Ukrajina
- dječak sa šibicama
#18901 Re: Ukrajina
Zaharcenko dao ultimatum opkoljenom 8. korpusu UA na Amvrosivki, "predajte se ili cete biti unisteni" navodeci primjer
79. i 72. brigade koje se nisu htjele predati u Izvarinu, nakon cega su unistene a prezivjeli Ukri pobjegli u Rusiju.
Rok im je do sutra.
79. i 72. brigade koje se nisu htjele predati u Izvarinu, nakon cega su unistene a prezivjeli Ukri pobjegli u Rusiju.
Rok im je do sutra.
- General War
#18902 Re: Ukrajina
1. Onda kako Rusiji nije smetao NATO u krigistanu a smeta u Ukrajini? procitaj svoj prvi post kako si predhodno tvrdio...Simurg wrote:1.Ne mora postojanje vojnih baza značiti i članstvo u vojnom savezu. Npr. u Kirgistanu su istovremeno bile i ruske i američke vojne baze.Mogla je Ukrajina dopustiti i Amerikancima negdje vojnu bazu AKO su te vojske u bazama na putu strateške stabilnosti i medjusobnog uvažavanja. Ako su na putu medjusobnog rušenja, onda imamo trenutnu situaciju.General War wrote: 1. Nijednom vojnom savezu, da li mislis postojanje ruskih baza u ukrajini nije znacio da je u savezu sa njom, vec onako turisti?
2. Zar nije mjesanje u unutrasnje stvari suverene drzave odredjivati nekome sta ce raditi u svojoj drzavi?
3. zapadni prijatelji krivi za anexiju krima i zarobljavanje ruskih vojnika duboko u teritoriji Ukrajine?
Cudno bi svijet izgledao sa tvojom interpretacijom stvari
2.Jeste, reci to tamo USA-u,NATU i EU...Oni su se umiješali u Tunis,Libiju,Egipat,Siriju,Irak,......Koreju,Gruziju...i daljih 100 država.
3. Podstakli su ih na "jogurt revoluciju" koja koristi samo njima i vjerovatno i nekolicini milijardera u Ukrajini ali ne i državi Ukrajini i običnom čovjeku u toj državi.
Ko odredjuje kad vojske saradjuju a kad ne?..Ne mislis da samo Putinova se pika? I tacno gdje je NATO i kad htio nesto praviti u ukrajini osim zajednickih vojnih vjezbi sto je radio i sa Rusijom...znaci...
2.Dok je rusija "samo" napravila mrsav skor gdje je direktno ucestvovala u Gruziji, ceceniji, abhaziji...i sad u Ukrajini...za jednu drzavu dovoljno belaja.
3.Dok Rusija i putin na celu misli na obicnog covjeka rusa...divan primjer filantropske drzave
- Challenger__
#18903 Re: Ukrajina
Opa!
izvor - LINKMY TAKE: With the #Donetsk Pocket now added to the others, approx 18-22,000 #Ukraine troops are surrounded in #Novorossiya #cdnpoli
-
Captain Ahab
#18904 Re: Ukrajina
Jel i ove crvene strelice prema lijevo na granici kod Krasnodona pobijaju tu tezu?Challenger__ wrote:- Samozvana planetarna elita koja je umislila da je iznad svakog zakona, iznad Boga, sada ima dostojnog neprijatelja. Udarili su tamo gdje se udariti ne smije. Ostalo je samo stvar detalja.
____
- Jedna zaista nezavisna mapa (Warfare Studies) koja pokazuje kretanje trupa i pobija tezu o invaziji:
veća rezolucija - LINK
- Challenger__
#18905 Re: Ukrajina
Jedno je smijati se uništenoj vojnoj tehnici, a drugo mrtvim ljudima, ma ko da su. Zato apelujem na 505-icu da se urazumi, propada na ovoj temi nezaustavljivo.
- General War
#18906 Re: Ukrajina
Opkoljeni od malobrojne nenaoruzane nejaciChallenger__ wrote:Opa!
izvor - LINKMY TAKE: With the #Donetsk Pocket now added to the others, approx 18-22,000 #Ukraine troops are surrounded in #Novorossiya #cdnpoli
- dječak sa šibicama
#18907 Re: Ukrajina
"Malo" je pretjerao sa brojevima.Challenger__ wrote:Opa!
Mislim da je preciznija brojka 7000 opkoljenih Ukra. Gore dole milja dvije.
