SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
riko-ga
#18926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hahhah a ja u tom periodu hodao opstinom.Vidim ja one zene se sastaju po hodnicima sve jedna drugoj " e moja jesam se prepala....".Joj cuj propo covjek kroz plafon hahahhhah.A prosle godine je Efenduliduli renoviro 5 sprat za sebe.Novi lift samo za njega se ugradio.Hahahhah
Da mi je znati jel propo onajsto mi je izgubio dokumente za kucu i trazio ii 5 godina hahahah a
Da mi je znati jel propo onajsto mi je izgubio dokumente za kucu i trazio ii 5 godina hahahah a
- JThomas
#18927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
k'o sebi... 
- O'zone
- Globalni moderator
#18928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... e-vjestaka
Naime, tužiteljica sarajevskog Tužilaštva Advija Hajdo-Balta je najprije predložila da se u sudski spis uvede nalaz vještačenja SIM kartica i svi izvještaji telekom operatera a zatim i da se pozove vještak Bešlić.
- On greškom nije stavljen da se pozove na saslušanje. Predloženo je vještačenje mobitela ali ne i saslušanje vještaka. Greška je u kucanju. To se desilo greškom Tužilaštva. Bitno nam je da se pozove ovaj svjedok pa neka Sud donese odluku, kazala je tužiteljica.
Ona je nakon toga pokušala u dokaze da uvede i fotodokumentaciju sačinjenju na mjestu nesreće gdje su stradale Edita Malkoč i Selma Agić, ali je na to reagovao advokat Kerim Čelik, koji zastupa optuženog Sefića.
- Ovo se uvodi kao da je to vještak sačinio, a on nema veze s tim, pojasnio je Čelik, na šta je tužiteljica kazala : "Pa šta predlažete?"
Advokat Čelik je na to odgovorio riječima: "Ništa, trebate pitati Sud ko je ovo sačinio".
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#18929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jos malo i opet za volan
Jel ih Boga strah?
Jel ih Boga strah?
- ultima_palabra
#18930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo se polako pretvara u farsu a la slucaj Memic.
- JThomas
#18931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vjerujmo institucijama.
- JThomas
#18932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ti imaš slučaj koji u stvarnosti, životno, apsolutno nije diskutabilan. gdje ne postoji nikakva, ni najnevjerovatnija, alternativna verzija događaja, da se to možda odigralo nekako drukčije. za razliku, eto, od nekih drugih kontroverznih slučajeva. a pravi se pravno i procesno diskutabilnim, očito namjerno. čuj zaboravila pročitati. znaš kad će zaboraviti kad ih dalida pošalje da nekoga spengaju...a to počinje još od bjekstva i izlaska iz države - regularno na regularnom graničnom prelazu.
- Logovan
#18933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve ide na to da će se i dalje dešavati, hajmo reći ovako neke čudne situacije, kao što je ova, a onda će ga osloboditi. Ili će ga osuditi, nešto će malo odležati i hajmo napolje, slobodan si.O'zone wrote:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... e-vjestaka
Naime, tužiteljica sarajevskog Tužilaštva Advija Hajdo-Balta je najprije predložila da se u sudski spis uvede nalaz vještačenja SIM kartica i svi izvještaji telekom operatera a zatim i da se pozove vještak Bešlić.
- On greškom nije stavljen da se pozove na saslušanje. Predloženo je vještačenje mobitela ali ne i saslušanje vještaka. Greška je u kucanju. To se desilo greškom Tužilaštva. Bitno nam je da se pozove ovaj svjedok pa neka Sud donese odluku, kazala je tužiteljica.
Ona je nakon toga pokušala u dokaze da uvede i fotodokumentaciju sačinjenju na mjestu nesreće gdje su stradale Edita Malkoč i Selma Agić, ali je na to reagovao advokat Kerim Čelik, koji zastupa optuženog Sefića.
- Ovo se uvodi kao da je to vještak sačinio, a on nema veze s tim, pojasnio je Čelik, na šta je tužiteljica kazala : "Pa šta predlažete?"
