Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
cvijet s reverom

#18926 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Mogu li zamoliti nekoga da mi ukratko napiše šta je dogovoreno na sjednici?
Radio sam cijeli dan a zanima me u kome pravcu ide klub.
Hvala.
cvijet s reverom

#18927 Re: Zeničani

cvijet s reverom wrote:Mogu li zamoliti nekoga da mi ukratko napiše šta je dogovoreno na sjednici?
Radio sam cijeli dan a zanima me u kome pravcu ide klub.
Hvala.
Našao sam članak na Klix-u.Prva po meni dobra odluka novog gradonačelnika.Do sada sve bilo "ubleha" ,kako on voli reći.
Dosta je trošenja naših novaca za 14.mjesto na tabeli i srbijanske poluigrače
Ajatolah_

#18928 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Jes' jes', sad je pravi trenutak da se kaže dosta... :) Šta će nam Čelik sad kad se mora transparentno poslovati? Postao je suvišan.
commendatore

#18929 Re: Zeničani

Post by commendatore »

ja sam za gasenje ovog i resetovanje dugova i obecavam dolazit na utakmice 4 lige i placanje karte za utakmicu

+ pokretanje mladog pogona i stvaranje talenata na profesionalan nacin..,... sto kaze coek gore jebo i ovo guzeljabnje za 14. mjesto
Ajatolah_

#18930 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Imaš već FK Rudar. A ima i dužu tradiciju.
enkoo83

#18931 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

Fudo pickurina najveća ispade.Trebao je ovako govoriti na predizbornim skupovima a ne lagati kako će pomoći i sada gasi klub.Jel on bio tolike godine u SDA nemoze on valjati
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18932 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sto su nam se trubaduri iz zenicke Bastilje-hotela Balkan, usutarili :evil:
commendatore

#18933 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Ajatolah_ wrote:Imaš već FK Rudar. A ima i dužu tradiciju.
iso bi da gledam utakmice al nemam uvida u prvenstvo raspored i slicno....
smartXL

#18934 Re: Zeničani

Post by smartXL »

enkoo83 wrote:Fudo pickurina najveća ispade.Trebao je ovako govoriti na predizbornim skupovima a ne lagati kako će pomoći i sada gasi klub.Jel on bio tolike godine u SDA nemoze on valjati
Prvo, sirite dezinformacije. On nije reko da podrzava taj prijedlog nego ga je iznio i rekao da postoji i ta opcija.

Drugo, nece Fudo donijet odluku nego Vijece, a Fudo ce samo potpisat sta Vijece izglasa.

Neko je namjerno poceo izokretat sjednicu.

Ponavljam,Vijece donosi odluku...
sheikh

#18935 Re: Zeničani

Post by sheikh »

Ne shvatam čemu toliko napada na sami prijedlog. Istina prijedlog je loš, ali to je samo prijedlog.
Priča da se borimo da ostanemo u PL je sama priča za sebe. Nećemo gledati zelene šta su radili zadnjih desetak godina u NK Čelik, ali na naš obraz ide broj od 700 članova upisanih. Pa toliko članova ima ono folklorno društvo a ne nogometni klub.
Rješavanje ovog problema je kompleksno i bit će zanimljivo šta će se izroditi iz ovoga....

viva la Che
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18936 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Samo zelena banda je majstor prljave igre.

Sveli su klub u ravan i onda ga u samrtnom hropcu prepustili drugima i sad lagano iskljucuju aparate, sklanjaju infuzije. I sad ce ti drugi ispast najvise krivi.
Freamon Lester

#18937 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:Samo zelena banda je majstor prljave igre.

Sveli su klub u ravan i onda ga u samrtnom hropcu prepustili drugima i sad lagano iskljucuju aparate, sklanjaju infuzije. I sad ce ti drugi ispast najvise krivi.
:D :D
Ja_Ja

#18938 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

sheikh wrote:Ne shvatam čemu toliko napada na sami prijedlog. Istina prijedlog je loš, ali to je samo prijedlog.
Priča da se borimo da ostanemo u PL je sama priča za sebe. Nećemo gledati zelene šta su radili zadnjih desetak godina u NK Čelik, ali na naš obraz ide broj od 700 članova upisanih. Pa toliko članova ima ono folklorno društvo a ne nogometni klub.
Rješavanje ovog problema je kompleksno i bit će zanimljivo šta će se izroditi iz ovoga....