- Challenger__
#18908 Re: Ukrajina
Pobijaju uvaženi Kapetane. One označavaju rutu humanitarnog konvoja (hum aid) što je jasno obilježeno na mapi.Captain Ahab wrote:Jel i ove crvene strelice prema lijevo na granici kod Krasnodona pobijaju tu tezu?Challenger__ wrote:- Samozvana planetarna elita koja je umislila da je iznad svakog zakona, iznad Boga, sada ima dostojnog neprijatelja. Udarili su tamo gdje se udariti ne smije. Ostalo je samo stvar detalja.
____
- Jedna zaista nezavisna mapa (Warfare Studies) koja pokazuje kretanje trupa i pobija tezu o invaziji:
veća rezolucija - LINK
-
Captain Ahab
#18909 Re: Ukrajina
Stari video, Sahtersk prije 3-4 sedmice...Challenger__ wrote:Ostaci uništene 25. aeromobilne brigade, 18+
- General War
#18910 Re: Ukrajina
Niko se ne smije mrtvim vojnicima , smijemo se "objasnjenju" ruske strane gdje i kako im ginu vojnici.Challenger__ wrote:Jedno je smijati se uništenoj vojnoj tehnici, a drugo mrtvim ljudima, ma ko da su. Zato apelujem na 505-icu da se urazumi, propada na ovoj temi nezaustavljivo.
Last edited by General War on 26/08/2014 23:54, edited 1 time in total.
- Challenger__
#18911 Re: Ukrajina
Stvari se odvijaju tako brzo da ne znam na šta misli. Možda su ovi koji su krenuli na jug okružili južni dio Ukro-snaga ispod Donjecka. Ne znam, vidjećemo o čemu lik piše.dječak sa šibicama wrote:"Malo" je pretjerao sa brojevima.Challenger__ wrote:Opa!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#18912 Re: Ukrajina
idu pojaČanja...

nemaju šaMse protiv "humanitarnih bojovnika"
new ukrainian bataillon "Setch" is ready for war.
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=d08_1409 ... uw0mMsE.99
Первая оперативная бригада НГУ

nemaju šaMse protiv "humanitarnih bojovnika"
- Challenger__
#18913 Re: Ukrajina
Tebi se nisam obratio. Od tebe ne očekujem ništa.General War wrote:Niko se ne smije mrtvim vojnicima osim tebe, smijemo se "objasnjenju" ruske strane gdje i kako im ginu vojnici.Challenger__ wrote:Jedno je smijati se uništenoj vojnoj tehnici, a drugo mrtvim ljudima, ma ko da su. Zato apelujem na 505-icu da se urazumi, propada na ovoj temi nezaustavljivo.
- General War
#18914 Re: Ukrajina
Nista ni ne dajem pa da ocekujes, samo klarifikacija za javnost...sljedeci put posalji mu ppChallenger__ wrote:Tebi se nisam obratio. Od tebe ne očekujem ništa.General War wrote:Niko se ne smije mrtvim vojnicima osim tebe, smijemo se "objasnjenju" ruske strane gdje i kako im ginu vojnici.Challenger__ wrote:Jedno je smijati se uništenoj vojnoj tehnici, a drugo mrtvim ljudima, ma ko da su. Zato apelujem na 505-icu da se urazumi, propada na ovoj temi nezaustavljivo.
-
Captain Ahab
#18915 Re: Ukrajina
To je ova strelica koja ide prema gore na Luhanska. A ove druge dvije desno od Rusije?Challenger__ wrote:Pobijaju uvaženi Kapetane. One označavaju rutu humanitarnog konvoja (hum aid) što je jasno obilježeno na mapi.Captain Ahab wrote:Jel i ove crvene strelice prema lijevo na granici kod Krasnodona pobijaju tu tezu?Challenger__ wrote:- Samozvana planetarna elita koja je umislila da je iznad svakog zakona, iznad Boga, sada ima dostojnog neprijatelja. Udarili su tamo gdje se udariti ne smije. Ostalo je samo stvar detalja.
____
veća rezolucija - LINK
Zezam se malo s tobom svakako. To sta jedna ili druga karta kaze ili ne kaze ne znaci nista bez provjerenih informacija s terena. O pomoci i ucescu Rusije smo vec dosta diskutovali i postavljali izvore. Sta ko misli o tome i kako ih tumaci je do njih. Da ne diskutujemo o tome na osnovu jedne karte....
-
5 0 5
#18916 Re: Ukrajina
Žao mi je što su otišli u drugi državu da ubijaju tamošnje stanovništvo. Žao mi je onih mornara koje je Putin ostavio da se podave kao štakori u podmornici. I žao mi je da ti podržavaš četnike. I žao mi je što si zaljubljen u Putina, ta ti se ljubav nikad neće materijalizirati. Žao mi je što ćeš uvijek zbog toga patiti. A mrtvih agresora mi nikad neće biti žao. A to što ću izgubiti poštovanje kod četnika na ovom forumu, apsolutno me boli kurac. Bar me niko ne ismijava svaki peti post na ovoj temi.Challenger__ wrote:Jedno je smijati se uništenoj vojnoj tehnici, a drugo mrtvim ljudima, ma ko da su. Zato apelujem na 505-icu da se urazumi, propada na ovoj temi nezaustavljivo.
