Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:Ma nekako je naglo ispuho.
Koliko on ima, 31? Ima par godina da je druga liga.
Prerano poceo. Standardna boljka engleskih talenata. Nema ih puno i onda kada ih docekaju nemaju strpljenja da ih puste da sazriju
Nije to samo engleskih talenata.
Mnogi se zasiti, slazem se, duga karijera.
Ali imamo primjere kao CR, covjek igra 15 godina, osvojio sve, a jos uvijek ima energiju ko da je tek poceo.
Prerano poceo. Standardna boljka engleskih talenata. Nema ih puno i onda kada ih docekaju nemaju strpljenja da ih puste da sazriju
Ali imamo primjere kao CR, covjek igra 15 godina, osvojio sve, a jos uvijek ima energiju ko da je tek poceo.
Nije on reprezentativan, covjek je masina, jedan od milijardu.
A najvise je izrazeno upravo kod engleskih talenata. Isti slucaj je bio i sa Owenom
stakasa wrote:
Nije on reprezentativan, covjek je masina, jedan od milijardu.
A najvise je izrazeno upravo kod engleskih talenata. Isti slucaj je bio i sa Owenom
Moguce da se na uzorku Engleza vidi tako.
Na prvu se sjecam igraca koji su dugo trajali (traju): Buffon, Maldini, Zanetti....
Stvar je motiva, Rooney se ocito odavno zasitio lopte.
Meni se nekada čini kao da kod njega nema više tog entuzijazma,a prije svega i te robusnosti i efikanosti u ofanzivi koja ga je krasila sve ove protekle godine.Kako je vrijeme prolazilo on je počeo igrati na drugim pozicijama,preuzimajući druge role na terenu,igrajući kao ofanzivni vezni,i klasični vezni igrač.
Dosuše nemaju svi iste genetske predispozicije,a sa druge strane Ronalndo je drugačiji karakter za razliku od Runija,Ronaldo uvijek ispred sebe postavlja neke nove izazove,i nekada pomalo pretjeruje u tome.Volim ga gledati kada se nervira.
SmokingMan wrote:
Meni se nekada čini kao da kod njega nema više tog entuzijazma,a prije svega i te robusnosti i efikanosti u ofanzivi koja ga je krasila sve ove protekle godine.Kako je vrijeme prolazilo on je počeo igrati na drugim pozicijama,preuzimajući druge role na terenu,igrajući kao ofanzivni vezni,i klasični vezni igrač.
Dosuše nemaju svi iste genetske predispozicije,a sa druge strane Ronalndo je drugačiji karakter za razliku od Runija,Ronaldo uvijek ispred sebe postavlja neke nove izazove,i nekada pomalo pretjeruje u tome.Volim ga gledati kada se nervira.
Sta znam, ja sam misljenja da covjek treba sam sebe motivirati, pogotovo ovako kad si na vrhu i imas priliku da trajes.
Ako mu vise nije do toga, ma fino na kakvu plazu i noge uz palmu
Nema svrhe varati sam sebe.
SmokingMan wrote:
Sta znam, ja sam misljenja da covjek treba sam sebe motivirati, pogotovo ovako kad si na vrhu i imas priliku da trajes.
Ako mu vise nije do toga, ma fino na kakvu plazu i noge uz palmu
Nema svrhe varati sam sebe.
Valjda mu je satisfakcija što je postao najbolji strijelac svih vremena u UTD.u.Ovo ostatka karijere što će provesti u Evertonu će vjerovatno odigrati na nešto slabijem nivou,jebi ga ,ne treba se toliko ni trošiti kada ekipa nema nekih većih ambicija.Čisto da se zaradi još nešto dodatnog novca,i onda idemo kiseliti noge. .Kažem ti sve je do mentaliteta igrača,a smatram da je svoj talenat Rooney mogao i morao još više iskoristiti,pa nije mu 37 godina da kaže,to je bilo sve od mene,al had sada...Bilo je dobro dok je trajalo.
