Republika Turska

Post Reply
Tito_i_Partija

#18901 Re: Republika Turska

Post by Tito_i_Partija »

Vizionar 1985 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Jarane valjas. Isto stranaca ima u muslimanskom svijetu nemuslimana koliko ima nekrscana u krscanskom.

Emirati ti imaju 8 miliona stranaca na 2 miliona domacih. Ima i Turska bruku stranaca, izbjeglica itd.
I ti vala valjas. Ljudi idu u Emirate iskljucivo zbog posla, nikom se tamo ne zivi do kraja zivota.
A zasto neostaju da zive. Sto je vecina muslimanskih zemalja klimatski pustinje, polupustinje ili imaju manjak plodne zemlje i vode. Gdje ces se prije iseliti i ostati da zivis u plodnim i vodom bogatim Zapadnim drzavama ili u drzavama subsaharske Afrike ili koje granice sa njom i pustinjama.

Ne valjam ja nista. Kad valjam i kad nisam upravu ja to i priznam, a mislim da obadvojica vas niste upravu jer ne kontate geografiju, klimu itd.

Pozdrav.
Pa sto onda spominjes Emirate kad znas da niko ne ide tamo da ostane? :-)
Sanjarko

#18902 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Tito_i_Partija wrote:
Pa Emirate navodim kao primjer jer ispade da ne dolaze da zive, rade u muslimanskim drzavama stranci nikako nego svi idu na cafirski zapad a niko u Tursku, Emirate itd.

Turska ima preko 3 miliona izbjeglica, tj. stranaca koji trenutno zive i rade u njoj. Ima jos bruku stranaca. Otislo i nesto ljudi iz Bosne da zivi i radi u Turskoj, isto mozda brojkom kao u Rusiju. A vecinom svi idu na zapad jer je zemlja gostoljubivija, plodnija, ima vise vode itd.

Jb-te trebam vam crtat. Vec sam jednom ovo objasnjavao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18903 Re: Republika Turska

Post by _BataZiv_0809 »

Da se ne svadjate, Rusija ima veliki postotak imigrantskog stanovnistva :D
Sanjarko

#18904 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

I vrhunac misli kolutanje ocima. Jb-te. Nije ni cudo gdje svijet ide danas. Kada odmah se odbacuje tudze razmisljanje i podsmijava itd.
Sanjarko

#18905 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

_BataZiv_0809 wrote:Da se ne svadjate, Rusija ima veliki postotak imigrantskog stanovnistva :D
Ma ima. Znam, ima i Turska. Recimo krscanske drzave po eto toj nekoj kulturi itd., imaju isto otprilike muslimana koliko isto muslimanske drzave po isto tome imaju krscana.

Ali razlika u tome jeste ove prve imaju klimu koja je gostoljubivija sa puno plodne zemlje, ravnica, sa dosta vode, faune i flore a ove druge imaju vise negostoljubivu klimu sa manje plodne zemlje, ravnica, sa manjkom vode, faune i flore.

Evo pitanje gdje bi prije zapicio u pustinju gdje nema vode skoro nikako ili u Sibir gdje ima vode a mazija je.

Elementarnu geografiju neznaju jb-t a ja iz nje 2 i 3 imao jedva.
Tito_i_Partija

#18906 Re: Republika Turska

Post by Tito_i_Partija »

Vizionar 1985 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Pa Emirate navodim kao primjer jer ispade da ne dolaze da zive, rade u muslimanskim drzavama stranci nikako nego svi idu na cafirski zapad a niko u Tursku, Emirate itd.

Turska ima preko 3 miliona izbjeglica, tj. stranaca koji trenutno zive i rade u njoj. Ima jos bruku stranaca. Otislo i nesto ljudi iz Bosne da zivi i radi u Turskoj, isto mozda brojkom kao u Rusiju. A vecinom svi idu na zapad jer je zemlja gostoljubivija, plodnija, ima vise vode itd.

