Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Škobo Habu

#18876 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:Danas SKB Mostar ima jednu od najopremljenijih i najstručnijih kardijalnih kirugija u državi u kojoj se operativno liječe sve bolesti srca. U prilog tomu govore i podaci da više nema potrebe za izdavanjem uputnica za liječenje u drugim centrima. - Svakako smo otvoreni za liječenje svih bolesnika iz cijele države, a naročito iz županija koje gravitiraju nama. Danas se na operaciju srca čeka otprilikje 2 mjeseca, što je za ostale centre u BiH misaona rečenica.
Operišete li Arape uz popust?
Ipak su vam dali 22. miliona za izgradnju Klinike za dječije bolesti.

Jebi ga, pošteno bi bilo barem da ih za te pare istolerište kad uzmaju abdest podno Kravica.
Drvosjeca iz Dejcica

#18877 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:
kakabanja213 wrote:
Hafis wrote:Danas SKB Mostar ima jednu od najopremljenijih i najstručnijih kardijalnih kirugija u državi u kojoj se operativno liječe sve bolesti srca. U prilog tomu govore i podaci da više nema potrebe za izdavanjem uputnica za liječenje u drugim centrima. - Svakako smo otvoreni za liječenje svih bolesnika iz cijele države, a naročito iz županija koje gravitiraju nama. Danas se na operaciju srca čeka otprilikje 2 mjeseca, što je za ostale centre u BiH misaona rečenica.
Je li ti misliš da je lista čekanja od dva mjeseca posljedica navale pacijenata zbog stručnosti?
Ma qurac. imamo daleko najmanje razdoblje čekanja u BiH. Koliko je ljudi ovdje nekada pomrlo čekajući na Tuzlu...2-3 godine, i obično ne bi ni dočekali.
dobro je sad, ovo je najveća stvar što je ikada došla u Mostar odkako postoji.....i Radiološka onkologija...da ti ne spominjem davna iskustva na onkološkom institutu u KCUS-u. Svaka čast ljudima, ali ne može se to tako raditi...centralizirati onkologiju na jedno mjesto i tako brinuti o 2 milikuna ljudi u jednoj zgradi. Ali prošlo je i to.
Ma jebo medicinu i ovu priču, hajmo na politiku
Pazi ovo...

Saopćenje / KCUS: Na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju nema više dugih lista čekanja
27. 11. 2017. u 15:17:00
Hafis

#18878 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kejn wrote:[
Pa dobro vidi ne moraju svugdje odjeli za interne bolesnike biti toliko izdiferencirani a pogotovo ne hirurški odjeli (npr. naša Vojna bolnica bivša ima hirurški odjel u kojem se svi pacijenti operišu,nema posebnih hirurških odjela sa op salama za operacije npr. upale sljepog crijeva ili operacije na nekom drugom organu, odjel intezivne njege za interne pacijente je također zajednički kako za neurološke pacijente tako i za interne pacijente jer je nemoguće imati odjele intenzivne njege za sve vrste pacijenata po bolestima). Njima možda svi interni pacijenti leže na bolničkom odjelu za unutarnje bolesti (kod nas interna) a svi njihovi pacijenti prolaze kroz perioperativni tretman (znači pre i postoperativni tretman) kroz bolnički dio njihove kirurške (kod nas hirurške) klinike.
Sam sebi ne idem u glavu da raspravljam s laicima, al eto.
Evo ukratko strukture naše Klinike za kirurgiju: abdominalna kirurgija, traumatologija, kardiokirurgija, neurokirurgija, plastična kirurgija + klinika za ortopediju i klinika za urologiju.
Znači postoji visoka idiferenciranost i točno se zna gdje će koji pacijent leći.
Što se tiče interne oblasti, Klinika za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu ima: kardiologiju (invanzivnu i klasičnu s pratećim jedinicama), gastroenterologiju, nefrologiju, hematologiju, dijabetologiju, endokrinologiju i dr.
Kejn

#18879 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ma razumijemi ne sporim ja to ali govorimo o nekom "naprednom centru za srce" u Mostaru a nemaju odjel ili kliniku za karidologiju...ne rade elektrofiziologiju, RF ablacije...mislim o čemu pričamo. :roll:
A to je definitivno... i meni je čudno da se toliko hvališu a da nemaju posebnu kliniku izgleda ni sa odjelom za srčane hirurške pacijente... Al eto kažem nisam nikada tamo bio pa ne znam kako to tačno izgleda...
Hafis

#18880 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Operišete li Arape uz popust?
Ipak su vam dali 22. miliona za izgradnju Klinike za dječije bolesti.

