pacenicidrug_profi wrote:
Pa nema tog ko bi mogo kraj vas isplanirat ista, pravnici sve.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- beni-bu-man
#18951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- djkurt
#18952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nego de vi meni recite, prekršil oti što vozi 50 kaki zakon, pravilo (ali pisano i usvojeno), ovo ono, ako ne, vraćamo se na ego trip opet.Naslovnica wrote: Niau ubice na cesti, ali prave probleme slično ubicama.
Dok ti kuliraš 50km/h i uživaš u vožnji na magistralnoj cesti sa veoma visokom frekvencijom saobraćaja, ima ljudi koji imaju posla i obaveza i kojima nije do razgledavanja. Znakovi ograničenja 80 su postavljeni iz dva razloga. Prvo, da se ne bi vozilo brže od toga. I drugo - da je dozvoljena ta brzina, da se ne mora voziti 50-60.
Sporaći koji voze magistralom 50-60 samo stvaraju kolone, usporavaju ionako spor protok saobraćaja, i tjeraju druge normalne vozače da ih pretiču na rijetkim mjestima gdje je to dozvoljeno.
Na Rostovo pa razgledavaj, a na 'žili kucavici' jedne države nema se šta voziti i razgledavati 50 ako je ograničenje 80.
- amar1994
#18953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jebo te prekrsaj,da je kako treba policija bi vam pisala kazne,kakve vjetjeranjace majko
,ima vas mali milion 
kad si kod ega,i ti svoj dizes i gradis,a pokusavas nametnut kako si u pravu,eh pa nisi nazalost
kad si kod ega,i ti svoj dizes i gradis,a pokusavas nametnut kako si u pravu,eh pa nisi nazalost
Last edited by amar1994 on 10/12/2018 10:28, edited 2 times in total.
- djkurt
#18954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imam ja za vas rješenje, prebacite se na temu "Kako otići iz BiH" al u državu gdje svi voze kolko je ograničenje, malo se raspitajte, možda vas negdje i prime. He he he he hebeni-bu-man wrote:pacenicidrug_profi wrote:
- djkurt
#18955 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo su garant oni što voze 50 gdje ograničenje 80.

- drug_profi
#18956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bome prika, ego tripuje samo onaj ko uzurpira cestu (jesil to ti ili nisi ne zanima me). Jedino je on sam na svijetu. Svi mi ostali mislimo i na druge i njihove potrebe, u skladu sa propisima.djkurt wrote:Smanji malo ego trip paš vidit kako more.drug_profi wrote:Pa nema tog ko bi mogo kraj vas isplanirat ista, pravnici sve.djkurt wrote: Nisi dobro isplaniro, jarane.
- drug_profi
#18957 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cesta je izgrađena za projektovanu brzinu, što znači da je to brzina normalnog odvijanja saobraćaja.
Sve bitno sporije od toga je ometanje i usporavanje i znači samo tešku kurcobolju za tuđe potrebe, i naravno tuđa prava.
Samo sam bitan ja pa ja. Vozim koliko je meni ceif. Imam pravoooooo. Šta jeeeee?!
Vozite se makadamom, tamo niko ne očekuje da ideš brže od 40.
Sve bitno sporije od toga je ometanje i usporavanje i znači samo tešku kurcobolju za tuđe potrebe, i naravno tuđa prava.
Samo sam bitan ja pa ja. Vozim koliko je meni ceif. Imam pravoooooo. Šta jeeeee?!
- drug_profi
#18958 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije za tebe volan prika.djkurt wrote:Ovo su garant oni što voze 50 gdje ograničenje 80.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo nema nikakve veze sa ovim o čemu pričamo.
- amar1994
-
Naslovnica
#18960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije u pitanju poštivanje zakona ili nepoštivanje, nego odnos prema drugim učenicima u saobraćaju, i poštivanje potreba drugih ljudi i učesnika.djkurt wrote:Nego de vi meni recite, prekršil oti što vozi 50 kaki zakon, pravilo (ali pisano i usvojeno), ovo ono, ako ne, vraćamo se na ego trip opet.Naslovnica wrote: Niau ubice na cesti, ali prave probleme slično ubicama.
