konjislav wrote:Ovo je katastrofa, takvo razmisljanje nas je i dovelo ovdje gdje smo. Ja sam licno vidio par istih slucajeva i to je veoma negativno za fakultet i jos vise studente u njemu.uglavnomja wrote:espn wrote:Još jedan uspješan mladi čovjek koji je napustio BiH:
https://www.klix.ba/scitech/nauka/mladi ... /190919055
ko je bolan sta napustio?
ili namjerno lazes ili nisi ni procitao?
njih cetvero sa fakulteta je otislo da prati predavanja.
nidje ne pise da ce neko ostati i dobiti posao.
i sigurno nisu jedini, ako im trebaju strucnjaci - svaka zemlja ima svojih mirsada, u nasem slcaju njih 4 na 4 miliona, znaci jedan mirsad na milion.
sto bi bilo samo u poljskoj 40 mirsada ....
da ne bude zabune, momku svaka cast (na stranu sto bi mi mog'o bit' i nakav rodjak) i svim ostalim
i ako ode - to je san svih snova svakog fizicara na planeti
posao u cernu nije bijeg od loseg zivota, nego je plafon u struci
a iskreno, fakultetu nece nedostajati mirsad za normalno funkcionisanje
Razmisljanje nikome neces faliti, naci cemo drugog koji ce te zamijeniti vodi propasti, a ne progresu. Poenta nije samo da fakultet funkcionise, to je veoma nizak nivo. Zar cemo dopustiti da nam to bude standard i zvijezda vodilja?![]()
![]()
za jednog lika koji je ekstremni kapacitet posao na faksu je patnja
a ni za studente nije neka pljacka uciti od covjeka kojeg ili ne mogu pratiti ili koji se pati da se "spusti" na njihov nivo.
a drugog posla za njega u bosni nema
za dustvo u cjelini je plus imati mirsu u cernu, sto otvara vrata drugim mirsama
i naravno sve ovo ako je mirso fakat kapacitat na n-tu.
imamo samo tekst u kojem je izdvojen mirso izmedju 4 ljudi kao zvijezda, uz visestruko spominjanje sponzora hadzibajrica
ima gomila ljudi koji su zavrsili faks u roku sa prosjekom blizu 10
i opet nisu ni blizu nekog strucnjaka