SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#18951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

dulekrele wrote:
int21 wrote:
Sodom1 wrote:Naravno , internet je pun ratnika kao ti :kiss:
Kad si u zatvoru mozes ici na godisnji na vikend kuci , u pritovru ne moze , sto bi bila banja
Imas li ti dijete?
Ja takodjer znam sta bi uradio da moje dijete ovako neko pregazi i pobjegne.... Sing-sing bi mu bio banja...
svako bi rekao to na prvu i odreagovao kao ti. ali kada se glava ohladi onda skontas da bi tim cinom unesrecio jos dosta ljudi (mislim na vlastitu porodicu) i upropasti sve zivo.
Postoje samo tri kategorije kod ubica.

- oni što bi ubili bez obzira na zakon (ubice na čekanju)
- oni što bi ubili, ali se boje zakona (potencijalne ubice)
- oni što ne bi ubili, i da nema zakona (ovi tehnički i nisu ubice :D ).
JThomas

#18952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

otvoriš vijest o godišnjici ubistva denisa mrnjavca, i prvo što vidiš na slikama je kos-ovska gubica... :skoljka:
Thorgerson

#18953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

armin071 wrote:Koga hvataju na Skendu? Tona marica i policijskih auta..
Snima se film, sad ne znam jel to to...ali danima se snima film na potezu Pofalići - Skenderija.
Thorgerson

#18954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Jbt i skontas da ova stoka izlazi za koju godinu iz zatvora... Ono, "rehabilitovani".

Pogledaj ti ovog monstruma, smije se. Dobro se sjecam njegovog ponasanja na ovim rocistima. Nema njemu rehabilitacije. To kad izadje bice gore nego kad je otisao u zatvor.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

http://www.imdb.com/title/tt0804461/

Scena u ovom filmu u sudnici, kad se ubica smije bez trunke savjesti....jbg, tako to ide kad si monstrum.
supercali

#18956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

mk ultra wrote:
supercali wrote:Ovdje dok neko ne pukne pa ne izroka ili tuzioca ili sudiju oni ce ovako raditi
onda će nabaviti zaštitare

kako se samo ostalim lahko sudilo za ovakve prekršaje

onog sa socijalnog za mjesec osudili i završili
Jebo zastitare ako skontaju da mogu glavu izgubiti i pored zastitara
supercali

#18957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:http://www.imdb.com/title/tt0804461/

Scena u ovom filmu u sudnici, kad se ubica smije bez trunke savjesti....jbg, tako to ide kad si monstrum.
Meni ovaj smijeh izgleda pravo kiseo ono iz muke a vidi se da ga grize iznutra nesto
Tomahawk11
Globalni moderator

#18958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:

Meni ovaj smijeh izgleda pravo kiseo ono iz muke a vidi se da ga grize iznutra nesto
Može biti i to, al savjesnog čovjeka ohladi kad vidiš ovaj ološ kako se ponaša, a direktni je krivac za ubistvo drugog čovjeka.
Tako i naš junak, pogledaj kakve prljave radnje se sve vrše da bi mu kazna bila što blaža.
supercali

#18959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:
supercali wrote:

Može biti i to, al savjesnog čovjeka ohladi kad vidiš ovaj ološ kako se ponaša, a direktni je krivac za ubistvo drugog čovjeka.
Tako i naš junak, pogledaj kakve prljave radnje se sve vrše da bi mu kazna bila što blaža.
Ma znam to nego govorim samo ovo sto vidim
Ono dal strah od zatvora dal ga grize savjest ili nesto trece ko ce znati al mi ne lici na osmijeh boli me briga ne mozete mi nista
Cak i mahanje rukom je mlako ono kao da mu neko govori ajd sad mahni rukom nece ti niko nista
Tomahawk11
Globalni moderator

#18960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Mene bi grizla savjest, čak i kad bi bio u pitanju nesretan slučaj.
I ne bih imao obraza da se služim prljavim trikovima.
Jbt, dolaze očevi ovih djevojaka, ti praviš cirkus od suđenja :-?
Al dobro, to je realnost današnjeg društva.
O'zone
Globalni moderator

#18961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Pravite grešku u startu sa presumpcijom da je nekome nešto žao ili da ga je nekoga strah.

