U prošloj godini u istom kvartalu čelik je dobio mnogo vise od 100 000 hiljada od grada.U ostale sportske kolektive grad nije postavljao svoje ljude dok u Čelik jeste.Pitanje sto li.Fudi izgleda nepase reprogram jer očito i on ima oraha u džepu dok je bio na funkciji u Nk Čeliku pa je lakše proglasiti stečaj nego preispitati ko je stvorio toliki dug.Zbog čega nije održao referendum samo on zna mada sam siguran da bi se tada izglasao reprogram.U predizbornim govorima nije spominjao ni referendum niti stečaj već pomoć i potpisivanje reprograma i na osnovu tih obećanja je dobio mnogo glasova koji su mu pomogli da postane načelnik pa red bi bio da održi obećanje jer on tvrdi da nije ko drugi.A to da su puna usta čelika a nigdje nikog t.o se slažem.sto se tiče sponzora druze i ovo malo sto ih ima vise od pola ne daje kes u klub nego se prebijaju stari dugovi.smartXL wrote:Pa vec je pomogo, od januara im uplatio 100 000 KM, kolko su drugi dobili?enkoo83 wrote:
Picka nego sta je kako taj prijedlog nije imao u predizbornim obraćanjima nego su mu puna usta bila čelika i pomoći.I čelik nebi išao u 2 ligu nego u Kantonalnu odakle je dug put do premier lige.nismo mi ni juve ni Fiorentina pa da na osnovu imena dovodimo kvalitetne igrače da igraju u kantonalnoj ligi.
Ja se sjecam da je takodje i govorio da ako se bude trazilo od grada da vraca dugove (sto nema logike, jedino da grad otpise dugove koje celik ima prema javnim preduziecima u vlasnistvu grada) da se ide na referendum gdje ce se gradjanima ponudit da li su za da grad vraca dugovr celika, ako jesu da ce bit uskraceni po drugim osnovama, jer pare su limitirane
Celiku treba pomoc, ali ne bas da sav dug vraca grad. Gdje su pare od ulaznica. Kad se vrti publika na stadion, to su ogromne pare i eto sredstava za vracanje dugova. Gdje su sponzori, gdje su zakupnine.
Neki se prave slijepi na te cinjenice a hoce da grad placa dugove narednih 10 godina. A onda ce se kukat sta nam je sa drugim sportskim kolektivima.
Gdje nestadose oni sa protesta, sto se ne uclanise, puna usta celika a kad treba nigdje nikog
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
enkoo83
#18951 Re: Zeničani
-
smartXL
#18952 Re: Zeničani
Nemojte sirit dezinformacije, grad nikad al nikad nije postavljo svoje ljude u upravu celika. To su radili pojedinci koji su trazili licne interese, ali ne grad. Celik su pojedinci ucjenjivali, a sad se trazi da grad vraca kompletan dug.
Svi smo mi za da se celiku pomogne, i oni sami traze pomoc, ali preuzimanje kompletnog duga nije samo pomoc koju traze to je nesto daleko vrjednije.
Ovi sto su preuzeli celik, i sljedeca uprava, moraju preuzet i sve obaveze celika a ne da dugovanja prebace na nekog drugog i da se onda hvale kako su uspjeli nesto.
To onda nije njihova zasluga. Svaka cast sto se trude da bude sve transparentno, to je vrijedno hvale, ali i sami moraju rjesavat dug, to je onda uspjeh.
Treba pomoc, ali da i oni preuzmu dio obaveza kroz godinu, dvije...za to vrijeme ako ne stanu na noge, pa nek se onda ugase, jer bi i oni bili nesposobni.
Opet kazem, nemamo bazen a hocemo tudje visemilionske dugove da vracamo.
U konacnici, nece fudo donijet odluku nego vijece, a to zaboravljate. Njegovo je bilo da ponudi i drugo rjesenje, a znam da nece niko glasat za taj prijedlog, niko ne smije
Ovo ce proc, ali ce se napravit desetogodisnja steta prema drugim sportskim kolektivima, a mogla se ispravit dosadasnja nepravda prema njima
Svi smo mi za da se celiku pomogne, i oni sami traze pomoc, ali preuzimanje kompletnog duga nije samo pomoc koju traze to je nesto daleko vrjednije.
