Ukrajina

drndalo

#189126 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

sitni svercer wrote: 27/11/2023 20:37
Gluplji od postavljaca videa, iz kojeg ama bas nista ne mora biti tacno, nego treba vjerovati samo debilu koji nesto pise o nekoj izdaji, vjerovatno ga neki Ukrajinac nekad naguzio, pa ostavio, je samo onaj koji ga siri dalje da nesto dokaze...

Ah da, sitna dusa. Pardon, svercer...
drndalo

#189127 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Rothmans wrote: 27/11/2023 21:32
sitni svercer wrote: 27/11/2023 20:37
Tek ce skontat kako su se jebali primajuci ove vojno sposobne bandite u svoju zemlju. Jes da su i oni obicne karine , al eto
Zamisli tek kakve su Rusi karne, kada ih Ukrajinci + Poljaci, kojih u zbiru ima manje od 1/2 Rusa, tamburaju, kao da ih ima barem 3x vise...?

Dakle karne, karindjaju nekoga... Onda je taj kojeg karne = karindjaju, sta? Super karnica... :izet:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#189128 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

dehumanizacija ukrajinaca znaci otvoreno stajanje na stranu ruskih fasista i agresora
zigzag

#189129 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Četničija je to svakako. Samo malo zavijeno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#189130 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ovi su gori od nacista, cuj lisabon ruski, nisu normalni... jebte muče se oko avdivke a ONO bi zauzelo lisabon.
Čitalac

#189131 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Nakon što mu je mobilisan otac, Viktor Čongovaj postao je dobrovoljac. Teško je ranjen tokom ofanzive u Zaporožju. Nakon 13 operacija, kaže da bi se vratio na front i u kolicima. Ovo je njegova priča…
...Najprije smo otac i ja ušli u remontni bataljon. Onda su nas jedne noći postrojili i rekli: "Dečki, situacija je ovakva: nedostaje pješaštva, ima li zainteresiranih?" Ja sam se javio, a onda i moj otac. Nisam htio da sjedim u pozadini, kakvog smisla ima ići u vojsku i biti negdje iza? To nije u redu. Odveli su nas na položaje i objasnili što da radimo. Bila je to treća linija obrane. Nakon nekog vremena poslani smo na drugu liniju. Zatim – prva. Bolje je ovako, jer se ljudi postupno navikavaju na eksplozije…
...Bili smo na ruskim pozicijama, oni su ih dobro poznavali. Doletio je dron i počeo bacati granate. Brojali smo, izbacio je više od 30 komada. Doleti, baci, vrati se, zakači novu granatu i dolazi opet. Trebalo mu je 5-7 minuta da stigne s novom granatom. U mom odjelu samo je jedna osoba ostala netaknuta. Nismo ga vidjeli, samo smo ga čuli. Ranjen sam u dva sata u noći. Pokušao sam ga vidjeti, imao sam termovizijski nišan. Dobro je djelovao na ljude, ali nisam vidio dron. I nije bilo zaklona za skrivanje, rov i to je to...Čujem dron kako lebdi iznad mene i čujem da je ispustio granatu. Počeo sam bježati u stranu, a moj suborac je stajao na raskrižju rova. Naletim na njega i shvatim da nemam kamo drugdje pobjeći, krenem natrag, naletim na korijen i padnem, a granata mi padne na noge. Da nije bilo tog korijena, trčao bih još malo dalje i vjerojatno bio ranjen, ali ne ovako…
...Jarik (jedini momak koji nije ranjen), stavio mi je podveze, izbacio me iz rova i skinuo mi pancirku i kacigu. Podigli su me, prebacio sam ruke preko njegovih ramena i on me nosio. Odmakli smo se par metara, čujem dron kako se vraća. Sakrili smo se u grmlje, rekao sam mu: „Brate, bježi, sakrij se“, a on mi je odgovorio: „Brate, neću te ostaviti“…
...Nazvao sam zapovjednika i zamolio ga da pazi na mog oca. Rekao mi je da ne brinem, paziće na njega i neće me ostaviti. U četiri mjeseca koliko je prošlo od tog razgovora, održao je sve što je obećao. Pomažu mi i moralno i financijski. Zalažu se za mog oca, a momci kad imaju 10-15 dana odmora, dođu kod mene, gdje god da sam...Da je više takvih zapovjednika bilo bi puno manje gubitaka. Kažem svima: da nemam obitelj, sjeo bih u kolica, zakačio druga iza, stavio tamo streljivo, uzeo mitraljez i išao za svojim zapovjednikom. On je nevjerojatan čovjek…
...Na fronti čovjeku povjeriš život. I kod kuće navodno imaš prijatelje, ali kad je sve počelo, malo je njih otišlo na frontu, vjerojatno se može nabrojati na prste jedne ruke, kriju se. Jedan me gleda u oči i kaže: “Bojim se.” Pitam ga: “Misliš da mene nije bilo strah?” Objašnjavam im jednu stvar: “Ljudi, zasad je sve u redu je, dajete novac za Oružane snage, za dronove i drugu opremu. Ali bit će i tvoj red da odeš tamo, a ti uopće nisi spreman...Ne agitiram, samo iznosim svoje mišljenje, bolje ti je da sad ideš na front, tamo ima iskusnih koji se znaju boriti, znaju što i kako treba. I bolje je ići kod takvih ljudi sada nego s takvima kao što si ti kasnije...
Image
drug_profi

#189132 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ovo što kaže za zapovjednika je nenormalno važno za efikasnost jedinice.
Dakle da mu ljudi vjeruju i da znaju da je za njih uvijek tu.