Jb-te trebam vam crtat. Vec sam jednom ovo objasnjavao.
Halo ba, ko to prica o izbjeglicama ili povremenim radnicima? :-)

Bezveze vadis cijelu pricu iz konteksta samo zato sto je se neko usudio rec' nesto lose protiv Turske. :lol:
Sanjarko

#18907 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Evo sad pogledao. 1,6 miliona stranaca ima na 80 miliona populaciju bez 3,5 miliona izbjeglica i raznih migranata mozda i vise. Ima 9 kila Srba u Turskoj sto znaci da ih ima vise nego u Rusiji jer ako me sjecanje sluzi Rusija ima oko 5 kila Srba.

Eto i Rusija je cafirska i plodonosnija itd., pa sto Srbi idu onda u Tursku vise da rade itd.
Sanjarko

#18908 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Tito_i_Partija wrote:

Bezveze vadis cijelu pricu iz konteksta samo zato sto je se neko usudio rec' nesto lose protiv Turske. :lol:
Jasta.

republika-turska-p14260412.html#p14260412

Eto usporedio sam je prethodno sa Rusijom. Samo nisi procitao. Cuj ja branim Tursku i Tursku vlast. Ne volim laganje svjesno ili nesvjesno.
Sanjarko

#18909 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

5 miliona stranaca na 80 miliona populaciju malo, a Turska klima itd., manje gostoljubiva itd., u odnosu na zapadne drzave. Jer Turska granici sa pustinjama. Mozda ima i pustinja, i manja je velicinom. Pa nije jb- te ko US velika koja je duplo veca od Europe.
ElRe

#18910 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Lesson for the US: Turkey's friends always win

https://www.dailysabah.com/columns/ilnu ... always-win
commendatore

#18911 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

Vizionar 1985 wrote:5 miliona stranaca na 80 miliona populaciju malo, a Turska klima itd., manje gostoljubiva itd., u odnosu na zapadne drzave. Jer Turska granici sa pustinjama. Mozda ima i pustinja, i manja je velicinom. Pa nije jb- te ko US velika koja je duplo veca od Europe.
ima turska i to nepregledne stepske pustinje... pokoja travka i nista vise.... to je trusno tlo i samim tim vrlo negostoljubivog sastava.... obicno vulkansko porijekla... al eto samim time imaju strasno puno minerala....
Tito_i_Partija

#18912 Re: Republika Turska

Post by Tito_i_Partija »

Vizionar 1985 wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Jasta.

republika-turska-p14260412.html#p14260412

Eto usporedio sam je prethodno sa Rusijom. Samo nisi procitao. Cuj ja branim Tursku i Tursku vlast. Ne volim laganje svjesno ili nesvjesno.
:-)

Ti stvarno volis da se pravis glup. Hajmo jos jednom: pricamo o permanentnom iseljenju u drugu drzavu, ne o izbjeglicama ili povremenim radnicima.

Ko to tacno ide u Tursku i Emirate da ostane da zivi tamo za sva vremena? Gdje si to vidio?

Jbt cijeli svijet hoce na zapad, a on meni prosipa neku pricu o Turskoj, Emiratima, i Rusiji. Svijet eto ubi se da ide da zivi u drzavi gdje ides na robiju ako pisnes jednu rijec protiv vlade. Koji lik jeb'o te zakon. :-)
Sanjarko

#18913 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Tito_i_Partija wrote:
:-)

Ti stvarno volis da se pravis glup. Hajmo jos jednom: pricamo o permanentnom iseljenju u drugu drzavu, ne o izbjeglicama ili povremenim radnicima.

Ko to tacno ide u Tursku i Emirate da ostane da zivi tamo za sva vremena? Gdje si to vidio?

Jbt cijeli svijet hoce na zapad, a on meni prosipa neku pricu o Turskoj, Emiratima, i Rusiji. Svijet eto ubi se da ide da zivi u drzavi gdje ides na robiju ako pisnes jednu rijec protiv vlade. Koji lik jeb'o te zakon. :-)
Pa u Emirate nece niko jer je jb-te pustinja, ali imaju stranaca 4 puta vise od svoje populacije, privremeno, privremeno ali imaju. Bas me zanima bi li Amerika itd., toliko pustila stranaca. Da ima milijardu stranaca na svoju trenutnu populaciju. Pisao sam Bati u vezi pustinja i Sibira. Tako da nece da trajno zive i isele se, ni u vecinu muslimanskih drzava jer su ili pustinje ili polupustinje. Nema vode pa ko ce tamo. Kada svi znamo da je voda osnovna za zivot. Svaki cas je pijemo itd.

