Nova tema : PUKLA TIKVA a
Sad nek SDA napravi vlast sa kim moze i sa kim hoce
Sitni džeparoši tvrde pazar s velikom mafijom.drugi profil wrote:Ih sta ce puta jos oni njih morati upozoravati...
ili istupi iz saveza ili blefiras i to lose.
Zakljucak donesen.lerdi wrote: http://www.ks.gov.ba/najava/dnevni-red- ... a-sarajevo
Pregovori se neće sigurno nastaviti ako se ovaj zaključak ne donese.10. Prijedlog zaključka o obustavi procedura za prijem uposlenika u javnim službama Kantona Sarajevo
Izvjestilac: ministar Muhamed Kozadra
Sad kad su prokockali povjerenje glasača, sasvim je nebitno šta će i gdje će.pumica wrote:Mnogima je haman vaznije da df izadje iz koalicije nego da df nesto ucini za ovu drzavu, da uspije sprovesti svoje zahtjeve...
Bas svasta
Brda su pomjeriliInnovation wrote:Zakljucak donesen.lerdi wrote: http://www.ks.gov.ba/najava/dnevni-red- ... a-sarajevo
Pregovori se neće sigurno nastaviti ako se ovaj zaključak ne donese.10. Prijedlog zaključka o obustavi procedura za prijem uposlenika u javnim službama Kantona Sarajevo
iPod wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/25100 ... icije.html
DF obustavio pregovore sa SDA, moguć raskid koalicije
SARAJEVO - Demokratska fronta obustavila je razgovore sa SDA o uspostavi vlasti u Sarajevskom kantonu zbog zapošljavanja kadrova SDA u administraciju i javna preduzeća mimo dogovora. Generalni sekretar DF-a Sifet Podžić kazao je za Radio Bosne i Hercegovine da to ...
... može dovesti i do raskida koalicije SDA i DF-a na svim nivoima vlasti.
„U Sporazumu koji smo potpisali, u jednoj tački smo rekli da će sva imenovanja na funkcije u javnim preduzećima biti posebno razmatrana i da će se to raditi kada ljudi ponude programe, da to budu eksperti, da nije bitno koja će biti stranka. Međutim, Stranka demokratske akcije ovih dana masovno koristi ovaj međuprostor i vrši zapošljavanje svojih prvenstveno stranačkih ljudi, da ne kažem rodbinskih. Mi smo obustavili pregovore sa Strankom demokratske akcije iz jednostavnog razloga jer tražimo da se obustavi zapošljavanje neprofitabilne radne snage u administraciju i u javna preduzeća. Nemamo ništa protiv zapošljavanja u realni sektor, ali ovo šta rade trenutno u ovom međuprostoru, mislm da je za svaku osudu i ne želimo nastaviti razgovore sa Strankom demokratske akcije dok oni to ne prekinu."
6april wrote:Mene interesuje samo zna li Suljagic da mu je zenu trpao Mickey Rourke... Trpo je Miki a Islamska zajednica specijalizaciju placa njoj na KCUS-u.![]()
![]()
Ih moj @lerdi ko da ne znas ove majstore. Naravno da ce obecat javno sve i svasta partneru. Pa nece valjda sad novog kurbana trazit?lerdi wrote:Nije ovo nikakav blefdrugi profil wrote:Ih sta ce puta jos oni njih morati upozoravati...
ili istupi iz saveza ili blefiras i to lose.
http://www.ks.gov.ba/najava/dnevni-red- ... a-sarajevo
shvatili da će gore proći nego sdp pa daj da se spasi što se spasiti može-LIBERO- wrote:Cekaj, zar je DF naglo izgubio vjeru, i elan, da zajedno sa SDA krenu u reforme i prosperitet?![]()
Sa SDA u promjene, reforme i drustvenu renesansu...![]()
![]()
![]()
. A stranice i stranice ispisane na ovoj temi i pdf.o toj SDA reformistickom potencijalu i namjeri.
E sada se samo pitam, jer sve drugo je jasno. Il' su ovi iz DFa toliko naivni, i politicko-drustveno nesvjesni, il' je ovo samo borba za dodatne fotelje, koje je, naravno i ocekivano, SDA vec pocela dijeliti i zauzimati.![]()
![]()
![]()
E moj DF.
Komentirajući izjavu predstavnika DF-a objavljenju u nekim medijima da bi mogla biti ugrožena koalicija SDA i DF-a, Džaferović kaže da on nema te informacije i da ne može o tome ništa govoriti.
- Cijeli sam se dan bavio sjednicom Kolegija Predstavničkog doma tako da ja moram da vidim o čemu se radi pa da dajem izjave. U ovom trenutku nemam informacija
- Imamo potpisan sporazum sa DF-om i to dva sporazuma, jedan je od 9. novembra, drugi od 19. novembra. Jedan je SDA-DF-Savez za promjene iz RS-a, a drugi je SDA-DF i Koalicija predvođena HDZ-om BiH. Tamo su definirani principi, razgovori na terenu idu. Naravno, ovo su razgovori oko uspostave vlasti, niko ne očekuje da to ide baš najjednostavnije - izjavio je Džaferović novinarima u Sarajevu.