Dok ti kuliraš 50km/h i uživaš u vožnji na magistralnoj cesti sa veoma visokom frekvencijom saobraćaja, ima ljudi koji imaju posla i obaveza i kojima nije do razgledavanja. Znakovi ograničenja 80 su postavljeni iz dva razloga. Prvo, da se ne bi vozilo brže od toga. I drugo - da je dozvoljena ta brzina, da se ne mora voziti 50-60.
Sporaći koji voze magistralom 50-60 samo stvaraju kolone, usporavaju ionako spor protok saobraćaja, i tjeraju druge normalne vozače da ih pretiču na rijetkim mjestima gdje je to dozvoljeno.
Na Rostovo pa razgledavaj, a na 'žili kucavici' jedne države nema se šta voziti i razgledavati 50 ako je ograničenje 80.
To što se tebi kulira i što imaš potrebu da razgledaš pejzaž na najfrekventnijoj saobraćajnici u državi, pri brzini 50 km/h, bez obzira na ostale učesnike u saobraćaju, puno više govori o tebi nego o bilo kome drugome.
Ali, obzirom u kakvom smo Q trenutno, ni najmanje me ne iznenađuje broj likova tipa 'ja pa ja' i BMQ za ostale, ja ne kršim zakon.
U Njemačkoj bi te rijamu, u slučaju da zbog takvog načina vožnje napraviš kolonu, iako ne kršiš zakon, zaustavila zbog takvog načina vožnje i bespotrebnog usporavanja saobraćaja.
- beni-bu-man
#18961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sta te ba boli kuracdjkurt wrote:Imam ja za vas rješenje, prebacite se na temu "Kako otići iz BiH" al u državu gdje svi voze kolko je ograničenje, malo se raspitajte, možda vas negdje i prime. He he he he hebeni-bu-man wrote:pacenicidrug_profi wrote:
- Logovan
#18962 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Morao bi konačno početi voziti po ograničenju he he he he he hedjkurt wrote: Imam ja za vas rješenje, prebacite se na temu "Kako otići iz BiH" al u državu gdje svi voze kolko je ograničenje, malo se raspitajte, možda vas negdje i prime. He he he he he
- Travnički Noćni Šetač
#18963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tema je šta nervira kod vozača a ne šta je propisano, za propise ima tema ZOBS...
...
Tačno je nerviraju me likovi koji voze 50 na ograničenju 80 naročito što većina od njih tako vozi zato što ili traži nekoga a neće da stane pored puta već zvirlja glavom lijevo desno, ili se igra na mobitelu pa je usporio i naravno da takvi nerviraju... ono kad ima slovo "P" i kad vidiš da se trudi ali da još ne smije to je već malo lakše za podnijeti... naravno sa druge strane gdje je ograničenje 80 sigurno ima više mjesta za preticanje pa je i to nekako lakše ali smeta normalnom protoku saobraćaja naravno i kao što rekoh bez obzira na propise naravno i da nervira...
...
Što se tiče kapuljače i sličnih modnih dodataka nerviraju me maksimalno jer prema mom iskustvu a i prema zdravom razumu naročito kapuljače ometaju vidik posebno mrtvog ugla i takav vozač je odmah po pretpostavci opasniji i na cesti od ostalih...
...
Takođe me nerviraju i likovi koji iza sporaća koji voze 50 voze isto 50 i primaknu im se na metar da dudlaju auspuh a nikad ih ne pretiču, pa onda treba duplo više vremena da ih se pretekne jer su vezani jedan uz drugog pupčanom vrpcom...
...
