Bilo što reći na ovakvu konstrukciju bi bilo ponižavanje samog sebe s kim ulazim u polemiku...uživaj u svome stavu, oni koji su bili u HR znaju kako im je bilo a ove gluposti bolje ne komentirati...costacurta wrote: ↑14/07/2020 22:17Niste džaba, niti ste sa nama komad kruha dijelili,dalmatinka wrote: ↑14/07/2020 21:45Ispričavam se što smo vas primili. Nećemo tu grešku nikada više ponoviti. Nadam se da ćeš prihvatiti ispriku.![]()
Sve ste naplatili (mislim na državu). Svaki let helikopterom, svaki konvoj, svaka usluga, za svakog prognanika finacijska pomoć bila je osigurana od međunarodnih org, uplatama iseljenika, iz arapskih zemalja. Ono što je Hrv osigurala "for free" je školstvo i gradski prevoz, ali nigdje se Ne spominje stigmatizacija i ponižavanje djece u tim istim školama niti to koliko su izbjeglice plaćale stanarinu niti uslovi u barakama u kojima su živjeli.
Pomagala je Hrv i Karadžiću u nafti kad mu je Milošević uveo embargo, znači li to da je biznis u pitanju ili je Tuđman jednostavno bio empatičan i pomagao svima redom? Biznis, naravno. Nije njega bilo briga za izbjeglicama, lova je bila u pitanju.
Desavanja u Hrvatskoj
- Kolinda
#18901 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
sumirprimus
#18902 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ralno pored takvih prijatelja u ratu kome trebaju neprijatelji...
ako cemo vec iskreno i detljanije niki problem
ako cemo vec iskreno i detljanije niki problem
-
Novak20
#18903 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Koga interesira ima sve crno na bijelo.Kolinda wrote: ↑14/07/2020 23:25Bilo što reći na ovakvu konstrukciju bi bilo ponižavanje samog sebe s kim ulazim u polemiku...uživaj u svome stavu, oni koji su bili u HR znaju kako im je bilo a ove gluposti bolje ne komentirati...costacurta wrote: ↑14/07/2020 22:17Niste džaba, niti ste sa nama komad kruha dijelili,dalmatinka wrote: ↑14/07/2020 21:45
Ispričavam se što smo vas primili. Nećemo tu grešku nikada više ponoviti. Nadam se da ćeš prihvatiti ispriku.![]()
Sve ste naplatili (mislim na državu). Svaki let helikopterom, svaki konvoj, svaka usluga, za svakog prognanika finacijska pomoć bila je osigurana od međunarodnih org, uplatama iseljenika, iz arapskih zemalja. Ono što je Hrv osigurala "for free" je školstvo i gradski prevoz, ali nigdje se Ne spominje stigmatizacija i ponižavanje djece u tim istim školama niti to koliko su izbjeglice plaćale stanarinu niti uslovi u barakama u kojima su živjeli.
Pomagala je Hrv i Karadžiću u nafti kad mu je Milošević uveo embargo, znači li to da je biznis u pitanju ili je Tuđman jednostavno bio empatičan i pomagao svima redom? Biznis, naravno. Nije njega bilo briga za izbjeglicama, lova je bila u pitanju.
Hrvatska tvrdi da je 88 % troškova za interno raseljene i izbjeglice pokrivala iz proračuna. Smiješne su tvrdnje da je Hrvatska sve naplaćivala.
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/slu ... _1248.html
Ima tu i zanimljivih svjedočenja kome se da da čita ali valjda svatko ima svoju istinu o tome da li je nešto bilo džaba ili nije.Sredstva utrošena za skrb o prognanicima i izbjeglicama preko Ureda u razdoblju 1991.-1997. godine su vrlo velika i iznose oko 6,4 milijarde kuna (nešto preko 1 milijarde dolara) od čega je iz proračuna RH izdvojeno 88,74% sredstava (5,65 milijardi kuna), dok ostali izvori čine tek 11,26% sredstava (UNHCR 521 milijun kuna, EZ 152 milijuna kuna i ostalo 44 milijuna kuna).
Distribucija troškova jasno pokazuje da je međunarodna zajednica do 1995. godine sudjelovala s tim udjelom u ukupnim troškovima, a da su nakon te godine sredstva međunarodne zajednice tek simbolična u odnosu na ukupne potrebe (npr. godine 1997. samo 0,8% svih potreba). Nakon 1995. godine RH praktički samo iz državnog proračuna snosi posljedice zbrinjavanja izbjeglica i prognanika i rješava humanitarnu krizu uvjetovanu agresijom na RH i BiH.
