HS kablovska
Moderator: anex
- O'zone
- Globalni moderator
#18926 Re: HS kablovska
Zar nema nikakva alternativa za internet? Tipa onih wireless sistema što su se nekad furali ili nešto sl? Kablovska mi nije bitna uopste dok net jeste.
Poslato sa radnog mjesta...
Poslato sa radnog mjesta...
- kloniran
#18927 Re: HS kablovska
pa par naselja u Kantonu imaju alternativu, ostalo nema niko jer pored telecoma, a negdje nema ni telecoma, ima samo telemachBenq wrote:Ukratko , otprilike od naselja Hrasno pa sve do carsije nema alternative, bar je ja ne vidim..kloniran wrote:ims logosoft u par naselja u sarajevu, ASK kablovsku u uzem dijelu ilidze i hrasnici i to je to sto se tice sarajevakormax wrote:Kakva je alternativa ako izuzmemo BHTelecom, ima li nekih drugih operatera ili je bas monopol
- MTV
#18928 Re: HS kablovska
Logosoft imas i u Hrasnom, Grbavici, Marijin Dvoru. Sad sto ga nema u svakoj ulici to je druga prica.Benq wrote:Ukratko , otprilike od naselja Hrasno pa sve do carsije nema alternative, bar je ja ne vidim..kloniran wrote:ims logosoft u par naselja u sarajevu, ASK kablovsku u uzem dijelu ilidze i hrasnici i to je to sto se tice sarajevakormax wrote:Kakva je alternativa ako izuzmemo BHTelecom, ima li nekih drugih operatera ili je bas monopol
Provjeris ovdje jel dostupno u tvojoj ulici i tvom broju
http://www.logosoft.ba/provjera-dostupnosti
- crnivrag
#18929 Re: HS kablovska
Logosoft je dostupan i na jednom dijelu Dobrinje.MTV wrote:Logosoft imas i u Hrasnom, Grbavici, Marijin Dvoru. Sad sto ga nema u svakoj ulici to je druga prica.Benq wrote:ims logosoft u par naselja u sarajevu, ASK kablovsku u uzem dijelu ilidze i hrasnici i to je to sto se tice sarajevakormax wrote:Kakva je alternativa ako izuzmemo BHTelecom, ima li nekih drugih operatera ili je bas monopol
Provjeris ovdje jel dostupno u tvojoj ulici i tvom broju
http://www.logosoft.ba/provjera-dostupnosti
- MTV
#18930 Re: HS kablovska
da hvala na dopuni ima jos i na alipasinom, otoci, cengic vili, malti, pofalicima, jednom dijelu koseva, ciglane...
- crnivrag
#18931 Re: HS kablovska
Ne znam tačno gdje ima, ali sam siguran za Dobrinju, jer sam htio preći na Logosoft sa BH Telecom-a nedugo prije nego je Telemach počeo sam poslovanjem na području Sarajeva.MTV wrote:da hvala na dopuni ima jos i na alipasinom, otoci, cengic vili, malti, pofalicima, jednom dijelu koseva, ciglane...
Čak sam im ja mjesecima dosađivao i tražio da požure sa proširenjem usluga na područje Dobrinje
- MTV
#18932 Re: HS kablovska
U tome su extra spori, koliko sam ih samo cekao kad mi je HS-a bilo preko glavecrnivrag wrote:Ne znam tačno gdje ima, ali sam siguran za Dobrinju, jer sam htio preći na Logosoft sa BH Telecom-a nedugo prije nego je Telemach počeo sam poslovanjem na području Sarajeva.MTV wrote:da hvala na dopuni ima jos i na alipasinom, otoci, cengic vili, malti, pofalicima, jednom dijelu koseva, ciglane...
