IRAN

Post Reply
Kikibombona

#18876 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:Saudijska Arabija je poduzela mjere i jos jednom obecala da ce nadomjestiti odsustvo Irana sa trzista naftom i naftnim derivatima.

Pozvali su svijet da se pridruzi Kraljevstvu i osigura saudijske luke od teroristickih napada.

Osudili su danasnji teroristicki akt.

https://www.reuters.com/article/us-mide ... SKCN1TE2WR
Glavni Kurd u Iraku se pisa po saudijskim smetljarima.

Sta kazu Saudi, kako je moguce da Jemenci rokaju po njihovim aerodromima koje cuvaju americki "Patrioti"? :oops:

Sta bi im tek Iran uradio :mrgreen:
Prvo, Kurd o kojem govoris nije glavni u svojoj stranci, nije ni medju 10 najjacih ljudi u PUK-u. Predsjednik Iraka mora biti Kurd, a ta funkcija je ceremonijalna. Njega je delegirao PUK da se smire tenzije, jer ima kontakte sa regionalnim i svjetskim silama, nikome se nije zamjerio. Dakle, on je tu da malo gasi vatru a ne da donosi vazne politicke odluke.

Cisto sumnjam da je on ista lose rekao o Saudima.

Saudijska Arabija ce platiti Americi ako bude potrebe da ju zastite od iranskih napada. Ne brini za to.
славянин

#18877 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:Nisu u Americi bas svi kreteni, kako ti mislis ;-)

Ali, tesko je ustrajati i karijeru, pa i glavu, staviti na panj za istinu. Ali, uvijek ima casnih ljudi (a ujedno i strucnjaka). Svugdje :bih:
U toj americi imas pravo na misljenje koliko god ono drugacije bilo,smetalo nekome ili sta vec.Sta kaze mogu da mrzim ono sto govoris ali cu braniti tvoje pravo da to kazes do smrti. Taj pojam u drzavi ciji upravljacki aparat ti je vrh ljudskog postojanja je nepoznanica.Ajde da vidim kako bi neko prosao da krene pricati javno protiv mula iranske garde itd po teheranu.

Cinjenica ostaju, zaostale zemlje tj. uprave istih nikada nece da dominiraju svijetom - ne zato sto ce ih normalni da unistavaju nego jednostavno sto su sami sebe ogranicili i zive u nekim drugim vremenima.
Brojka od 2900 strucnjaka je, ipak, prevelika da bude marginalizovana, a i fizicki odstranjena ;-)
Na kojem od onih linkova pise 2900 strucnjaka.. mislim ima li nesto to konkretnije ?? Da vidimo.
salik79

#18878 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Znaci, Paul Craig Roberts (https://www.foreignpolicyjournal.com/au ... g-roberts/) i Foreign policy journal su to pogresno protumacili?! Uputi im dopis, ti si pametniji :oops:
Pa eno ti gore kraca lista inzinjera i slicno koji su u zvanicnoj istrazi iznijeli cinjenice.Tebi je naci jednog covjeka koji tvrdi drugacije a to se poklapa sa tvojim propagandnim stavom the end.Djaba sto ostalih koliko tvrdi suprotno... da ne pricamo o logici jer ona nema mjesta u diskusiji sa tobom.

Jedno je sigurno - treba samo poslati ljubitelje tih rezima iz evrope,amerike itd u zemlje koje su im el dorado.Iran super ali za svabe se radi.... :lol:
Mani se spina 8-)

Ne odgovori mi ti na pitanje - da li su Paul Craig Roberts (https://www.foreignpolicyjournal.com/au ... g-roberts/) i Foreign policy journal to pogresno protumacili?! Posto ti ustvrdi suprotno...
salik79

#18879 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:
Kikibombona wrote:Saudijska Arabija je poduzela mjere i jos jednom obecala da ce nadomjestiti odsustvo Irana sa trzista naftom i naftnim derivatima.

Pozvali su svijet da se pridruzi Kraljevstvu i osigura saudijske luke od teroristickih napada.

Osudili su danasnji teroristicki akt.

https://www.reuters.com/article/us-mide ... SKCN1TE2WR
Glavni Kurd u Iraku se pisa po saudijskim smetljarima.

Sta kazu Saudi, kako je moguce da Jemenci rokaju po njihovim aerodromima koje cuvaju americki "Patrioti"? :oops:

Sta bi im tek Iran uradio :mrgreen:
Prvo, Kurd o kojem govoris nije glavni u svojoj stranci, nije ni medju 10 najjacih ljudi u PUK-u. Predsjednik Iraka mora biti Kurd, a ta funkcija je ceremonijalna. Njega je delegirao PUK da se smire tenzije, jer ima kontakte sa regionalnim i svjetskim silama, nikome se nije zamjerio. Dakle, on je tu da malo gasi vatru a ne da donosi vazne politicke odluke.