U Tursku idu jer ima vise vode pogotovo Istambul i Andolija, znaci zapadni dio Turske i dio Turske u Europi.

Fino sam ti napisao imaju 1,6 miliona stranaca koji su sada Turci po drzavljanstvu. Iseljavaju se u Tursku od Pomaka do Kurda. Od moje sestre se prijateljica iselila u Tursku i stalno sada tamo zivi. Napisao sam ti.

Jos ako dodas migrante, izbjeglice dobijes i veci broj, nema veze sto je privremen boravak, jer zive tu mnogi vec godinama.

Jos znas koliko ljudi se iseli u EU, Rusiju i slicno pa produzi negdje drugo u Ameriku, Kanadu, Latinsku Ameriku ili Australiju. Tako da se mnogi ni tamo ne iseljavaju trajno. Danas takav vakat, ljudi u pokretu su cesto tokom zivota.

Samo se manje znaci iseljavaju ljudi u Tursku itd., radi toga sto imaju negostoljubiviju klimu u odnosu na Europu, Amerike, i dio Azije.

Fino sam napisao gdje bi prije zapicio neko, u pustinju gdje nema skoro nikako vode ili Sibir gdje ima vode ali mazija je.
sunceKOtepsija

#18914 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-djelima prije svega gradani pokazuju i pruzaju podrsku :thumbup: muslimanskoj armiji koja se ovih dana suocava sa teroristima PKK/ISIL u Afrinu, na djeluje kampanja podrske isticanjem bajraka, ataturkovih portreta i dova upucenih za heroje. Posljednja islamska armija ima podrsku ne samo 80 miliona Turaka vec i milijarde i po muslimana sirom svijeta :bih: gradanima, privatnicima se dijele besplatne zastave, osim toga gradani i sami, na vlastitu inicijativu, bezrezervno, pruzaju podrsku kampanji

sunceKOtepsija

#18915 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Gradska uprava Adane ce gradanima podjeliti milion bajraka :bih:
славянин

#18916 Re: Republika Turska

Post by славянин »

sunceKOtepsija wrote:Gradska uprava Adane ce gradanima podjeliti milion bajraka :bih:
Kolijos 700 hiljada da dodaju pa svako da ima po jedan :mrgreen:
@mba

#18917 Re: Republika Turska

Post by @mba »

славянин wrote:
@mba wrote:
aratet wrote:isto kao kad bi rekao Turke, umjesto Erdoganovih ekstremista.

Erdogan i AKP nikad nebi dosli na vlast da nije bilo kurdskih glasova,iz godine u godinu kurdi su ti koji odlucuju da li ce AKP pobjediti ili ne!

TR nema problem sa kurdima nego sa terorom pkk kako ovde na zapadu kazu „radna partija“ (radna koliko je i IS radni)
Nemoj molim te... zabranili su 4 zadnje partije koje su Kurdi osnovali , a evo ovu zadnju HDP pohapsili sve redom rukovodece :roll:
Image

pa ko brki daje glasove, opet kazem, da kurdi ne glasaju za akp nikad nebi dobili na izborima!

ponavljam, ne mjesati kurde i pkk!
@mba

#18918 Re: Republika Turska

Post by @mba »

ne kontam nama se prebacuje da smo turkofili, pa sta onda reci za vas koji ne propustate priliku da raspalite po TR i erdoganu!

reko bi da mrzite ljude zato sto su turci!
славянин

#18919 Re: Republika Turska

Post by славянин »

@mba wrote:ne kontam nama se prebacuje da smo turkofili, pa sta onda reci za vas koji ne propustate priliku da raspalite po TR i erdoganu!

