Je li živiš u šumi daleko od civilizacije ili samo ne shvataš kako funkcioniše globalna politika ? Postoji hijerarhija uvlakačke politike na globalnom nivou. Imaš svjetskog policajca Ameriku kojoj se u šupak uvlači Zapadna Evropa, Japan, Bliski Istok, Latinska Amerika, Afrika. Imaš onda ove regionalne policajce tipa Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Rusije, Turske i njima se opet uvlače države ekonomski i politički slabije od njih. Ako BiH je kao država od mizernih 3,5 miliona stanovnika sposobna da sama kroji svjetsku politiku i bude na njihovom nivou onda se fakat i ne treba nikome uvlačiti, ali čisto sumnjam da mi to možemo tako da je normalna stvar da izaberemo neku stranu i saveznike. Logično da će mi Turci biti bliži i draži od Nijemaca, Engleza, Rusa. Na kraju krajeva i da nema te vjerske komponente koja nas povezuje izabrao bi ih iz razloga što ne želim uzore pronalaziti u zemljama koje su bile kolonijalne sile i opljačkale i unazadile pola svijeta, a sad glume dobrotvore i humanitarce. Nek ih Turci malo pecnu, potrebno je da imaju konkurente.Ludzak wrote: Bog te yebo ograničena mozga. Je li se mora ikome uvlačiti? Nekada smo se i Amerikancima uvlačili kada su nam bili od koristi. Sada kada nam Amerikanci nisu prioritet onda se uvlačimo Turcima. A ja ne vidim ni u Turcima neki interes da nam zadovolje to naše uvlačenje. Jesmo uvlakačke nacije u pm.
A medjuostalo, moramo li se uopšte ikome uvlačiti? Bilo zapadu, bilo Turcima, bilo Rusima. Uvlačenje je jako loša osobina čovjeka.
Republika Turska
-
Stari_demagog
#18926 Re: Republika Turska
- славянин
#18927 Re: Republika Turska
Logicno po cemu ? Po tome sto su okupirali kraljevinu Bosnu,ostavili je kao karaulu u kojoj se nista nije pravilo,slali srpske vazale da guse Bosanske pobune,davili Bosansko plemstvo,prodali je Austro Ugarskoj ? Ili Pomogli u zadnjem ratu ??? ili sada ekonomska ulaganja ?Stari_demagog wrote:Je li živiš u šumi daleko od civilizacije ili samo ne shvataš kako funkcioniše globalna politika ? Postoji hijerarhija uvlakačke politike na globalnom nivou. Imaš svjetskog policajca Ameriku kojoj se u šupak uvlači Zapadna Evropa, Japan, Bliski Istok, Latinska Amerika, Afrika. Imaš onda ove regionalne policajce tipa Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Rusije, Turske i njima se opet uvlače države ekonomski i politički slabije od njih. Ako BiH je kao država od mizernih 3,5 miliona stanovnika sposobna da sama kroji svjetsku politiku i bude na njihovom nivou onda se fakat i ne treba nikome uvlačiti, ali čisto sumnjam da mi to možemo tako da je normalna stvar da izaberemo neku stranu i saveznike. Logično da će mi Turci biti bliži i draži od Nijemaca, Engleza, Rusa. Na kraju krajeva i da nema te vjerske komponente koja nas povezuje izabrao bi ih iz razloga što ne želim uzore pronalaziti u zemljama koje su bile kolonijalne sile i opljačkale i unazadile pola svijeta, a sad glume dobrotvore i humanitarce. Nek ih Turci malo pecnu, potrebno je da imaju konkurente.Ludzak wrote: Bog te yebo ograničena mozga. Je li se mora ikome uvlačiti? Nekada smo se i Amerikancima uvlačili kada su nam bili od koristi. Sada kada nam Amerikanci nisu prioritet onda se uvlačimo Turcima. A ja ne vidim ni u Turcima neki interes da nam zadovolje to naše uvlačenje. Jesmo uvlakačke nacije u pm.
A medjuostalo, moramo li se uopšte ikome uvlačiti? Bilo zapadu, bilo Turcima, bilo Rusima. Uvlačenje je jako loša osobina čovjeka.
Sta pricas bolan... pa makar reci ocu da me oni miluju jer su Muslimani i eto - budi iskren....U pogledu geografskog rasporeda, najviše priliva investicija u 2016. bilo je iz Hrvatske (119 miliona KM), Austrije (73,9 miliona KM) i Ujedinjenih Arapskih Emirata (66 miliona KM), Velike Britanije (52,2), te Holandije (51).