Često se kod nas spomene ona "Kako ga nije Boga strah?!". Pa da ga je strah zar bi to radio? Umjesto Boga stavite policiju, tužilaštvo, sud, zakon,.....

Živimo u vremenu kad samo rijetki prisebni ljudi imaju strah od sankcije ostalih iskreno zaboli K.
Sodom1

#18962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

int21 wrote:
Sodom1 wrote:Naravno , internet je pun ratnika kao ti :kiss:
Kad si u zatvoru mozes ici na godisnji na vikend kuci , u pritovru ne moze , sto bi bila banja
Imas li ti dijete?
Ja takodjer znam sta bi uradio da moje dijete ovako neko pregazi i pobjegne.... Sing-sing bi mu bio banja...
Imam , ali nisam tastatura ratnik , to je poenta.
Ja bi ovo ja bi ono , samo se tjesite , napisete tako te neke nebuloze da vam bude lakse. Jako jadno i mizerno.
Sta je ljudi pregazenih nikakvih osveta , nista nula
supercali

#18963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

O'zone wrote:Pravite grešku u startu sa presumpcijom da je nekome nešto žao ili da ga je nekoga strah.

Često se kod nas spomene ona "Kako ga nije Boga strah?!". Pa da ga je strah zar bi to radio? Umjesto Boga stavite policiju, tužilaštvo, sud, zakon,.....

Živimo u vremenu kad samo rijetki prisebni ljudi imaju strah od sankcije ostalih iskreno zaboli K.
Nema to veze sa bogom
Vise to ima veze sa stanjem u zatvoru jer ga mozda neko maltretira i sl nevezano za zrtve
Sodom1

#18964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Evo coJeka s mudima
Haris.ba

#18965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Sa kolikim sjajem u očima, osmjehom priča o ubistvu ono troje ljudi.

I one tri dodatne godine sa Vrhovnog suda nosi kao užitak. Samo jer se dokazalo da njegova prijetnja nije bez osnova.

Čitavo naše društvo je postavljeno na percepciji pravednosti. Zato i pamtimo i osjećamo bol zbog nepravde prema nama dugo/čitav život (a pravedne stvari se podrazumjevaju). I u nama je duboko usađena osveta.
Kada su snimali mozgove muškaraca (kod žena je totalno drugačije) koji su gledali kako udara struja druge koji su netom prije varali na kartama, palili su se centri zadovoljstva.

Kažu da je dodatni sastojak narcisoidnost da bi osoba bila osvetnik u realnosti. I to je recimo meni zanimljivo kod ovih izjava da se njihovoj djeci nešta učini kakve bi reakcije bile. Jer tu se ne radi o boli učinjenoj nekome drugome. Već samo lično toj osobi.

Naravno. Ima tu još sastojaka.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#18966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

pa jeste l' gledali prokletu robiju? najjači dokumentarac ikad

Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#18967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Joj vidi Fikreta, ne znam da li da kažem Fikro legenda ili Fikro tragičar...
Na kraju dana da li je ovo bilo vrijedno što je on uradio, jer njemu se na čehri vidi da nije loš insan.
Izgubiti 24 godine života zbog par kretena...

Ali ja ga razumijem u potpunosti...jer sam u srednjoj također strašne batine fasov'o kad mi je grupa razbojnika htjela oteti mobitel...da sam par mjeseci nakon toga znao ko su i šta su ne znam šta bih i kako bih...ali ne bih prešao preko toga sigurno.

