Te nabrojane kanale su korisnici dobili promotivno sa pustanjem novog signala i trajat ce do 1.8. nakon cega ce biti zakljucani , a sta ce od kanala ostati za korisnike akviziranih kompanija jos uvijek nije poznato.dinao wrote:Zeznuo sam se, nisam trebao prelazit ako gubim sportklub kanale u hd, dva fox-a u hd, history, nat geo,nat geo wild, discovery, n1, bbc earth hd, 24 kitchen hd, dtx hd..
Sta mi znaci tri mjeseca?..navlakusa obicna
Ustvari nisu jos dosli da mi zamjene modem i modul.
Ako stvarno gubim ove hd kanale, reci cu im da ne dolaze! Mislim internet je bio ok brzine za moje potrebe, a da izgubim ovoliko hd kanala radi brzeg neta i jos da mi je par markica skuplje, meni ne odgovara.
HS kablovska
Moderator: anex
- Benq
#18876 Re: HS kablovska
-
kakaljin
#18877 Re: HS kablovska
Benq wrote:Te nabrojane kanale su korisnici dobili promotivno sa pustanjem novog signala i trajat ce do 1.8. nakon cega ce biti zakljucani , a sta ce od kanala ostati za korisnike akviziranih kompanija jos uvijek nije poznato.dinao wrote:Zeznuo sam se, nisam trebao prelazit ako gubim sportklub kanale u hd, dva fox-a u hd, history, nat geo,nat geo wild, discovery, n1, bbc earth hd, 24 kitchen hd, dtx hd..
Sta mi znaci tri mjeseca?..navlakusa obicna
Ustvari nisu jos dosli da mi zamjene modem i modul.
Ako stvarno gubim ove hd kanale, reci cu im da ne dolaze! Mislim internet je bio ok brzine za moje potrebe, a da izgubim ovoliko hd kanala radi brzeg neta i jos da mi je par markica skuplje, meni ne odgovara.
Jedini ekvivalent za bivšu hs digitalu je prošireni paket i dodatni stb za iznos od 13.50 KM
MANJE OD TOGA NE DOLAZI U OBZIR
- Benq
#18878 Re: HS kablovska
To mozes svakako dobiti prelaskom na digitalnu po novoj ponudi , znaci raskinuti stari ugovor sa HS-om a potpisati novi sa HS-om i Telemachom, jer je po novom cjenovniku prosireni paket svakako 10KM i dodatni stb D3 Mini ili modul na rentu po cijeni od 3,5KM / mjesecno.kakaljin wrote: Jedini ekvivalent za bivšu hs digitalu je prošireni paket i dodatni stb za iznos od 13.50 KM
MANJE OD TOGA NE DOLAZI U OBZIR
I mislim da ce to tako i biti , dakle HS korisnici ce imati Osnovni paket kanala kao sto i pise na HS stranici za digitalnu , a ukoliko potpises novi ugovor onda ces dobiti za iste pare Prosireni paket i dodatni stb ili modul , u ovo sam gotovo 100% siguran da ce tako ici jer bi sada bilo jako glupo placati 13,5KM mjesecno za Osnovni digitalni paket u HS-u a ovamo imas Prosireni paket za 10KM.
- dinao
#18879 Re: HS kablovska
Samo se nadam da mi ne mogu kako silom ugasiti ovaj signal, odnosno ovaj hs paket.
- Benq
#18880 Re: HS kablovska
Paket ti nece niko svojevoljno ugasiti , ali njegov sadrzaj odnosno kanali koje imas na digitalnoj ce se promijeniti , u kolikoj mjeri to jos ne znamo jer nisu dali zvanicnu obavijest sta ce ostati nakon 1.8. ali ono sto je sigurno je da ce neki kanali biti kodirani poslije isteka promotivnog perioda a tu spadaju i neki HD kanali.dinao wrote:Samo se nadam da mi ne mogu kako silom ugasiti ovaj signal, odnosno ovaj hs paket.
Evo obavijest sa HS stranice nakon pustanja novog signala :
Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, 2 mjeseca BESPLATNO dobiti dodatne TV kanale iz osnovne digitalne ponude i neke od atraktivnih HD kanala bez ikakve obaveze. Postojeći pretplatnici digitalne televizije, dodatne kanale na osnovnu programsku shemu, imat će mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine.
- dinao
#18881 Re: HS kablovska
Znaci da uzivam dok mogu 
Hvala Benq
Hvala Benq
- Benq
#18882 Re: HS kablovska
Nema na cemudinao wrote:Znaci da uzivam dok mogu
Hvala Benq
Svakako ti preporucujem da predjes na nove pakete jer ce ih stalno nadogradjivati , dok ce stari HS paketi ostati takvi kakvi jesu bez intervencija na njima.
- dinao
#18883 Re: HS kablovska
Pa mozda bi presao ako ovaj duo net paket nadograde sa vise hd kanala, sportklub obavezno.
Ovo sto sad nude od HD kanala u tom paketu je slabo.
Ovo sto sad nude od HD kanala u tom paketu je slabo.
- Nogatrans
#18884 Re: HS kablovska
Interesuje me ako predjem sa Kid 22 paketa na ovaj Duo net od 39.90KM, da li se moze uzeti paket bez potpisivanja ugovora i koliko se ceka da dodju.