Advokat Čelik je na to odgovorio riječima: "Ništa, trebate pitati Sud ko je ovo sačinio".
Sve ide onako kako sam i mislio.
- ultima_palabra
#18934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jos su ovi Sefici objektivno niko i nista. Mozes misliti sta su spremni uraditi za nekoga ko je bas utjecajan.JThomas wrote:ti imaš slučaj koji u stvarnosti, životno, apsolutno nije diskutabilan. gdje ne postoji nikakva, ni najnevjerovatnija, alternativna verzija događaja, da se to možda odigralo nekako drukčije. za razliku, eto, od nekih drugih kontroverznih slučajeva. a pravi se pravno i procesno diskutabilnim, očito namjerno. čuj zaboravila pročitati. znaš kad će zaboraviti kad ih dalida pošalje da nekoga spengaju...a to počinje još od bjekstva i izlaska iz države - regularno na regularnom graničnom prelazu.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#18935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto ti primjera na malom Dženanu Memiću. 2 godine od kako je ubijen, ljudi tražili da se napravi kopija CD-a sa dokazima sa vještačenja, oni im dali skeniran CD na a4 papiru. Ko se i zašto skriva, jedva čekam da se sazna, a saznat će se garantujem.ultima_palabra wrote:Jos su ovi Sefici objektivno niko i nista. Mozes misliti sta su spremni uraditi za nekoga ko je bas utjecajan.JThomas wrote:ti imaš slučaj koji u stvarnosti, životno, apsolutno nije diskutabilan. gdje ne postoji nikakva, ni najnevjerovatnija, alternativna verzija događaja, da se to možda odigralo nekako drukčije. za razliku, eto, od nekih drugih kontroverznih slučajeva. a pravi se pravno i procesno diskutabilnim, očito namjerno. čuj zaboravila pročitati. znaš kad će zaboraviti kad ih dalida pošalje da nekoga spengaju...a to počinje još od bjekstva i izlaska iz države - regularno na regularnom graničnom prelazu.
- JThomas
#18936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovo ide u smjeru ruske tužilačke demokratije. zavisno o dispoziciji tužioca - ili se dokazi gube a svjedoci nestaju, ili te zatvore i bace ključ, gdje sud kofol odlučuje, a ustvari samo potvrđuje prijedlog tužilaštva...
- supercali
#18937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje dok neko ne pukne pa ne izroka ili tuzioca ili sudiju oni ce ovako raditi
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#18938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
onda će nabaviti zaštitaresupercali wrote:Ovdje dok neko ne pukne pa ne izroka ili tuzioca ili sudiju oni ce ovako raditi
kako se samo ostalim lahko sudilo za ovakve prekršaje
onog sa socijalnog za mjesec osudili i završili
- Thorgerson
#18939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sefic je uhapsen 2016 godine, ove godine dakle on "navrsava" dvije godine u pritvoru. On lagananini odsluzuje kaznu i zato se oteze sa ovim procesom. Namjerno. Jer pritvor je ako se ne varam banja za zatvor, hotel.
Otezati ce se ovo jos, on ce nabrati 3 godine u pritvoru, dobit ce mozda 6-7 godina kazne, sa uracunate 3 ostaje mu jos 3-4, odlezat ce jos 2 godine maks i izlazi napolje.
Znaju oni sta rade.
Da moje dijete neko ovako hladnokrvno pregazi i jos se pravi lud i budala, ja znam sta bih uradio.
Otezati ce se ovo jos, on ce nabrati 3 godine u pritvoru, dobit ce mozda 6-7 godina kazne, sa uracunate 3 ostaje mu jos 3-4, odlezat ce jos 2 godine maks i izlazi napolje.
Znaju oni sta rade.
On March 18, 1980, Gotti's youngest son, 12-year-old Frank Gotti, was run over and killed on a family friend's minibike by a neighbor named John Favara. Frank's death was ruled an accident. On July 28, 1980, he was abducted and disappeared, presumed murdered. The Gottis were on vacation in Florida at the time, but John Gotti is still presumed to have ordered the killing, an allegation dismissed by his daughter Victoria.