- Challenger__
#18917 Re: Ukrajina
Znači, u Ukrajini nije obračun velikih sila, nije građanski rat, nego se sirota Ukrajina obračunava sa (12, ako sam dobro čuo na AJ) četnicima?5 0 5 wrote:Žao mi je što su otišli u drugi državu da ubijaju tamošnje stanovništvo. Žao mi je onih mornara koje je Putin ostavio da se podave kao štakori u podmornici. I žao mi je da ti podržavaš četnike. I žao mi je što si zaljubljen u Putina, ta ti se ljubav nikad neće materijalizirati. Žao mi je što ćeš uvijek zbog toga patiti. A mrtvih agresora mi nikad neće biti žao. A to što ću izgubiti poštovanje kod četnika na ovom forumu, apsolutno me boli kurac. Bar me niko ne ismijava svaki peti post na ovoj temi.
OK. Razumijem. Ni od tebe više ništa ne očekujem.
-
LDLT
-
Captain Ahab
#18919 Re: Ukrajina
Naisao sam na lika vec prije, i malo je fantazista u najmanju ruku tako da ga ne bih smatrao relevantnim izvorom o stvarnom stanju. Vec par sedmica prica o ofanzivi na Harkov...Challenger__ wrote:Stvari se odvijaju tako brzo da ne znam na šta misli. Možda su ovi koji su krenuli na jug okružili južni dio Ukro-snaga ispod Donjecka. Ne znam, vidjećemo o čemu lik piše.dječak sa šibicama wrote:
"Malo" je pretjerao sa brojevima.
Ono sto jeste potvrdjeno zasad je da su Ukrajinci u okruzenju oko Ilovaiska, a ovi oko Amrosievke su u (polu)okruzenju. Taj dio je jos nejasan. I mozda ih je ostalo nesto istocno oko Djakova u okruzenju od ranije. Tesko da se radi o vise od par hiljada ljudi sve ukupno. Bice tu jos borbi...
- Renta
#18920 Re: Odg: Ukrajina
Pošto si ovdje konačno jasno i razumljivo elaborirao svoj stav (vrlo objektivanCaptain Ahab wrote:Mislim da niko ozbiljan taj referendum na Krimu ne moze prihvatiti kao vjerodostojan. Organizovan je navrat nanos, s naoruzanim ljudima iz druge drzave po ulicama, bez bilo kakve nezavisne kontrole, javne kampanje, bilo cega sto bi moglo obezbjediti normalan referendum, itd. Ne moze se znati ni koliko je ljudi glasalo ni kako su glasali.Lajavikrelac wrote:Krim je bio Rusija do 50tih....a nisu ga oteli narod se sam izjasnio na referendumu, isto kao i narod u BIH 1992. I Krim baš nije za poređenje, pošto Ukrajina klepa finu lovu od zakupa baze Ruskoj mornarici godinama....
A to sto je Krim do 50tih bio dio Ruske Republike u okviru SSSR-a nema nikakve veze. Imas koliko hoces primjera teritorija samo u Evropi koje su nekad bile dio druge drzave pa to nije nikakav argument da im se sad mogu mijenjati granice. Krim je primjer otvorene vojne agresije i tu se prica zavrsava. Nije bilo krvi samo zato sto su Ukrajinci bili potpuno nespremni i shvatili su (pravilno) da je bolje da se ne opiru.
No ne brini za to, na "liniji" si istine i objektivnog i nepristranog sagledavanja situacije pa je tvoj dolazak na temu samo plus.
- dječak sa šibicama
#18921 Re: Ukrajina
Za kraj, Graham Phillips legenda, engleski novinar koji bez straha dijeli sudbinu, boravi i izvjestava iz Luganska
https://www.youtube.com/user/gwplondon/videos

- Challenger__
#18922 Re: Ukrajina
Još nešto 505-ice. Kad već kažeš da si razočaran, da dodam da sam i ja... Znam šta si pisao po drugim međunarodnim temama i NE MOGU DA VJERUJEM ŠTA PIŠEŠ OVDE. Kao da čitam dvije različite osobe. Tamo, lucidnog hladnokrvnog i duhovitog analitičara, a ovdje jednog malog, primitivnog rusofoba. Tamo si u stanju da sagledaš globalni kontekst, a ovdje APSOLUTNO GLOBALNU SLIKU reduciraš na 12 irelevantnih četničkih majmuna. Eto i ja sam razočaran i naprosto me stid kako si olako posrnuo.
