Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cassius

#18901 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

hahaha kakvo smeće od kraja i sezone. :lol: jel moguce ovoliko zeznut seriju
bezVolana

#18902 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bezVolana »

naci strasno. koja patetika dir Gad . . .
aj nisam puno ocekivala od epizode, al nakon sto ubije deneris ono ne da je patetika vec nemam rijeci
prosla epizoda mi je bar bila zabavna za gledat, bar se nesto desava, napeta je.
blago receno razocarenje. eto svi dobili hepi ending eto this was a nice fairytale. ne mogu ni ulaziti u likove pojedinacno. okus epizode: naaaah.
inace nisam voljela deneris, jos mi je najbolja ona od svih u ovoj ep. mozda je sansa isto ok ovo ostalo znaci . . . scena sa lordovima
ah
ma ne mogu
cak ni memes mi nisu interesantni
polacijela

#18903 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by polacijela »

Vizuelno zaista izuzetna epizoda, ima dojmljivih kadrova.
Deni ispade general Palpatine :D i likom i djelom
Sabili su materijal za tri sezone u 6 epizoda. Vjerujem da će i u knjigama likovi završiti na sličan način a evolucija Deni u Ludu kraljicu da će biti shvatljivija i ubjedljivija.
Ali ovako, svima su nam ukrali nešto ogromno, nenadoknadivo.
Teško mi je.
mali_balon

#18904 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mali_balon »

Znaci od faze kada sam ujutro odma skidao torente dosao sam do faze gdje sam skroz zaboravio na seriju, sve dok nisam vidio ovu temu.....
Samo se nadam da star wars nece sjebat ko ovo....
cassius

#18905 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

Realno, sezona i kraj su komedija. Osim ljudima koji gledaju cisto da ubiju neko vrijeme.

Slika koja realno pokazuje:

Image
jasko_ba

#18906 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

Edit: Je li moguce da neko brise postove, zbog ovog gifa?
Image
Ovo me podjeca na onu hajku kad su Srbi organizovali na film od Angeline, U zemlji meda i krvi. Samo sto ovo ide globalno i nema stajanja, kakvi paraziti tito dragi. :-)
Image
Last edited by jasko_ba on 20/05/2019 09:42, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#18907 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Sada su ostavili flasu vode.

https://t.co/mwGQlsLwnh
kakavdanakneiskustvu

#18908 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

otkud zid citav??
banjaluka078
Moderator

#18909 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Drogon bljuje tako jaku vatru da se topi željezni tron (i opet kamen gori :D ), Jon se na pola metra od plamena i ne uznoji, kamoli da su mu bar vrhove kose izgorjeli. OK, ja stvarno imam problem koji ne gore u/pored vatre. Nego, najgore je to što to čak i nije najgora stvar ove epizode.
Više Neokaljanih i Dotrakija poslije bitke na sjeveru nego prije.
Arja koja se neće "maskirati" u Crva i narediti vojsci da razgule, osloboditi Jona i postaviti njega na tron. Neće on tron? Pa nije htio ni izdati Dany. Uostalom, ni Bran nije htio tron.
Cersi i Jaime ispod par cigli, nakon što se čitava palača sručila na njih.
To što je Jon Snow=Aegon Targaryen, najčuvanija tajna sedam kraljevstava, jedini pravi nasljednik trona, pjesma vatre i leda (wtf?), nema nikakve veze i važnosti, svi koji znaju ko je će to prećutati onom bezmudom koljaču koji ga drži u kazamatu. I poslaće ga iza zida (kakav zid, čemu sad zid kad su "divljaci" pomireni sa svijetom i nema NK-a i zombija?!)...jer, kako zgodno, da svi oni koji nemaju pravo na tron, dobiju svoju krunu. Čemu je onda oživljavan?
Bran koji je to znao od početka i planirao s tim.
Sansa koja začepi ujaka pred svima i posadi ga na stolicu, kao da on nije glava kuće.
Sve kuće kojima je i dalje OK da služe kralja i nakon što se Sjever izdvoji.
Pa onda onaj snijeg na početku, otkuda sad snijeg?
Malo vijeće koji su gori od vrtićke djece.