Jebi ga, pošteno bi bilo barem da ih za te pare istolerište kad uzmaju abdest podno Kravica.
Kako da ne. Osobno sam pretprošle godine bio u ekipi koja je animirala drage goste iz Kuvajta. bili su nam gosti nekolio dana i nema gdje ih nismo vodili, od Tomislava do Vjetrenice. Čak smo na rastanku za uspomenu svakome od njih poklonili po jedan dres Zrinjskog.
Škobo Habu

#18881 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Kako da ne. Osobno sam pretprošle godine bio u ekipi koja je animirala drage goste iz Kuvajta. bili su nam gosti nekolio dana i nema gdje ih nismo vodili, od Tomislava do Vjetrenice. Čak smo na rastanku za uspomenu svakome od njih poklonili po jedan dres Zrinjskog.
Ko im je bio turistički vodič? Ivo Lučić?

Jedino tako im se i mogla garantovati bezbjednost. :D
Hafis

#18882 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kejn wrote:
Ma razumijemi ne sporim ja to ali govorimo o nekom "naprednom centru za srce" u Mostaru a nemaju odjel ili kliniku za karidologiju...ne rade elektrofiziologiju, RF ablacije...mislim o čemu pričamo. :roll:
A to je definitivno... i meni je čudno da se toliko hvališu a da nemaju posebnu kliniku izgleda ni sa odjelom za srčane hirurške pacijente...
To jest. Za ljutu muku ih smještamo na kardiokirurgiju i tu ih i operiramo. Doduše,kod nekih vrijednijih zahvata koristimo i videolinkove pa te operacije prate ljudi iz desetak zemalja.
To je sve za prvu ruku.
Hafis

#18883 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Hafis wrote: Kako da ne. Osobno sam pretprošle godine bio u ekipi koja je animirala drage goste iz Kuvajta. bili su nam gosti nekolio dana i nema gdje ih nismo vodili, od Tomislava do Vjetrenice. Čak smo na rastanku za uspomenu svakome od njih poklonili po jedan dres Zrinjskog.
Ko im je bio turistički vodič? Ivo Lučić?

Jedino tako im se i mogla garantovati bezbjednost. :D
dobri su momci. Samo mi ih bilo smiješno gledati kad na lijevoj obali glume vjernike :)
Drvosjeca iz Dejcica

#18884 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kejn wrote:
A to je definitivno... i meni je čudno da se toliko hvališu a da nemaju posebnu kliniku izgleda ni sa odjelom za srčane hirurške pacijente... Al eto kažem nisam nikada tamo bio pa ne znam kako to tačno izgleda...
Ma nisam ni ja ali poznajem meteriju o kojoj govorim. Ja u jednu ruku razumijem Hafiza jer čovjek ima potrebu prikazati nešto što realno nije ni pola od onoga kako tvrdi iz razloga politike. Jer kako će nešto biti loše tamo gdje vlada HDZ, to ne posotji. Znam isto tako da su računi te Sveučilišne klinike Mostar bili blokiranu u 7 mjesecu zbog duga prema državi od 100 miliona KM i zbog toga su slali ljude u druge centre jer nisuimali za zavoja, pola uređaja nisu mogli servisirati...itd. Isto tako znam da je konkretno za srce Zadar najjača ustanova za određene zahvate jer svaka klinika je nešto specijalizirala. BH centar za srce je vrlo kvalitetan, rade svakovdenvno na unaprjeđenju, dolazi dosta ljudi i iz vana da radi određene zahvate te to samo po sebi dosta govori o kvaliteti. Već sam pomenuo da pored Zadra jedini oni rade određene zahvate u BiH. Svakom ko ima tri čiste u glavi je to dovoljna referenca.
Škobo Habu