Sve je to utjecalo na osobni i društveni standard građana RH i na velike probleme povratka, obnove i zbrinjavanja prognanika, izbjeglica i raseljenih osoba.
Utrošena sredstva za zbrinjavanje po strukturi sredstava i po godinama zbrinjavanja prikazuje Tablica 3.
https://www.jutarnji.hr/globus/mate-gra ... ica-297028
- SaraFina
#18904 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Može sve navedeno. To ja nisam osporavala. No Pero iz Čapljine sa stalnim boravkom u BiH, sa putovnicom čije privilegije uživa, je fiktivni građanin EU. Osim hrvatske nacionalnosti i putovnice, ne razlikuje se od tebe po pitanju “epidemiološke opasnosti od zaraze” obzirom na mjesto boravka.BrziGonzales wrote: ↑13/07/2020 18:34Dobra ti ova. Može li taj tvoj fiktivni da ode u Njemačku, Italiju, Francusku, Poljsku... da se prijavi na neku adresu i da počne da radi čim nađe posao? Ne fiktivno, nego za stvarno? Isto kao kada bih ja sad htjeo da se prijavim u, npr, Zavidoviće? Možda bih više ja imao poteškoća nego tvoj fiktivni. Nije on fiktivni, on je punopravni EU građanin na čijoj putovnici, na vrhu, piše Europska unija. To imaju i mnogi bivši BH državljani koji su se odrekli svoje zemlje. Vidiš,ovi tvoji fiktivni su ovdje svoji na svome i imaju još i EU državljanstvo i sva prava koja sa tim idu.
-
Hafis
#18905 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Već sam se pitao gdje je naša čuvena struĆnjakinja iz oblasti kroatistike, kroatologije i svega općenito vezanog za taj pojam. Selam i hairli nam došla na temu.
Sad počinje prava meza
Sad počinje prava meza
- SaraFina
#18906 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma nemam srca više da te maltretiram Hafisaga. Tako da si bebjedan što se mene tiče.

- mO k3
- vatrogasac
#18908 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sustižemo Hrvatsku u naredneih 8 godina. Harvard je Harvard.

- Kolinda
#18909 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Točno prije dvije godine...
- horkesh
#18910 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Naslov je u Vučićevom stilu. Strašan nam rast predviđaju, od čak 4%
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#18911 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Kolinda
#18912 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sherbett wrote: ↑16/07/2020 14:35ajme strgat cu se od smijeha
Dolazi Plenky kod Milanovica da ga proglasi mandatarom, i ulazi Plenki krene Milanovic da mu pruzi ruku, ovaj povuce i kaze "ti kazes da je ko karijes, al ovi nedaju, nedaju da se rukujemo, i kao puknu se sakom.. a cimalice
Al ti kazes da je karijes al ovi nedaju![]()
Gledao sam, dobar štos
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18913 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pih...kod nas im je ispod časti ako ne izađu sa svim beneficijama bar 5000 KM 
-
Emiremir33
#18914 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Koliko je to u eurima?sherbett wrote: ↑16/07/2020 14:53Kod nas su place u drzavnom sektoru manje nego u privatnom
Prodavacica u pekari ima i do 6000 kn placu, dok moja prijateljica s diplomom u ministarstvu ima oko 5500, a pocela je sa 4000
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18915 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa bila je slika, onaj neki parlamentarac izađe 8 k KM sa svim beneficijama, onaj drugi 11 k...i kaže hoćemo u EUsherbett wrote: ↑16/07/2020 15:09Tomahawk11 wrote: ↑16/07/2020 14:54 Pih...kod nas im je ispod časti ako ne izađu sa svim beneficijama bar 5000 KM![]()
pa toliko nema ni ministar
Ne kuzim
Evo ti dva primjera:

-
detroit-mercy
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18917 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zato im je u restoranu gablec 5 HRK
-
invincible1921
#18918 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako je nekome do para onda drzavne insturcije nisu za njega...tako je svugdje. Nek me ispravi neko ako grijesim al u BiH recimo ministratva opstine itd otprlike je SSS 900-1100, VSS 1300 ...ovo je sa toplim itd. Jos bitna stvar to ti je plata bar narednih 20 godina jer tesko da mlzws negdje napredovat.sherbett wrote: ↑16/07/2020 17:13Ma ne bi rekla.. ovisi o radnom mjestu.
