Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nuki_cika

#18951 Re: Android OS

Post by nuki_cika »

Danas sam instalirao Vibera.AKtivacijski kod mi je normalno primljen, poruke takodjer normalno funkcionisu,medjutim poziva mi ne mogu nikako. Kad nazovem nekog ili mene neko nazove samo mi izbaci poziv.Sta da radim :?
zateznistub

#18952 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Maharadza wrote:
zateznistub wrote:
Buckethead wrote: ...ma pusti ga, to je odličan tel.. nek je sretan i da te fino sluša :thumbup:
Ma troll, znam sa drugih tema. Otisao da uzmem Lenovo vibe, al nije bilo...
Pogotovo kad uzmes u obzir cijenu za masinu od 32 GB interne svaka prica je suvisna. cekam jos misljenj maharadze... :D
Lijep i pristojan fon, čini se i dosta brz jer izgleda da nema mnogo bloatware-a! :thumbup:

Ima i root po potrebi; http://www.xda-developers.com/root-achi ... ch-idol-3/ (napomena: gubiš garanciju ako je oficijelna :mrgreen: )
Ne razumijem se plaho u te root stvari a nemam ni neka potrebe. A garancija jeste oficijelna tako da je i to razlog vise da ne ceprkam.

Jedina zamjerka je power dugme na cudnom mjestu.
Sarajevski-Seljak

#18953 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Odlican Alcatel! Cackao sam ga neki dan jedan satak, pravo mi se svidio. Nek' je sa srecom.

I ja se danas ponovih, lego HTC E9+, beton telefon za ove pare !
Maharadza

#18954 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Gartner: Android and iOS dominate smartphone market with 98 percent marketshare

...suggesting that Android holds 84.7 percent marketshare as of the third quarter of 2015, which is a 1.4-percent increase year over year.
http://www.androidauthority.com/android ... re-656624/

http://www.gartner.com/newsroom/id/3169417

85%, malo li je! 8)
zateznistub

#18955 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Sarajevski-Seljak wrote:Odlican Alcatel! Cackao sam ga neki dan jedan satak, pravo mi se svidio. Nek' je sa srecom.

I ja se danas ponovih, lego HTC E9+, beton telefon za ove pare !
Mrcina!
Dr Kova

#18956 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

...ja koristim isto stock, nikad me nije iznevjerio... mada se ja uvijek sam probudim prije alarma, tako mi grah pao... :mrgreen:
perfect_guy

#18957 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

KvaziExpert wrote:koji alarm koristite za buđenje? Ja koristim stock, i imam više alarma, u zavisnosti od obaveza ujutro, trebam li se brijati ili ne :mrgreen: i tako

I već duže vrijeme mi nedostaje opcija, koja je nekad bila, dismiss upcoming alarms, u notifikacijama su stajali nadolazeći alarmi, i ja kad ustanem isključim naredne.

Postoji li ta opcija u nekoj drugoj alarm aplikaciji, ali da je pouzdana, ovaj stock alarm radi uvijek, nikad nisam zakasnio zbog njega.
i can't wake up! aplikacija. Stock je itekako znao zakazati pa sam se bacio u potragu. Zna se vrlo rijetko desiti da i on zakaže, ali je bolji od svega dosad isprobanog
zateznistub

#18958 Re: Android OS

Post by zateznistub »

KvaziExpert wrote:koji alarm koristite za buđenje? Ja koristim stock, i imam više alarma, u zavisnosti od obaveza ujutro, trebam li se brijati ili ne :mrgreen: i tako

I već duže vrijeme mi nedostaje opcija, koja je nekad bila, dismiss upcoming alarms, u notifikacijama su stajali nadolazeći alarmi, i ja kad ustanem isključim naredne.

Postoji li ta opcija u nekoj drugoj alarm aplikaciji, ali da je pouzdana, ovaj stock alarm radi uvijek, nikad nisam zakasnio zbog njega.
ja sam jedno virjeme koristio Timely. Pravo dobra aplikacija, kad promjenis telefon i ponovo skines aplikaciju, ostanu svi alarmi koje si namjestio na onom prvom...
brazzo19

#18959 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Buckethead wrote:...samo meni nikad nije bila jasna Samsungova politika update-a... iako ih jako gotivim
S5, flagship za 2014, dobio nadogradnju na 5.0 i par sitnih nadogradnji... 5.0.1 preskoče, 5.0.2, 5.1.1 isto, sad je 6.0 upitan :-)
Jasno je da te forsiraju da kupiš novi uređaj, ali prebrzo zaboravljaju flagshipove...