#18885 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: dobri su momci. Samo mi ih bilo smiješno gledati kad na lijevoj obali glume vjernike :)
Pa neće u dresovima Zrinskog na džumu?
kakabanja213

#18886 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kakabanja213 »

Najgore je što ti vjeruješ u to. Ali pošto se kao razumiješ najbroj kardiohiruge sa SKB? Naravno proguglat ćemo njihove kompetencije.
Drvosjeca iz Dejcica

#18887 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Zahvaljujući razumijevanju dobavljača, imamo nešto lijekova i nastavljamo kako-tako funkcionirati. Preživljavamo iz dana u dan”, izjavio je za Našu TV Ante Kvesić, ravnatelj SKB-a Mostar.

Zbog ove situacije, SKB Mostar je dugo čekao plaćanje popravka dvaju medicinskih aparata koji su nužni kod operacija srca. Srećom od blokade računa do danas, nije bilo hitnih slučajeva koji bi se morali uputiti u Sarajevo i Tuzlu.
:oops:
spreca

#18888 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:
Kejn wrote:
A to je definitivno... i meni je čudno da se toliko hvališu a da nemaju posebnu kliniku izgleda ni sa odjelom za srčane hirurške pacijente...
To jest. Za ljutu muku ih smještamo na kardiokirurgiju i tu ih i operiramo. Doduše,kod nekih vrijednijih zahvata koristimo i videolinkove pa te operacije prate ljudi iz desetak zemalja.
To je sve za prvu ruku.
e tugo moja :mrgreen:
Hafis

#18889 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Nemate vi pojma. Nema bolnice u BiH koja nije dužna.
A mrsko mi je objašnjavati otkud dugovi bolnicama, pa i našoj.

sam,o na jedno sam ponosan: nikada, ama baš nikada nikome ovsdje nije odbijena pomoć, imao ili nemao zdravstvene knjižice. Nemate pojma s čime se sve srećemo i na kakve kušnje dolazimo. _Vi mislite da je svatko osiguran. Pitate li se što se dešava s tim ljudima?
Nađite bilo koji skandal vezan za ovu bolnicu, pod tim mislim na bilo kakav ispad u vidu nacionalizma ili bilo što.
Žao mi je što tu nije palermo, on bi vam potvrdio. U početku je bilo ustezanja - te gdje ćeš tamo kod uja i ti folovi...pa i to prođe. Nitko te ne pita ni tko si ni što si. I još jedno: imao sam priliku biti i po Sarajevu i njegovom centru, svaka čast svakome, ali smo mekši i humaniji tri puta. Ne što smo takvi od sebe, već što smo manji kolektiv i još robujemo ostatcima ondašnjeg odnosa prema ljudima iz bivšeg sistema..
P.S. I još sam nešto primjertio: kako bolnice rastu i uvećavaju se, tako i pada ona humanost u ljudima i sve su više hladniji i udaljeniji, i među sobom i prema pacijentima
Škobo Habu

#18890 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Mostar bili blokiranu u 7 mjesecu zbog duga prema državi od 100 miliona KM i zbog toga su slali ljude u druge centre jer nisuimali za zavoja, pola uređaja nisu mogli servisirati...itd.
Ne bih da ulazim u @hafizove lokal - patriotske opservacije i da im uzimam mjeru, no ono što je činjenica jeste da je to, trenutno, najzaduženija medicinska ustanova u BiH.
Još ako uzmemo činjenicu da ih hrvatska država subvencira kako bi držali glavu nad vodom, onda je sve jasno.
Hafis

#18891 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

kakabanja213 wrote:Najgore je što ti vjeruješ u to. Ali pošto se kao razumiješ najbroj kardiohiruge sa SKB? Naravno proguglat ćemo njihove kompetencije.
Daj bola. Ta nećemo ovdje ljude poimenično prozivati. Bez mene.
Hajmo na politiku
Škobo Habu

#18892 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Žao mi je što tu nije palermo, on bi vam potvrdio. U početku je bilo ustezanja - te gdje ćeš tamo kod uja i ti folovi...pa i to prođe. Nitko te ne pita ni tko si ni što si. I još jedno: imao sam priliku biti i po Sarajevu i njegovom centru, svaka čast svakome, ali smo mekši i humaniji tri puta. Ne što smo takvi od sebe, već što smo manji kolektiv i još robujemo ostatcima ondašnjeg odnosa prema ljudima iz bivšeg sistema..
Fakat ne mogu 'vako jeftinog marketinga.

