Slazem se sa ovim u cijelosti.lerdi wrote:Za razliku od tebe meni je nakon 12.oktobra sve kristalno jasno. Stvari su vrlo jednostavne u suštini. Mi smo svi ovdje mogli zavijati u glas kako SDA uhljebljava kadar na naš račun, a jedini DF bi sposoban da učini nešto konkretno po tom pitanju. E sad ja tebe pitam, iako od tebe dobiti neki konkretan i kvalitetan odgovor graniči sa nemogučim, ko je ispao za društvo korisniji? Ti koji kmečiš ovdje iz dana u dan ili ljudi iz DF-a koji napraviše bar nešto?VjecitiStudent wrote:Ti opet od silnog navijanja za DF ne vidiš ni drveće ni šumu.lerdi wrote:Fakat neki od drveta ne vide šumu. Sad još ispada da potez kojim je DF natjerao SDA da zaustavi uhljebljavanje u kantonu nije ništa. Pa više su ovim uradili nego kompletna opozicija zajedno. Umjesto da čestitaju na ovom potezu koji je presedan u dosadašnjem vođenju politike, zbog ličnih animoziteta i umišljenosti, pojedinci pljuju i po stvarima koje njima kao građanima idu u prilog. Kad skinete navijačke rekvizite i skontate da bi cilj bavljenja politikom trebao biti napredak društva a ne jačanje stranaka možda i skontate da je bolje imati DF u poziciji nego da zavijaju sa ostalim iz opozicije.
SDP je ne samo aminovao sve SDA-ove kadrovske mahinacije (cak i sad kad je izgubio i kad je Nerko u tehnickom mandatu) vec mu je to posluzilo kao izvrsno pokrice da cini iste stvari.
Dakle nije mala stvar ni prozvati koalicionog partnera za marifetluk.