basF&N wrote:Ono kad manijak prica o ovim stvarima. Kad gube bojkotuju jug i "mafiju s juga" a onda odjednom kad krenu rezultati svi su tu pjeva se grbavica. Kurva o postenju...BlueBlood wrote:"Da hoce Lester titulu uzeti da se skupimo pred Vjecnom"
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Daryl Dixon
#18926 Re: Sarajevski derbi
-
Crvena Tifoza
#18927 Re: Sarajevski derbi
Jel AMIDŽA bio na Koševu juče? 
- jeza u ledja
#18928 Re: Sarajevski derbi
O kojim se situacijama radi? Najlakse relativizirat stvar i napisati "los sudija, obje je ekipe zakinuo", kad je fakat da je 90% pogresnih odluka od znacaja bilo u korist Zeljeznicara. Vama je argument "trebao je svirati faul nad Kjosevskim", a radi se o situaciji kada je lopta zavrsila u gol-autu. Ili vam je argument "trebao je i lijevi bek za start nad Blagojevicem dobiti bar zuti, jer je situacija ista kao Stevanovic/Rustemovic", a radi se o situaciji koja se desila u nadoknadi vremena ja mislim. Kakva je to argumentacija?ultima_palabra wrote: Ne, nego je oprostio i na jednoj i na drugoj strani. Mislim, kakva je to argumentacija?Mozemo ovako do sutra.
Ono, nema veze sto je taj isti Blagojevic vec mogao biti vani radi dva zuta, sat i po vremena prije. Da ja....Jeste, mozemo do sutra jer ovako sve relativizirate. Poslije proslog derbija ja sam bio frapiran kada ste VI umjesto NAS bili glasniji u prozivanju Valjica i nekih nepravdi, iako je Valjic od starta propustio dodijeliti 2 zuta kartona vec u prvih 10 minuta (Beganovicu i jos nekome). (Samo sto ste prosli derbi dobili zasluzeno i glupo je bilo da se odmah hvatamo sudjenja dok niste vi poceli). Par sedmica nakon toga isti taj sudac dopusta istu takvu igru, samo ovaj puta nas protiv Slobode i vi se u hordama javili ovdje da protestujete. Totalno licemjerno. I naravno, kad na taj nacin nastupas sve mozes izrelativizirati u beskonacnost.
Ofsajdi i sve drugo sto sudija nije imao priliku direktno vidjeti su sasvim druga stvar. (Tipa lakat Rustemovica u Stevanovica NAKON sto su obojica dobili po zuti, za sta je komotno mogao dobiti jos jedan ali tacno se vidjelo da je to uradio cim se sudija okrenuo
-
Crvena Tifoza
#18929 Re: Sarajevski derbi
BlueBlood wrote:"Da hoce Lester titulu uzeti da se skupimo pred Vjecnom"
Ovo nije tačno. Ovdje nisu ucrtane tačke kad se mijenjaju treneri.
- BlueBlood
#18930 Re: Sarajevski derbi
Pitari...

- jeza u ledja
#18931 Re: Sarajevski derbi
Vjerovatno, samo valja jednu stvar naglasiti:LSD wrote:Ja mislim da su ove lafo kolektivne ponude ostavki jedna jeftina gluma i pišanje po njihovim navijacima![]()
![]()
Naravno, mi ovdje uživamo
Na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, koja je održana u četvrtak
-
vryzas
#18932 Re: Sarajevski derbi
LSD wrote:Ja mislim da su ove lafo kolektivne ponude ostavki jedna jeftina gluma i pišanje po njihovim navijacima![]()
![]()
Naravno, mi ovdje uživamo
Sve sve al ostavku nudi frajer koji je fakticki spasio klub od stecaja i vjerovatnog gasenja, a onaj kompleksaski prevarant uziva i dalje u Tanovim parama.
-
LARSSON1921
#18933 Re: Sarajevski derbi
Nije bio gol aut, nego je bio korner, nema veze kada se desila, morala se onda kazniti, nemoj da seresjeza u ledja wrote:O kojim se situacijama radi? Najlakse relativizirat stvar i napisati "los sudija, obje je ekipe zakinuo", kad je fakat da je 90% pogresnih odluka od znacaja bilo u korist Zeljeznicara. Vama je argument "trebao je svirati faul nad Kjosevskim", a radi se o situaciji kada je lopta zavrsila u gol-autu. Ili vam je argument "trebao je i lijevi bek za start nad Blagojevicem dobiti bar zuti, jer je situacija ista kao Stevanovic/Rustemovic", a radi se o situaciji koja se desila u nadoknadi vremena ja mislim. Kakva je to argumentacija?ultima_palabra wrote: Ne, nego je oprostio i na jednoj i na drugoj strani. Mislim, kakva je to argumentacija?Mozemo ovako do sutra.