Tužna ljudska sudbina...
JThomas

#18968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

da, u suštini čovjek se sveti zbog sebe. a pored te narcisoidnosti, mora se poklopiti i nedostatak straha i empatije. bilo urođeni, bilo iz navike kod kriminalaca u vidu zanimanja. običnom čovjeku koji nije navikao na te situacije ubilačku silu je teško upotrijebiti i u samoodbrani. "fight-flight response" kod njega će najčešće biti flight, ili na našem, vežu se ruke i noge od straha.
bersK

#18969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bersK »

Meni je ovaj čovjek sasvim korektan. Slomilo se breme lošeg sistema preko njegovih leđa. Veći je divljak onaj ćelo što je lago policiji da je sakrio ubijene u bunar, kad govori da je uzeo kantu punu municije. Hajmo realno. Frajer je rekao kaznite ih makar po 20 maraka, ja im neću ništa. Čovjek uzeo stvar u svoje ruke i odgulio ih. Bar mu je čista savjest.
SvojTiPos'o

#18970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SvojTiPos'o »

old_spice wrote:
drndalo wrote: Slazem se da nije normalno, kao sto nije normalno ni da se 20-na-20 nalaze i ubijaju... Ja to ne kontam nikako...

Kad vas citam, pomislim da se grupa navijaca zove Horde ljubicica, sve melek do meleka...

Da ponovim, ja jos nisam nigdje cuo za ovaj dogadjaj, posebno ne potvrdjeno sa vise strana... A to je prvi uslov... Ovako zvuci samo kao jednostrano natezanje da smo mi vamo odlicni, kakvi su oni anamo...
Pa meni je normalnije dogovorite se 20 na 20, u nekoj sumi kao rusi pa se tu udarajte, al bez nozeva i pistolja.
To sto nisi ti cuo ne znaci da nije istina, isto tako ne znaci i da je ovo sto je preneseno ovdje da je istina, mada poznato je da vec neko vrijeme ima ova grupa mladjih manijaka koji bodu , znaci koriste hladno oruzje..
Izgleda da nije bilo nimalo bezazleno

https://faktor.ba/vijest/nasilnici-pobj ... ede-282937
karanana

#18971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

ovaj hifa na bistriku im dodje ko bankomat.
SvojTiPos'o

#18972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SvojTiPos'o »

karanana wrote:ovaj hifa na bistriku im dodje ko bankomat.
Al' fakat
drndalo

#18973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

SvojTiPos'o wrote:
old_spice wrote:
drndalo wrote: Slazem se da nije normalno, kao sto nije normalno ni da se 20-na-20 nalaze i ubijaju... Ja to ne kontam nikako...

Kad vas citam, pomislim da se grupa navijaca zove Horde ljubicica, sve melek do meleka...

Da ponovim, ja jos nisam nigdje cuo za ovaj dogadjaj, posebno ne potvrdjeno sa vise strana... A to je prvi uslov... Ovako zvuci samo kao jednostrano natezanje da smo mi vamo odlicni, kakvi su oni anamo...
Pa meni je normalnije dogovorite se 20 na 20, u nekoj sumi kao rusi pa se tu udarajte, al bez nozeva i pistolja.
To sto nisi ti cuo ne znaci da nije istina, isto tako ne znaci i da je ovo sto je preneseno ovdje da je istina, mada poznato je da vec neko vrijeme ima ova grupa mladjih manijaka koji bodu , znaci koriste hladno oruzje..
Izgleda da nije bilo nimalo bezazleno

https://faktor.ba/vijest/nasilnici-pobj ... ede-282937
Na zalost nije... Na srecu nije placeno glavom, za sad... :twisted: Nije nikakva odbrana bilo koga, ali ovdje spominju samo 2 napadaca i 2 zrtve... Spominjalo se 20 na 2...
zateznistub

#18974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Code: Select all

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crna-hronika/oruzana-pljacka-hifa-pumpe-jedna-osoba-povrijedena
Opet... :(
nema me tamo

#18975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Hadžija opasan
Post Reply