Očigledno je RF i za tebe pretežak test.
Očigledno je RF i za tebe pretežak test.
Last edited by Challenger__ on 27/08/2014 00:21, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#18923 Re: Ukrajina
Opkoljeni su na tri mjesta, a koliko ih je u okruzenju, koliko je jak obruc, pitanje je.Challenger__ wrote:
Stvari se odvijaju tako brzo da ne znam na šta misli. Možda su ovi koji su krenuli na jug okružili južni dio Ukro-snaga ispod Donjecka. Ne znam, vidjećemo o čemu lik piše.
8. korpus je opkoljen kod Amrosivke, to je fakat, a ispod Donjecka je rastureni Dnjepar 1 ako se ne varam, i jos neke jedinice. Kakvo je tamo stanje, znacemo narednih dana.
- General War
#18924 Re: Ukrajina
1. E jebi ga druze...Simurg wrote:1. Ja sam napisao "američka baza" a ne "NATO baza". To je bitno različito.Npr. američka baza sa ciljem stabilnosti se bitno razlikuje od NATO baze sa ciljem osvajanja teritorija.General War wrote:1. Onda kako Rusiji nije smetao NATO u krigistanu a smeta u Ukrajini? procitaj svoj prvi post kako si predhodno tvrdio...Simurg wrote:
1.Ne mora postojanje vojnih baza značiti i članstvo u vojnom savezu. Npr. u Kirgistanu su istovremeno bile i ruske i američke vojne baze.Mogla je Ukrajina dopustiti i Amerikancima negdje vojnu bazu AKO su te vojske u bazama na putu strateške stabilnosti i medjusobnog uvažavanja. Ako su na putu medjusobnog rušenja, onda imamo trenutnu situaciju.
2.Jeste, reci to tamo USA-u,NATU i EU...Oni su se umiješali u Tunis,Libiju,Egipat,Siriju,Irak,......Koreju,Gruziju...i daljih 100 država.
3. Podstakli su ih na "jogurt revoluciju" koja koristi samo njima i vjerovatno i nekolicini milijardera u Ukrajini ali ne i državi Ukrajini i običnom čovjeku u toj državi.
Ko odredjuje kad vojske saradjuju a kad ne?..Ne mislis da samo Putinova se pika? I tacno gdje je NATO i kad htio nesto praviti u ukrajini osim zajednickih vojnih vjezbi sto je radio i sa Rusijom...znaci...
2.Dok je rusija "samo" napravila mrsav skor gdje je direktno ucestvovala u Gruziji, ceceniji, abhaziji...i sad u Ukrajini...za jednu drzavu dovoljno belaja.
3.Dok Rusija i putin na celu misli na obicnog covjeka rusa...divan primjer filantropske drzave
2.Rusija nije učestovala u tim intervencijama jer je to željela već samo da spriječi dalje širenje pomahnitalih "vladara planete" i dalje komadanje svoje teritorije,jer dosadašnje iskustvo kaže,čim bi završili sa Gruzijom da bi odmah nastavili sa Čečenijom i sličnim novim državama čija je jedina svrha slabljenje Rusije.
3. Ti bi opet Gorbačova?
Ova vaša logika, da je ispravno na cijeloj planeti samo ono što USA i EU kaže, govori jedino o tome da vi njih poistovjećujete sa božanstvom.Dakle,tražite da se svi na planeti poklone vašem božanstvu. Kao što možemo primjetiti, ima i ljudi na planeti koji ne vjeruju u to vaše božanstvo.
2.E jebi ga druze...
3.DA ili nekoga koji nije pomahnitao od bozanskog PR-a.
Kako bolan mozes donjet takav zakljucak, kad si prepisao skoro u rijec ono sto spocitavas zapadu, ali je to OK ako to Rusija radi, da zaustavlja pomahnitale vladare, sprijeci komadanje zemlje time sto ce raskomadati gruziju i Ukrajinu, spominjes bozanstva a ocito ti Putin lezi srcu i sve ces relativizovati ako to Rusija radi...procitaj jos jedamput opet svoj zadnji komentar...
Znam, ima svakavih ljudi pa i onih zarobljenih u poricanju...
-
Captain Ahab
#18925 Re: Ukrajina
Konacno jedan 'nezavisni' zapadni novinardječak sa šibicama wrote:Za kraj, Graham Phillips legenda, engleski novinar koji bez straha dijeli sudbinu, boravi i izvjestava iz Luganska