Ono, nema veze sto je taj isti Blagojevic vec mogao biti vani radi dva zuta, sat i po vremena prije. Da ja....Jeste, mozemo do sutra jer ovako sve relativizirate. Poslije proslog derbija ja sam bio frapiran kada ste VI umjesto NAS bili glasniji u prozivanju Valjica i nekih nepravdi, iako je Valjic od starta propustio dodijeliti 2 zuta kartona vec u prvih 10 minuta (Beganovicu i jos nekome). (Samo sto ste prosli derbi dobili zasluzeno i glupo je bilo da se odmah hvatamo sudjenja dok niste vi poceli). Par sedmica nakon toga isti taj sudac dopusta istu takvu igru, samo ovaj puta nas protiv Slobode i vi se u hordama javili ovdje da protestujete. Totalno licemjerno. I naravno, kad na taj nacin nastupas sve mozes izrelativizirati u beskonacnost.
Ofsajdi i sve drugo sto sudija nije imao priliku direktno vidjeti su sasvim druga stvar. (Tipa lakat Rustemovica u Stevanovica NAKON sto su obojica dobili po zuti, za sta je komotno mogao dobiti jos jedan ali tacno se vidjelo da je to uradio cim se sudija okrenuo)
- Daryl Dixon
#18934 Re: Sarajevski derbi
ti fakat ubijedjen da cete ici u Europu?BlueBlood wrote:otresli kone po drugi put
preskocili ih na tabeli
izbacili ih iz utrke za Evropu
suspenzije koje ce sijevati kod njih
suspenzija onog smrada Jakupovica...
sve se potrefilo
golem vam je taj bod sto ste ispred nas PO PRVI PUT u toku sezone - 4 utakmice do kraja..
mislim da to vise govori o vama nego o nama
- jeza u ledja
#18935 Re: Sarajevski derbi
Tapkanje nije indirekt jer lopta nije u igri, odnosno lopta je jos uvijek u posjedu golmana. Isto vazi za bacanje lopte u zrak i ponovno hvatanje. Npr neko ne smije sutnuti loptu dok je golman pepa od pod. (Naravno, za to ima 6 sekundi, racunajuci od trenutka kad je prvi put dosao u posjed lopte).skenderija04 wrote: Ne. To pravilo ne postoji. Danas jedan kojega (mazohista, sudija) mi kaze da clan 16 kaze da postoje 4 prekrsaja koja prave golmani
1. Vise od 6 sekundi posjed
2. Igranje rukom nakon sto mu je igrac njegove ekipe vrati
3. Igranje rukom nakon auta njegove ekipe
4. Ponovno igranje rukom nakon sto je lopta vec u igri.
Dakle ovo cetvrto se desilo juce. Ali indirekt je i tapkanje jer je lopta u igri . I sudi se u nizim kategorijama gdje su sudije pod kontrolom jako cesto. Druga stvar je sto je to vec prihvacena situacija, i kada napadac pokusa da mu je izbije, svira se faul u korist golmana.
-
LARSSON1921
#18936 Re: Sarajevski derbi
Ubijeđen je da vi nećete ići, ne spominje nas i europuDaryl Dixon wrote:ti fakat ubijedjen da cete ici u Europu?BlueBlood wrote:otresli kone po drugi put
preskocili ih na tabeli
izbacili ih iz utrke za Evropu
suspenzije koje ce sijevati kod njih
suspenzija onog smrada Jakupovica...
sve se potrefilo![]()
golem vam je taj bod sto ste ispred nas PO PRVI PUT u toku sezone - 4 utakmice do kraja..
mislim da to vise govori o vama nego o nama
- BlueBlood
#18937 Re: Sarajevski derbi
Kinaski wrote:gdje je onaj "stroj neki broj", vazda bio dosadan. od jucer ga nema nesto

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18938 Re: Sarajevski derbi
Jadno i pateticno do bola!!!! Isto kao da ja Jakupovic ponistio dva regularna gola, istjerao dva igraca bez ikakvog razloga, nije dosudio dva cista penala i priznao Zelji gol iz cistog ofsajda. Toliko ste postali pateticni da ubuduce Zeljo treba da vam pokloni pobjede.jeza u ledja wrote:Suma sumarum: sudija Jakupovic vam je poklonio pobjedu i to je cinjenica. Da li je placen za to ili je grijesio jer je glup sasvim nebitno.