Ističe da postoje određena pitanja koja se trebaju dodatno razmatrati, "ali niko ne dovodi u pitanje ovaj sporazum i postoji čvrsta opredjeljenost da se on u potpunosti realizira".
- Potpuno sam uvjeren da ćemo mi, na osnovu ova dva sporazuma, formirati vlast kako na nivou BiH tako i na nivou entiteta Federacija BiH, pa i na nivou svih kantona. Prema tome, za mene tu nema nikakve dileme - podvukao je Džaferović.
Izrazio je, međutim, žaljenje što je u nekim kantonima došlo do zastoja.
Pa normalno, a pogotovu DF ostavi bišnjačke, pa ostavio hrvatske ministarske pozicije Čoviću, pa zauzeti će ministarstva Srba i Ostalih i tako krenuti Snažno U Promjene, a Bože sačuvaj, lakrdije, kad sve sagledaš poltičko djelovanje Df-a od Zore Šeremet pa do danas , veliki broj političkih gafova, lakrdije .VjecitiStudent wrote:Najveća ubleha oko ovih dioba vlasti je kako se neko može pokazati tako što uzme "neko ministarstvo gdje se može nešto napraviti", u sistemu gdje svaka bitna odluka kroz vladu mora proci.
Dokaz kontradiktornosti cijele koalicije. Nesigurnost na svakom ćošku. Neće to dugo.Helena2014 wrote:Džaferović: Nije upitno partnerstvo između SDA i DF-a![]()
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Šefik Džaferović smatra da nije upitno partnerstvo između SDA i Demokratske fronte.
Komentirajući izjavu predstavnika DF-a objavljenju u nekim medijima da bi mogla biti ugrožena koalicija SDA i DF-a, Džaferović kaže da on nema te informacije i da ne može o tome ništa govoriti.
- Cijeli sam se dan bavio sjednicom Kolegija Predstavničkog doma tako da ja moram da vidim o čemu se radi pa da dajem izjave. U ovom trenutku nemam informacija
- Imamo potpisan sporazum sa DF-om i to dva sporazuma, jedan je od 9. novembra, drugi od 19. novembra. Jedan je SDA-DF-Savez za promjene iz RS-a, a drugi je SDA-DF i Koalicija predvođena HDZ-om BiH. Tamo su definirani principi, razgovori na terenu idu. Naravno, ovo su razgovori oko uspostave vlasti, niko ne očekuje da to ide baš najjednostavnije - izjavio je Džaferović novinarima u Sarajevu.
Ističe da postoje određena pitanja koja se trebaju dodatno razmatrati, "ali niko ne dovodi u pitanje ovaj sporazum i postoji čvrsta opredjeljenost da se on u potpunosti realizira".
- Potpuno sam uvjeren da ćemo mi, na osnovu ova dva sporazuma, formirati vlast kako na nivou BiH tako i na nivou entiteta Federacija BiH, pa i na nivou svih kantona. Prema tome, za mene tu nema nikakve dileme - podvukao je Džaferović.
Izrazio je, međutim, žaljenje što je u nekim kantonima došlo do zastoja.
Ti opet od silnog navijanja za DF ne vidiš ni drveće ni šumu.lerdi wrote:Fakat neki od drveta ne vide šumu. Sad još ispada da potez kojim je DF natjerao SDA da zaustavi uhljebljavanje u kantonu nije ništa. Pa više su ovim uradili nego kompletna opozicija zajedno. Umjesto da čestitaju na ovom potezu koji je presedan u dosadašnjem vođenju politike, zbog ličnih animoziteta i umišljenosti, pojedinci pljuju i po stvarima koje njima kao građanima idu u prilog. Kad skinete navijačke rekvizite i skontate da bi cilj bavljenja politikom trebao biti napredak društva a ne jačanje stranaka možda i skontate da je bolje imati DF u poziciji nego da zavijaju sa ostalim iz opozicije.
Za razliku od tebe meni je nakon 12.oktobra sve kristalno jasno. Stvari su vrlo jednostavne u suštini. Mi smo svi ovdje mogli zavijati u glas kako SDA uhljebljava kadar na naš račun, a jedini DF bi sposoban da učini nešto konkretno po tom pitanju. E sad ja tebe pitam, iako od tebe dobiti neki konkretan i kvalitetan odgovor graniči sa nemogučim, ko je ispao za društvo korisniji? Ti koji kmečiš ovdje iz dana u dan ili ljudi iz DF-a koji napraviše bar nešto?VjecitiStudent wrote:Ti opet od silnog navijanja za DF ne vidiš ni drveće ni šumu.lerdi wrote:Fakat neki od drveta ne vide šumu. Sad još ispada da potez kojim je DF natjerao SDA da zaustavi uhljebljavanje u kantonu nije ništa. Pa više su ovim uradili nego kompletna opozicija zajedno. Umjesto da čestitaju na ovom potezu koji je presedan u dosadašnjem vođenju politike, zbog ličnih animoziteta i umišljenosti, pojedinci pljuju i po stvarima koje njima kao građanima idu u prilog. Kad skinete navijačke rekvizite i skontate da bi cilj bavljenja politikom trebao biti napredak društva a ne jačanje stranaka možda i skontate da je bolje imati DF u poziciji nego da zavijaju sa ostalim iz opozicije.