I u Sarajevu se liječe ljudi iz Viteza, Kiseljaka, Busovače, Žepča, pa niko od toga ne pravi dramu.
Pa pogledaj ko je sve samo smješten u Roditeljskoj kući na Koševu. Porodice iz cijele BiH. To sad odraz neke multikulturalnosti?

Jebi ga, to je život i nevolja.
Hafis

#18893 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Mostar bili blokiranu u 7 mjesecu zbog duga prema državi od 100 miliona KM i zbog toga su slali ljude u druge centre jer nisuimali za zavoja, pola uređaja nisu mogli servisirati...itd.
Ne bih da ulazim u @hafizove lokal - patriotske opservacije i da im uzimam mjeru, no ono što je činjenica jeste da je to, trenutno, najzaduženija medicinska ustanova u BiH.
Još ako uzmemo činjenicu da ih hrvatska država subvencira kako bi držali glavu nad vodom, onda je sve jasno.
Čovječe, mi imamo ista takva potraživanja.
Nismo u stanju odbiti pacijenta, unatoč činjenici da nam njegov ZZO neće možda nikada uplatiti cijenu njegovog liječenja.
Još nismo niti jednog pascijenta odbili...pa valjda bi se svi mogući bošnjački mediji raspisali o tome.
Već vidim naslov: Fašizam u SKB Mostar. Pacijent nije primljen na liječenje zato što je Bošnjak ili Srbin.
Hafis

#18894 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Da se provode zakoni u ovoj državi, bolnica ne bi imala niti jedne marke duga.
dobro ljudi ikako i rade, pošto je zadnje povećanje plaće bilo 2007. godine
Drvosjeca iz Dejcica

#18895 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:Nemate vi pojma. Nema bolnice u BiH koja nije dužna.
A mrsko mi je objašnjavati otkud dugovi bolnicama, pa i našoj.

sam,o na jedno sam ponosan: nikada, ama baš nikada nikome ovsdje nije odbijena pomoć, imao ili nemao zdravstvene knjižice. Nemate pojma s čime se sve srećemo i na kakve kušnje dolazimo. _Vi mislite da je svatko osiguran. Pitate li se što se dešava s tim ljudima?
Nađite bilo koji skandal vezan za ovu bolnicu, pod tim mislim na bilo kakav ispad u vidu nacionalizma ili bilo što.
Žao mi je što tu nije palermo, on bi vam potvrdio. U početku je bilo ustezanja - te gdje ćeš tamo kod uja i ti folovi...pa i to prođe. Nitko te ne pita ni tko si ni što si. I još jedno: imao sam priliku biti i po Sarajevu i njegovom centru, svaka čast svakome, ali smo mekši i humaniji tri puta. Ne što smo takvi od sebe, već što smo manji kolektiv i još robujemo ostatcima ondašnjeg odnosa prema ljudima iz bivšeg sistema..
P.S. I još sam nešto primjertio: kako bolnice rastu i uvećavaju se, tako i pada ona humanost u ljudima i sve su više hladniji i udaljeniji, i među sobom i prema pacijentima
Daj bolan Hafize pa slušaš li ti sebe? Doktori su i u ratu liječili vojnike protivničke strane a ti 2017/18 kao pozitivno navodiš to što nije bilo nacionalističkih ispada u SKM. :roll:
Škobo Habu

