iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#18901 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

zadnju godinu, tacnije od 25.12.2015 koristim note 5 i iphone 6s+. u zadnjih par mjeseci samo 6s+. fizicki su skoro isti, ali ono sto mi je onako bas na prvu zapelo je bolja kamera... dosta bolja kamera u low light situacijama. trebat ce mi jos para dana steknem jos bolji utisak. sto se tice brzine i to, i 6s+ je letio.
exampLe.

#18902 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

febo_acm wrote:zadnju godinu, tacnije od 25.12.2015 koristim note 5 i iphone 6s+. u zadnjih par mjeseci samo 6s+. fizicki su skoro isti, ali ono sto mi je onako bas na prvu zapelo je bolja kamera... dosta bolja kamera u low light situacijama. trebat ce mi jos para dana steknem jos bolji utisak. sto se tice brzine i to, i 6s+ je letio.
I ja koristim 6s plus ali ne namjeravam prelaziti na 7 plus, nema neke razlike u kvaliteti ali zato ima u cijeni. :D
febo_acm

#18903 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Ja sam i jedan i drugi iPhone dobio na poklon za rodjendan. Ne bih tolike pare dao za mobitel :D
exampLe.

#18904 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

febo_acm wrote:Ja sam i jedan i drugi iPhone dobio na poklon za rodjendan. Ne bih tolike pare dao za mobitel :D
Blago tebi. :D
Vertig0

#18905 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

s kim se ti druzis da i mi pocnemo :D
shalla

#18906 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Vertig0 wrote:s kim se ti druzis da i mi pocnemo :D
Ili, s kim se druži intimno :mrgreen:
Vertig0

#18907 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

to si ti rekao :D
Maharadza

#18908 Re: iPhone - All about

Post by Maharadza »

http://www.androidpolice.com/2016/12/20 ... ecyclable/

Za šta su oni ukinuli 3,5mm audio jack... [emoji38]
Vertig0

#18909 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

https://youtu.be/lJY7jt9YJG0
Hmm interesantno, a vrlo vjerovatno ni galaxy s8 ga nece imati
febo_acm

#18910 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

shalla wrote:
Vertig0 wrote:s kim se ti druzis da i mi pocnemo :D
Ili, s kim se druži intimno :mrgreen:

gluho bilo i daleko :D

ne bavim se necasnim radnjama :D
febo_acm

#18911 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

ja recimo nisam ni primjetio da nema ovog 3.5 jacka... mislim da niko i nece primjetiti to. realno dodju slusalice sa lightening prikljuckom, a dodje i adapter... i kada budem uzimao andorid bez 3.5 bice mi svejedno.
dinao

#18912 iPhone - All about

Post by dinao »

Ima li mozda jos neko problema sa baterijom na 6s? Vec sam pisao ovdje, a bilo je i na raznim stranicama prica o tome. Naime postoje odredjene serije sa felericnom baterijom. Uredjaj se gasi na cca 30% baterije i ne moze se nikako upalit osim sa punjacem. Nakon toga odmah pokazuje opet tih 30% koje se onda mogu potrositi do kraja. Drugi problem je da se gasi ako je vani hladno, iako Apple navodi radnu temperaturu uredjaja od 0 do 35 stepeni, menise gasi iako nije minus vani. Nosio sam na servis u Mekline, i mogu reci najblaze sto mogu da je to tamo stoka bahata. Kako sam trenutno u Njemackoj odnijeo sam telefon u oficijelni Apple Store i nisu mi mogli primiti telefon na servis jer imaju hiljade 6s na servisu.
I jos sam primjetio da ne prikazuje pravo stanje baterije, cijeli dan sam na 1% a sve upaljeno. Uglavnom razocaran sam Apple-om. Ovo je sedmi iPhone koji imam i mislim da ce biti zadnji.
shalla