Cisto sumnjam da je on ista lose rekao o Saudima.

Saudijska Arabija ce platiti Americi ako bude potrebe da ju zastite od iranskih napada. Ne brini za to.
Jeste, zato si neki dan, kada sam ti postavljao linkove, barem deset puta izignorisao moje upise i pitanje :lol:
славянин

#18880 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Mani se spina 8-)

Ne odgovori mi ti na pitanje - da li su Paul Craig Roberts (https://www.foreignpolicyjournal.com/au ... g-roberts/) i Foreign policy journal to pogresno protumacili?! Posto ti ustvrdi suprotno...
Ti govoris nekome da se mani spina :lol:

Ocito je da su sto politicki motivisani,sto mozda pod uticajem nekog lobija,sto zbog senzacionalizma i politike anti establishmenta iznijeli polovicne tvrdnje kako bi vodu na svoju vodenicu. Pricas gluposti kao i uobicajeno - naveo sam ti gore 10 linkova sa prilicno detaljnim opisima i elaboratima o smecu i teorijama zavjera, i na svaku glupost tog tipa tj. link koji postas ja ti stavim 10 koji govore suprotno sve sa strucnjacima cega god oces.

Ti to sve opet ponavljam znas - ali dovoljno je da se jedan upeca na tvoju propagandu i tvoja misija je vec ispunjena.Greska zapada velika je sto se dopusta da upravo takvi podrzavaoci nekih sistema i ideologija koje su u potpunoj suprotnosti sa onim na cemu se zasniva zapadna civilizacija dobili mogucnost da profitiraju,zive i rade u sistemu i drzavama koje mrze.
salik79

#18881 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
славянин wrote: U toj americi imas pravo na misljenje koliko god ono drugacije bilo,smetalo nekome ili sta vec.Sta kaze mogu da mrzim ono sto govoris ali cu braniti tvoje pravo da to kazes do smrti. Taj pojam u drzavi ciji upravljacki aparat ti je vrh ljudskog postojanja je nepoznanica.Ajde da vidim kako bi neko prosao da krene pricati javno protiv mula iranske garde itd po teheranu.

Cinjenica ostaju, zaostale zemlje tj. uprave istih nikada nece da dominiraju svijetom - ne zato sto ce ih normalni da unistavaju nego jednostavno sto su sami sebe ogranicili i zive u nekim drugim vremenima.
Brojka od 2900 strucnjaka je, ipak, prevelika da bude marginalizovana, a i fizicki odstranjena ;-)
Na kojem od onih linkova pise 2900 strucnjaka.. mislim ima li nesto to konkretnije ?? Da vidimo.
Evo i imena (danas ih ima jos vise) :
http://www.ae911truth.org/signatures/#/ ... ubbockTXUS
salik79

#18882 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Mani se spina 8-)

Ocito je da su sto politicki motivisani,sto mozda pod uticajem nekog lobija,sto zbog senzacionalizma i politike anti establishmenta iznijeli polovicne tvrdnje kako bi vodu na svoju vodenicu. Pricas gluposti kao i uobicajeno - naveo sam ti gore 10 linkova sa prilicno detaljnim opisima i elaboratima o smecu i teorijama zavjera, i na svaku glupost tog tipa tj. link koji postas ja ti stavim 10 koji govore suprotno sve sa strucnjacima cega god oces.

Ti to sve opet ponavljam znas - ali dovoljno je da se jedan upeca na tvoju propagandu i tvoja misija je vec ispunjena.Greska zapada velika je sto se dopusta da upravo takvi podrzavaoci nekih sistema i ideologija koje su u potpunoj suprotnosti sa onim na cemu se zasniva zapadna civilizacija dobili mogucnost da profitiraju,zive i rade u sistemu i drzavama koje mrze.
Znaci i Foreign policy journal su "mulanski placenici"?!

I onaj drzavni tuzitelj... Ma svi :lol:
славянин

#18883 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:
Mani se spina 8-)

Foreign policy su novine kao i ostalih par hiljada novina koje imaju svoje stavove po americi, znas ono sloboda medija - ili ne znas jer u iranu cudno svi mediji misle i pisu isto. Meni jos nije jasno pored takvih blagodati i slobode irana zasto ti radis za njemce.