#18896 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Čovječe, mi imamo ista takva potraživanja.
Nismo u stanju odbiti pacijenta, unatoč činjenici da nam njegov ZZO neće možda nikada uplatiti cijenu njegovog liječenja.
Još nismo niti jednog pascijenta odbili...pa valjda bi se svi mogući bošnjački mediji raspisali o tome.
Već vidim naslov: Fašizam u SKB Mostar. Pacijent nije primljen na liječenje zato što je Bošnjak ili Srbin.
Ne volim generalizacije, pa prema tome smatram da i u mostarskom SBK rade časni ljudi koji se drže Hipokratove zaklete i tako se ponašaju, no, koliko znam, bilo je slučajeva od prije par godina u kojima se pacijenti sa jedne strane nisu htjeli primati na drugoj.
Škobo Habu

#18897 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:Da se provode zakoni u ovoj državi, bolnica ne bi imala niti jedne marke duga.
dobro ljudi ikako i rade, pošto je zadnje povećanje plaće bilo 2007. godine
Je l' i zato reizbor Komšića kriv?
ovo_malo_duse

#18898 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

Imaju k...c od ovce. Dva starija gospodina iz kruga prijatelja nisu prezivjela tu strucnost iz kardiovskularne "kirurgije". G_din R ( necu da navodim ime) otiso na rutinsku operciju nije prezivio. Na papiru sve cisto u stvarnosti k..c od ovce.Sve sto bi ista znalo razgulilo ovi sto su ostali pokusavaju se ucit na ljudima. Jedino par ljekara sto dolazi iz Zagreba i to ako ti se posreci, ostalo nula bodova. To sto se tice srca...
Ni ostale pa cak ni rutinske oblsti nisu bolje.
Stari mi operisao prostatu jos pretprosle godine dole u Juznom. Tip iz Sirokog bio s njim u sobi, dosao da operise prostatu. Pitao ga stari sto nije tamo na klinici. Rekao tip nema sanse imaju sve uslove ali strucnost ko u mesari, sanse da te unkaze ogromna.Tip platio da se operise u ovamo. Ako nemas lovu za Split ili Zagreb ides u Safet Mujic..heh
Zato nema cekanja. Strucnost misona imenica.
Last edited by ovo_malo_duse on 27/12/2017 21:44, edited 1 time in total.
kakabanja213

#18899 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kakabanja213 »

Hafise postoje li ti kardiohiruzi?? Ili imena nisu bitna. A vjerujem da je dr.Mulahasanović ostavio opreme.
Drvosjeca iz Dejcica

#18900 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

ovo_malo_duse wrote:
Imaju k...c od ovce. Dva starija gospodina iz kruga prijatelja nisu prezivjela tu strucnost iz kardiovskularne "kirurgije". G_din R ( necu da navodim ime) otiso na rutinsku operciju nije prezivio. Na papiru sve cisto u stvarnosti k..c od ovce.Sve sto bi ista znalo razgulilo ovi sto su ostali pokusavaju se ucit na ljudima. Jedino par ljekara sto dolazi iz Zagreba i to ako ti se posreci, ostalo nula bodova. To sto se tice srca...
Ni ostale pa cak ni rutinske oblsti nisu bolje.
Stari mi operisao prostatu jos pretprosle godine dole u Juznom. Tip iz Sirokog bio s njim u sobi, dosao da operise prostatu. Pitao ga stari sto nije tamo na klinici. Rekao tip nema sanse imaju sve uslove ali strucnost ko u mesari, sanse da te unkaze ogromna.Tip platio da se operise u ovamo. Ako nemas lovu za Split ili Zagreb ides u Safet Mujic..heh
Zato nema cekanja. Strucnost misona imenica.
To i ja govorim, SPlit, Zagreb, Zadar za srce, onaj ko mora operisat će se u SKM. Isto kao i bolnica u Kasindolu kod Sarajeva...samo ko nema drugi izbor, ostalo sve ide za Banjaluku, Sarajevo ili Beograd. Čast tim tamo ljudima koji rade dokotrima i koji se trude, ima tu sigurno dobrog i poštenog kladra ali zbog politike nam i jeste tako, ljudi umiru po bolnici, čekajući na operacije ili odlaze izvan.
Post Reply