#18913 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

dinao wrote:Ima li mozda jos neko problema sa baterijom na 6s? Vec sam pisao ovdje, a bilo je i na raznim stranicama prica o tome. Naime postoje odredjene serije sa felericnom baterijom. Uredjaj se gasi na cca 30% baterije i ne moze se nikako upalit osim sa punjacem. Nakon toga odmah pokazuje opet tih 30% koje se onda mogu potrositi do kraja. Drugi problem je da se gasi ako je vani hladno, iako Apple navodi radnu temperaturu uredjaja od 0 do 35 stepeni, menise gasi iako nije minus vani. Nosio sam na servis u Mekline, i mogu reci najblaze sto mogu da je to tamo stoka bahata. Kako sam trenutno u Njemackoj odnijeo sam telefon u oficijelni Apple Store i nisu mi mogli primiti telefon na servis jer imaju hiljade 6s na servisu.
I jos sam primjetio da ne prikazuje pravo stanje baterije, cijeli dan sam na 1% a sve upaljeno. Uglavnom razocaran sam Apple-om. Ovo je sedmi iPhone koji imam i mislim da ce biti zadnji.
Reko ti je drug kad smo sjedili kod mene, uzmi S7, olakšaj si život :skoljka:
quarterback

#18914 Re: iPhone - All about

Post by quarterback »

dinao wrote:Ima li mozda jos neko problema sa baterijom na 6s? Vec sam pisao ovdje, a bilo je i na raznim stranicama prica o tome. Naime postoje odredjene serije sa felericnom baterijom. Uredjaj se gasi na cca 30% baterije i ne moze se nikako upalit osim sa punjacem. Nakon toga odmah pokazuje opet tih 30% koje se onda mogu potrositi do kraja. Drugi problem je da se gasi ako je vani hladno, iako Apple navodi radnu temperaturu uredjaja od 0 do 35 stepeni, menise gasi iako nije minus vani. Nosio sam na servis u Mekline, i mogu reci najblaze sto mogu da je to tamo stoka bahata. Kako sam trenutno u Njemackoj odnijeo sam telefon u oficijelni Apple Store i nisu mi mogli primiti telefon na servis jer imaju hiljade 6s na servisu.
to je klasicno ponasanje modernih baterija koje su pred kraj zivota, ne razumijem se u iphone pa ne znam koliko je taj mobitel star ali to se obicno desava sa starim baterijama, mozes proguglati battery academy i rekst o battery internal resistance i vidjeces da je opisano upravo takvo "ponasanje", ako ce te utjesiti ja sam nedavno zamjenio bateriju za note4, ponasala se isto tako, 40 km je bila samsung originalna, divljaci su po 15
Ali_G

#18915 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Nedavno je bio clanak da svi vlasnici sa takvim problemom mogu da donesu uredjaj u ovlasteni servis i da ce im se zamijeniti baterija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
dinao

#18916 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Da, zamjenit ce baterije na odredjenoj seriji. Moj nije iz te serije a ima sve simptome. Star je tacno godinu dana, vjerujem da baterija ima duzi zivotni vijek od toga. Npr, stari iPhone 5 je jos u familiji, baterija kao prvi dan.
Hocu da kazem da Apple nije nikakav premium kako se predstavlja, da je servis isti ako ne i gori nego kod drugih i da su jednostavno precijenjeni. Konkurencija ih je stigla i prestigla!
febo_acm

#18917 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Nogatrans wrote:10.2 evo ga izasao :)

Tek? :D
Ali_G

#18918 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Nisam imao negativnih iskustava sa iP, al po pitanju podrske je Apple jos uvijek broj 1. Godinu dana internacionalne garancije u kojoj ono sto nije do tebe bude uredno zamijenjeno ne daje cini mi se niko. Ne znam Huawei s ovim premium garancijama
A sta su ti rekli u Macline?

exampLe.

#18919 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Meni je ovo cetvrti Iphone i nikad nisam imao vecih problema, uvijek su me vise nervirali Androidi (generalno Samsung) sa pregrijavanjem, losim battery lifeom i slicno dok evo sad na 6s plus imam 7 sati SoT.
Vertig0

#18920 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

dinao wrote:Da, zamjenit ce baterije na odredjenoj seriji. Moj nije iz te serije a ima sve simptome. Star je tacno godinu dana, vjerujem da baterija ima duzi zivotni vijek od toga. Npr, stari iPhone 5 je jos u familiji, baterija kao prvi dan.
Hocu da kazem da Apple nije nikakav premium kako se predstavlja, da je servis isti ako ne i gori nego kod drugih i da su jednostavno precijenjeni. Konkurencija ih je stigla i prestigla!
Sta da si uzeo note4 i da ti je eksplodirao? :D
dinao

