Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
dustaban

#18926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

lerdi wrote:
VjecitiStudent wrote:
lerdi wrote:Fakat neki od drveta ne vide šumu. Sad još ispada da potez kojim je DF natjerao SDA da zaustavi uhljebljavanje u kantonu nije ništa. Pa više su ovim uradili nego kompletna opozicija zajedno. Umjesto da čestitaju na ovom potezu koji je presedan u dosadašnjem vođenju politike, zbog ličnih animoziteta i umišljenosti, pojedinci pljuju i po stvarima koje njima kao građanima idu u prilog. Kad skinete navijačke rekvizite i skontate da bi cilj bavljenja politikom trebao biti napredak društva a ne jačanje stranaka možda i skontate da je bolje imati DF u poziciji nego da zavijaju sa ostalim iz opozicije.
Ti opet od silnog navijanja za DF ne vidiš ni drveće ni šumu.
Za razliku od tebe meni je nakon 12.oktobra sve kristalno jasno. Stvari su vrlo jednostavne u suštini. Mi smo svi ovdje mogli zavijati u glas kako SDA uhljebljava kadar na naš račun, a jedini DF bi sposoban da učini nešto konkretno po tom pitanju. E sad ja tebe pitam, iako od tebe dobiti neki konkretan i kvalitetan odgovor graniči sa nemogučim, ko je ispao za društvo korisniji? Ti koji kmečiš ovdje iz dana u dan ili ljudi iz DF-a koji napraviše bar nešto?
Slazem se sa ovim u cijelosti.
SDP je ne samo aminovao sve SDA-ove kadrovske mahinacije (cak i sad kad je izgubio i kad je Nerko u tehnickom mandatu) vec mu je to posluzilo kao izvrsno pokrice da cini iste stvari.

Dakle nije mala stvar ni prozvati koalicionog partnera za marifetluk.
johntra

#18927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by johntra »

Prozvali su ih samo jer žele određeni dio fotelja za sebe, a ne radi toga što misle o narodu...baš me zanima ko će od stručnih, nestranačkih, ljudi biti imenovan na neki poziciju...jedva čekam da vidim to poštenje na djelu...
lerdi

#18928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

johntra wrote:Prozvali su ih samo jer žele određeni dio fotelja za sebe, a ne radi toga što misle o narodu...baš me zanima ko će od stručnih, nestranačkih, ljudi biti imenovan na neki poziciju...jedva čekam da vidim to poštenje na djelu...
Što se tiče SDA uhljebljavanja vi SDP-ovci bi se trebali zakopati i šutiti dok narod malo zaboravi na Salku Selmana i kompaniju. Ovo nema veze sa foteljama u to budi siguran. Da su samo fotelje u pitanju davno bi vlast bila formirana. SDA bi ustvari najviše i voljela da su fotelje u pitanju jer su u tim vodama naučili odavno plivati. Ovo je nešto potpuno novo i za njih same. ;)
starisalko

#18929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

[quote]johntra wrote:Prozvali su ih samo jer žele određeni dio fotelja za sebe, a ne radi toga što misle o narodu...baš me zanima ko će od stručnih, nestranačkih, ljudi biti imenovan na neki poziciju...jedva čekam da vidim to poštenje na djelu...
:thumbup:

Ne laje Pindzo zbog sela
johntra

#18930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by johntra »

lerdi wrote: Što se tiče SDA uhljebljavanja vi SDP-ovci bi se trebali zakopati i šutiti dok narod malo zaboravi na Salku Selmana i kompaniju. Ovo nema veze sa foteljama u to budi siguran. Da su samo fotelje u pitanju davno bi vlast bila formirana. SDA bi ustvari najviše i voljela da su fotelje u pitanju jer su u tim vodama naučili odavno plivati. Ovo je nešto potpuno novo i za njih same. ;)
Da Selman nije imenovan sad, bio bi imenovan za nekoliko mjeseci, kad zeleni preuzmu sve...naravno da ne opravdavam njegovo imenovanje, ali tako bi ti bilo...
normalno da su u pitanju samo fotelje, jer vlast uvijek kasni samo zbog formiranja guzova u foteljama...i da, mnogo si lakomislen ako misliš da će DF u bilo čemu zeznuti SDA...nažalost, to je, haman, pa nemoguće...
lerdi