To iznad je karta sa zadnjih izbora - ljubicasto je HDP , kurdska stranka cije su celnike pohapsili nakon izbora ..ako obratis paznju ta ista stranka je osvojila regionalne,lokalne izbore gdje god su kurdi vecina..
Lopez1981

#18920 Re: Republika Turska

Post by Lopez1981 »

славянин wrote:
@mba wrote:ne kontam nama se prebacuje da smo turkofili, pa sta onda reci za vas koji ne propustate priliku da raspalite po TR i erdoganu!

To iznad je karta sa zadnjih izbora - ljubicasto je HDP , kurdska stranka cije su celnike pohapsili nakon izbora ..ako obratis paznju ta ista stranka je osvojila regionalne,lokalne izbore gdje god su kurdi vecina..
A u svim tim mjestima gdje je Hdp pobjedio a u kojim su Kurdi velika većina, AKP je dobio skoro milion glasova, a HDP oko 2 miliona. A i to što kazes da je HDP dobio u svakom mjestu gdje su Kurdi vecina nije tacno. Evo npr Bingol vecinsko Kurdsko mjesto a Akp pobjedio skoro 70% glasova... onda Sanliurfa, Kars itd... Kad dodamo i ostale Turske stranke koje i nisu baš nešto puno glasova dobile u tim "ljubicastim" mjestima dobijemo preko milion glasova. Ispada da je odnos Kurda i Turaka samo 2:1 u korist Kurda na tom podrucju, što naravno nije tacno nego veliki broj Kurdskih glasova ide Erdoganu.
@mba

#18921 Re: Republika Turska

Post by @mba »

славянин wrote:

opet se ponavljam, AKP nikad nebi dobio izbore da nema kurdskih glasova, te karte sto ti postavljas ama bas nista ne mijenja na tome, jer je to cinjenica!

hdp ti je u principu turska verzija fikreta abdica, samo sto turska nije mala maca da se moze svaki mis slobodno igrati po avliji!
Ludzak

#18922 Re: Republika Turska

Post by Ludzak »

Nego šta ste nego turkofili?
Ja veće i očiglednije uvlačenje u guzice nisam vidio od vas Bošnja Turcima, i Srba Rusiji. Virite iz njihovih dupeta.
Stari_demagog

#18923 Re: Republika Turska

Post by Stari_demagog »

Ludzak wrote:

Ja veće i očiglednije uvlačenje u guzice nisam vidio od vas Bošnja Turcima, i Srba Rusiji. Virite iz njihovih dupeta.
Jok uvlačit ću se Zapadnoj Evropi, Americi i Vatikanu.
muhafuca

#18924 Re: Republika Turska

Post by muhafuca »

Vizionar 1985 wrote:
aratet wrote:Zanimljivo, kako ljudi vole Tursku i hvale je na sve strane, a ne zele da zive u Turskoj, nego idu na cafirski Zapad ili krizarski, kako vele na ovoj temi.

Jarane valjas. Isto stranaca ima u muslimanskom svijetu nemuslimana koliko ima nekrscana u krscanskom.

Emirati ti imaju 8 miliona stranaca na 2 miliona domacih. Ima i Turska bruku stranaca, izbjeglica itd.
Sve zaljevske zemlje imaju ogroman procenat stranaca Zapadnjaka koji tu zive i rade (zato sto se masno placa)
Ludzak

#18925 Re: Republika Turska

Post by Ludzak »

Stari_demagog wrote:
Ludzak wrote:

Jok uvlačit ću se Zapadnoj Evropi, Americi i Vatikanu.
Bog te yebo ograničena mozga. Je li se mora ikome uvlačiti? Nekada smo se i Amerikancima uvlačili kada su nam bili od koristi. Sada kada nam Amerikanci nisu prioritet onda se uvlačimo Turcima. A ja ne vidim ni u Turcima neki interes da nam zadovolje to naše uvlačenje. Jesmo uvlakačke nacije u pm.
A medjuostalo, moramo li se uopšte ikome uvlačiti? Bilo zapadu, bilo Turcima, bilo Rusima. Uvlačenje je jako loša osobina čovjeka.
Post Reply