Austrija napravi zeljeznice prve,najljepse gradjavine po BiH,osnova bezbrojne institucije,uredi politiku i administraciju u zadnjem ratu su iako mala zemlja intervenisali koliko su mogli na politickom i humanitarnom planu - primili bezbroj nasih izbjeglica.Investiraju i dan danas eto pogledaj koliko.. nasi studenti jos uvijek mogu ici studirati u Bec po zakonu iz 1900 i neke godine... daj molim te.
Last edited by славянин on 28/01/2018 15:58, edited 1 time in total.
- Ludzak
#18928 Re: Republika Turska
Eto ti mi, Bošnjače, reci kako se kroji globalna politika. Najpametniji ste. Samo ne znam odakle ste tu pamet svu pokupili. SDA vam je dala, vjerovatno. Pa mi da znamo krojiti sami sebi politiku nikada zaratili ne bi, niti bi nam ovi nacionalisti na vlasti kljucale od glavu.Stari_demagog wrote:Je li živiš u šumi daleko od civilizacije ili samo ne shvataš kako funkcioniše globalna politika ? Postoji hijerarhija uvlakačke politike na globalnom nivou. Imaš svjetskog policajca Ameriku kojoj se u šupak uvlači Zapadna Evropa, Japan, Bliski Istok, Latinska Amerika, Afrika. Imaš onda ove regionalne policajce tipa Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Rusije, Turske i njima se opet uvlače države ekonomski i politički slabije od njih. Ako BiH je kao država od mizernih 3,5 miliona stanovnika sposobna da sama kroji svjetsku politiku i bude na njihovom nivou onda se fakat i ne treba nikome uvlačiti, ali čisto sumnjam da mi to možemo tako da je normalna stvar da izaberemo neku stranu i saveznike. Logično da će mi Turci biti bliži i draži od Nijemaca, Engleza, Rusa. Na kraju krajeva i da nema te vjerske komponente koja nas povezuje izabrao bi ih iz razloga što ne želim uzore pronalaziti u zemljama koje su bile kolonijalne sile i opljačkale i unazadile pola svijeta, a sad glume dobrotvore i humanitarce. Nek ih Turci malo pecnu, potrebno je da imaju konkurente.Ludzak wrote: Bog te yebo ograničena mozga. Je li se mora ikome uvlačiti? Nekada smo se i Amerikancima uvlačili kada su nam bili od koristi. Sada kada nam Amerikanci nisu prioritet onda se uvlačimo Turcima. A ja ne vidim ni u Turcima neki interes da nam zadovolje to naše uvlačenje. Jesmo uvlakačke nacije u pm.
Ja eto vama bliži Turci, kako da ne. Odem u Njemačku, Austriju, u bilo kakav grad u Europi, ne mogu proći bulevarom a da vas Balkance ne sretnem. A Turci I Rusi vam bliži, ma nemoj ....
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#18929 Re: Republika Turska
ne psuj, primitivac
- Ludzak
#18930 Re: Republika Turska
Nisam znao da sam u Afganistanu ili u Pakistanu pa da ne smijem psovati.
-
Stari_demagog
#18931 Re: Republika Turska
Logicno po cemu ? Po tome sto su okupirali kraljevinu Bosnu,ostavili je kao karaulu u kojoj se nista nije pravilo,slali srpske vazale da guse Bosanske pobune,davili Bosansko plemstvo,prodali je Austro Ugarskoj ? Ili Pomogli u zadnjem ratu ??? ili sada ekonomska ulaganja ?славянин wrote:e.
Sta pricas bolan... pa makar reci ocu da me oni miluju jer su Muslimani i eto - budi iskren....U pogledu geografskog rasporeda, najviše priliva investicija u 2016. bilo je iz Hrvatske (119 miliona KM), Austrije (73,9 miliona KM) i Ujedinjenih Arapskih Emirata (66 miliona KM), Velike Britanije (52,2), te Holandije (51).