Čak sam im ja mjesecima dosađivao i tražio da požure sa proširenjem usluga na područje Dobrinje
-
kormax
#18933 Re: HS kablovska
U kratkim crtama nema neke konkurencije
-
kakaljin
- Capsicum
#18935 Re: HS kablovska
@MH i HS kablovska
Moze li pojasnjenje zasto se podize cijena analogne TV, odnosno odrzavanja sistema ili kako to vec zovete? Ne upratih da je nesto poboljsana ili prosirena usluga koju nudite za taj novac korisnicima?!
Tacno tjerate korisnike da predju na druge operatere. Naravno ko moze, jer vam je drzava omogucila da napravite klasicni monopol. Neka me neko ispravi, ali Telemach (odnosno vi i "pridruzene kompanije") je jedini kablovski operater koji je ikada podigao cijene svojih usluga, a da iste nije na neki nacin unaprijedio ili prosirio.
Samo cekam taj 01.08.2016. Bude li mi ukinut ijedan kanal i bude li realizovano ovo ponovno poskupljenje, imate mahanje, pa makar drugima platio i vise, cisto iz inata, pa tu bahatost prosipajte nekom drugom.
Moze li pojasnjenje zasto se podize cijena analogne TV, odnosno odrzavanja sistema ili kako to vec zovete? Ne upratih da je nesto poboljsana ili prosirena usluga koju nudite za taj novac korisnicima?!
Tacno tjerate korisnike da predju na druge operatere. Naravno ko moze, jer vam je drzava omogucila da napravite klasicni monopol. Neka me neko ispravi, ali Telemach (odnosno vi i "pridruzene kompanije") je jedini kablovski operater koji je ikada podigao cijene svojih usluga, a da iste nije na neki nacin unaprijedio ili prosirio.
Samo cekam taj 01.08.2016. Bude li mi ukinut ijedan kanal i bude li realizovano ovo ponovno poskupljenje, imate mahanje, pa makar drugima platio i vise, cisto iz inata, pa tu bahatost prosipajte nekom drugom.
- Adriatic
#18936 Re: HS kablovska
Tačno tako.Capsicum wrote:@MH i HS kablovska
Digli pretplatu a šema još gora.
Jebala ih alternativna tv, gora je i od Dodikove.
-
B Ling
#18937 Re: HS kablovska
Poskupljenje samo ako je u pitanju RTV taksa, jer su najavili da ce je najvjerovatnije vezati za kablovske operatere.
Ali nesto kontam, objavili bi i drugi operateri.
Prvo digli prosjecno 10ku po paketu, pa onda dodatno placanje paketa 3,5 km i sada ovo, ispade 16,5 maraka vishe.
Smijesno.
Prvo digli prosjecno 10ku po paketu, pa onda dodatno placanje paketa 3,5 km i sada ovo, ispade 16,5 maraka vishe.
Smijesno.
- O'zone
- Globalni moderator
#18938 Re: HS kablovska
Nema ovo veze sa RTV Taxom. RTV taxa iznosi 7,5 KM a ne 3 KM. Ovo je čisto ono može im se.B Ling wrote:Poskupljenje samo ako je u pitanju RTV taksa, jer su najavili da ce je najvjerovatnije vezati za kablovske operatere.
Smijesno.
- kloniran
#18939 Re: HS kablovska
B Ling wrote:Poskupljenje samo ako je u pitanju RTV taksa, jer su najavili da ce je najvjerovatnije vezati za kablovske operatere.
Smijesno.