Ovi sto su preuzeli celik, i sljedeca uprava, moraju preuzet i sve obaveze celika a ne da dugovanja prebace na nekog drugog i da se onda hvale kako su uspjeli nesto.
To onda nije njihova zasluga. Svaka cast sto se trude da bude sve transparentno, to je vrijedno hvale, ali i sami moraju rjesavat dug, to je onda uspjeh.
Treba pomoc, ali da i oni preuzmu dio obaveza kroz godinu, dvije...za to vrijeme ako ne stanu na noge, pa nek se onda ugase, jer bi i oni bili nesposobni.
U konacnici, nece fudo donijet odluku nego vijece, a to zaboravljate. Njegovo je bilo da ponudi i drugo rjesenje, a znam da nece niko glasat za taj prijedlog, niko ne smije
Ovo ce proc, ali ce se napravit desetogodisnja steta prema drugim sportskim kolektivima, a mogla se ispravit dosadasnja nepravda prema njima
- Casual's
#18953 Re: Zeničani
Ko će se ba hraniti, koliko više građana ?smartXL wrote:To su sredstva prervidjena za daleko vise gradjana a ne samo za jedno udruzenje? Od tih para ce se hranit ljudi, a ko ce se hranit od ovog visemilionskog duga koji ce grad vracat?
Dje su pare kosarkasima, sto oni nisu dobili 100 000KM?
Šta je sa nama iz grada, mi ne trebamo ništa dobiti ?
OKK Čelik ima oko 60.000 KM godišnje sa prosjekom od 30 ljudi na utakmici.
- Casual's
#18954 Re: Zeničani
Ma nismo govna.Jimmy McNulty wrote:Ma nek se gasi kad smo ovakva govna od ljudi.
Vazda je ovaj forum bio skup kontraša. Niko ne valja, ništa ne valja. Ne uzimaj za ozbiljno. Pogledaj komentare na Fudinoj stranici, a onda i njegovo "pranje" nakon tih komentara.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#18955 Re: Zeničani
Majkemi nemam više snage ni da se raspravljam. Ljudima nacrtaš i on opet idu u kontru i protiv zdravog razuma. Ko namjerno jbt.Casual's wrote:Ma nismo govna.Jimmy McNulty wrote:Ma nek se gasi kad smo ovakva govna od ljudi.
Vazda je ovaj forum bio skup kontraša. Niko ne valja, ništa ne valja. Ne uzimaj za ozbiljno. Pogledaj komentare na Fudinoj stranici, a onda i njegovo "pranje" nakon tih komentara.
-
smartXL
#18956 Re: Zeničani
Taman i da se jedan nahrani to je vise nego sto ce se nahranit ljudi sa ovim visemilionskim novcem.Casual's wrote: Ko će se ba hraniti, koliko više građana ?
Šta je sa nama iz grada, mi ne trebamo ništa dobiti ?
OKK Čelik ima oko 60.000 KM godišnje sa prosjekom od 30 ljudi na utakmici.
Tim parama bi se seljak vratio na selo i privredjivo a mi sa asfalta bi imali vise sanse da se vratimo toj nekoj djelatnosti koja nam je vec generacijski usadjena. To je lancana reakcija. Svi sa sela sisli u grad i uzeli nam poslove.
Celik je protekle 2,3 sezone imo 4,5x veci iznos a na stadionu je bilo par desetina gledalaca po tekmi. Kakav ti je to indikator? Jel im tad trebalo srezat na tih 60 000?
Budi malo objektivan.
- Ja_Ja
#18957 Re: Zeničani
Ljudi fino objasnili, sa potpisima potkrijepili. Nista ovdje nema komplikovano niti neizvodivo.
http://www.zacelik.org/no-pasaran/
http://www.zacelik.org/no-pasaran/
-
enkoo83
#18958 Re: Zeničani
Cizmo Sarajlic došli u klub na insistiranje i nagovor licno rahmetli huse.tako da ta priča da grad nije postavljao svoje ljude ti napije vode.smartXL wrote:Nemojte sirit dezinformacije, grad nikad al nikad nije postavljo svoje ljude u upravu celika. To su radili pojedinci koji su trazili licne interese, ali ne grad. Celik su pojedinci ucjenjivali, a sad se trazi da grad vraca kompletan dug.