Austrija napravi zeljeznice prve,najljepse gradjavine po BiH,osnova bezbrojne institucije,uredi politiku i administraciju u zadnjem ratu su iako mala zemlja intervenisali koliko su mogli na politickom i humanitarnom planu - primili bezbroj nasih izbjeglica.Investiraju i dan danas eto pogledaj koliko.. nasi studenti jos uvijek mogu ici studirati u Bec po zakonu iz 1900 i neke godine... daj molim te.[/quote]
Slušaj legendo isfrustrirana, Osmanlije su vladale u periodu kad ni Evropa nije imala ono što ti ovdje očekuješ. Njemačka je počela da se industrijski razvija krajem 19. vijeka, a tad već Osmanlija u BiH nije bilo. Ti očekivao da ti oni do 1878. ostave metroe, autoputeve, skijališta, odvadi malo. I za tvoju informaciju prvu prugu od Banja Luke do Dobrljina su napravile upravo Osmanlije. Sve ovo stoji oko pobuna, gušenja i slično, ali to se počelo dešavati kad je već Osmansko carstvo bilo pri kraju i raspadu, a do tada opet kažem možeš pričati šta hoćeš BiH je u sklopu tog carstva i za taj vakat bila jedna od infrastrukturno najrazvijenijih zemalja u Evropi.
Što se rata i studija tiče. Prvo dok je rat trajao u Turskoj su na vlasti bili Kemalisti, ljudi sa stavom i karakterom poput tvog tako da me i ne čudi zašto takvi nikome nisu pomagali. Što se studija tiče, znam barem 20 ljudi koji su u posljednjih 10-15 godina studirali po Turskoj, pohađali vojne akademije, liječili se, sve potpuno besplatno jer drži se ti svoje Amerike, a mani se bilateralnih sporazuma o čijem sadržaju očigledno pojma nemaš.
Uzmi onda i položaj u Jugi, i Cazinsku bunu, ekonomsku krizu, inflaciju i ostalo jer je slično stanju koje si imao u Osmanskom carstvu. Fakat treba da se stidite kad na osnovu sujete i mržnje pokušavate nešto ocrniti do mjere koja liječi vaše lične frustracije. Reci šta nije bilo u redu, može se argumentovano o tome pisati, ali dodavati i miješati vremena i okolnosti u kojima se dešavalo mogu samo licemjeri.
Last edited by Stari_demagog on 28/01/2018 16:32, edited 1 time in total.
-
Stari_demagog
#18932 Re: Republika Turska
Nauči se kulturi komunikacije, možda sagovorniku ne prija psovanje Boga kao što tebi možda ne bi prijalo psovanje majke, djeteta.Ludzak wrote:Nisam znao da sam u Afganistanu ili u Pakistanu pa da ne smijem psovati.
-
Stari_demagog
#18933 Re: Republika Turska
Vidi jarane, mani se prvo izlizanih floksula tipa SDA jer ovdje si pokrenuo neku sasvim drugu temu. Govorio sam u svoje ime, nikad ne generalizujem jer me realno zaboli k za tvojim mišljenjem i željama kao što očekujem da tebe zaboli za mojim.Ludzak wrote:Eto ti mi, Bošnjače, reci kako se kroji globalna politika. Najpametniji ste. Samo ne znam odakle ste tu pamet svu pokupili. SDA vam je dala, vjerovatno. Pa mi da znamo krojiti sami sebi politiku nikada zaratili ne bi, niti bi nam ovi nacionalisti na vlasti kljucale od glavu.Stari_demagog wrote:Je li živiš u šumi daleko od civilizacije ili samo ne shvataš kako funkcioniše globalna politika ? Postoji hijerarhija uvlakačke politike na globalnom nivou. Imaš svjetskog policajca Ameriku kojoj se u šupak uvlači Zapadna Evropa, Japan, Bliski Istok, Latinska Amerika, Afrika. Imaš onda ove regionalne policajce tipa Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Rusije, Turske i njima se opet uvlače države ekonomski i politički slabije od njih. Ako BiH je kao država od mizernih 3,5 miliona stanovnika sposobna da sama kroji svjetsku politiku i bude na njihovom nivou onda se fakat i ne treba nikome uvlačiti, ali čisto sumnjam da mi to možemo tako da je normalna stvar da izaberemo neku stranu i saveznike. Logično da će mi Turci biti bliži i draži od Nijemaca, Engleza, Rusa. Na kraju krajeva i da nema te vjerske komponente koja nas povezuje izabrao bi ih iz razloga što ne želim uzore pronalaziti u zemljama koje su bile kolonijalne sile i opljačkale i unazadile pola svijeta, a sad glume dobrotvore i humanitarce. Nek ih Turci malo pecnu, potrebno je da imaju konkurente.Ludzak wrote: Bog te yebo ograničena mozga. Je li se mora ikome uvlačiti? Nekada smo se i Amerikancima uvlačili kada su nam bili od koristi. Sada kada nam Amerikanci nisu prioritet onda se uvlačimo Turcima. A ja ne vidim ni u Turcima neki interes da nam zadovolje to naše uvlačenje. Jesmo uvlakačke nacije u pm.