Koji drzavni tuzitelj ? O cemu pricas ? Pricas o drzavnom advokatu ne tuzitelju - znaci state attorney ne state prosecutor koji je zaprimio upit od ne vladine organizacije i napisao da je zaprimio upit... Mislim da nakon rjesavanja problema sa sj. korejom i stabilizacije odnosa sa rusijom doci ce i tvoje mule na red pa da vidim samo onda kmecanja :D :lol:
salik79

#18884 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
славянин wrote: Ti govoris nekome da se mani spina :lol:

Foreign policy su novine kao i ostalih par hiljada novina koje imaju svoje stavove po americi, znas ono sloboda medija - ili ne znas jer u iranu cudno svi mediji misle i pisu isto. Meni jos nije jasno pored takvih blagodati i slobode irana zasto ti radis za njemce.

Koji drzavni tuzitelj ? O cemu pricas ? Pricas o drzavnom advokatu ne tuzitelju - znaci state attorney ne state prosecutor koji je zaprimio upit od ne vladine organizacije i napisao da je zaprimio upit... Mislim da nakon rjesavanja problema sa sj. korejom i stabilizacije odnosa sa rusijom doci ce i tvoje mule na red pa da vidim samo onda kmecanja :D :lol:
Znaci, nista Foreign policy j.?! A, koji bi tebi, lutko moja, odgovarao?

Kaze se drzavni pravobranitelj (priznajem, jesam preletio za tuzitelja). Da, zaprimio i ide u proceduru revizije pred sudom.

Vidjet cemo ko ce kmecati. 8-)

P. S.
Sta tebe briga za koga radim? Njemci su, pored svih pritisaka, na strani Irana.
salik79

#18885 Re: IRAN

Post by salik79 »

Gledam nesto prijevode za State attorney i, obrni okreni, "drzavni tuzitelj". Ali, nebitno, drzavni tuzitelj, ili pravobranitelj, sve se svede na isto. ;-)

Neka si ti, opet, pokusao ispasti pametan. A bolje da si iz voza :mrgreen:
славянин

#18886 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:Gledam nesto prijevode za State attorney i, obrni okreni, "drzavni tuzitelj". Ali, nebitno, drzavni tuzitelj, ili pravobranitelj, sve se svede na isto. ;-)

Pametnije ti je da raspravljas o preferencijalnoj duzini brade i velicini turbana nego o tuziteljima i advokatima.

Prosecutor je dio adokatskog ureda state-a, ali isti je jedan - ti si naveo lika koji nije prosecutor kontas - covjeka koji radi u attorney s office i koji je zaprimio upit od nvo i napisao to isto na osnovu cega si ti “zakljucio” da je pokrenuta istraga jer je nesto sumnjivo.

Ako nista pusti mene pa malo popravi engleski i nauci razliku izmedju prosecutor i attorney.
salik79

#18887 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:Gledam nesto prijevode za State attorney i, obrni okreni, "drzavni tuzitelj". Ali, nebitno, drzavni tuzitelj, ili pravobranitelj, sve se svede na isto. ;-)

Pametnije ti je da raspravljas o preferencijalnoj duzini brade i velicini turbana nego o tuziteljima i advokatima.

Prosecutor je dio adokatskog ureda state-a, ali isti je jedan - ti si naveo lika koji nije prosecutor kontas - covjeka koji radi u attorney s office i koji je zaprimio upit od nvo i napisao to isto na osnovu cega si ti “zakljucio” da je pokrenuta istraga jer je nesto sumnjivo.

Ako nista pusti mene pa malo popravi engleski i nauci razliku izmedju prosecutor i attorney.
Ti prvo nauci maternji, a onda pokusaj odgonetnuti razliku izmedju, "advokata", drzavnog pravobranitelja i tuzitelja.

Znaci, pokrenuta istraga, jer "ima nesro sumnjivo"... Napredujes.
salik79

#18888 Re: IRAN

Post by salik79 »

Usput, da vidimo sta Morton Benson veli na ovu nasu temu:

Image

Kao sto rekoh, obrni-okreni, moze biti i drzavni tuzitelj i pravobranitelj. "Drzavni advokat" ne postoji.
славянин

#18889 Re: IRAN

Post by славянин »

State Attorney (drzavni - ADVOKAT) je napisao da je zaprimio upit od ove nvo - ti si to okarakterisao kao “aha vidis nesto sumnjivo” , da si gradjanin tog state-a mozes i ti napisati upit isto ces dobiti onakav odgovor.
A state's attorney or state attorney is a lawyer representing the interests of the state
славянин