#18921 iPhone - All about

Post by dinao »

To je Note 7 u pitanju. I Samsung nudi povrat novca za taj telefon. Dok se Apple pravi lud, a ne mogu primiti vise uredjaja na servis koliko ih ima sa greskom.
dinao

#18922 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Ali_G wrote:Nisam imao negativnih iskustava sa iP, al po pitanju podrske je Apple jos uvijek broj 1. Godinu dana internacionalne garancije u kojoj ono sto nije do tebe bude uredno zamijenjeno ne daje cini mi se niko. Ne znam Huawei s ovim premium garancijama

U Mekline nafurana gospoda su mi rekli da ostavim telefon pa ce ga oni pregledati kad nadju vremena. Mislio sam da to znaci taj dan da ce uraditi, nakon tri dana sam dosao i nisu nista uradili. Telefon mi treba radi posla i ne mogu ga tako ostaviti. Normalno bi bilo da kazu imamo tad i tad slobodan termin i da ja donesem telefon na dijagnostiku, te ako je potrebno i na servis ali u dogovorenom terminu. Danas odnesem u Apple Store u Hamburgu gdje su bili malo ljubazniji ali su mi rekli da mjesec dana nema slobodnog termina jer imaju hiljade istih slucajeva sa 6s.
A sto se tice garancije, ko to danas ne daje godinu dana? I ta podrska je prenapuhana kao i sve ostalo. Zelim ti da ti nikad ne zatreba!
basicm

#18923 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Ista stvar kod mene, jos displej titra, bilo hladno taj dan. Trenutno je na zamjeni baterije jer spada u seriju zahvacenih. Iako nisam imao problema, pojavilo se jednom i ja ga odnio.
dudlov

#18924 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

basicm wrote:
Ista stvar kod mene, jos displej titra, bilo hladno taj dan. Trenutno je na zamjeni baterije jer spada u seriju zahvacenih. Iako nisam imao problema, pojavilo se jednom i ja ga odnio.
Imam isti problem sa baterijom na 6s i telefon je obuhvaćen besplatnom zamjenom baterije. S obzirom da je ovo Bosna, neda mi se nosit na servis, nego punim ga čim se približi kritičnom procentu od 30%. Drugi razlog je što nemam zamjenski telefon.

Saka

#18925 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

dinao wrote:
Ali_G wrote:Nisam imao negativnih iskustava sa iP, al po pitanju podrske je Apple jos uvijek broj 1. Godinu dana internacionalne garancije u kojoj ono sto nije do tebe bude uredno zamijenjeno ne daje cini mi se niko. Ne znam Huawei s ovim premium garancijama

U Mekline nafurana gospoda su mi rekli da ostavim telefon pa ce ga oni pregledati kad nadju vremena. Mislio sam da to znaci taj dan da ce uraditi, nakon tri dana sam dosao i nisu nista uradili. Telefon mi treba radi posla i ne mogu ga tako ostaviti. Normalno bi bilo da kazu imamo tad i tad slobodan termin i da ja donesem telefon na dijagnostiku, te ako je potrebno i na servis ali u dogovorenom terminu. Danas odnesem u Apple Store u Hamburgu gdje su bili malo ljubazniji ali su mi rekli da mjesec dana nema slobodnog termina jer imaju hiljade istih slucajeva sa 6s.
A sto se tice garancije, ko to danas ne daje godinu dana? I ta podrska je prenapuhana kao i sve ostalo. Zelim ti da ti nikad ne zatreba!
Ja odnio u ponedjeljak u ASBIS, moj je iz serije koja je kvalifikovana za besplatnu zamjenu. Kažu oko 10 dana će im trebati. Kad bude gotov javim iskustva.

Jbg, nema niko od njih baterije na stanju već naručuju, nema druge već se strpiti. I ja bih više volio da mi kaže naručićemo pa da me zovnu kad dođe i zamjene isti dan, a ne da stoji tamo na polici i čeka bez veze. Al šta ćeš, valjda imaju neke procedure, nemamo puno izbora. Sad se handrim s nakim handroidom, to mi je najgore od svega. :D
Post Reply