-
smartXL
#18959 Re: Zeničani
Formalno-pravno gradska uprava nije postavila nikoga, nemas dokument, nemas pecat. To su bili licni interesi, pojedinaca i stranke.enkoo83 wrote: Cizmo Sarajlic došli u klub na insistiranje i nagovor licno rahmetli huse.tako da ta priča da grad nije postavljao svoje ljude ti napije vode.
Grad s tim nema nista. To je bilo, on ce bit na toj poziciji a mi cemo vam davat pare. Ako ne bude, uskratit cemo vas za pomoc.
-
enkoo83
#18960 Re: Zeničani
Ok nije gradska uprava jeste nacelnik.misli formalno i pravno gledajući ovaj grad i nezasluzuje tim u premier ligismartXL wrote:Formalno-pravno gradska uprava nije postavila nikoga, nemas dokument, nemas pecat. To su bili licni interesi, pojedinaca i stranke.enkoo83 wrote: Cizmo Sarajlic došli u klub na insistiranje i nagovor licno rahmetli huse.tako da ta priča da grad nije postavljao svoje ljude ti napije vode.
Grad s tim nema nista. To je bilo, on ce bit na toj poziciji a mi cemo vam davat pare. Ako ne bude, uskratit cemo vas za pomoc.
-
smartXL
#18961 Re: Zeničani
Grad zasluzuje premijerligasa, ali duznik se mora vise aktivirat oko vlastitih dugova.
Gdje su sad tu gradjanj, robijasi. Zenica ima 110 000 stanovnika. Da svaki gradjanin da po marku svaki mjesec, dug se zacas moze otplatit.
Ali ne, kad treba dat iz svog dzepa pare, onda to ne moze, nego nek drugi da, pa cemo poslije kukat a sto nemamo ono, sto nemamo ovo.
Grad treba pomoc, i pomaze sto dokazuje. Ali i Celik mora preuzet dio obaveza.
I narednih 10 godina ce ostali sportski kolektivi osjetit posljedice, sto su nepravedno i do sad trpili.
Kolko imas gradjana duznika, pa im grad ne pomaze da vrate dugove.
Gdje su sad tu gradjanj, robijasi. Zenica ima 110 000 stanovnika. Da svaki gradjanin da po marku svaki mjesec, dug se zacas moze otplatit.
Ali ne, kad treba dat iz svog dzepa pare, onda to ne moze, nego nek drugi da, pa cemo poslije kukat a sto nemamo ono, sto nemamo ovo.
I narednih 10 godina ce ostali sportski kolektivi osjetit posljedice, sto su nepravedno i do sad trpili.
-
enkoo83
#18962 Re: Zeničani
Druze treba garant a u ovom trenutku to moze biti samo grad.Ili da se pojavi neko kao slobodi anonimni zirant za repogram duga sto su šanse ravne nuli.Sto se tiče ostali sportski kolektiva ja sam misljenja da pola sredstava iz budžeta namjenjena za sport trebaju ići Čeliku a ostatak ostalima.Porediti ostale kolektive sa čelikom je nezamislivosmartXL wrote:Grad zasluzuje premijerligasa, ali duznik se mora vise aktivirat oko vlastitih dugova.
-
smartXL
#18963 Re: Zeničani
Grad treba bit garant a ne garant i jedini koji vraca dugove.enkoo83 wrote:
Druze treba garant a u ovom trenutku to moze biti samo grad.Ili da se pojavi neko kao slobodi anonimni zirant za repogram duga sto su šanse ravne nuli.Sto se tiče ostali sportski kolektiva ja sam misljenja da pola sredstava iz budžeta namjenjena za sport trebaju ići Čeliku a ostatak ostalima.Porediti ostale kolektive sa čelikom je nezamislivo
Nama ne treba samo celik, nama trebaju i drugi sportovi, zbog omladinakog sporta, koji ce pruzat djeci mogucnost izbora i bavljenjem fizicke aktivnosti uz strucnu pomoc.
Sad ti ostali nemaju uslova, ni priblizne kao celik.
Svi su sad za celik, deklarativno, a kad se treba dokazat, onda eto nek drugi rjesava dugove. Ponovit cu, samo 700 clanova od 110 000 stanovnika a celik u vapaju. Kad ce mu gradjani pomoc ako nece sad...