#18931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

johntra wrote:
lerdi wrote: Što se tiče SDA uhljebljavanja vi SDP-ovci bi se trebali zakopati i šutiti dok narod malo zaboravi na Salku Selmana i kompaniju. Ovo nema veze sa foteljama u to budi siguran. Da su samo fotelje u pitanju davno bi vlast bila formirana. SDA bi ustvari najviše i voljela da su fotelje u pitanju jer su u tim vodama naučili odavno plivati. Ovo je nešto potpuno novo i za njih same. ;)
Da Selman nije imenovan sad, bio bi imenovan za nekoliko mjeseci, kad zeleni preuzmu sve...naravno da ne opravdavam njegovo imenovanje, ali tako bi ti bilo...
normalno da su u pitanju samo fotelje, jer vlast uvijek kasni samo zbog formiranja guzova u foteljama...i da, mnogo si lakomislen ako misliš da će DF u bilo čemu zeznuti SDA...nažalost, to je, haman, pa nemoguće...
Salku Selmana je uhljebio SDP za račun SDA i tu sva priča prestaje. Šta bi bilo za koji mjesec nije uopšte bitno. Bino je da je SDP pomaže SDA da uhljebi svoje kadrove i taj potez pokazuje na kojem principu sam SDP funkcioniše.

Ja ti opet kažem da ovo nema veze sa foteljama. SDA je sa pričom o foteljama krenula od početka pregovora i vjeruj da niko sretniji od njih ne bi bio da su i sa druge strane imali nekoga na tom fonu. Da je SDP bio sa druge strane za čas bi se dogovorili. Ovako razgovaraju sa ljudima koji o foteljama žele razgovarati tek kad se neke druge stvari dogovore i ustroje.
johntra

#18932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by johntra »

Otkud znaš da nema priče o foteljama, kako si tako uvjeren? Što su onda ikako ulazili u koaliciju sa njima, jer koliko znam, uhljebljivanja su počela daaaleko ranije prije bilo kakve priče o koalicijama između njih....Naivan si, naivni su mnogi kao ti, znam ih, nažalost, o tome kako je DF spasitelj svega živog..Što se tiče Selmana i veze sa SDP-om, opet ti kažem, da to nije sad urađeno, bilo bi urađeno kasnije ili fakat maštaš o tome da će biti postavljen neko stručan, bilo gdje?
lerdi

#18933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

johntra wrote:Otkud znaš da nema priče o foteljama, kako si tako uvjeren? Što su onda ikako ulazili u koaliciju sa njima, jer koliko znam, uhljebljivanja su počela daaaleko ranije prije bilo kakve priče o koalicijama između njih....Naivan si, naivni su mnogi kao ti, znam ih, nažalost, o tome kako je DF spasitelj svega živog..Što se tiče Selmana i veze sa SDP-om, opet ti kažem, da to nije sad urađeno, bilo bi urađeno kasnije ili fakat maštaš o tome da će biti postavljen neko stručan, bilo gdje?
Pa recimo da sam od više ljudi čuo na koji način se ušlo u pregovore i kako se ko postavio u čitavoj priči. U koaliciju se još uvijek nije ušlo a da li će ostaje da se vidi. Što se tiče uhljebljavanja. Da počela su davno ali je tek sad došao neko ko je na neki način stao u kraj tome. Ti hoćeš da kažeš da DF nije trebao ulaziti u priču jer ovi uhljebljavaju kadrove? Pa bolje je što su ušli u priču pa uradili nešto po tom pitanju nego da su sa skupštinskih klupa kmečali a da ništa po tom pitanju nisu konkretno radili. Meni je bar bolje. Bar znam da neću novih 100 uhljeba morati plačati iz svog džepa.

