HM 2011 wrote:mg wrote:Ako mene pitaš, na forumu i u životu znam mnogo ljudi koji bi bili kompetentniji za pozicije od gore spomenute dvojke, ali nisu PODOBNI! Ne bi slušali, ne bi zapošljavali bez konkursa. Branili bi i čuvali društveno vlasništvo jer su jednostavno tako odgojeni. Vole svoju zemlju, i smatraju svoj obraz najvećom vrijednošću.
Jedino sa takvim kadrovima možemo naprijed. Sa oportunistima koje imenujete samo imamo šansu da zacementiramo mjesto na dnu svih listi siromaštva, korupcije i nepotizma.
Za komuniste nemam živaca da ti pišem, jer već sam sebe pomalo nerviram što uopće učestvujem u bilo kakvoj raspravi, jer je besmislena i glupa...ništa se promjenit neće dok MMF ne zavrne pipu, a onda spetakl...koji će da bude na sve vijesti u slobodni svijet pod BREAKING NEWS...
Jesi li siguran da bi bili kompetentniji ? Pitanje je hoćeš li ikada biti u prilici da se uvjeriš u to što tvrdiš..... Evo ti komentar tvojih teza:
Ko god da su kada bi bili postavljeni na mjesta ministara, morali bi slušati šta kaže skupština i šta kaže vlada te šta kaže šef vlade - znači slušanje je must (Kandidat kojeg prezentiraš postupa protivno važećim pravnim normama društva)....
Zapošljavanje bez konkursa nije problem - zapošljavali bi sa konkursima na način da odabiru, sa liste uspješnih, onoga za koga smatraju da je najbolji kandidat za to radno mjesto (sadašnji normativ ?!?!?!?!?!?!?!? Ne razumijem šta si želio reći ?).
Na temu branili bi i čuvali - Odbrana i čuvanje društvenog vlasništva se kontinuirano vrši pod mandatom bilo koga a u tu svrhu se i zapošljava i nabavalja čak i oprema - tako da su odgojeni u duhu koji trenutno vlada (Poreska uprava, MUP, Inspekcije itd..)....
Na temu vole svoju zemlju ima se kazati što-šta - prvo pitanje je : jel tu u pitanju čitava država ili možda dio gdje su bošnjaci većina ili pak pod zemljom misliš na njihovo vlastito zemljišno knjižno vlasništvo. Ako se utvrdi da je u pitanju zemlja - vole li više Banja Luku od Sarajeva, Sarajevo od Zenice, Široki Brijeg od Nevesinja ili vole sve istim intenzitetom - to određuje i njihovu poziciju u vlasti Kanton, Entitet ili državni nivo)...
Kakav im je obraz to bi tek mogli utvrditi kada bi ih postavili na poziciju vlasti - za što luksuza imamo sve manje i manje.....
Eto takvog si kadra opisao - ni meni brate dragi nije jasno ?
Očekivao sam više od odgovora, ali izgleda da si PR mjesto dobio na osnovu podobnosti. Čiji li si da mi je znat?
Siguran sam da bi bili kompetentniji, jer ljudi sa kojima surađujem i od kojih pokušavam naučiti nešto imaju jako puno iskustva, fakultete su završili kad su nešto značili a pored toga radni staž su proveli na visokim pozicijama, i obraz prodali nisu. Govorim o većini, izuzetaka uvijek ima.
Ovo za konkurse je presmješno, to znamo ti i ja. Zaviri u bilo koje javno preduzeće, ili ustanovu. Ali ti se praviš lud, jer braniš neobranjivo, po nalogu odozgo.
Kako se čuva društveno vlasništvo vidjeli smo po privatizaciji, ali bih morao nadugo i naširoko, a nemam snage, moraš ih branit, pa dođe da ja samo pljujem, a ne ukazujem na objektivno stanje stvari.
I konačno, svaki normalan i obrazovan čovjek se bori za zemlju u kojoj živi, jer prosperitet je uzročno posljedična veza između pojedinca i države u velikoj većini slučajeva (ne mislim na kleptomane i hulje u našoj državi).
Više ti ne mislim odgovarati, jer znam otprilike šta češ mi napisati.
Lijep pozdrav, uživaj u svom sljepilu...