Vještak tužilaštva je rekao 100+, puno bolje (pot)plaćeni vještak odbrane tvrdi da je 80 i kusur.Thorgerson wrote:Ne kontam ovo, jedan vjestak rekao da je istao 100+, drugi da je isao 80 i kusur.
I kako sad to razrijesiti?
Ako je prosla preko crvenog, opet da je ovaj isao 60, koliko je ogranicenje - mozda bi mogao zakociti, ili izbjeci na vrijeme. Jer nije isto furati stoju ili upola manje kad ti nesto izleti, moze se izracunati tacno koliko vremena imas da reagujes.
Uglavnom on je imao gotovo duplo manje vremena da reaguje, nego sto bi ga imao da je vozio po propisima.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
VjecitiStudent
#18951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- O'zone
- Globalni moderator
#18952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Maslo je vozio 90 km/h koliko sam upratio isto krajnjom lijevom trakom, pješakinje počele prelaziti na crveno svjetlo isto tri trake, Maslo je za razliku od Rastodera pokušao zakočiti ali je prebrzo išao. dobio je 4,5 godine prvostepeno.
Apsolutno ne vidim razlog da Rastoder ne dobije isto osim po babi i stričevima.
Apsolutno ne vidim razlog da Rastoder ne dobije isto osim po babi i stričevima.
- Thorgerson
#18953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Znam, vidio sam. Razumijem i zasto su razlicito dali iskaze.VjecitiStudent wrote:Vještak tužilaštva je rekao 100+, puno bolje (pot)plaćeni vještak odbrane tvrdi da je 80 i kusur.Thorgerson wrote:Ne kontam ovo, jedan vjestak rekao da je istao 100+, drugi da je isao 80 i kusur.
I kako sad to razrijesiti?
Ako je prosla preko crvenog, opet da je ovaj isao 60, koliko je ogranicenje - mozda bi mogao zakociti, ili izbjeci na vrijeme. Jer nije isto furati stoju ili upola manje kad ti nesto izleti, moze se izracunati tacno koliko vremena imas da reagujes.
Uglavnom on je imao gotovo duplo manje vremena da reaguje, nego sto bi ga imao da je vozio po propisima.
Ali kako to rijesiti sad, je li kome sudija povjeruje, ko je bio uvjerljviji ili ce se angazovati treci neovisni vjestak.
I bez obzira na sve. Rastoder je isao preko ogranicenja, to je itekako otezavajuca okolnost, na kakvo god da je pjesakinja prelazila. Jer da je isao sporije mozda bi uspio prikociti, mozda bi je uspio vidjeti na vrijeme, pa mozda i posljedice ne bi bile kakve jesu.
- DaffyDuck
#18954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bosno moja, divna, mila...zateznistub wrote:Haj ne lupaj, znas li da su mu nalaz krvi pri dolasku u bolnicu "izgubili" i ponovo ujutro vadili krv i urin?hladan.preminger wrote:Znaci presla na crvenom. Nema ovdje zatvora.
-
StupskaBitanga
#18955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i još si herojVjecitiStudent wrote:Nakon što ubiješ ženu, majku dvoje djece, platiš vještaka, platiš novinara, a poslije sudiju i ako zatreba, Čavaru, i bit će slobodica na kraju.
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... -km-na-sat
- Hemera
#18956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.radiosarajevo.ba/novost/1886 ... automobile
evo generacije 1995 i mlađe uveliko prave probleme u zadnje vrijeme,a jedva iz muda babinih izašli....
evo generacije 1995 i mlađe uveliko prave probleme u zadnje vrijeme,a jedva iz muda babinih izašli....
- makaranka
#18957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
citam i ne virujen... sa lovom mozes sve, u kojoj god da si drzavi...
ima od toga 12god, bez vozacke, tata kupio bmw, on stisnuo gas, pokosio ih je na nogostupu, njih dvi i rasvjeti stup.
kazna; 4.5god, odsluzenje se cekalo dok ne zavsi studij u svicarskoj, kazna smanjena na 2.5god obrazlozenje; dolazi iz uzorne obitelji.
odsluzio 1.5god u zatvoru otvorenog tipa...
ima od toga 12god, bez vozacke, tata kupio bmw, on stisnuo gas, pokosio ih je na nogostupu, njih dvi i rasvjeti stup.
kazna; 4.5god, odsluzenje se cekalo dok ne zavsi studij u svicarskoj, kazna smanjena na 2.5god obrazlozenje; dolazi iz uzorne obitelji.
-
iTo
#18958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
makaranka wrote:citam i ne virujen... sa lovom mozes sve, u kojoj god da si drzavi...
to ala Metropolis-ov mali...
- JThomas
#18959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
'95 je 20 godina ove godine, ko je nama kriv što smo ostarili. što će ovo raditi stariji pravi kriminalac?Hemera wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1886 ... automobile
a evo vam jedan slučaj iz amerike, ima izvlačenja sa parama itekako i u pravim državama. naravno ne u mjeri kao kod nas, ali to ima svugdje.
http://www.theorganicprepper.ca/affluen ... y-12132013
- makaranka
#18960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
a kako mi se cini i ovi ce isto...iTo wrote:to ala Metropolis-ov mali...
samo sto je ova uzorna obitelj rasprodala sve nekretnine sta je imala u gradu i otisla.