DF nije spasitelj svega već neko ko svojim prvim potezima pokazuje da će pokušati neke stvari raditi drugačije. Koliko će u tome uspjeti ostaje da vidimo. Meni je samo smiješno da se u svemu ovome gledaju prije svega posljedice po stranke a ne po građane. Evo i ti prvi samo gledaš gdje ćeš prozvati DF jer si svjestan da sa dobrim radom DF-a, SDP puno gubi bez obzira što bi građani ove države od tog rada mogli imati koristi. Predstavljate se kao zaklete socijaldemokrate a ustvari vi ste zakleti pripadnici partija. Mene samo interesuje napredak društva, a ko će ga donijeti i ko će na tom putu izginuti sasvim mi je svejedno.

Imenovanje Selmana od strane SDP-a samo pokazuje princip rada SDP-a. Ti meni, ja tebi rođače. Opet ti ponavljam. Nije bitno ko bi i da li bi ga neko za par mjeseci imenovao. Da ga je za par mjeseci imenovala SDA ništa čudno tu ne bi bilo jer se od njih to i očekuje. Ovako kako se uradilo puno više govori o SDP-u nego o bilo kome drugom.
johntra

#18934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by johntra »

Koalicijom sa SDA, što je najveća greška SDP-a i bit će najveća za vijeke vijekova, DF je već izgubio dobar dio glasača, simpatizera i članova...ne prosipam ni ja ovdje šuplje priče, jer imam bliskih ljudi koji su se već razočarali...da nisu ponovili grešku SDP, kako god oni to pokušavali da prikažu, DF je imao šansu da preokrene sve u svoju korist...ovako, tanko...

i kako se nije ušlo u koaliciju, kad je već u nekim kantonima ista potpisana?
Banksy

#18935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Pitanje za @lerdija,

Željko Komšić je više puta u zadnjih par mjeseci najavio sjednicu parlamenta na kojoj će se vanredno usvojiti zakoni koji se tiču euroatlantskih integracija, NATO saveza, ekonomije, korpucije u javnim preduzećima, itd, i to je izričito naglašeno kao preduslov da bi DF uopće išao u pregovore oko konstituiranja vlasti i imenovanja mandatara i ministara.

Pošto se u javnosti imena već spominju, kad očekujte to zasjedanje parlamenta?

15/10/2014

1:12 - 1:33

''Ako hoćete odmah da riješite na entitetskim nivoima, na sjednicama parlamenata, prije nego što glasamo za vladu, neke stvari koje se tiču ekonomskog razvoja ove zemlje, neke stvari koje se tiču drugačijeg odnosa prema pravosuđu i sigurnosnim agencijama u smislu borbe protv korupcije, tu smo.
Ako nećete, ako kažete to ćemo poslije, hvala, mi nismo tu''

31/10/2014

11:16 - 13:10

''Ta tri zahtjeva, tri segmenta ... Jel' prihvatamo ovo? Ako prihvatamo, haj' da mi potvrdimo da smo iskreni, haj' da glasamo o ovome prije nego glasamo za vlade, ko će bit' premijer i ko će bit' kakav ministar. Parlament, čim se konstituiše, ima mandat da radi, ne treba mu ni Vijeće ministara ni Vlada. Dignemo ruke, potvrdimo da smo ozbiljni u svojoj namjeri ...
Ako te stvari uradimo, onda možemo razgovarati, onda možemo dići ruke, ko je premijer, ko je ministar, ko je šta.''

Last edited by Banksy on 17/12/2014 11:16, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Nego, bas me interesuje, je l' to nije bilo, i nema....ne traje :D uhljebljenje SDA klijentele po ovim drugim kantonimma gdje vecinu vec cini DF, i samo je problem oko toga u KS i Federaciji ili... :? :zzzz: :D

Malo mi djeluje varijacija u principijelnosti, ili 'principijelnosti', svejedno.