Fakat, imam s5 i stvarno sam prezadovoljan telefonom zadnji update je 5.0 dok vidim da su neki modeli koji su "slabiji" od s5 dobili 5.0.1 ili cak 5.1.1 nadam se da ce "izbaciti" 6.0 za s5 telefon je brz fluidan i odlican u svakom pogledu, jedina mana po meni sto recimo sa verzijom od 16gb dobijes svega oko 8gb za pohranu aplikacija sto je po meni za takav telefon premalo ( doduse za pohranu slika muzike i filmova se moze koristit micro sd do 128 gb ali za aplikacije iskljucivo ovih dostupnih oko 8gb sto je po meni jedina mana ) .
dileja

#18960 Re: Android OS

Post by dileja »

pa i app bar većinu onih koje si ti instaliro možeš prebacit na sd
brazzo19

#18961 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

dileja wrote:pa i app bar većinu onih koje si ti instaliro možeš prebacit na sd
FB zauzima recimo recimo 360MB za moj telefon aplikacija i ne moze na micro sd isto tako i messenger, viber, whats up, youtube, to je sto koristim najvise , imam nekih par sitnih igrica i to je to, hoces reci da se aplikacija fb.a od 300 i kusur mb.a moze prebacit na ovu micro sd od 16 gb sto imam u telefonu ?
Dzontra_Volta

#18962 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

brazzo19 wrote:
FB zauzima recimo recimo 360MB za moj telefon aplikacija i ne moze na micro sd isto tako i messenger, viber, whats up, youtube, to je sto koristim najvise , imam nekih par sitnih igrica i to je to, hoces reci da se aplikacija fb.a od 300 i kusur mb.a moze prebacit na ovu micro sd od 16 gb sto imam u telefonu ?
FB ne može. I dosta ostalih app koje i ja često koristim mogu samo na internu memoriju. Zato se zadnji put nisam za*ebao, pa kupio mobitel sa malo interne memorije + sd card, nego sam tražio da ima što više interne (plus još sd card koji uglavnom služi za fotografije).
Maharadza

#18963 Re: Android OS

Post by Maharadza »

zateznistub wrote:

ja sam jedno virjeme koristio Timely. Pravo dobra aplikacija, kad promjenis telefon i ponovo skines aplikaciju, ostanu svi alarmi koje si namjestio na onom prvom...
Potpis za timely, pored funkcionalnosti također i vizuelno lijepa aplikacija. :thumbup:
dileja

#18964 Re: Android OS

Post by dileja »

brazzo19 wrote:
za FB ne znam, pošto tu glupost nemam instaliranu,
ali evo viber može, ja konkretno nisam prebacio jer imam dovoljno interne,
ali opcija znači ima

Image
brazzo19

#18965 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

i premjestit ce 100 kilobajta :D a 99% memorije te aplikacije ce ostati na internoj pohrani :D Zato i prave telefone sa malo memorije a svako 5 dana izbacuju nove update pojednih aplikacija koje zauzimaju sve vise i i vise interne pohrane i time te vremenom tjera da kupis novi mob, recimo sad na telefonima tipa samsung galaxy ace, mini i tako ti telefoni uopste vise ne mozes instalirati ni viber ni fb ( osim fb lite verzije ) jer telefon nema dovoljno memorije da podnese bar tu jednu aplikaciju a prije kad su tek izasli ti telefoni mogo si naredat po 10 - 15 igrica ;)
dileja

#18966 Re: Android OS

Post by dileja »

pričaš ba bezveze, evo ja baš odradio prenos da vidim šta će bit

Image
friskyoreo

#18967 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Ljudi, koji polovan mobilni kupiti do 100 KM, ako ima jeftinije, jos bolje. :D Bitno mi je samo da viber fercera na njemu, govorni pozivi, i da je baterija koliko toliko solidna. Ostalo sve manje bitno....
DonPizdon

#18968 Re: Android OS

Post by DonPizdon »

Prije par dana dobio sam lg g flex 2,nisam ovaj telefon uopste imao u planu. Jel mi moze neko iz iskustva reci kakav je telefon i kada ce se moci nadograditi na Marshmallow 6.0? Hvala :) :)
zateznistub

#18969 Re: Android OS

Post by zateznistub »

DonPizdon wrote:Prije par dana dobio sam lg g flex 2,nisam ovaj telefon uopste imao u planu. Jel mi moze neko iz iskustva reci kakav je telefon i kada ce se moci nadograditi na Marshmallow 6.0? Hvala :) :)
Odlična masina kome ne smeta malo zakrivljenosti...
Oligarh

#18970 Re: Android OS

Post by Oligarh »

Opet sam, sasvim slučajno u Android svijetu, nakon kratkog izleta u iOS. Kontam nešto, lijepo se vratiti na svoje ( 5 godina Androida vs dva mjeseca iOS). Ali sam se iznenada uhvatio, da se nakom početnog zadovoljstva u jednom izuzetno all around uređaju (Samsung Note 5) uhvatim da je ipak dio mene ostao na iOSu. Čisto zbog njegove fluidnosti koju sam imao čak i na iP6 Plus. Tek mogu da zamislim kako je na sada sa ubitačnim A9 procesorom na iP6s?!