- Sodom1
#18940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno , internet je pun ratnika kao ti 
Kad si u zatvoru mozes ici na godisnji na vikend kuci , u pritovru ne moze , sto bi bila banja
Kad si u zatvoru mozes ici na godisnji na vikend kuci , u pritovru ne moze , sto bi bila banja
- Thorgerson
#18941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa evo ima ovdje policajaca, i jos upuceniji, neka ti oni napisu zasto je pritvor bolji od zatvora.Sodom1 wrote:Naravno , internet je pun ratnika kao ti
- JThomas
#18942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako pričamo o centralnom, bolji je od zenice. svaki je bolji od zenice, ali sad su odnedavno i u pritvor počeli slati u zenicu...kome se navale. bolji je i od busovače i ćelovine, a nije bolji od ovih poluotvorenih, igman, ustikolina...
-
BadBoy
#18943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Đe si Gotti šta ima na Floridi?Thorgerson wrote:Sefic je uhapsen 2016 godine, ove godine dakle on "navrsava" dvije godine u pritvoru. On lagananini odsluzuje kaznu i zato se oteze sa ovim procesom. Namjerno. Jer pritvor je ako se ne varam banja za zatvor, hotel.
Znaju oni sta rade.Da moje dijete neko ovako hladnokrvno pregazi i jos se pravi lud i budala, ja znam sta bih uradio.
On March 18, 1980, Gotti's youngest son, 12-year-old Frank Gotti, was run over and killed on a family friend's minibike by a neighbor named John Favara. Frank's death was ruled an accident. On July 28, 1980, he was abducted and disappeared, presumed murdered. The Gottis were on vacation in Florida at the time, but John Gotti is still presumed to have ordered the killing, an allegation dismissed by his daughter Victoria.
- armin071
#18944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koga hvataju na Skendu? Tona marica i policijskih auta..
- int21
#18945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imas li ti dijete?Sodom1 wrote:Naravno , internet je pun ratnika kao ti
Ja takodjer znam sta bi uradio da moje dijete ovako neko pregazi i pobjegne.... Sing-sing bi mu bio banja...
- JThomas
#18946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
stvarnost nam ipak pokazuje da je mnogo više takvih nesreća nego krvnih osveta.
- Haris.ba
#18947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stvarnost pokazuje da krvne osvete skoro i ne postoje, a svake godine bude nesreća usljed objesne vožnje sa smrtnim posljedicama.JThomas wrote:stvarnost nam ipak pokazuje da je mnogo više takvih nesreća nego krvnih osveta.
I više su vezane za kriminalni milje. Teško neko koga zovemo normalnim se odluči na takve stvari. Koliko god pričao da voli svoje dijete. Da li laže da voli svoje dijete? Ili ne voli svoje dijete? Stvar je što ogromnoj većini ljudi nije jednostavno tek tako uzeti život. I tako i treba biti.
Last edited by Haris.ba on 06/02/2018 11:22, edited 1 time in total.
- JThomas
#18948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije takvo podneblje. ima ih gdje je to mnogo češće, ali ovdje zanemarljivo.
- Haris.ba
#18949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neko bi rekao nije takav narod. Ali, to više nije politički korektno.JThomas wrote:nije takvo podneblje. ima ih gdje je to mnogo češće, ali ovdje zanemarljivo.
- dulekrele
#18950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
svako bi rekao to na prvu i odreagovao kao ti. ali kada se glava ohladi onda skontas da bi tim cinom unesrecio jos dosta ljudi (mislim na vlastitu porodicu) i upropasti sve zivo.int21 wrote:Imas li ti dijete?Sodom1 wrote:Naravno , internet je pun ratnika kao ti
Ja takodjer znam sta bi uradio da moje dijete ovako neko pregazi i pobjegne.... Sing-sing bi mu bio banja...