SDA vodilja reforme, i napretka drzave. Majke mi, ja bih se upuc'o u koljeno :D , da dignem ruku za SDA vecinu. Jer ocigledno je da taj klijentelisticki kartel prosto unistava i davi ovu drzavu, Ali evo, vadi nas DF...bar jos par dana, dok ne stopiraju ovo uhljebljavanje SDAovcadi pa ulete u vlast sa istima :thumbup:
lerdi

#18937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

johntra wrote:Koalicijom sa SDA, što je najveća greška SDP-a i bit će najveća za vijeke vijekova, DF je već izgubio dobar dio glasača, simpatizera i članova...ne prosipam ni ja ovdje šuplje priče, jer imam bliskih ljudi koji su se već razočarali...da nisu ponovili grešku SDP, kako god oni to pokušavali da prikažu, DF je imao šansu da preokrene sve u svoju korist...ovako, tanko...

i kako se nije ušlo u koaliciju, kad je već u nekim kantonima ista potpisana?
Znam i ja ljudi koji su se razočarali i to nije nikakva tajna. Evo prva naša @Banksy. :D Ipak nije to tako strašno kako se pokušava prikazati. Po nekom mom viđenju mali broj njih se totalno razočarao a veliki broj njih je u principu oprezan i skeptičan kada je ova koalicija u pitanju. Rekao bih i razumljivo kada pogledamo dešavanja u politici zadnjih 20 i kusur godina kod nas. DF ako uspije napraviti pomake u nekim segmentima i društvo krene ka napretku povjerenje će se sigurno vratiti. Pa ovaj potez sa prestankom uhljebljavanja u kantonu je već kod nekih za koje znam da su iz reda razočaranih naišao na odobravanje pa se već polako i oni sami mekanije postavljaju prema kompletnoj ovoj priči. Zato sam i rekao, nakon što je bilo obznanjeno da će se uči u priču sa SDA, da će rezultat DF na izborima ovisiti direktno od onoga koliko u ovoj koaliciji urade. Svaki potez će im se tri puta vagati ali na koncu dobre stvari će narod znati prepoznati.

Kada si se već dotakao SDP-a i njihovog koaliranja sa SDA moram ipak ovo napisati. Prva greška SDP-a je bila ta što je mogla bez SDA a oni su se ipak odlučili da ih uvuku u vlast. Fudbalski rečeno tad su dobili žuti karton ali su ljudi ipak nekako prešli preko toga i čekali da vide kako će se stvari odvijati. Kompletno njihovo ponašanje nakon ulaska u vlast je dovelo do crvenog kartona i nek budu sretni ako budu pauzirali samo jednu ili dvije utakmice. Po dešavanjima oko Selmana i kongresa izgleda da bi pauza mogla potrajati i duže.

U nekim kantonima da, ali u KS još uvijek nema ništa od koalicije. S druge strane kolacija nije zaživila u BPK tako da sve je još otvoreno. Pregovori su zaustavljeni a uslovi za nastavak istih su postavljeni pred SDA. Šta će od svega biti ostaje da vidimo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Znaci, lerdi, druze...u tim drugim kantonima nema ovakvog ponasanja i uhljebljavanja SDAovcadi, samo je tako u KS i djelomicno Federaciji, jer sta je Razvojna banka FBiH :zzzz: , nekim segmentima? Barem tako, po reakciji DF, skontah ja.

Vidis ti, Zvizdic-Konakovic-Kozadra & CO. zapravo oni su jedini taj 'karijes' u zdravom tijelu te elitne politicke tvorevine, zvane, SDA :D. Koliko skontah, to je rezon DFa :thumbup:
lerdi

#18939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:Pitanje za @lerdija,

Željko Komšić je više puta u zadnjih par mjeseci najavio sjednicu parlamenta na kojoj će se vanredno usvojiti zakoni koji se tiču euroatlantskih integracija, NATO saveza, ekonomije, korpucije u javnim preduzećima, itd, i to je izričito naglašeno kao preduslov da bi DF uopće išao u pregovore oko konstituiranja vlasti i imenovanja mandatara i ministara.