Ah...neka je konačno završilo.
banjaluka078
Moderator

#18910 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

kakavdanakneiskustvu wrote:otkud zid citav??
Srušen je najistočniji dio, ne ovaj pored Castle Black.
drogon2

#18911 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Joj kakav kraj majko draga :lol: Znaci citava ona zbrka oko Jonovog porijekla je bila samo plot device da Daenerys poludi ? :D Jedino al jedino kako bi mogao svarit ovaj kraj jest da su napravili da je sam Bran/3ER orkestrirao dogadjaje,no medjutim izgleda da nisu isli na to.Shvatio sam da je 3ER kao svijest koja se prenosi hiljadama godina od strane Djece sume.Djeca sume su porazena od strane ljudi i gotovo istrijebljena i ovo bi sad kao trebao bit nacin da se oni vrate i to bi bio jako sjeban kraj,al ne znam,ne izgleda mi bas da su nesto uradili s tim xd

I bas fino od njih kako ulaze u ovaj novi sistem,a Bronn preko stele dodje u ono vijece.Fakat su pogodili sa demokratijom :lol:
bezVolana

#18912 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bezVolana »

ma kraj je patetika, toliko patetike . . . jedino dobro u ep je scenery kada dany prica i zmajcek iza nje
i da bilo mi je zao zmaja kad ona umre
najbolje da dodje sad drogon i sve i spali jer su pateticni
kakavdanakneiskustvu

#18913 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

banjaluka078 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:otkud zid citav??
Srušen je najistočniji dio, ne ovaj pored Castle Black.
ok
drogon2

#18914 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

banjaluka078 wrote:Drogon bljuje tako jaku vatru da se topi željezni tron (i opet kamen gori :D ), Jon se na pola metra od plamena i ne uznoji, kamoli da su mu bar vrhove kose izgorjeli. OK, ja stvarno imam problem koji ne gore u/pored vatre. Nego, najgore je to što to čak i nije najgora stvar ove epizode.
Više Neokaljanih i Dotrakija poslije bitke na sjeveru nego prije.
Arja koja se neće "maskirati" u Crva i narediti vojsci da razgule, osloboditi Jona i postaviti njega na tron. Neće on tron? Pa nije htio ni izdati Dany. Uostalom, ni Bran nije htio tron.
Cersi i Jaime ispod par cigli, nakon što se čitava palača sručila na njih.
To što je Jon Snow=Aegon Targaryen, najčuvanija tajna sedam kraljevstava, jedini pravi nasljednik trona, pjesma vatre i leda (wtf?), nema nikakve veze i važnosti, svi koji znaju ko je će to prećutati onom bezmudom koljaču koji ga drži u kazamatu. I poslaće ga iza zida (kakav zid, čemu sad zid kad su "divljaci" pomireni sa svijetom i nema NK-a i zombija?!)...jer, kako zgodno, da svi oni koji nemaju pravo na tron, dobiju svoju krunu. Čemu je onda oživljavan?
Bran koji je to znao od početka i planirao s tim.
Sansa koja začepi ujaka pred svima i posadi ga na stolicu, kao da on nije glava kuće.
Sve kuće kojima je i dalje OK da služe kralja i nakon što se Sjever izdvoji.
Pa onda onaj snijeg na početku, otkuda sad snijeg?
Malo vijeće koji su gori od vrtićke djece.

Ah...neka je konačno završilo.
Da.Meni je fakat najjace u ovoj epizodi bilo sto kao Grey Worm i Unsulliedi postavljaju neke uslove :lol: Ono bro,ima vas cca 3000 na stranom kontinentu,bez zmaja,bez svoje kraljice i nesto se kurchite.Opet je mozda jace od toga sto ovi ostali igraju njihovu igru i kao poslase Jona na zid :lol: Kontam hajde sve i da igras po njihovom dok su tu da bi zaustavili krvoprolice,Grey Worm ode i nikad se vise nece vratit,a ti frajera posla gore u onu zimu :lol: Puno,puno bolje bi bilo da su napravili da Jon nekako sam izabere da ide gore ali dobro.Scena kad Tyrion nadje Cersei i Jamiea je isto tako bila komicna.Ispade da su se pomakli 5m udesno,ostali bi zivi :D