Note 5, kao vjerovatno (uz Edge 6+ i ovaj novi Nexus) najbolji Adroid uređaj do sada me toliko iznervirao sa lagom kod skrolanja da bi zaista se mogao zapitati koji će mi q ovo sranje. Na Tapatalku prvih 4-5 sekundi toliko zapinje, da je to odvratno. Poslije toga sve ide fluidno, kao da mu treba vremena da se "učita" u samu stranicu koju obrađuje. Na XDA i ostalim forumima primjetim dosta ljudi da se žali na taj scrolling problem. Zaista smiješno postaje da se ovakav jedan uređaj ne može utegnuti da ne pati zbog banalnosti poput lagovitog scrollinga. Ok, ipak bi se zapitao da bi li recimo prešao na iP6s Plus, jer mene kao vrlo gadljivog usera politika Applea sa startnim modelom od 16gb sa 4K snimanjem je uslovno rečeno baš ohladila od njihovih proizvoda. Nadam se da će Marshmallow ispraviti ovu zaista smiješnu primjerdbu za uređaj sa najjačim hardwareskim komponentama na današnjem tržištu high-end modela.
Maharadza

#18971 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Oligarh wrote:Opet sam, sasvim slučajno u Android svijetu, nakon kratkog izleta u iOS. Kontam nešto, lijepo se vratiti na svoje ( 5 godina Androida vs dva mjeseca iOS). Ali sam se iznenada uhvatio, da se nakom početnog zadovoljstva u jednom izuzetno all around uređaju (Samsung Note 5) uhvatim da je ipak dio mene ostao na iOSu. Čisto zbog njegove fluidnosti koju sam imao čak i na iP6 Plus. Tek mogu da zamislim kako je na sada sa ubitačnim A9 procesorom na iP6s?!

Note 5, kao vjerovatno (uz Edge 6+ i ovaj novi Nexus) najbolji Adroid uređaj do sada me toliko iznervirao sa lagom kod skrolanja da bi zaista se mogao zapitati koji će mi q ovo sranje. Na Tapatalku prvih 4-5 sekundi toliko zapinje, da je to odvratno. Poslije toga sve ide fluidno, kao da mu treba vremena da se "učita" u samu stranicu koju obrađuje. Na XDA i ostalim forumima primjetim dosta ljudi da se žali na taj scrolling problem. Zaista smiješno postaje da se ovakav jedan uređaj ne može utegnuti da ne pati zbog banalnosti poput lagovitog scrollinga. Ok, ipak bi se zapitao da bi li recimo prešao na iP6s Plus, jer mene kao vrlo gadljivog usera politika Applea sa startnim modelom od 16gb sa 4K snimanjem je uslovno rečeno baš ohladila od njihovih proizvoda. Nadam se da će Marshmallow ispraviti ovu zaista smiješnu primjerdbu za uređaj sa najjačim hardwareskim komponentama na današnjem tržištu high-end modela.
To za tapatalk nema veze sa uređajem nego sa očajnim developerima koji su app upropastili totalno!
_Astra_

#18972 Re: Android OS

Post by _Astra_ »

Oligarh wrote:Opet sam, sasvim slučajno u Android svijetu, nakon kratkog izleta u iOS. Kontam nešto, lijepo se vratiti na svoje ( 5 godina Androida vs dva mjeseca iOS). Ali sam se iznenada uhvatio, da se nakom početnog zadovoljstva u jednom izuzetno all around uređaju (Samsung Note 5) uhvatim da je ipak dio mene ostao na iOSu. Čisto zbog njegove fluidnosti koju sam imao čak i na iP6 Plus. Tek mogu da zamislim kako je na sada sa ubitačnim A9 procesorom na iP6s?!

Na s6 edge+ nisam primijetio nikakav lag, pa ni kod scrollanja str... :?
febo_acm

#18973 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Evo ni kod mene na S6 nema nista...
Pogledaj malo na yt speee test n5 i s6 vs iphone 6. Cisto informativno.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#18974 Re: Android OS

Post by konektovan »

Moze mala pomoc?! :mrgreen: Sta je najbolja kupovina: Htc 610, Huawei Y6 dual sim, Huawei G620S i Huawei G630???? Hvala. :thumbup:
dileja

#18975 Re: Android OS

Post by dileja »

baci to smeće
kupi pravi mobitel sa mega baterijom od 6000 mAh

a ništa mu ni čekić ne može :D

ni brusilica

http://www.balkangadgets.com/brusilicom ... -torturom/

ni letlampa i otvoreni plamen

Post Reply