Tačno je nerviraju me likovi koji voze 50 na ograničenju 80 naročito što većina od njih tako vozi zato što ili traži nekoga a neće da stane pored puta već zvirlja glavom lijevo desno, ili se igra na mobitelu pa je usporio i naravno da takvi nerviraju... ono kad ima slovo "P" i kad vidiš da se trudi ali da još ne smije to je već malo lakše za podnijeti... naravno sa druge strane gdje je ograničenje 80 sigurno ima više mjesta za preticanje pa je i to nekako lakše ali smeta normalnom protoku saobraćaja naravno i kao što rekoh bez obzira na propise naravno i da nervira...
...
Što se tiče kapuljače i sličnih modnih dodataka nerviraju me maksimalno jer prema mom iskustvu a i prema zdravom razumu naročito kapuljače ometaju vidik posebno mrtvog ugla i takav vozač je odmah po pretpostavci opasniji i na cesti od ostalih...
...
Takođe me nerviraju i likovi koji iza sporaća koji voze 50 voze isto 50 i primaknu im se na metar da dudlaju auspuh a nikad ih ne pretiču, pa onda treba duplo više vremena da ih se pretekne jer su vezani jedan uz drugog pupčanom vrpcom...
- Travnički Noćni Šetač
#18964 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da...Naslovnica wrote: Nije u pitanju poštivanje zakona ili nepoštivanje, nego odnos prema drugim učenicima u saobraćaju, i poštivanje potreba drugih ljudi i učesnika.
To što se tebi kulira i što imaš potrebu da razgledaš pejzaž na najfrekventnijoj saobraćajnici u državi, pri brzini 50 km/h, bez obzira na ostale učesnike u saobraćaju, puno više govori o tebi nego o bilo kome drugome.
Ali, obzirom u kakvom smo Q trenutno, ni najmanje me ne iznenađuje broj likova tipa 'ja pa ja' i BMQ za ostale, ja ne kršim zakon.
U Njemačkoj bi te rijamu, u slučaju da zbog takvog načina vožnje napraviš kolonu, iako ne kršiš zakon, zaustavila zbog takvog načina vožnje i bespotrebnog usporavanja saobraćaja.
- djkurt
#18965 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je to tako zašto onda nema ograničenja i donje brzine sa kojom treba voziti po kolovozu na kojem postoji gornja granica brzine (Koliko sam upratio na autoputevima takvo ograničenje postoji, pa evo "stručnjaci" ako je to toliko bitno kako kažete, zašto ne postpoji i na ovim ostalim putevima).drug_profi wrote:Cesta je izgrađena za projektovanu brzinu, što znači da je to brzina normalnog odvijanja saobraćaja.
To što ako vi što vazda negdje žurite mislite da i drugi moraju žuriti samo radi vas je vaš problem.
P.S.
A da ne pričamo da ta ograničenja od 80 u BiH podrazumijevaju jedno 4km ceste pa opet 30km ograničenja od 50, pa onda 5km ograničenja od 60 i tako sve u krug.
- beni-bu-man
#18966 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Travnički Noćni Šetač wrote:Tema je šta nervira kod vozača a ne šta je propisano, za propise ima tema ZOBS...
...
...
...
i na to sve ti se pojavi osoba na temi sa psihickim poremecajima da ti soli pamet
- djkurt
#18967 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nerviraju me vozači koji hoće da svi ostali voze na maksimalnoj ograničenoj brzini, jbt sve neki vozači formule 1. Ne znam koji im je k.....Travnički Noćni Šetač wrote:Tema je šta nervira kod vozača a ne šta je propisano, za propise ima tema ZOBS...
...
...
...
- djkurt
#18968 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za vrijeđanje se dobije put do banovića sa ograničenjem brzine. Post prijavljen.beni-bu-man wrote:![]()
i na to sve ti se pojavi osoba na temi sa psihickim poremecajima da ti soli pamet
- nepass1
#18969 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
joj kako vas nafura lik, nevjerovatno
isto djeca
isto djeca
-
Throttle
#18970 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo polahko i svojom stranom 
Ne kaze se dzaba, zurio vrat slomio
Ne kaze se dzaba, zurio vrat slomio
-
Naslovnica
#18971 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja zaista imam razumijevanja za slovo P, slabije auto, stariji čovjek...