viva la Che
700+ clanova uopste nije losa brojka. Pogotovo sto se radi o uplati kojom se nista ne dobija osim neke satisfakcije i prava glasa. Pa nije ni Barcelona odmah skocila na tih 160k. Polahko, ovo je jedan dug proces. Proces koji treba da se pogura a ne utusi odmah na pocetku. Istina da Fudo nije rekao da je stecaj jedina opcija niti se zalagao tokom sjednice za tu opciju vec je samo iznio kao jednu mogucnost. No ono sto zabrinjava jeste da je ostalo samo jos 15 dana za reprogram duga zbog inertnosti gradskih vlasti, a on umjesto da se jasno i glasno ocituje i podrzi ono sto je podrzavao prije izbora, Fudo je dodatno zakomplikovao ono malo mozga u gradskom vijecu sto ima sto je dovelo do toga da se danas NISTA ne odluci i samim tim prolongira a veoma moguce i propusti odluka o reprogramiranju, te se tako i zataska kriminal u klubu jer ce momci iz ZA CELIK otici, klub ce otici u stecaj i niko nikada nece postaviti pitanje ponovo a sta je bilo u zadnjih 20+ godina.
smartXL

#18939 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Kolka je euforja zavladala usvajanjem statuta, ja sam mislio da ce za par mjeseci broj clanova bit brt bratu par hiljada, bas zbog te euforije. Isto kao sto je bila velika posjecenost protiv zrinjskog.

Clanova malo, posjecenost slabija, e to je to sto govorim. Samo euforija.

Kasumovic je jasno pokazao sta misli o celiku, do sad ih je pocastio sa 100 000 KM.
sheikh

#18940 Re: Zeničani

Post by sheikh »

Iskreno da kažem po meni smo opet MI zakazali.
Ne gledajući bivšu i sadašnju politiku poražavajuća je činjenica da nas je 700...
A u tih 700 je nekoliko njih koji su uzeli nekoliko članskih za jednu osobu i svojoj djeci koja ne mogu glasat...
Ja_Ja

#18941 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Klasicni Dofu, sve bi da kaze a nista ne kaze.
enkoo83

#18942 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

smartXL wrote:
enkoo83 wrote:Fudo pickurina najveća ispade.Trebao je ovako govoriti na predizbornim skupovima a ne lagati kako će pomoći i sada gasi klub.Jel on bio tolike godine u SDA nemoze on valjati
Prvo, sirite dezinformacije. On nije reko da podrzava taj prijedlog nego ga je iznio i rekao da postoji i ta opcija.

Drugo, nece Fudo donijet odluku nego Vijece, a Fudo ce samo potpisat sta Vijece izglasa.

Neko je namjerno poceo izokretat sjednicu.

Ponavljam,Vijece donosi odluku...

Picka nego sta je kako taj prijedlog nije imao u predizbornim obraćanjima nego su mu puna usta bila čelika i pomoći.I čelik nebi išao u 2 ligu nego u Kantonalnu odakle je dug put do premier lige.nismo mi ni juve ni Fiorentina pa da na osnovu imena dovodimo kvalitetne igrače da igraju u kantonalnoj ligi.
N.N.

#18943 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ja ne znam gdje je frka, covjek je iznio dva prijedloga, reprogram ili stecaj :)
Vijecnici glasajte.
Dizanjem ruku ces vidjeti za sta je ko.
I ?

Ono sto mene nervira je hiljade i hiljade strucnjaka i komentatora, a vidjet cemo nam brojku u subotu na STADIONU.
Svi bi ovo, svi bi ono, a protiv Viteza 900 ljudi na utakmici. Ma hajte molim vas :-) :D
smartXL

#18944 Re: Zeničani

Post by smartXL »

enkoo83 wrote:
Picka nego sta je kako taj prijedlog nije imao u predizbornim obraćanjima nego su mu puna usta bila čelika i pomoći.I čelik nebi išao u 2 ligu nego u Kantonalnu odakle je dug put do premier lige.nismo mi ni juve ni Fiorentina pa da na osnovu imena dovodimo kvalitetne igrače da igraju u kantonalnoj ligi.
Pa vec je pomogo, od januara im uplatio 100 000 KM, kolko su drugi dobili?

Ja se sjecam da je takodje i govorio da ako se bude trazilo od grada da vraca dugove (sto nema logike, jedino da grad otpise dugove koje celik ima prema javnim preduziecima u vlasnistvu grada) da se ide na referendum gdje ce se gradjanima ponudit da li su za da grad vraca dugovr celika, ako jesu da ce bit uskraceni po drugim osnovama, jer pare su limitirane

Celiku treba pomoc, ali ne bas da sav dug vraca grad. Gdje su pare od ulaznica. Kad se vrti publika na stadion, to su ogromne pare i eto sredstava za vracanje dugova. Gdje su sponzori, gdje su zakupnine.

Neki se prave slijepi na te cinjenice a hoce da grad placa dugove narednih 10 godina. A onda ce se kukat sta nam je sa drugim sportskim kolektivima.