Pošto se u javnosti imena već spominju, kad očekujte to zasjedanje parlamenta?

15/10/2014

1:12 - 1:33

''Ako hoćete odmah da riješite na entitetskim nivoima, na sjednicama parlamenata, prije nego što glasamo za vladu, neke stvari koje se tiču ekonomskog razvoja ove zemlje, neke stvari koje se tiču drugačijeg odnosa prema pravosuđu i sigurnosnim agencijama u smislu borbe protv korupcije, tu smo.
Ako nećete, ako kažete to ćemo poslije, hvala, mi nismo tu''

31/10/2014

11:16 - 13:10

''Ta tri zahtjeva, tri segmenta ... Jel' prihvatamo ovo? Ako prihvatamo, haj' da mi potvrdimo da smo iskreni, haj' da glasamo o ovome prije nego glasamo za vlade, ko će bit' premijer i ko će bit' kakav ministar. Parlament, čim se konstituiše, ima mandat da radi, ne treba mu ni Vijeće ministara ni Vlada. Dignemo ruke, potvrdimo da smo ozbiljni u svojoj namjeri ...
Ako te stvari uradimo, onda možemo razgovarati, onda možemo dići ruke, ko je premijer, ko je ministar, ko je šta.''

Ti koda ja određujem dnevni red na sjednicama. :D. Onako kako ja trenutno gledam na stvari, laički, zakoni da bi prošli moraju sačekati formiranje domova naroda. Dok toga ne bude ne može ni jedan zakon proći. Trenutno što se na državnom može uraditi je formirati vijeće ministara i to bi trebao biti prioritet. U suštini meni je bitno da zakoni prođu a da li će to biti prije ili uspostavljanja vlasti je u suštini nebitno. Odnosi snaga svakako nisu onakvi kakvi su "trebali" biti pa se i neki prioriteti moraju mijenjati.
Banksy

#18940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote:
U suštini meni je bitno da zakoni prođu a da li će to biti prije ili uspostavljanja vlasti je u suštini nebitno.

Odnosi snaga svakako nisu onakvi kakvi su "trebali" biti pa se i neki prioriteti moraju mijenjati.
U suštini, vrlo je bitno. Sam Komšić je iznad naglasio da je ključno da se zakoni usvoje prije i da se u vlast ni po koju cijenu neće ući prije nego se poduzmu ove akcije.

Odnosi snaga su bili poznati odmah nakon izbora, a ove izjave oko uslova za koaliciju je, vidimo, dao nekidan.

Znači, još jedna laž i nova prevara.
lerdi

#18941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

-LIBERO- wrote:Znaci, lerdi, druze...u tim drugim kantonima nema ovakvog ponasanja i uhljebljavanja SDAovcadi, samo je tako u KS i djelomicno Federaciji, jer sta je Razvojna banka FBiH :zzzz: , nekim segmentima? Barem tako, po reakciji DF, skontah ja.

Vidis ti, Zvizdic-Konakovic-Kozadra & CO. zapravo oni su jedini taj 'karijes' u zdravom tijelu te elitne politicke tvorevine, zvane, SDA :D. Koliko skontah, to je rezon DFa :thumbup:
Za druge kantone nemam pojma. Vjerovatno ima toga i tamo, ali sam samo za naš kanton siguran pa o tome mogu i govoriti. Što se tiče Federacije i Razvojne banke uhljebljavanje tamo vrši SDP a ne SDA. To što ovi rade za njih je potpuno drugi par opanaka jer vlast u Federaciji drži SDP sa kojim DF nije u pregovorima.
lerdi

#18942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
U suštini meni je bitno da zakoni prođu a da li će to biti prije ili uspostavljanja vlasti je u suštini nebitno.

Odnosi snaga svakako nisu onakvi kakvi su "trebali" biti pa se i neki prioriteti moraju mijenjati.
U suštini, vrlo je bitno. Sam Komšić je iznad naglasio da je ključno da se zakoni usvoje prije i da se u vlast ni po koju cijenu neće ući prije nego se poduzmu ove akcije.