Ali kada neko o sebi, pri sebi, razgleda pejzaž i vozi 50-60 na najprometnijoj saobraćajnici u državi, za to nemam razumijevanja.
Idu ljudi na posao, voze djecu doktoru, dostavnjaci razvoze robu, idu cisterne...i da kalkulišu svoje vrijeme računajući ove što kuliraju gledaju tratinčice i pejzaž okolo na takvoj vrsti saobraćajnice?!
Pa, mislim, ko je tu lud?!
Ali kada neko o sebi, pri sebi, razgleda pejzaž i vozi 50-60 na najprometnijoj saobraćajnici u državi, za to nemam razumijevanja.
Idu ljudi na posao, voze djecu doktoru, dostavnjaci razvoze robu, idu cisterne...i da kalkulišu svoje vrijeme računajući ove što kuliraju gledaju tratinčice i pejzaž okolo na takvoj vrsti saobraćajnice?!
Pa, mislim, ko je tu lud?!
-
Naslovnica
#18972 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Doduše.nepass1 wrote:joj kako vas nafura lik, nevjerovatno
isto djeca
- drug_profi
#18973 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa evo pametnice, nekad je bila predviđena najmanja dozvoljena brzina u normalnim uslovima saobracaja. Kazna je bila ista kao i za mnimalno prekoracenje. Logicno jer takvi vozaci su jednako opasni ili opasniji jer izazivaju normalne vozace, koji inace u normalnim uslovima ne bi to radili, da prekrse propise da bi ga pretekli. To je cinjenica koja je poznata i priznata.djkurt wrote:Ako je to tako zašto onda nema ograničenja i donje brzine sa kojom treba voziti po kolovozu na kojem postoji gornja granica brzine (Koliko sam upratio na autoputevima takvo ograničenje postoji, pa evo "stručnjaci" ako je to toliko bitno kako kažete, zašto ne postpoji i na ovim ostalim putevima).drug_profi wrote:Cesta je izgrađena za projektovanu brzinu, što znači da je to brzina normalnog odvijanja saobraćaja.
To što ako vi što vazda negdje žurite mislite da i drugi moraju žuriti samo radi vas je vaš problem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S.
A da ne pričamo da ta ograničenja od 80 u BiH podrazumijevaju jedno 4km ceste pa opet 30km ograničenja od 50, pa onda 5km ograničenja od 60 i tako sve u krug.![]()
![]()
![]()
![]()
Neki nas genijalac je u nekim od brojinh korekcija zakona "na bolje" izbacio tu odrednicu. Medjutim i dalje zakon za one koji znaju da citaju daje sasvim dovoljno uputa kako se treba ponasati.
Npr.
Član 3
(2) Učesnici u saobraćaju ne smiju da ometaju saobraćaj, oštećuju put, objekte i opremu na putu.
Ali kljucna stvar je ovdje ETIKA. Znači ti se jedna samoživa egoistična osoba koja ovo što ti mi pišemo nije u stanju i neće da shvati jer ti si sebi najveci i tvoj ego trip je nemjerljiv.Član 43
(1) Vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znacima i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod navedenim uslovima može da predvidi.
(2) Vozač ne smije da smanji brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo predstavlja smetnju normalnom odvijanju saobraćaja.
- beni-bu-man
#18974 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sam si kriv sto se pronaso u mom postudjkurt wrote:Za vrijeđanje se dobije put do banovića sa ograničenjem brzine. Post prijavljen.beni-bu-man wrote:![]()
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#18975 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene uopste ne usporavaju ti sto voze 50, tamo gdje je ogranicenje 80.
Kvacilo->niža
Obidjes debila
I nastavis svojim ritmom
Kvacilo->niža
Obidjes debila
I nastavis svojim ritmom