- Ja_Ja
#18964 Re: Zeničani
Hajde kad ti to non stop ponavljas ponavljacu i ja tebi. 700 clanova na 110 000 ljudi nije uopste lose. Ni mnogo veci klubovi u mnogo sredjenijim sredinama nemaju bolje.smartXL wrote:Grad treba bit garant a ne garant i jedini koji vraca dugove.enkoo83 wrote:
Druze treba garant a u ovom trenutku to moze biti samo grad.Ili da se pojavi neko kao slobodi anonimni zirant za repogram duga sto su šanse ravne nuli.Sto se tiče ostali sportski kolektiva ja sam misljenja da pola sredstava iz budžeta namjenjena za sport trebaju ići Čeliku a ostatak ostalima.Porediti ostale kolektive sa čelikom je nezamislivo
Nama ne treba samo celik, nama trebaju i drugi sportovi, zbog omladinakog sporta, koji ce pruzat djeci mogucnost izbora i bavljenjem fizicke aktivnosti uz strucnu pomoc.
Sad ti ostali nemaju uslova, ni priblizne kao celik.
Svi su sad za celik, deklarativno, a kad se treba dokazat, onda eto nek drugi rjesava dugove. Ponovit cu, samo 700 clanova od 110 000 stanovnika a celik u vapaju. Kad ce mu gradjani pomoc ako nece sad...
S pravom se tvrdi da je Celik obaveza grada. Naivno je sada tvrditi da formalno pravno grad nije vodio Celik u zadnjih 25 godina. Po toj logici se moze podjednako tvrditi da grad u zadnjih 20tak godina nije marke dao klubu jer FORMALNO PRAVNO nijedna marka nije mogla doci na racun kluba, niti je dosla. Zna se kako je svaka uplata dolazila do Celika bas kao sto se zna da su gradske vlasti, SDA kadar, vedrile i oblacile u Celiku zadnjih 20 godina, kao i da su osnovni krivci za stanje u klubu.
Celik nema apsolutno nista sto bi se moglo staviti u zalog tokom reprogramiranja duga niti trenutno ima mogucnosti da odvoji 21 000KM mjesecno za servisiranje istog. S toga je sasvim fer i korektan prijedlog dat da grad bude garant te da uplate klubu koje su ionako davali preusmjere direktno poreznoj upravi. Nista vise niti manje grad nebi davao nego sto je do sada radio.
Naravno moze se napraviti klauzula u ugovoru izmedju grada i kluba da kada klub stane na noge i krene poslovati pozitivno preuzme obavezu placanja pa cak i da vrati do tada uplaceni iznos gradu.
Ovo sto se trenutno desava je nista drugo do politikanstvo i pokusaj da se zauvijek izbrise trag lopovluku u klubu koje bi se sigurno desilo ako klub ode u stecaj.
- commendatore
#18965 Re: Zeničani
radije bih ja davao marku djeci za lijecenje svaki mjesec zajedno sa 110000 gradjana, koliko ih ima oboljelih od teskih bolesti nego u rupu bez dna.....
-
kakavdanakneiskustvu
#18966 Re: Zeničani
commendatore wrote:radije bih ja davao marku djeci za lijecenje svaki mjesec zajedno sa 110000 gradjana, koliko ih ima oboljelih od teskih bolesti nego u rupu bez dna.....
-
enkoo83
#18967 Re: Zeničani
Pa sto nedajes ko ti brani???.commendatore wrote:radije bih ja davao marku djeci za lijecenje svaki mjesec zajedno sa 110000 gradjana, koliko ih ima oboljelih od teskih bolesti nego u rupu bez dna.....
- commendatore
#18968 Re: Zeničani
Zbog pojebanih sistema vrijednosti ,egoista koji zadovoljavaju samo svoje (ego)tripove i jesmo u kurcu.... komentar ti jeenkoo83 wrote:Pa sto nedajes ko ti brani???.commendatore wrote:radije bih ja davao marku djeci za lijecenje svaki mjesec zajedno sa 110000 gradjana, koliko ih ima oboljelih od teskih bolesti nego u rupu bez dna.....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18969 Re: Zeničani
Jebote kolika rasprava a ni rijeci o sustini: sto ne vrate pare oni koji su ih opljackali?