Vec sam vise puta pisao,ne mislim da ce Jon il Daenerys bit na tronu na kraju knjiga,al se molim nebesima da ovo bar tamo izgleda uvjerljivo.Prvo ovo Denerisino ludilo.Meni i dalje tesko povjerovat obzirom da je zena prije 3ep derala zombije po Winterfellu :lol: Drugo ovo kako je Jon ubi.Mislim hajde mogu razumit to da ju je ubio za opste dobro,al ne kontam kako nju ovako zacas ubi,a recimo nije se mogao nagovorit da ubije Igrit kad je znao da ova pljacka sela,ubija ljude i one njegove kolege u Strazi :D Da ne napominjem da mu je Deneris spasila guzove par puta :D I da,jako mi je to sto on i dalje ne zna da li je postupio ispravno pa na kraju pita Tyriona u fazonu did I do the right thing :lol:

Oj i da ne znam kako sam zaboravio.Jon nema nikakvu reakciju na to da se Sansa izlajala u vezi njegovog porijekla.Fino nema sta :D
Last edited by drogon2 on 20/05/2019 10:03, edited 1 time in total.
choxnox

#18915 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by choxnox »

Uzimajuci u obzir kakve su bile prve sezone, kraj serije je razocaravajuci.

Medjutim ono sto je meni zapelo za oko je suptilno ispricana prica gdje biti ultimativno dobar znaci i gotovo uvijek izvuci deblji kraj i biti donji. Uglavnom se to da vidjeti i u stvarnom zivotu gdje ljudi koje poznajemo pokusavaju iz nas za sebe izvuci korist bez obzira na cijenu. Nakon svega sto je uradio zeleci dobro svima (pocevsi najprije od najblizih - Brana i Sanse), Jon zavrsi na kraju svijeta u nedodjiji, da bi se ostali opet bavili nebitnim stvarima zaboravljajuci one koji su im pruzili drugu sansu - najupecatljivija je scena gdje savjet kralja raspravlja o stvarima tipa da li novac uloziti u javne kuce ili popravak luke i izgradnju brodova.
todd_smith

#18916 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

Govori lik Branu prije 2 epizode ti si Lord Winterfella, ovaj mu odgovara nisam ja Bran, ja sam 3 eyed Raven

sad mu kaze Ti si Bran the Broken, kralj...ovaj mu odgovara sa "pa sto mislis sto sam dosao ovdje"

ummm okej...

Grey Worm kaze Tyrionu "dosta od tebe, neces vise pricati" onda Tyrion nastavi da drzi monolog i izabere novog kralja...

ima smisla
drogon2

#18917 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

choxnox wrote:Uzimajuci u obzir kakve su bile prve sezone, kraj serije je razocaravajuci.

Medjutim ono sto je meni zapelo za oko je suptilno ispricana prica gdje biti ultimativno dobar znaci i gotovo uvijek izvuci deblji kraj i biti donji. Uglavnom se to da vidjeti i u stvarnom zivotu gdje ljudi koje poznajemo pokusavaju iz nas za sebe izvuci korist bez obzira na cijenu. Nakon svega sto je uradio zeleci dobro svima (pocevsi najprije od najblizih - Brana i Sanse), Jon zavrsi na kraju svijeta u nedodjiji, da bi se ostali opet bavili nebitnim stvarima zaboravljajuci one koji su im pruzili drugu sansu - najupecatljivija je scena gdje savjet kralja raspravlja o stvarima tipa da li novac uloziti u javne kuce ili popravak luke i izgradnju brodova.
Pa znas kako jbg.Dosta likova je napravilo full circle ovdje.Hoce malo rec mozda i da se ljudi nikad ne mijenjaju.Pocevsi tu od Jamiea koji je haman ostavio sve i vratio se onom starom sebi,pa Jona koji je opet gore na zidu,Arye koja i dalje ne moze da se smiri,Sanse koja je uvijek htjela bit kraljica.Daenerys isto tako zavrsi i ostat ce upamcena kao kcerka Ludog kralja :D
Daryl Dixon

