Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mO k3 wrote:Da da skidanje mine .... pun čamac došao da skine mine de ne budali
Pa i djeca su trcala ispred udarnih jednica po minskim poljima u Iracko Iranskom ratu - kao sada totalno nezamislivo da posalju camac sa gardistima da skinu minu koja bi ih kompromitovala.
Idemo u predpostavke i nabadanja - ali ponavljam kada se moze predpostavljati i nabadati o stvarima koje su prilicno jasne onda je ovakva opcija itekako moguca.Naprimjer minirati zgradu u pol manhattana moguce ali nije moguce da ovi skidaju minu koja nije eksplodirala
Pa i djeca su trcala ispred udarnih jednica po minskim poljima u Iracko Iranskom ratu - kao sada totalno nezamislivo da posalju camac sa gardistima da skinu minu koja bi ih kompromitovala.
Idemo u predpostavke i nabadanja - ali ponavljam kada se moze predpostavljati i nabadati o stvarima koje su prilicno jasne onda je ovakva opcija itekako moguca.Naprimjer minirati zgradu u pol manhattana moguce ali nije moguce da ovi skidaju minu koja nije eksplodirala
Ukrcali posadu s broda i onda skontali minu, pa vele "haj' da i to skinemo".
A ovi lafo snimali "infracrvenim sa velike udaljenosti" usred bijela dana
Ili su skontali da nije bilo bum koliko treba pa dosli skinuli minu i opravdali to spasavanjem posade
I da imas kamere na 35 kilometara sto to rade i koriste se FLIR modom i po danu - to sto ja znam mada vjerovatno imaju i bolje tj. one sa vecim "dometom"
Kakve koristi bi imao Iran od ovoga ???
Rast cijene nafte - udar na svjetsku ekonomiju kao odgovor na pritisak prema njima - flexing muscles ali da kako niko ne moze bas dokazati da su oni
naravno da me strah novog rata.. po već vidjenom scenariju, rezultat bi bio stotine hiljada ubijenih civila i zemlja vraćena u kameno doba, ti se tome raduješ?
svako zdravog razuma se ne moze radovati tome..
naravno da me strah novog rata.. po već vidjenom scenariju, rezultat bi bio stotine hiljada ubijenih civila i zemlja vraćena u kameno doba, ti se tome raduješ?
Sumnjam, ja mislim da bi Iranska PVO sve avione oborila i jos porusili ove cionisticke baze po BI
Ukrcali posadu s broda i onda skontali minu, pa vele "haj' da i to skinemo".
A ovi lafo snimali "infracrvenim sa velike udaljenosti" usred bijela dana
Ili su skontali da nije bilo bum koliko treba pa dosli skinuli minu i opravdali to spasavanjem posade
I da imas kamere na 35 kilometara sto to rade i koriste se FLIR modom i po danu - to sto ja znam mada vjerovatno imaju i bolje tj. one sa vecim "dometom"
Jeste, a infrared se koristi po danu. Zbog vizuelizacije
Sumnjam, ja mislim da bi Iranska PVO sve avione oborila i jos porusili ove cionisticke baze po BI
Samo da ne obara k'o "Patriot" u Saudiji. Onda bi nagrebali.
salik79 wrote:
Myth 3. Thermal Night Vision can only be used at night:
The image intensifier tubes in conventional night vision will over expose in daylight, and can actually overheat and damage themselves if hit with bright light like the streetlight in Iraq you see here. This leads to expensive additions like auto-gating so that a image intensifier will shut itself down upon exposure to damaging daylight or bright flashlights. FLIR has none of these problems. In daytime it reads heat exactly the way it would in the dark. The thermal information gathered cannot be "over-exposed" and its highlighting ability is still very valuable in daylight. A target in camouflage or far out will still emit heat that the device will pick up, regardless of whether the sun it out.
neki wrote:naravno da me strah novog rata.. po već vidjenom scenariju, rezultat bi bio stotine hiljada ubijenih civila i zemlja vraćena u kameno doba, ti se tome raduješ?
neki wrote:naravno da me strah novog rata.. po već vidjenom scenariju, rezultat bi bio stotine hiljada ubijenih civila i zemlja vraćena u kameno doba, ti se tome raduješ?
Ne razumije on tebe šta pišeš.
Ti i kolega ste lijepo objasnili da Iranu niko nista ne moze, i da bi svaki mic prema istom uzrokovao sta vec ne itd.
salik79 wrote:
The image intensifier tubes in conventional night vision will over expose in daylight, and can actually overheat and damage themselves if hit with bright light like the streetlight in Iraq you see here. This leads to expensive additions like auto-gating so that a image intensifier will shut itself down upon exposure to damaging daylight or bright flashlights. FLIR has none of these problems. In daytime it reads heat exactly the way it would in the dark. The thermal information gathered cannot be "over-exposed" and its highlighting ability is still very valuable in daylight. A target in camouflage or far out will still emit heat that the device will pick up, regardless of whether the sun it out.
Ajmo dalje
Jeste, ovi su bili kamuflirani, pa je infracrveno bilo neophodno.
salik79 wrote:
Ajmo dalje
Jeste, ovi su bili kamuflirani, pa je infracrveno bilo neophodno.
Ovi prostori su puni moralnih i intelektualnih bogalja, karakternih invalida. Zato se takvi raduju nesreći uprkos tome što je ta nesreća i na njihovu direktnu štetu.
Upravo sam na odmoru i koliko imam sreće upoznam u hotelu tjelohranitelja od jednog šeika koji je sada u Bosni živi (pisali su naše novine o dotičnim ) i on mi kaže cilj dugoročno gledano nije Iran nego kina
Nema nikakvog rata nemoj da se lozis pusti mene sto malo cackam ove zamisljene gardiste.
славянин wrote:
OR FAR OUT, nemoj da ti "ispadaju" rijeci
But can you use night vision scopes during the day? Shortly answered – NO they cannot be used during the day.
In every case when using night vision scopes and other devices, the requirement is as mentioned the ambient light provided from the moon and starlight to produce an image. When talking during the day, even the smallest shadow will make those devices unusable. Modern night vision optics and scopes come with a built-in infrared light illuminator that cannot function properly during the day.
When talking about thermal night vision scopes – the principle of the thermal system is that it detects objects that radiate heat. But when sunlight is present, the thermal vision gets very confused and the user will see nothing but unrecognizable bright light, if used during the day. The image intensification tubes used for the external light sources are very sensitive and can easily be permanently damaged if exposed to a bright light – the sun light, that is why night vision scopes cannot be used during the day, only in the night.
mO k3 wrote:Upravo sam na odmoru i koliko imam sreće upoznam u hotelu tjelohranitelja od jednog šeika koji je sada u Bosni živi (pisali su naše novine o dotičnim ) i on mi kaže cilj dugoročno gledano nije Iran nego kina
Mnogo taj tjelohranitelj sejka zna, recimo saudijci imaju 20 + hiljada princeva a koliko tek sejkova Kakav cilj moze biti Kina ? Zapad i Kina ovise jedni o drugim,vojni sukob je van opcije... malo povuci potegni naravno ima ali nista sto moze se kvalifikovati kao neko neprijateljstvo.Uzimajuci o obzir da se radi o 2 supersile zapravo imaju iznenadjujuce dobre odnose..