- supercali
#18961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sta ba jedva izasli imaju 17 20 i 22 godineHemera wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1886 ... automobile
- supercali
#18962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To je onaj hercegovac sto je u makarskoj one srednjoskolkemakaranka wrote:citam i ne virujen... sa lovom mozes sve, u kojoj god da si drzavi...
Toga se sjecam
-
iTo
#18963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
makaranka wrote:a kako mi se cini i ovi ce isto...iTo wrote:to ala Metropolis-ov mali...
samo sto je ova uzorna obitelj rasprodala sve nekretnine sta je imala u gradu i otisla.
e pa ovi metropilis-ici su kupili jos nekretnina da se nadje
- makaranka
#18964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
je respo, to je to.
@iTo
nisan upratila slucaj o metropolisovcima,mozda je puno slicniji s ovim makarskim, al sam citajuci rastoderov nasla nekih slicnih stvari...
@JThomas
shvacam da ima toga i u drugim drzavama, al kad se to desava u tvom malom mirko-svijetu dozivljavas ko samar u lice svaku tu nebuloznu odluku,obrazlozenje...
@iTo
nisan upratila slucaj o metropolisovcima,mozda je puno slicniji s ovim makarskim, al sam citajuci rastoderov nasla nekih slicnih stvari...
@JThomas
shvacam da ima toga i u drugim drzavama, al kad se to desava u tvom malom mirko-svijetu dozivljavas ko samar u lice svaku tu nebuloznu odluku,obrazlozenje...
- supercali
#18965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ane i kate tako nekako su se zvale
To sam zapamtio po onoj pjesmi ane i kate di su da se vrate ane moja lipa mala s kim si nocas spala
Ps. Otac je bio vlasnik cini mi se hotela ili tako nesto velikog pa je kasnije nesto oko sanadera cini mi se
To sam zapamtio po onoj pjesmi ane i kate di su da se vrate ane moja lipa mala s kim si nocas spala
Ps. Otac je bio vlasnik cini mi se hotela ili tako nesto velikog pa je kasnije nesto oko sanadera cini mi se
- JThomas
#18966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pjesma je mare i kate.
- makaranka
#18967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pisma je mare i kate, a one su ana i kate.dobro si upucen.supercali wrote:Ane i kate tako nekako su se zvale
To sam zapamtio po onoj pjesmi ana i kate di su da se vrate ane moja lipa mala s kim si nocas spala
bili vlasnici hotela biokovo na rivi, a sanaderu poklonili blindirani auto...
Last edited by makaranka on 14/05/2015 17:00, edited 2 times in total.
- makaranka
- supercali
#18969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma znam da sam zapamtio po toj pjesmi a valjda sam ja preimenovao u ane i kate
A spletom okolnosti sam bio dole i jos nesto okolo prodaje tih nekih njegovih nekretnina pa znam
A spletom okolnosti sam bio dole i jos nesto okolo prodaje tih nekih njegovih nekretnina pa znam
-
VjecitiStudent
#18970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zar nije Jadranko Prlić bio vlasnik Biokova?makaranka wrote:pisma je mare i kate, a one su ana i kate.dobro si upucen.supercali wrote:Ane i kate tako nekako su se zvale
To sam zapamtio po onoj pjesmi ana i kate di su da se vrate ane moja lipa mala s kim si nocas spala
bili vlasnici hotela biokovo na rivi, a sanaderu poklonili blindirani auto...
- supercali
#18971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mozda u ratu i netom poslije rata a ovaj je bio eto do neke 2004-e maksimum
Primorac
Primorac
- makaranka
#18972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mozda u nekom periodu je.kad je bila nesreca ovi su se ekspresno pokupili, i prica je bila da je njihov hotel.VjecitiStudent wrote: Zar nije Jadranko Prlić bio vlasnik Biokova?
- supercali
#18973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa ga kupili mesari
Ps. Evo sada malo pretrazih pa sam nasao da je ovo bio prlicev privrednik neki pa je moguce da je i on imao udjela u tom hotelu pored ovog primorca
To je vjerovatno neki ratni tal
Ps. Evo sada malo pretrazih pa sam nasao da je ovo bio prlicev privrednik neki pa je moguce da je i on imao udjela u tom hotelu pored ovog primorca
- makaranka
#18974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sigurno.uzorna obitelj, nastala na ratnom profiterstvu svercanjem oruzja i cigara...svasta bi se dalo iskopat.al mi odosmo u debeli offsupercali wrote:Pa ga kupili mesari
- drug_profi
#18975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Neka i jest za crne hronike. Ako nista drugo, valjda je nekom sad jasnije zasto je uopste izbio rat izmedju HVO i ARBiH. U miru nema ekstra profita.