Mali hitleri i frustrirane nistarije sa činovima samo uništavaju vlastitu vojsku.
sumirprimus

#189133 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

"
The wife of the head of Ukrainian intelligence was poisoned - Marianna Budanova in the hospital
Marianna Budanova, the wife of the head of the Main Directorate of Intelligence, was poisoned with heavy metals. The woman is in the hospital.

"Babel" was informed about this by intelligence sources.

After a prolonged deterioration of her health, she was hospitalized.

"The course of treatment is now being completed, and then there will be a check-up by the doctors," said the interlocutor at the HUR and added that the woman had been diagnosed with damage by heavy metals.

"These substances are not used in any way in everyday life and military affairs. Their presence may indicate a purposeful attempt to poison a specific person," the intelligence agency said.
In an interview with Radio Svoboda, the head of the Main Directorate of Intelligence, Kyrylo Budanov, stated that his wife, Marianna, currently lives with him in his office, although she does not work in the State Administration of Ukraine. Since June 2021, she has been working as an adviser to Kyiv Mayor Vitaliy Klychka.
drug_profi

#189134 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Znači iako su zajedno pod nadzorom sigurnosti, ipak je neko uspio da je otruje. :cry:
Čitalac

#189135 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Prema Ukrajinskoj Pravdi, radi se o trovanju hranom više uposlenika...
Prema izvorima, Budanovljeva supruga "najvjerojatnije se otrovala zbog hrane". “Već joj je bolje, prošla je prvu fazu liječenja”, rekli su izvori.
"Budući da je Budanovljeva supruga male težine, kod nje se to brže očitovalo. Trovanje je potvrđeno kod još nekoliko djelatnika, sada su i oni na liječenju “, rekli su izvori.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#189136 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

tipican javasluk
drndalo

#189137 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Ruski moral na Dnjeparskim otocima je na ogromnim visinama...

drndalo

#189139 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Rafalaj Pero...

drndalo

#189140 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Da li ce se sjetiti da bi kao PVO prvo sebe morao zastititi...?

Ne, nije se sjetio.... :zzzz:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#189141 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Čitalac

#189142 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zelenski je danas potpisao budžet za 2024. godinu, još jedan ratni budžet Ukrajine.
Prihodi državnog proračuna postavljeni su na 1,7 bilijuna UAH, a rashodi na 3,3 bilijuna UAH. Glavna stavka rashoda je obrana - 22,1% BDP-a ili 1,69 bilijuna UAH bit će izdvojeno za sigurnosne i obrambene snage. Također, u proračunu za 2024. predviđeni su rashodi za razvoj vojno-industrijskog kompleksa: 43 milijarde UAH za proizvodnju bespilotnih letjelica te 43 milijarde UAH za proizvodnju streljiva i oružja.
Sredstva za sektor nacionalne sigurnosti i obrane pokrivaju se isključivo domaćim prihodima: porezima, carinama, dividendama državnih poduzeća, privatizacijom i sredstvima od plasmana domaćih državnih obveznica. Ostatak rashoda spada u ravan proračunskog deficita. Državni proračun financirat će se vanjskim zaduživanjem (1,67 trilijuna UAH), plasmanom domaćih državnih obveznica i prihodima od privatizacije.
Čitalac

#189143 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Neobjašnjivo je da se ovo toleriše od 6. novembra: zbog blokade granice sa Poljskom, ukrajinska ekonomija do sada je izgubila oko 400 miliona eura.
Prema preliminarnim procjenama Saveza poslodavaca Ukrajine, izravni gubici ukrajinskog gospodarstva od blokade na poljsko-ukrajinskoj granici već iznose više od 400 milijuna eura. Ako računamo neizravne gubitke, oni se mjere u milijardama eura - novčane kazne protiv ukrajinskih izvoznika zbog prekida ugovornih obveza, odbijanje sklapanja ugovora s ukrajinskim ugovornim stranama...
mishic

#189144 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Rat je nažalost, uvijek takav. Ima čitav niz spektara i dimenzija od koji je neke teško izravno dovesti u vezu i zbog toga je svaka procjena koštanja rata paušalna. U svemu tome najteže je izravno utvrditi neposrednu vezu između "specijalnog rata" i svih mogućih posljedica koje on može proizvesti čak i tamo gdje se one najmanje očekuju. U moru je teško identificirati svaku gramzivu ribu kada na svakog mogućeg crvića idu čitava jata.
Čitalac

#189145 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ko može da se izbori sa jezikom - Butusov Live:"Zašto Zelenski hoće da skloni Zalužnog i kako to utiče na vojsku".

Crvene_brigade

#189146 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Kontranapad branitelja....

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#189147 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

sumirprimus wrote: 27/11/2023 22:40
Dzaba sva propaganda i potroseni americki dolari.smrc show must go on
Kontaš li šta izjavljuje?

Uslovljava pomoć Ukrajini!

Znači ne da :twisted:
jednonogi_Jack

#189148 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Hame naučio engleski :sretan:
Crvene_brigade