Ja eto vama bliži Turci, kako da ne. Odem u Njemačku, Austriju, u bilo kakav grad u Europi, ne mogu proći bulevarom a da vas Balkance ne sretnem. A Turci I Rusi vam bliži, ma nemoj ....
- Ludzak
#18934 Re: Republika Turska
Psovanje majke ili djeteta je veća nekultura od psovanja boga. Boga niko nikada vidio nije i to je nepoznanica, a majka ili djete je već svetinja.Stari_demagog wrote:Nauči se kulturi komunikacije, možda sagovorniku ne prija psovanje Boga kao što tebi možda ne bi prijalo psovanje majke, djeteta.Ludzak wrote:Nisam znao da sam u Afganistanu ili u Pakistanu pa da ne smijem psovati.
A vaša ljubav prema Turskoj je krenula upravo dolaskom Erdogana na vlasti. Gdje je ta vaša ljubav bila prije rata ? Došao Erdogan, došla i ljubav prema Turskoj. Očito još jedan SDA glasač jer ovoliku ljubav prema Turskoj i Osmanlijama je upravo svojstven njima.
Gdje je bila Bosna za vrijeme Osmanskog carstva ? Bila obična provincija i pašaluk.
Od tih osmanskih dana pa sve do zasjedanja ZAVNOBiH-a Bosne kao države bilo nije.
Last edited by Ludzak on 28/01/2018 16:42, edited 1 time in total.
- славянин
#18935 Re: Republika Turska
Isfrustriran ... okStari_demagog wrote: Slušaj legendo isfrustrirana, Osmanlije su vladale u periodu kad ni Evropa nije imala ono što ti ovdje očekuješ. Njemačka je počela da se industrijski razvija krajem 19. vijeka, a tad već Osmanlija u BiH nije bilo. Ti očekivao da ti oni do 1878. ostave metroe, autoputeve, skijališta, odvadi malo. I za tvoju informaciju prvu prugu od Banja Luke do Dobrljina su napravile upravo Osmanlije. Sve ovo stoji oko pobuna, gušenja i slično, ali to se počelo dešavati kad je već Osmansko carstvo bilo pri kraju i raspadu, a do tada opet kažem možeš pričati šta hoćeš BiH je u sklopu tog carstva i za taj vakat bila jedna od infrastrukturno najrazvijenijih zemalja u Evropi.
Što se rata i studija tiče. Prvo dok je rat trajao u Turskoj su na vlasti bili Kemalisti, ljudi sa stavim poput tvog tako da me i ne čudi zašto takvi nikome nisu pomagali. Što se studija tiče, znam barem 20 ljudi koji su u posljednjih 10-15 godina studirali po Turskoj, pohađali vojne akademije, liječili se, sve potpuno besplatno jer drži se ti svoje Amerike, a mani se bilateralnih sporazuma o čijem sadržaju očigledno pojma nemaš.
Uzmi onda i položaj u Jugi, i Cazinsku bunu, ekonomsku krizu, inflaciju i ostalo jer je slično stanju koje si imao u Osmanskom carstvu. Fakat treba da se stidite kad na osnovu sujete i mržnje pokušavate nešto ocrniti do mjere koja liječi vaše lične frustracije. Reci šta nije bilo u redu, može se argumentovano o tome pisati, ali dodavati i miješati vremena i okolnosti u kojima se dešavalo mogu samo licemjeri.
Ko bolan prica o metroima.... pa pogledaj gradove u tadasnjem vremenu i razvoj opci od 1700e godine pa na dalje - to ti ja necu traziti sam istrazi na internetu lako je.Od okupacije do 1700 godine Bosna je smatrana cisto kao karaula dje su vojske prolazile i dje se branila granica carstva.Nista nije napravljeno osim par sahat kula,dzamija i mostova... Eto upravo kazes za prvu prugu - pogledaj medjutim prostor Anadolije,carigrada,Trabzona,Aleppa i Damaska pod Osmanlijama... pa pogledaj Bosnu - bili smo prkno na cosku carstva. A to da je Bosna bila medju najrazvijenijim podrucijma u Evropi necu ni da komentarisem...