Cijeli grad zna ko je sve hajrovo od Celika, sto se pravite mutavi kad niste...
-
Ci-Nick
#18970 Re: Zeničani
Upravo tako,.. evo ja ne idem na utakmice ali učlanio bi se i kupio godišnju kartu ali pod uslovom da bilo koga osude za dosadašnju pljačku._BataZiv_0809 wrote:Jebote kolika rasprava a ni rijeci o sustini: sto ne vrate pare oni koji su ih opljackali?
Ovako mi to izgleda ko bacanje love u bunur.
-
Throttle
#18971 Re: Zeničani
Da uletim ko padobranac, caffe royal u shopping centru trazi 3 konobara, ako kome treba posao moze otici informisat se, imq zalijepljeno na stubu kod kafea.. mislim da pise da se zainteresovani jave licno izmedju 14 i 15:30h al nisam siguran za satnicu
-
smartXL
#18972 Re: Zeničani
Ja_Ja wrote:
Hajde kad ti to non stop ponavljas ponavljacu i ja tebi. 700 clanova na 110 000 ljudi nije uopste lose. Ni mnogo veci klubovi u mnogo sredjenijim sredinama nemaju bolje.
S pravom se tvrdi da je Celik obaveza grada. Naivno je sada tvrditi da formalno pravno grad nije vodio Celik u zadnjih 25 godina. Po toj logici se moze podjednako tvrditi da grad u zadnjih 20tak godina nije marke dao klubu jer FORMALNO PRAVNO nijedna marka nije mogla doci na racun kluba, niti je dosla. Zna se kako je svaka uplata dolazila do Celika bas kao sto se zna da su gradske vlasti, SDA kadar, vedrile i oblacile u Celiku zadnjih 20 godina, kao i da su osnovni krivci za stanje u klubu.
Celik nema apsolutno nista sto bi se moglo staviti u zalog tokom reprogramiranja duga niti trenutno ima mogucnosti da odvoji 21 000KM mjesecno za servisiranje istog. S toga je sasvim fer i korektan prijedlog dat da grad bude garant te da uplate klubu koje su ionako davali preusmjere direktno poreznoj upravi. Nista vise niti manje grad nebi davao nego sto je do sada radio.
Naravno moze se napraviti klauzula u ugovoru izmedju grada i kluba da kada klub stane na noge i krene poslovati pozitivno preuzme obavezu placanja pa cak i da vrati do tada uplaceni iznos gradu.
Ovo sto se trenutno desava je nista drugo do politikanstvo i pokusaj da se zauvijek izbrise trag lopovluku u klubu koje bi se sigurno desilo ako klub ode u stecaj.
Da i ja vama, koji se referirate na vece klubove i broj clanova, odgovorim.
Ti veliki klubovi nisu u govnima ko sto je celik sad. Celiku treba pomoc i to ogromna. Ko ce mu pomoc ako nece i ti navijaci sto kroz clanstvo sto kroz dolazak na tekme u sto vecem broju. Sad te ja pitam gdje su ti navijaci. Svi su deklarativno za celik i na forumu puna usta celika, a samo 700 clanova.
E sad ti spominjes klauzulu u tom ugovoru, ali druze te klauzule nema. Trazi se da grad komoletan dug preuzme na sebe. Ja o toj klauzuli i govorim citavo vrijeme.
NGG je predlozio ovo rjesenje. Pa ovakvo rjesenje je mogao svako ponudit,bez ikakve pameti, a sutra ce pricat kako su oni spasili celik. Daj i ti meni 3000 da platim dug grijanju, a ja cu okolo pricat kako sam ja rijesio dug.
NGG je mogao npr predlozit da dug vrcaju gradjani na nacin da se mjesecno skupljaju pare. Znaci svaki mjesec treba da da nekih 20 000 navijaca po marku. To je nista, sitnica. Ono sto se ne skupi, grad namiri. Kako su sosoni tribinu napravili? Cekali opstinu?
Znaci, grad u ovom slucaju nije garant nego se jedini obavezuje da vraca dug.