Gdje nestadose oni sa protesta, sto se ne uclanise, puna usta celika a kad treba nigdje nikog
Casual's

#18945 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:
enkoo83 wrote:
Pa vec je pomogo, od januara im uplatio 100 000 KM, kolko su drugi dobili?

Ja se sjecam da je takodje i govorio da ako se bude trazilo od grada da vraca dugove (sto nema logike, jedino da grad otpise dugove koje celik ima prema javnim preduziecima u vlasnistvu grada) da se ide na referendum gdje ce se gradjanima ponudit da li su za da grad vraca dugovr celika, ako jesu da ce bit uskraceni po drugim osnovama, jer pare su limitirane

Celiku treba pomoc, ali ne bas da sav dug vraca grad. Gdje su pare od ulaznica. Kad se vrti publika na stadion, to su ogromne pare i eto sredstava za vracanje dugova. Gdje su sponzori, gdje su zakupnine.

Neki se prave slijepi na te cinjenice a hoce da grad placa dugove narednih 10 godina. A onda ce se kukat sta nam je sa drugim sportskim kolektivima.

Gdje nestadose oni sa protesta, sto se ne uclanise, puna usta celika a kad treba nigdje nikog
Gdje je referendum o 3.000.000 za Babino i motokultivatore ?
smartXL

#18946 Re: Zeničani

Post by smartXL »

To su sredstva prervidjena za daleko vise gradjana a ne samo za jedno udruzenje? Od tih para ce se hranit ljudi, a ko ce se hranit od ovog visemilionskog duga koji ce grad vracat?

Dje su pare kosarkasima, sto oni nisu dobili 100 000KM?
cvijet s reverom

#18947 Re: Zeničani

smartXL wrote:To su sredstva prervidjena za daleko vise gradjana a ne samo za jedno udruzenje? Od tih para ce se hranit ljudi, a ko ce se hranit od ovog visemilionskog duga koji ce grad vracat?

Dje su pare kosarkasima, sto oni nisu dobili 100 000KM?
To je dosta tačno.Košarka,rukomet,ragbi gotovo da više ne postoje a fudbalski klub istorijom ucjenjuje sve građane grada.Isto su to radili SDA vlasnici Čelika prije ove NGG opcije.Naravno ovo sada je zaista transparento ali ogromne pare su u pitanju.Jednostavno nije izvodivo.
Zaista me Fuad K. pozitivno iznenadio.Dosadasnji rad mu je bio čisti populizam ali ovo danas je kontra struje i racionalno.
smartXL

#18948 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Nije realno da grad vraca kompletan dug. Pa i ja imam duzan grijanju 3000KM, to su daleko manja sredstva pa ih ne mogu dobit.

Moze opcija da se nadje neki kompromis, da se odredi ucesce, da i celik otplacuje vlastite dugove, ne mora odmah, dok ne stane na noge, ali kroz koju godinu da preuzme sio tereta.

Neka dobrom igrom vrati navijace na tribine, tu su ogromna dodatna sredstva koja mogu prihodovat i vracat dugove.

Pricamo o tome da grad treba vracat dug, a Zenica, 4 grad u BiH nema zatvoreni bazen. Halooo!
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#18949 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ma nek se gasi kad smo ovakva govna od ljudi.
Ja_Ja

#18950 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

smartXL wrote:Nije realno da grad vraca kompletan dug. Pa i ja imam duzan grijanju 3000KM, to su daleko manja sredstva pa ih ne mogu dobit.

Moze opcija da se nadje neki kompromis, da se odredi ucesce, da i celik otplacuje vlastite dugove, ne mora odmah, dok ne stane na noge, ali kroz koju godinu da preuzme sio tereta.

Neka dobrom igrom vrati navijace na tribine, tu su ogromna dodatna sredstva koja mogu prihodovat i vracat dugove.

Pricamo o tome da grad treba vracat dug, a Zenica, 4 grad u BiH nema zatvoreni bazen. Halooo!
I to se moze uredovati. Nisam ni ja za to da se samo tek tako da. Grad mora iznaci nacina da naplati to. Oni mogu Celiku dati pozajmicu da otplati dugove, koju bi klub vracao sto u novcu sto marketingom, pa zasto ne i vlasnickim udjelom kada i ako se za to stvore uslovi. Potencira se prica o lopovluku a ljudi nisu ni svjesni da se gasenjem brise svaki trag lopovluku.

Btw.. Zenica nema bazen zato sto su gradjani carsije inertni i ispijaju kahve dok ovi sa sela svoje glasove daju za stvari koje im trebaju (motokultivatore, puteve, struju, vodu, igralista).
Post Reply