Odnosi snaga su bili poznati odmah nakon izbora, a ove izjave oko uslova za koaliciju je, vidimo, dao nekidan.

Odnosi snaga nisu bili poznati do prije 15 dana i puštanja Dodika niz vodu od strane Čovića. Za nekoga ko prati politku trebala bi to znati.
Helena2014

#18943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

-LIBERO- wrote:Znaci, lerdi, druze...u tim drugim kantonima nema ovakvog ponasanja i uhljebljavanja SDAovcadi, samo je tako u KS i djelomicno Federaciji, jer sta je Razvojna banka FBiH :zzzz: , nekim segmentima? Barem tako, po reakciji DF, skontah ja.

Pa u drugim kantonima je uglavnom SDA izbačena iz vlasti kada je SDP raskinuo koaliciju. Ako ima zapošljavanja , provodi ih SDP i koalicioni partneri SDP, na šta DF ne može uticati ovoga momenta, pa stoga je problem u KS.
Banksy

#18944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote:
Banksy wrote:
lerdi wrote:

Odnosi snaga nisu bili poznati do prije 15 dana i puštanja Dodika niz vodu od strane Čovića. Za nekoga ko prati politku trebala bi to znati.
Kakve to veze ima s ovim oko čega Komšić uslovljava ulazak DF-a u vlast? Pa valjda bi sad stvari trebale biti dodatno relaksirane kad smo napravili dogovor s takvim rodoljubima i naprednjacima kakvi su Cicko i Sonja.

Zapala te je nezahvalna uloga, razumijem, ali fokusiraj se na zadržavanje bilo kakvog smisla i koncepta u odgovorima koje nam nudiš.
Ili prešuti, i to je nekad pametnije.
lerdi

#18945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
Banksy wrote:

Kakve to veze ima s ovim oko čega Komšić uslovljava ulazak DF-a u vlast? Pa valjda bi sad stvari trebale biti dodatno relaksirane kad smo napravili dogovor s takvim rodoljubima i naprednjacima kakvi su Cicko i Sonja.

Zapala te je nezahvalna uloga, razumijem, ali fokusiraj se na zadržavanje bilo kakvog smisla i koncepta u odgovorima koje nam nudiš.
Ili prešuti, i to je nekad pametnije.
Ti rodoljubi su manji problem. Veči problem leži južnije. Al haj previše ostraščeno gledaš na sve ovo da bi razumjela.

I da. Nikakva meni uloga nije pripala. Mnogi imaju svoje uloge na ovom forumu ali ja nisam jedan od njih. Samo čitam, osluškujem, analiziram i iznosim mišljenje. Simple as that. A što se tiče posljednje rečenice dobro bi bilo da sama sebe nekad poslušaš ;)
Helena2014

#18946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Stranački razgovori u Tuzlanskom kantonu: Premijer iz SDA, Fronta uzima MUP

Predstavnici SDA, Demokratske fronte, NS Radom za boljitak i BPS-a ovih dana vode intenzivne razgovore o uspostavi nove parlamentarne većine u najmnogoljudnijem kantonu. Prema riječima Mahira Mešalića, predsjednika Kantonalnog odbora DF-a, ova stranka je budućim koalicionim partnerima predstavila zahtjeve i uslove, a sada čeka odgovor.

nezvanično se saznaje da bi SDA, pored premijerske pozicije koju će obnašati Bego Gutić, mogla dobiti industriju, finansije, borce, poljoprivredu i prostorno uređenje. U DF-u su zainteresovani za MUP, obrazovanje, razvoj i poduzetništvo i rad, socijalnu politiku i povratak. Iz Boljitka traže Ministarstvo trgovine i saobraćaja, a iz BPS-a zdravstvo. Iako nema poslanika u Skupštini, HDZ bi mogao dobiti Ministarstvo pravosuđa i uprave.
lerdi

#18947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Definitivno: Demokratska fronta prekinula pregovore sa SDA na svim nivoima!
Demokratska fronta je danas defintivno prekinula pregovore sa SDA o formiranju vlasti na svim nivoima. Odluka je to Predsjedništva DF-a koje je održalo telefonsku sjednicu, jer se predsjednik Željko Komšić nalazi van države, potvrdio je generalni sekretar DF-a Sifet Podžić.