Prvilnikom su bas propisani koeficijenti za pojedine pozicije u skladu s levelom obrazovanja i staza
Jedini benefit je sigurnost. Lakse dobijes kredit, siguran ti posao.. tesko da ces dobiti otkaz
Drzavne place nisu nesto, al zato Grada Zagreba jesu.. puno bolje
Sto jes jes u tim institucujama si zasticen al realno nije to ni blizu kolko ljudi predstavljaju. Pogotovo za visoko obrazave. Zadovoljit se da radis negdje citav zicot za istu platu jos zaglupis jer uglavnom ne radis nista pamento...iskreno ja ne bih...naravno nedaj Boze nevolje.
Za ove SSS razumijem da je njima san. Jbg 4 srednje moze sjedit u opsitni a moze i kanal kopat. Al opet posto se uflavnom pare vrednuju, realno te pare koje ce imat u opstini bi imao i na 90posto drugih poslova...sad sto jes jes bili ni tezi al neda para niko dzaba
-
invincible1921
#18919 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Isti samsherbett wrote: ↑16/07/2020 17:38Pa za SSS je to idealno!invincible1921 wrote: ↑16/07/2020 17:31Ako je nekome do para onda drzavne insturcije nisu za njega...tako je svugdje. Nek me ispravi neko ako grijesim al u BiH recimo ministratva opstine itd otprlike je SSS 900-1100, VSS 1300 ...ovo je sa toplim itd. Jos bitna stvar to ti je plata bar narednih 20 godina jer tesko da mlzws negdje napredovat.sherbett wrote: ↑16/07/2020 17:13
Ma ne bi rekla.. ovisi o radnom mjestu.
Prvilnikom su bas propisani koeficijenti za pojedine pozicije u skladu s levelom obrazovanja i staza
Jedini benefit je sigurnost. Lakse dobijes kredit, siguran ti posao.. tesko da ces dobiti otkaz
Drzavne place nisu nesto, al zato Grada Zagreba jesu.. puno bolje
Sto jes jes u tim institucujama si zasticen al realno nije to ni blizu kolko ljudi predstavljaju. Pogotovo za visoko obrazave. Zadovoljit se da radis negdje citav zicot za istu platu jos zaglupis jer uglavnom ne radis nista pamento...iskreno ja ne bih...naravno nedaj Boze nevolje.
Za ove SSS razumijem da je njima san. Jbg 4 srednje moze sjedit u opsitni a moze i kanal kopat. Al opet posto se uflavnom pare vrednuju, realno te pare koje ce imat u opstini bi imao i na 90posto drugih poslova...sad sto jes jes bili ni tezi al neda para niko dzaba
Ali VSS je ubojstvo.
Doduse, ovisno o karakteru, ima veceg prostora za napredak.
Ja sam tip koji kad nesto radi zmirecki, postajem nesretna. Hocu vise. Imala sam kolegica kojima je tu di jesu idealno, nedaj Boze nesto novo ih naucit il unaprijedit sustav. Tesko se privikavaju na novo, neda im se uciti ni izlazit iz komfort zone.
Ja u ovim godinama gledam da upisem specijalisticki studij, da polozim ispite razlike za jos jedan regularan studij, a neka i da doktoriram
Ovima kad sam objasnjavala da ako su ulogirane u svoj gmail acc mogu otvorit jos jedan log istodobno, nije se oporavila do kraja dana.
Ona se izlogira pa ulogira u drugi acc.. eto.. i takvih ima
Ja radim u struci IT al ne programiranje...koliko sam stvari naucio za prvih 6mj nema para koje to mogu platit. Jesam se i pomucio al boze moj
-
Novak20
#18920 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hrvatska baš zna izabrati predsjednika. Ovaj je sa karakterom ali ne znam koliko mu je dobar karakter.
https://www.vecernji.hr/vijesti/analiti ... ka-1418341
Konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora svojom nazočnošću u srijedu neće uveličati predsjednik Republike Zoran Milanović. Zbog epidemiološke situacije ionako netipična prva sjednica najvšeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj – uz predsjednika Republike pozvani su samo predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, koji je ujedno i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, te predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović – prvi puta u hrvatskoj povijesti proći će bez predsjednika države.