Zalosno je na sta ste sveli derbi i na koji nacin vam to imponuje.
- jeza u ledja
#18939 Re: Sarajevski derbi
Situacija na 0:50:LARSSON1921 wrote:
Nije bio gol aut, nego je bio korner, nema veze kada se desila, morala se onda kazniti, nemoj da seres
https://www.youtube.com/watch?v=t4xCHxG-ABY
Je li gol-aut ili korner?
Ako je to ta situacija.
A s obzirom na nivo komunikacije, zavrsili smo.
- insaneinthebrain
#18940 Re: Sarajevski derbi
gledao cardif, al kad mu javise rezultat ovo je bila reakcijaCrvena Tifoza wrote:Jel AMIDŽA bio na Koševu juče?

-
LARSSON1921
#18941 Re: Sarajevski derbi
Ne, nije to ta situacijajeza u ledja wrote:Situacija na 0:50:LARSSON1921 wrote:
Nije bio gol aut, nego je bio korner, nema veze kada se desila, morala se onda kazniti, nemoj da seres
https://www.youtube.com/watch?v=t4xCHxG-ABY
Je li gol-aut ili korner?
Ako je to ta situacija.
A s obzirom na nivo komunikacije, zavrsili smo.
- Daryl Dixon
- BlueBlood
#18943 Re: Sarajevski derbi
Dovodis igraca tri prelazna roka, pregovaras, sve to medijski eksponiras, dovedu ga komsije, nazoves ga polovnjakom i na kraju ti zabije gol

-
vryzas
#18944 Re: Sarajevski derbi
kme kme penal nad Benkom, kme kme Stevanovic crveni, kme kme indirekt, kme kme udarate se, kme kme Jakupovic vam poklonio pobjedu, kme kme niste se culi na tribinama, kme kme ne zelim da cestitam nezasluzenu pobjedu, kme kme oho vam se protiv Zrinjskog, kme kme kme kmeeeeeeeeeeeeeeeeee
Najjaca tema
Najjaca tema
- BlueBlood
#18945 Re: Sarajevski derbi
Nogometni savez Bosne i Hercegovine suspendovao je Jakupovica oko 09:00 jutros, pa se pitam kad stigose da izanaliziraju cijelu utakmicu, i odluce da suspenduju sudiju. Ako rade prekovremeno i nedeljom iza 20:00 ja samo zelim da se sve firme u BiH ugledaju na nogometni savez jer bi nam drzava za godinu dana bila ko Svicarska.
-
vryzas
#18946 Re: Sarajevski derbi
Boli me neka stvar za Jakupovica...smece sudija, veze s vezom nema, neka su ga suspendovali...a sto se tice saveza
...znamo ciji lobi vedri i oblaci...kako kae preCjednik "aferica punac" 
- decko_sa_kovaca
#18947 Re: Sarajevski derbi
E ako pitari kazu da ce nas zrinjski mlatnut i da necemo otic u evropu to ce bit tako sto posto 
- BlueBlood
#18948 Re: Sarajevski derbi
70 godina bez duple krune i titule za titulom 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18949 Re: Sarajevski derbi
http://www.klix.ba/sport/nogomet/medju- ... /160425101
Jebem ti ljude ostavku ponudi covjek koji je najvise uradio za dovodjenje Tana a Dino ne da poziciju ni po cijenu zivota. E taj koji nije podnio ostavku je najveci krivac za stanje u kojem se nalazite i dubiozu u koju vas je Zeljo samo malo pogurao:)
Jebem ti ljude ostavku ponudi covjek koji je najvise uradio za dovodjenje Tana a Dino ne da poziciju ni po cijenu zivota. E taj koji nije podnio ostavku je najveci krivac za stanje u kojem se nalazite i dubiozu u koju vas je Zeljo samo malo pogurao:)
-
batara
#18950 Re: Sarajevski derbi
Ma boli nas tuki hoce li vas mlatnuti zrinjski ili ne , samo sa onakvim antifudbalom vise nikad nikog necete pobjediti
A sto se tice ukupnog poretka na kraju sezone, vidjecemo imaju 4.kola a do tada na silu dizite sablju, dok se prvom prilikom ne strmopizdite