Ko je bio na vlasti i sta to me ne interesuje.. pa krscanska mrska ti Evropa slala pomoc i primala izbjeglice.. ako si bio u ratu ovdje da te pitam koliko si Turskih lanc paketa pojeo ??? I koliko je Turskih aviona bombardovalo Srbe ? Sta je to Turska diplomatski uradila - nije htjela da udje u klinc sa Rusijom koja se raspadala radi nas a kamo li sta drugo.
Pogledaj koliko se ljudi lijecilo po Evropi,koliko studenata studira po Evropskim drzavama ,koliko nasih ljudi radi u Evropi (i to ih nisu natjerali da mjenjaju svoja imena i da zaborave svoj jezik),Koliko je para iz Njemacke,Austrije,Italije,Francuske,Ceske uslo u BiH...
Budite ljudi jednom i recite jeste priklanjamo se Turskoj jer su Muslimani a predsjednik je vjerski orjentisan.. a ne da nesto krijete kroz argumente tipa da nam pomazu.. da pomazu evo mnogo dovimo za njihovu vojsku dok prave fabrike po Srbiji - kakav mi mentalitet imamo a smiju se ljudi Srbima kako podilaze Rusiji koja makar ulaze u istu,stiti ih na diplomatskom planu pa cak evo salje i pomoc u oruziju..
Jugoslavija je jos druga tema , o njoj mozes pricati kada SDA i ovi veliki vjernici okrece ono sto je Jugoslavija napravila u Bosni.
-
Stari_demagog
#18936 Re: Republika Turska
Pa šta očekuješ za 1700. godinu nego puteve i mostove ? Kakve ti nebuloze pričaš, trebali ti fabrike otvarati je li ? Pa ta razvijena Evropa 1700. nije znala šta su vodovod, putevi, mostovi i kanalizacija i slične stvari što je u tom vaktu bio pojam razvijenosti, a BiH je to sve imala.славянин wrote:Isfrustriran ... okStari_demagog wrote: Slušaj legendo isfrustrirana, Osmanlije su vladale u periodu kad ni Evropa nije imala ono što ti ovdje očekuješ. Njemačka je počela da se industrijski razvija krajem 19. vijeka, a tad već Osmanlija u BiH nije bilo. Ti očekivao da ti oni do 1878. ostave metroe, autoputeve, skijališta, odvadi malo. I za tvoju informaciju prvu prugu od Banja Luke do Dobrljina su napravile upravo Osmanlije. Sve ovo stoji oko pobuna, gušenja i slično, ali to se počelo dešavati kad je već Osmansko carstvo bilo pri kraju i raspadu, a do tada opet kažem možeš pričati šta hoćeš BiH je u sklopu tog carstva i za taj vakat bila jedna od infrastrukturno najrazvijenijih zemalja u Evropi.
Što se rata i studija tiče. Prvo dok je rat trajao u Turskoj su na vlasti bili Kemalisti, ljudi sa stavim poput tvog tako da me i ne čudi zašto takvi nikome nisu pomagali. Što se studija tiče, znam barem 20 ljudi koji su u posljednjih 10-15 godina studirali po Turskoj, pohađali vojne akademije, liječili se, sve potpuno besplatno jer drži se ti svoje Amerike, a mani se bilateralnih sporazuma o čijem sadržaju očigledno pojma nemaš.
Uzmi onda i položaj u Jugi, i Cazinsku bunu, ekonomsku krizu, inflaciju i ostalo jer je slično stanju koje si imao u Osmanskom carstvu. Fakat treba da se stidite kad na osnovu sujete i mržnje pokušavate nešto ocrniti do mjere koja liječi vaše lične frustracije. Reci šta nije bilo u redu, može se argumentovano o tome pisati, ali dodavati i miješati vremena i okolnosti u kojima se dešavalo mogu samo licemjeri.![]()
Ko bolan prica o metroima.... pa pogledaj gradove u tadasnjem vremenu i razvoj opci od 1700e godine pa na dalje - to ti ja necu traziti sam istrazi na internetu lako je.Od okupacije do 1700 godine Bosna je smatrana cisto kao karaula dje su vojske prolazile i dje se branila granica carstva.Nista nije napravljeno osim par sahat kula,dzamija i mostova... Eto upravo kazes za prvu prugu - pogledaj medjutim prostor Anadolije,carigrada,Trabzona,Aleppa i Damaska pod Osmanlijama... pa pogledaj Bosnu - bili smo prkno na cosku carstva. A to da je Bosna bila medju najrazvijenijim podrucijma u Evropi necu ni da komentarisem...