izgleda da je hdz stopirao placanje pretplate preko kablovskih operatera
ovo je njihovo interno poskupljenje
- Benq
#18940 Re: HS kablovska
Da , sad valjda traze modus naplate rtv taxe preko racuna EP-a.kloniran wrote: izgleda da je hdz stopirao placanje pretplate preko kablovskih operatera
ovo je njihovo interno poskupljenje
- kloniran
#18941 Re: HS kablovska
kad nađu modus da svi u BiH placaju, a ne samo jedan narod ili jedan entitet onda nek je uvode do tad nek odjebu u skokovima 
- Benq
#18942 Re: HS kablovska
Eh ovo ce da ide malo teze , jer i sam znas da ni vecina funkcionera ne placa rtv taxu , a da ne pricamo o obicnom narodu.kloniran wrote:kad nađu modus da svi u BiH placaju, a ne samo jedan narod ili jedan entitet onda nek je uvode do tad nek odjebu u skokovima
- kloniran
#18943 Re: HS kablovska
Benq wrote:Eh ovo ce da ide malo teze , jer i sam znas da ni vecina funkcionera ne placa rtv taxu , a da ne pricamo o obicnom narodu.kloniran wrote:kad nađu modus da svi u BiH placaju, a ne samo jedan narod ili jedan entitet onda nek je uvode do tad nek odjebu u skokovima
Pa to je to, iz hercegovine i banja luke otvoreno pozivaju da se ne placa pretplata i to isti ti koji donose zakone i sad traze rijesenje
nema rijesenja dok se svi ne natjeraju, jer sigurno je da ce ep hzhb i ep rs da zazmire na jedno oko zbog neplacanja, a ovi nasi ce jedva docekati da te iskljuce samo ako uvedu da se ne moze na uplatnicu placati samo struja.
Last edited by kloniran on 09/07/2016 22:41, edited 1 time in total.
-
B Ling
#18944 Re: HS kablovska
Nema ovo veze sa RTV Taxom. RTV taxa iznosi 7,5 KM a ne 3 KM. Ovo je čisto ono može im se.[/quote]O'zone wrote:B Ling wrote:Poskupljenje samo ako je u pitanju RTV taksa, jer su najavili da ce je najvjerovatnije vezati za kablovske operatere.
Smijesno.
Mogu pokusati i onako me nerviraju od kad su preuzeli, a blizi se 01.08.
-
kakaljin
#18945 Re: HS kablovska
Postovani predstavnice HS-a, poslao sam Vam poruku 01.07 u inbox i jos niste ni otvorili poruku, a kamoli je procitali.
Ako se vec javljate ovdje onda Vas molim da odgovorite na poruku.
Hvala
Hvala
- MH i HS kablovska
#18946 Re: HS kablovska
Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Postovani predstavnice HS-a, poslao sam Vam poruku 01.07 u inbox i jos niste ni otvorili poruku, a kamoli je procitali.
Hvala
izvinjavamo se što kasnimo sa odgovorom, bićete kontaktirani.
- 34sf4drgu67d25
#18947 Re: HS kablovska

Cesto bude spor poslije 16:00, pa se vrati normalna brzina poslije 21:00.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18948 Re: HS kablovska
Kod mene jos uvijek nista od nove brzine, nakon sto sam reklamirao da mi se sam od sebe restartuje router nekoliko puta dnevno dosli iz TM-a i zamjenili router i opet ista stvar, provukli mi kabl ispred prozora tako da mogu sada na njemu susiti ves ......al u globalu ja sam zadovoljan i onim sto imam i odnosom TM-a kada se prijave problemi.
E da imam jedno pitanje za D3GO......zasto nema na D3GO BHT?? Mislim stvarno mi nije jasno imaju oni jebacki Parovi a nema drzavna televizija BiH?
E da imam jedno pitanje za D3GO......zasto nema na D3GO BHT?? Mislim stvarno mi nije jasno imaju oni jebacki Parovi a nema drzavna televizija BiH?
- afannedim
#18949 Re: HS kablovska
Ovdje je sad Enes Hajdarević znači
-
batara
#18950 Re: HS kablovska
Nek oni materi povecavaju cijene, cuj analogna 18KM
Sto se mene tice, momentalno imaju mahanje, vise volim placati telekomu i za losiju uslugu nego ovim cetaljima da mi kidaju zivce sa non-stop nekim izmjenama cjenovnika
Sto se mene tice, momentalno imaju mahanje, vise volim placati telekomu i za losiju uslugu nego ovim cetaljima da mi kidaju zivce sa non-stop nekim izmjenama cjenovnika