#18918 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

dajte link da pregledam epizodu :D
MarlboroGold

#18919 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Saće komentari tipa joj jeste se uživili, pa serija je, sve je super, tako je trebalo biti, nemate pametnijeg posla ovo ono

:mrgreen:
Messier

#18920 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Messier »

Dobar kraj.
I smisljeno hejtanje zadnje sezone,u svrhu podizanja rejtinga.
10 redit komentara,i nezadovoljnici krecu,misle da misle svojom glavom i naprave hajp
Odlicno
jasko_ba

#18921 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

Messier wrote:Dobar kraj.
I smisljeno hejtanje zadnje sezone,u svrhu podizanja rejtinga.
10 redit komentara,i nezadovoljnici krecu,misle da misle svojom glavom i naprave hajp
Odlicno
:izet:
Image
bezVolana

#18922 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bezVolana »

smisljeno hejtanje? namjerno su uradili sve lose i sa milion rupa i zbrzano? i ovaj pateticni kraj i epizoda koja ninasta ne lici, sve je smisljeno? namjerno su losi?
:lol: :lol: :lol:
Radar71

#18923 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Samo ću reci : Nek se završilo
SanskiBiser

#18924 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Radar71 wrote:Samo ću reci : Nek se završilo

To i ja kazem, uradili su konacno "eutanaziju serije" i nek se zavrsilo.
banjaluka078
Moderator

#18925 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

drogon2 wrote:
Da.Meni je fakat najjace u ovoj epizodi bilo sto kao Grey Worm i Unsulliedi postavljaju neke uslove :lol: Ono bro,ima vas cca 3000 na stranom kontinentu,bez zmaja,bez svoje kraljice i nesto se kurchite.Opet je mozda jace od toga sto ovi ostali igraju njihovu igru i kao poslase Jona na zid :lol: Kontam hajde sve i da igras po njihovom dok su tu da bi zaustavili krvoprolice,Grey Worm ode i nikad se vise nece vratit,a ti frajera posla gore u onu zimu :lol: Puno,puno bolje bi bilo da su napravili da Jon nekako sam izabere da ide gore ali dobro.Scena kad Tyrion nadje Cersei i Jamiea je isto tako bila komicna.Ispade da su se pomakli 5m udesno,ostali bi zivi :D

Vec sam vise puta pisao,ne mislim da ce Jon il Daenerys bit na tronu na kraju knjiga,al se molim nebesima da ovo bar tamo izgleda uvjerljivo.Prvo ovo Denerisino ludilo.Meni i dalje tesko povjerovat obzirom da je zena prije 3ep derala zombije po Winterfellu :lol: Drugo ovo kako je Jon ubi.Mislim hajde mogu razumit to da ju je ubio za opste dobro,al ne kontam kako nju ovako zacas ubi,a recimo nije se mogao nagovorit da ubije Igrit kad je znao da ova pljacka sela,ubija ljude i one njegove kolege u Strazi :D Da ne napominjem da mu je Deneris spasila guzove par puta :D I da,jako mi je to sto on i dalje ne zna da li je postupio ispravno pa na kraju pita Tyriona u fazonu did I do the right thing :lol:

Oj i da ne znam kako sam zaboravio.Jon nema nikakvu reakciju na to da se Sansa izlajala u vezi njegovog porijekla.Fino nema sta :D
Ma da. I Jona "provozaše" kroz cijelu seriju kao važnog i bitnog, na kraju završi kao kopile u Straži. I zašto se on ne pobuni, napraviše totalnog kretena od lika? Nije htio biti ni King in the North, pa je prihvatio. Tirion mu ubaci bubu u uho i on ubi Deni, da i ne pomisli "hej, ako to uradim, ja sam mrtav, a ovaj mali ostaje živ, hmmm...dobar pokušaj Tirione!".
Nećkao se onoliko dugo da prizna Deni kao kraljicu, a sad kao neki tupko, okej idem na sjever, daj šta daš.
Njegov najbolji drug Sam šuti kao pizda i ne govori da je zatvorenik jedini koji ima krv obje kuće. Pa ako ovi što pretenduju na vlast, Starkovi, neće da kažu, zašto Sam ne reče ništa u korist prijatelja?
Post Reply