#18890 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:Usput, da vidimo sta Morton Benson veli na ovu nasu temu:

Image

Kao sto rekoh, obrni-okreni, moze biti i drzavni tuzitelj i pravobranitelj. "Drzavni advokat" ne postoji.
Ajde samo da prosirim onaj quote od malo prije

:
A state's attorney or state attorney is a lawyer representing the interests of the state in a legal proceeding, typically as a prosecutor.
Znaci drzavni advokat moze predstavljati drzavu kao drzavni tuzitelj - razumijes ? Naravno sumnjam :lol:
salik79

#18891 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:State Attorney (drzavni - ADVOKAT) je napisao da je zaprimio upit od ove nvo - ti si to okarakterisao kao “aha vidis nesto sumnjivo” , da si gradjanin tog state-a mozes i ti napisati upit isto ces dobiti onakav odgovor.
A state's attorney or state attorney is a lawyer representing the interests of the state
Drzavni pravobranitelj. I ide u procduru revizije. A da bi islo, mora imati osnova za pokretanje.
salik79

#18892 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:Usput, da vidimo sta Morton Benson veli na ovu nasu temu:

Image

Ajde samo da prosirim onaj quote od malo prije

:
A state's attorney or state attorney is a lawyer representing the interests of the state in a legal proceeding, typically as a prosecutor.
Znaci drzavni advokat moze predstavljati drzavu kao drzavni tuzitelj - razumijes ? Naravno sumnjam :lol:
Naravno da je advokat po struci, kao i svaki sudija sto je, ali kod nas se za to veli "drzavni pravobranitelj".
славянин

#18893 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:State Attorney (drzavni - ADVOKAT) je napisao da je zaprimio upit od ove nvo - ti si to okarakterisao kao “aha vidis nesto sumnjivo” , da si gradjanin tog state-a mozes i ti napisati upit isto ces dobiti onakav odgovor.
Drzavni pravobranitelj. I ide u procduru revizije. A da bi islo, mora imati osnova za pokretanje.
De mi sada samo pokazu gdje to sto si nabubao pise :

Image
славянин

#18894 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Naravno da je advokat po struci, kao i svaki sudija sto je, ali kod nas se za to veli "drzavni pravobranitelj".
Evo jedan “pravobranilac” za razvode - moze te zastupati :D
Family Law Attorney | Effective Representation | irgenslaw.com
We Help You With Every Detail Of the Estate With Or Without Will. Call Now! Get Free Consultation.
salik79

#18895 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Image
"Postupit ce prema odredbama (pa ide clan) jer su u skladu sa njegovim podneskom."

Pazi, ti Fakat mislis da je lik iz FPJ pravno nepismen da ne zna sta pise? Da si ti nacitaniji i pametniji?
salik79

#18896 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Evo jedan “pravobranilac” za razvode - moze te zastupati :D
Family Law Attorney | Effective Representation | irgenslaw.com
We Help You With Every Detail Of the Estate With Or Without Will. Call Now! Get Free Consultation.
Pogledaj Morton Benson, mozda ti bude jasnije. Mize biti advokat, ali u slucaju drzave je pravobranilac, ili tuzitelj.
славянин

#18897 Re: IRAN

Post by славянин »

De prosiri to fpj - stavi foreign policy journal - tj. Novine. Evo oces ja da ti iz avaza sta stavim i to je sigurno istina ... jer je to iz novina :lol: oces neke druge novine da stavimo - imas od ljevicarskih,konzervativnih,liberalnih da biras sto ti je cejf ... agende koje su prisutne u medijima su ocite - u normalnim zemljama je dopusteno da mediji nesmetano pisu/plasiraju svoje stavove tako da imas razlicite poglede na prakticno svaku temu - ja sada ako nadjem neke novine iz usa koje su pro-izrael jel ces ti prihvatiti stavove ili ces se “praviti pametan”
славянин

#18898 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:

Image
"Postupit ce prema odredbama (pa ide clan) jer su u skladu sa njegovim podneskom."

Pazi, ti Fakat mislis da je lik iz FPJ pravno nepismen da ne zna sta pise? Da si ti nacitaniji i pametniji?
Odredbama o zaprimanju upita - de se dozovi malo covjek mu odgovorio u 2 recenice pro forma a ti pises nekakve bombasticne pocetke istraga :lol:
King Theoden

#18899 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Šta je ovo, bild.de najavljuje rat :shock:
sumirprimus

#18900 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

auuu zakuhase fakat :shock: :-)
Post Reply