Ko je bio na vlasti i sta to me ne interesuje.. pa krscanska mrska ti Evropa slala pomoc i primala izbjeglice.. ako si bio u ratu ovdje da te pitam koliko si Turskih lanc paketa pojeo ??? I koliko je Turskih aviona bombardovalo Srbe ? Sta je to Turska diplomatski uradila - nije htjela da udje u klinc sa Rusijom koja se raspadala radi nas a kamo li sta drugo.
Pogledaj koliko se ljudi lijecilo po Evropi,koliko studenata studira po Evropskim drzavama ,koliko nasih ljudi radi u Evropi (i to ih nisu natjerali da mjenjaju svoja imena i da zaborave svoj jezik),Koliko je para iz Njemacke,Austrije,Italije,Francuske,Ceske uslo u BiH...
Budite ljudi jednom i recite jeste priklanjamo se Turskoj jer su Muslimani a predsjednik je vjerski orjentisan.. a ne da nesto krijete kroz argumente tipa da nam pomazu.. da pomazu evo mnogo dovimo za njihovu vojsku dok prave fabrike po Srbiji - kakav mi mentalitet imamo a smiju se ljudi Srbima kako podilaze Rusiji koja makar ulaze u istu,stiti ih na diplomatskom planu pa cak evo salje i pomoc u oruziju..
Jugoslavija je jos druga tema , o njoj mozes pricati kada SDA i ovi veliki vjernici okrece ono sto je Jugoslavija napravila u Bosni.
Kažem ti na vlasti su bili Kemalisti, komunjare poput tebe, a komunjara nikad nikom nije valjao i pomogao osim samom sebi. Ko sve vriijeme rata pomaže sirijskim izbjeglicama, Palestincima, Rohinjama ? Niko drugi od muslimanskih zemalja do Erdoganova Turska i da su tada bili oni pomogli bi i nama 100 %. Pa ja to i kažem, meni je to i sasvim normalno čovječe da kažem da je religija najbitniji razlog zašto ih podržavam i ne vidim da iko komentariše da iz istog razloga čitav pravoslavni svijet podržava Putina ili se čitav katolički okreće jednom nebitnom Papi. Pa svi ti jugonostalgičari, komunjare, pizde materine su prvi izašli pozdraviti tog nebitnog Papu kad je dolazio u Sarajevo, ali vrijeđaju ljude koji izađu pozdraviti Erdogana. Islamofobija je neizlječiva bolest...
-
Stari_demagog
#18937 Re: Republika Turska
Opet rekoh, bilo-nebilo Boga psovati ljudima koji u Njega vjeruju je krajnje degutantno. Niko ni tebi ne prebacuje što nevjeruješ, nemaš ni ti pravo da određuješ postoji li ili ne.Ludzak wrote:Psovanje majke ili djeteta je veća nekultura od psovanja boga. Boga niko nikada vidio nije i to je nepoznanica, a majka ili djete je već svetinja.Stari_demagog wrote:Nauči se kulturi komunikacije, možda sagovorniku ne prija psovanje Boga kao što tebi možda ne bi prijalo psovanje majke, djeteta.Ludzak wrote:Nisam znao da sam u Afganistanu ili u Pakistanu pa da ne smijem psovati.
A vaša ljubav prema Turskoj je krenula upravo dolaskom Erdogana na vlasti. Gdje je ta vaša ljubav bila prije rata ? Došao Erdogan, došla i ljubav prema Turskoj. Očito još jedan SDA glasač jer ovoliku ljubav prema Turskoj i Osmanlijama je upravo svojstven njima.
Gdje je bila Bosna za vrijeme Osmanskog carstva ? Bila obična provincija i pašaluk.
Od tih osmanskih dana pa sve do zasjedanja ZAVNOBiH-a Bosne kao države bilo nije.