SmokingMan wrote:
Valjda mu je satisfakcija što je postao najbolji strijelac svih vremena u UTD.u.Ovo ostatka karijere što će provesti u Evertonu će vjerovatno odigrati na nešto slabijem nivou,jebi ga ,ne treba se toliko ni trošiti kada ekipa nema nekih većih ambicija.Čisto da se zaradi još nešto dodatnog novca,i onda idemo kiseliti noge. .Kažem ti sve je do mentaliteta igrača,a smatram da je svoj talenat Rooney mogao i morao još više iskoristiti,pa nije mu 37 godina da kaže,to je bilo sve od mene,al had sada...Bilo je dobro dok je trajalo.
Bas zato se i referisah, nije on u nekim djuturum godinama.
Pa eto i jedan Ibrahimovic se jos slepa.
Njegove fudbalske godine su puno veće nego bi se to dalo zaključiti iz njegovih "ljudskih" godina.
Prosječan igrač počinje igrati na najvišem nivou tek sa 23-24 godine a Rooney igra od 16te tako da su njegove "fudbalske" godine negdje oko 38 "ljudskih".
Rooney je rano poceo, izgarao i izgorio. Trcao je kao mamen i kad nije bilo potrebe za tim na utakmicama. Nikad nije imao disciplinu sto se tice fizicke spreme. Poslije svake sezone redovno bi nabacio 3-5 kg viska. To je Fergi govorio. Meraklija covjek. Ne vrijedi ga ni porediti sa Ronaldom ili mozda Giggsom koji su fenomeni u tom pogledu. Genetika, mentalni sklop, stil zivljenja. 100 faktora.
zomri wrote:Njegove fudbalske godine su puno veće nego bi se to dalo zaključiti iz njegovih "ljudskih" godina.
Prosječan igrač počinje igrati na najvišem nivou tek sa 23-24 godine a Rooney igra od 16te tako da su njegove "fudbalske" godine negdje oko 38 "ljudskih".
I Messi i Ronaldo igraju na najvišem nivou od 17te, pa još nisu propali... doduše, zato i jesu takvi fenomeni
zomri wrote:Njegove fudbalske godine su puno veće nego bi se to dalo zaključiti iz njegovih "ljudskih" godina.
I Messi i Ronaldo igraju na najvišem nivou od 17te, pa još nisu propali... doduše, zato i jesu takvi fenomeni
Ne samo da su fenomeni nego su se oni i prilagodili godinama sa promjenom uloge u klubu. Možda bi i Rooney bio takav da je Sir Alex ostao, nekako ga je stalo kad je Fellaini došao Nije se pronašao u ovom Unitedu 2.0.
Nije bas Ronaldo... Rooney je vazio za vaznijeg i boljeg igraca od Ronalda na pocetku njihove Unitedove karijere iako je bio 2 godine mladji.
Rooney jednostavno nema disciplinu da bude uzoran atleticar... Plus se istrosio rano jer dugo igra. Njegova igra se zasniva na tome da puno trci, puno radi za ekipu... nije nikada bio igrac koji samo igra u spicu i ceka loptu kao sto to sada radi Ronaldo.
On je izgubio brzinu i steminu i to je to za njega... nece on vise nikada biti ni blizu onog sto je bio.
Rooney nema ni blizu taj fokus koji ova dvojica imaju. Sto kaze Teufik, frajko se uvijek pojavi s viskom kila, voli fast food, i generalno mu nije toliko stalo da konstantno izvlaci najbolje iz sebe k'o sto to ova dvojica rade.
A uostalom, i ostatak ekipe je generalno takav. Gubitak Scholesa i Giggsa nisu nikad prevazisli, i zbog toga djeluju k'o osakaceni i dan danas. Fellaini je samo slag na tortu.
Rooney je vazio za vaznijeg i boljeg igraca od Ronalda na pocetku njihove Unitedove karijere iako je bio 2 godine mladji.
Upravo ovdje leži razlog njegovog relativno ranog propadanja. Prije je bio dvije godine mlađi od Ronalda, sad je mlađi samo 8-9 mjeseci. Potrošio se da to stigne
Muhamed Đakmić wrote:
Upravo ovdje leži razlog njegovog relativno ranog propadanja. Prije je bio dvije godine mlađi od Ronalda, sad je mlađi samo 8-9 mjeseci. Potrošio se da to stigne
Dobro mozda sam pogresio, ali zar Ronaldo nije 33? Rooney je 31... Kako god, bio je mladji a igrao je daleko vazniju ulogu od Ronalda dok je jos djete bio jbt.