S Pantovčaka je stigla samo štura rečenica: “Donošenjem Odluke o sazivanju prve sjednice Hrvatskoga sabora, predsjednik Republike ispunio je svoju Ustavom predviđenu ulogu”.
- dalmatinka
#18921 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Super, barem nije Vegeta.Novak20 wrote: ↑20/07/2020 09:44 Hrvatska baš zna izabrati predsjednika. Ovaj je sa karakterom ali ne znam koliko mu je dobar karakter.![]()
Konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora svojom nazočnošću u srijedu neće uveličati predsjednik Republike Zoran Milanović. Zbog epidemiološke situacije ionako netipična prva sjednica najvšeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj – uz predsjednika Republike pozvani su samo predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, koji je ujedno i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, te predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović – prvi puta u hrvatskoj povijesti proći će bez predsjednika države.
S Pantovčaka je stigla samo štura rečenica: “Donošenjem Odluke o sazivanju prve sjednice Hrvatskoga sabora, predsjednik Republike ispunio je svoju Ustavom predviđenu ulogu”.
-
Novak20
#18922 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Plenković izgleda dobro "pliva" u EU ali nevezano za Hrvatsku i 22 milijarde eura fascinira me kako 27 država riješi sedmogodišnji proračun.
Sjedi pet dana dok se ne riješe problemi i interesi. Kada vidim ove naše kako usvajaju jednogodišnji sirotinjski budžet dođe mi da plačem.
Sjedi pet dana dok se ne riješe problemi i interesi. Kada vidim ove naše kako usvajaju jednogodišnji sirotinjski budžet dođe mi da plačem.
Maratonski summit lidera Europske unije završio je jutros oko 5:30 sati dogovorom o nikad većem proračunu Unije koji uključuje povijesni iskorak u obliku prvog dogovorenog masovnog zaduživanja na razini EU za potrebe financiranja oporavka od korona-krize. Hrvatskoj su, prema konačnom dogovoru, na raspolaganju oko 22 milijarde eura, dvostruko više novca nego što je dosad imala na raspolaganju kroz sve EU fondove, piše vecernji.hr.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#18923 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U stvari, kako izvori prenose, sve je zasluga Emanuela Makrona koji je protežirao najugroženije (mediteranske) zemlje EU, dok su mu oponirali Austrija, Holandija, Danska, Švedska i Finska:
Podsjetimo, riječ je o fondu u iznosu od 750 milijardi eura. Pregovori su započeli prošli tjedan u petak te su se nastavili do jutros što znači da je ovo najduži EU summit još od 2000. godine.
Detalji dogovora još uvijek nisu objavljeni u javnosti. Do sukoba je došlo oko iznosa koji bi se dao (većinom mediteranskim zemljama) u vidu nepovratnih sredstava (ostatak se odnosi na kredite). Inicijalno se spominjao iznos od 500 milijardi eura koji bi išao kao nepovratna sredstva pogođenim EU članicama. No, tome se oštro usprotivilo 5 članica: Austrija, Nizozemska, Danska, Švedska i Finska tražeći da nepovratni iznos bude znatno manji. Italija i Španjolska su pak poručile da nipošto ne žele ići ispod 400 milijardi eura. Navodno je zatim predloženo i 390 milijarda eura. Je li to kompromisni iznos koji je na kraju dogovoren? Saznat ćemo uskoro.
Kako prenosi BBC, francuski predsjednik Emmanuel Macron u jednom trenutku je navodno počeo lupati šakom o stol optužujući spomenutih 5 članica da dovode cijeli opstanak Europske unije u pitanje.
Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je rano jutros kako Hrvatska iz ovog fonda dobiva ukupno 22 milijarde eura. "Završio je sastanak. Usvojili smo budžet za idućih sedam godina. U Hrvatsku donosimo 22 milijarde eura koje su jamstvo brzog gospodarskog oporavka i daljnjeg ravnomjernog razvoja zemlje", istaknuo je u poruci na Twitteru.
- istra_hr
#18924 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je rano jutros kako Hrvatska iz ovog fonda dobiva ukupno 22 milijarde eura.
točnije rečeno, "dobivamo" oko polovice tog iznosa, maximalno do 2/3
ostalo vraćamo
No, dobro ... generalno rečeno-matematički, od kada smo u EU - više dobivamo nego što članarinom i svem ostalom plaćamo.

- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE