati. Stavite sebe u situaciju da vozite 60km/h, ili cak i smanjite na 50km/h na raskrsnici, ali zamisljena osoba, ili zbog pogresno procijenjene situacije, ista izlet i vi je udarite automobilom. Postovali propise, prilagodili brzinu, ali opet doslo do tragedije.
mali_milojica

#18999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

seoBIH wrote:
jao_situacije wrote:

Tacno, ali pritiskom na kocnicu gubis na upravljivosti. Degen je pogresno procijenio situaciju i doslo je do cega je doslo. Ono sto stalno potenciram jeste da odgovornost moze biti na strani vozaca, ali u dosta slucajeva ta dogovornost JE OBOSTRANA ili na strani pjesaka. Ne mozete reci on vozi auto od par tona i on je kriv. Pa kriv je i pjesaks sto je sebi dozvolio da predje na crveno. Da nije nacinio takvu odluku, ne bi ni doslo do tragedije. Gadi mi se kada vidim da neko kaze "da je vozio 30km/h ispod ogranicenja ne bi doslo do nesrece". Pa pobogu, ta nesreca se ne bi ni desila da je reicmo pjesak prelazio na zeleno.

Nemojte odmah na prvu skakati i zakljucivati. Stavite sebe u situaciju da vozite 60km/h, ili cak i smanjite na 50km/h na raskrsnici, ali zamisljena osoba, ili zbog pogresno procijenjene situacije, ista izlet i vi je udarite automobilom. Postovali propise, prilagodili brzinu, ali opet doslo do tragedije.
Bila je situacija na Stupu kad je covjek zgazio dijete i ono je poginulo. Covjek oslobodjen optuzbi jer je vozio po pravilima,dijete prelazilo van pjesackog ulicu. Znaci uopste nije bilo do njega,ali covjek sam od sebe nije mogao zivjeti sa tim pa je sebi presudio.
Kocenjem se gubi upravljivost? Mozda ako vozis staru ragu,ali sa autom slicnim Golfu VI koji je pun elektronski pomagala tipa ABS,ESP,VDC itd tesko.
drug_profi

#19000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Nidje veze...
Locked