Pa boli te i briga kad je ljubav prema Turskoj počela, i to nije tvoj problem. Ako ćeš argumentovano diskutovati, davati mi svoje argumente zašto sam ili zašto nisam u pravu možemo. Ako ćeš početi sa pričom o SDA nemam s tobom o čemu pričati. Znam da vas je komunizam naučio i odgojio da kao i on sam zadirete u svaku sferu privatnog života drugih ljudi, ali prema meni se tako nećeš ponasati. Svoj loš odgoj i vaspitanje prosipaj svojim ukućanima.
- @mba
#18938 Re: Republika Turska
Ludzak wrote:Nisam znao da sam u Afganistanu ili u Pakistanu pa da ne smijem psovati.
klasicni balkanski krkanluk!
- Krokodajl
#18939 Re: Republika Turska
Kad vas @tepsija popiše... i pošalje defter.
Ima da bude, uh uh
Ima da bude, uh uh
- Grean
#18940 Re: Republika Turska
Nekad bio bolesnik sa Bosfora ali Erdogan je to okrenuo. Sve i da je napumpano ovo je spejs satl za Tursku kakva je bila 90’ tih dok je u nas gorilo.
Samo da hoce na kakvu foru nabaviti atomsku pa da i mi u BiH mirnije spavamo.
- madner
#18941 Re: Republika Turska
Kemalisti = komunjare.
Glupko zvani lupko.
Glupko zvani lupko.
- ultima_palabra
#18942 Re: Republika Turska
Reklo na politickoj akademijimadner wrote:Kemalisti = komunjare.![]()
Glupko zvani lupko.
A pravi komunisti decenijama terorizam furali po kemalistickoj Turskoj.
Last edited by ultima_palabra on 28/01/2018 18:43, edited 1 time in total.
- Ludzak
#18943 Re: Republika Turska
Je l' se to samo na Balkanu psuje ?@mba wrote:Ludzak wrote:Nisam znao da sam u Afganistanu ili u Pakistanu pa da ne smijem psovati.
klasicni balkanski krkanluk!
Šta ću vam ja što ste se vi utripovali da živite u Afganistanu ili u Pakistanu. Čak biste i šerijat uvodili, je l' de ?
Znam da biste vi najviše voljeli da je Bosna jedna džamahirija, mada uz vašu SDA ona i nije daleko od džamahirije, i da vi odlučujete šta će ko psovati, šta će ko piti, ko će se kome moliti, itd. A ovamo ćete govoriti kako je Bosna sekularna i multietnična država. Ma kako da ne ...
- insomnia78
#18944 Re: Republika Turska
Jest, eno im se puleni u Siriji satrase od spavanja. Povedi ih vamo, zavali ih tamoGrean wrote:Nekad bio bolesnik sa Bosfora ali Erdogan je to okrenuo. Sve i da je napumpano ovo je spejs satl za Tursku kakva je bila 90’ tih dok je u nas gorilo.
- Grean
#18945 Re: Republika Turska
Kako god oni su jedina nada, ne izvade li se oni nema nam spasa kao ni ostalim muslicima u Evropi.insomnia78 wrote:Jest, eno im se puleni u Siriji satrase od spavanja. Povedi ih vamo, zavali ih tamoGrean wrote:Nekad bio bolesnik sa Bosfora ali Erdogan je to okrenuo. Sve i da je napumpano ovo je spejs satl za Tursku kakva je bila 90’ tih dok je u nas gorilo.
Najopasnije i vec zarazene su Poljska, Ceska, Slovacka, Madjarska a plodno tlo postoji i u zapadnoj Evropi. Samo jos kakva debela ekonomska kriza, kakav krah da sve to pokrene. Ne bude li protuteze na istoku ima da te fataju’ po Jelisejskim, otvoreni lov.
- insomnia78
#18946 Re: Republika Turska
E ako su mi oni jedina nada crno mi se pise
- Grean
#18947 Re: Republika Turska
Ma svjestan sam i ja toga ali da ima sta bolje nadao bih se tome. Ovako daj sta das.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#18948 Re: Republika Turska
slaba fajda od turske, bore se oni za svoje interese a ne za nas
-
megaman4
#18949 Re: Republika Turska
Osjetio sam ja turke na svojoj kozi. Nikad vise.insomnia78 wrote:E ako su mi oni jedina nada crno mi se pise
Fuj...
- insomnia78
#18950 Re: Republika Turska
Ovo je bilo malo gay