Podžić je pojasnio kako su jučer poručili predstavnicima SDA na čelu sa Denisom Zvizdićem da se u Kantonu Sarajevo obustavljaju pregovori do daljnjeg, odnosno dok SDA ne poništi sve konkurse za zapošljavanja u Kantonu Sarajevo, ali je on v.d. premijeru KS Muhamedu Kozadri proslijedio "pogrešan" zaključak.

"Čekali smo sjednicu Vlade KS da donese odluku. Kada smo je dobili i pročitali shvatili smo da se radi o prevari, jer tom odlukom je naloženo da se ponište svi konkursi koje nije vlada raspisala. To znači gotovo nijedan, jer je Vlada KS odnosno njena ministarstva su raspisivala te konkurse. Uz to, jučer sam zasut emailovima, SMS-ovima ljudi iz drugih kantona koji javljaju da se isti recept zapošljavanja stranačkih kadrova i rodbine od strane SDA provodi masovno, kao i na nivou Federacije i države. Zbog toga smo odlučili na najvišem stranačkom organu da prekinemo pregovore", rekao je Podžić za agenciju Patria.

Do kraja ove ili početkom naredne sedmice bit će organiziran još jedan sastanak na najvišem nivou. Sastat će se stranačke delegacije predvođene Željkom Komšićem i Bakirom Izetbegovićem i ukoliko i tada ne bude dogovora oko prekida zapošljavanja, odnosno vraćanja na početne pozicije od koalicije DF i SDA nema ništa.
Izgleda da se moraju uzde malo jače povući. Ovi u SDA fakat kontaju da su svi glupi a oni pametni. :skoljka:
DeutscheAusweis

#18948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DeutscheAusweis »

Zaustavit "zapošljavanje"...i to što hitnije! :per:
StupskaBitanga

#18949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Helena2014 wrote:Stranački razgovori u Tuzlanskom kantonu: Premijer iz SDA, Fronta uzima MUP

Predstavnici SDA, Demokratske fronte, NS Radom za boljitak i BPS-a ovih dana vode intenzivne razgovore o uspostavi nove parlamentarne većine u najmnogoljudnijem kantonu. Prema riječima Mahira Mešalića, predsjednika Kantonalnog odbora DF-a, ova stranka je budućim koalicionim partnerima predstavila zahtjeve i uslove, a sada čeka odgovor.

nezvanično se saznaje da bi SDA, pored premijerske pozicije koju će obnašati Bego Gutić, mogla dobiti industriju, finansije, borce, poljoprivredu i prostorno uređenje. U DF-u su zainteresovani za MUP, obrazovanje, razvoj i poduzetništvo i rad, socijalnu politiku i povratak. Iz Boljitka traže Ministarstvo trgovine i saobraćaja, a iz BPS-a zdravstvo. Iako nema poslanika u Skupštini, HDZ bi mogao dobiti Ministarstvo pravosuđa i uprave.
aali ovo je vrh
Iako nema poslanika u Skupštini, HDZ bi mogao dobiti Ministarstvo pravosuđa i uprave.
znači kad skoči narod da ih Željko tuče
forel

#18950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Kad neko ima domu ;) pa kaze : Neces vise krast ! ;)

Nije bolan on uzalud bio zlatni ljiljan, metka se nije bojao, a da se boji Aljinog malog iz sefa?Sta su kontali ovi iz SDA, da ce da kupe ZK za telekom, za uhljebljenje?Mlogo ste se zahebali sestrici, dajđići i amiđići ;).

''Pobjednici'' ne bi vam bio u koži ni sekunde :D
Post Reply