Znas, lako je tudjim kurcem koprive mlatit. I da,vi uporno govorite da ce grad nastavit davat isti iznos celiku. Nije tacno, vracat ce dug u iznosu od nekih 300 000 godisnje plus jos toliko za finanairanje celika. To je je tarik rekao ali to presucujete. Sta je onda sa ostalim kolektivima, jos vise im se otima.
Klub ako se ugasi (a nece) nije nikakva prepreka da tuzilastvo i sud nastave sa istragama, jer se istraga ne vodi protiv celika (kojeg recimo tad nema) nego protiv osoba koje su napravile stetu.
-
enkoo83
#18973 Re: Zeničani
Izvrces cinjenicu druze.300k plus 300k samo prvu godinu da se pomogne financijski ostale godine samo reprogram i to bi y sustini i bula cifra koju grad izdvaja fodisnje za celiksmartXL wrote:Ja_Ja wrote:
Hajde kad ti to non stop ponavljas ponavljacu i ja tebi. 700 clanova na 110 000 ljudi nije uopste lose. Ni mnogo veci klubovi u mnogo sredjenijim sredinama nemaju bolje.
Da i ja vama, koji se referirate na vece klubove i broj clanova, odgovorim.
Ti veliki klubovi nisu u govnima ko sto je celik sad. Celiku treba pomoc i to ogromna. Ko ce mu pomoc ako nece i ti navijaci sto kroz clanstvo sto kroz dolazak na tekme u sto vecem broju. Sad te ja pitam gdje su ti navijaci. Svi su deklarativno za celik i na forumu puna usta celika, a samo 700 clanova.
E sad ti spominjes klauzulu u tom ugovoru, ali druze te klauzule nema. Trazi se da grad komoletan dug preuzme na sebe. Ja o toj klauzuli i govorim citavo vrijeme.
NGG je predlozio ovo rjesenje. Pa ovakvo rjesenje je mogao svako ponudit,bez ikakve pameti, a sutra ce pricat kako su oni spasili celik. Daj i ti meni 3000 da platim dug grijanju, a ja cu okolo pricat kako sam ja rijesio dug.
NGG je mogao npr predlozit da dug vrcaju gradjani na nacin da se mjesecno skupljaju pare. Znaci svaki mjesec treba da da nekih 20 000 navijaca po marku. To je nista, sitnica. Ono sto se ne skupi, grad namiri. Kako su sosoni tribinu napravili? Cekali opstinu?
Znaci, grad u ovom slucaju nije garant nego se jedini obavezuje da vraca dug.
Znas, lako je tudjim kurcem koprive mlatit. I da,vi uporno govorite da ce grad nastavit davat isti iznos celiku. Nije tacno, vracat ce dug u iznosu od nekih 300 000 godisnje plus jos toliko za finanairanje celika. To je je tarik rekao ali to presucujete. Sta je onda sa ostalim kolektivima, jos vise im se otima.
Klub ako se ugasi (a nece) nije nikakva prepreka da tuzilastvo i sud nastave sa istragama, jer se istraga ne vodi protiv celika (kojeg recimo tad nema) nego protiv osoba koje su napravile stetu.
-
smartXL
#18974 Re: Zeničani
Ne izvrcem nego sam juce pratio sjednicu i govorim sta je izneseno. Nacelnik za govornicom govori da se trazi od grada da godisnje izdvaja 600 000 za celik, a zatim pogleda u Tarika i ceka neki odgovor. Tarik odgovara: da, ukljucujuci reprogram. Nigdje se ne spominje samo prva godina.enkoo83 wrote:
Izvrces cinjenicu druze.300k plus 300k samo prvu godinu da se pomogne financijski ostale godine samo reprogram i to bi y sustini i bula cifra koju grad izdvaja fodisnje za celik
Nadji sjednicu na netu po pogledaj.
- avenija
#18975 Re: Zeničani
Kladionice se otvaraju na svakom koraku marke nije naplatio, lutalice nije rjesio, KGZ nije ukinuo, investitore nije doveo, pausale razne nije ukinuo, predlaze likvidaciju Celika.
Cinjenica da ni jedno od kljucnih obecanja nije rjesio a neke poput Celika gdje je obecao i potpisao memorandum crno na bijelo zeli da eliminira.
Cinjenica da ni jedno od kljucnih obecanja nije rjesio a neke poput Celika gdje je obecao i potpisao memorandum crno na bijelo zeli da eliminira.