Saka wrote:dinao wrote:Ali_G wrote:Nisam imao negativnih iskustava sa iP, al po pitanju podrske je Apple jos uvijek broj 1. Godinu dana internacionalne garancije u kojoj ono sto nije do tebe bude uredno zamijenjeno ne daje cini mi se niko. Ne znam Huawei s ovim premium garancijama
A sta su ti rekli u Macline?
Sent from my iPhone using Tapatalk
U Mekline nafurana gospoda su mi rekli da ostavim telefon pa ce ga oni pregledati kad nadju vremena. Mislio sam da to znaci taj dan da ce uraditi, nakon tri dana sam dosao i nisu nista uradili. Telefon mi treba radi posla i ne mogu ga tako ostaviti. Normalno bi bilo da kazu imamo tad i tad slobodan termin i da ja donesem telefon na dijagnostiku, te ako je potrebno i na servis ali u dogovorenom terminu. Danas odnesem u Apple Store u Hamburgu gdje su bili malo ljubazniji ali su mi rekli da mjesec dana nema slobodnog termina jer imaju hiljade istih slucajeva sa 6s.
A sto se tice garancije, ko to danas ne daje godinu dana? I ta podrska je prenapuhana kao i sve ostalo. Zelim ti da ti nikad ne zatreba!
Ja odnio u ponedjeljak u ASBIS, moj je iz serije koja je kvalifikovana za besplatnu zamjenu. Kažu oko 10 dana će im trebati. Kad bude gotov javim iskustva.
Jbg, nema niko od njih baterije na stanju već naručuju, nema druge već se strpiti. I ja bih više volio da mi kaže naručićemo pa da me zovnu kad dođe i zamjene isti dan, a ne da stoji tamo na polici i čeka bez veze. Al šta ćeš, valjda imaju neke procedure, nemamo puno izbora. Sad se handrim s nakim handroidom, to mi je najgore od svega.

Evo preuzeo danas telefon sa servisa. Tačno 10 dana od kad sam ga ostavio. Nije me niko ni zvao već ja otišao da vidim kad, vidi čuda, završen baš danas.

Ništa nisam platio naravno, a dobio sam i otpremnicu sa serijskim brojem nove baterije.
Uglavnom so far so good. Vidjećemo za nekoliko dana kako će baterija držati.
Pa eto kome se da čekati 10 dana, a kvalifikovan je za besplatnu zamjenu, nije loše dobiti džaba novu bateriju.
Sent from my iPhone using Tapatalk