Hvala
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Hvala
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
- O'zone
- Globalni moderator
#18885 Re: HS kablovska
O'zone wrote:Poslat Vam je PPMH i HS kablovska wrote:
Zdravo O'zone,
ljubazno Vas molimo da nam dostavite Vaše korisničke podakte u pp kako bismo provjerili sve što je potrebno za Vas.
LP
Dame/gospodo, ima li kakvog riješenja za moj problem sa Vašom uslugom?
- MH i HS kablovska
#18886 Re: HS kablovska
Zdravo O'zone,O'zone wrote:O'zone wrote:Poslat Vam je PPMH i HS kablovska wrote:
Zdravo O'zone,
ljubazno Vas molimo da nam dostavite Vaše korisničke podakte u pp kako bismo provjerili sve što je potrebno za Vas.
LP
Dame/gospodo, ima li kakvog riješenja za moj problem sa Vašom uslugom?
Izvinjavamo se zbog kašnjenja sa odgovorom, ljubazno Vas molimo da provjerite pp.
- kloniran
#18887 Re: HS kablovska
Sta se desava sa vasim DNS-om, mjesecima puca konekcija i izbacuje da je greska u dns-u?
-
kakaljin
#18888 Re: HS kablovska
Molim Vas da provjerite inbox.MH i HS kablovska wrote: Zdravo O'zone,
Izvinjavamo se zbog kašnjenja sa odgovorom, ljubazno Vas molimo da provjerite pp.
Hvala
- kloniran
#18889 Re: HS kablovska
koja je frekvencija za digitalu, jer kod mene nema nista?Benq wrote:Paket ti nece niko svojevoljno ugasiti , ali njegov sadrzaj odnosno kanali koje imas na digitalnoj ce se promijeniti , u kolikoj mjeri to jos ne znamo jer nisu dali zvanicnu obavijest sta ce ostati nakon 1.8. ali ono sto je sigurno je da ce neki kanali biti kodirani poslije isteka promotivnog perioda a tu spadaju i neki HD kanali.dinao wrote:Samo se nadam da mi ne mogu kako silom ugasiti ovaj signal, odnosno ovaj hs paket.
Evo obavijest sa HS stranice nakon pustanja novog signala :
Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, 2 mjeseca BESPLATNO dobiti dodatne TV kanale iz osnovne digitalne ponude i neke od atraktivnih HD kanala bez ikakve obaveze. Postojeći pretplatnici digitalne televizije, dodatne kanale na osnovnu programsku shemu, imat će mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine.
- crnivrag
#18890 Re: HS kablovska
Frekvencije za digitalnu TV možeš vidjeti ovdje, nisu svi kanali identični, ali se koriste sve potpuno iste frekvencije: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharingkloniran wrote:
koja je frekvencija za digitalu, jer kod mene nema nista?
-
FrozenCastle
#18891 Re: HS kablovska
Danas u novinama HS/Telemach je objavio da osnovni analogni paket poskupljuje na 18 KM. Haos. Ima li neko preporuku za alternativnog operatera sa normalnijim cijenama?
- kloniran
#18892 Re: HS kablovska
hvalacrnivrag wrote:Frekvencije za digitalnu TV možeš vidjeti ovdje, nisu svi kanali identični, ali se koriste sve potpuno iste frekvencije: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharingkloniran wrote:
koja je frekvencija za digitalu, jer kod mene nema nista?
samo signal mi je ocajan, na bhtv HD 9% ne moze se gledati
-
kakaljin
#18893 Re: HS kablovska
Analogija ne vrijedi više od 5 KM, sve preko je pljačka korisnikaFrozenCastle wrote:Danas u novinama HS/Telemach je objavio da osnovni analogni paket poskupljuje na 18 KM. Haos. Ima li neko preporuku za alternativnog operatera sa normalnijim cijenama?
- crnivrag
#18894 Re: HS kablovska
Za taj problem se moraš obratiti njima da pošalju tehničare na adresu, koji će otkloniti smetnje sa slabim signalom.kloniran wrote:
hvala![]()
- kloniran
#18895 Re: HS kablovska
veceras ih sreo usput i kazu ne mogu nista bez nalogacrnivrag wrote:Za taj problem se moraš obratiti njima da pošalju tehničare na adresu, koji će otkloniti smetnje sa slabim signalom.kloniran wrote:
hvala![]()
moram ih iduce hefte zovnuti
net i slika na tv su bas losi
ni google dns ne pomaze
- crnivrag
#18896 Re: HS kablovska
kloniran wrote:
veceras ih sreo usput i kazu ne mogu nista bez naloga
ni google dns ne pomaze
Ako je signal 9% na digitalnoj onda ti je loš signal i za druge usluge.
Možeš nazvati 1360 ili poslati poruku korisniku @Telemach, i oni će izdati nalog za dolazak na adresu.
- kloniran
#18897 Re: HS kablovska
iduce hefte dok se organizujem da budem kucicrnivrag wrote:kloniran wrote:
veceras ih sreo usput i kazu ne mogu nista bez naloga
ni google dns ne pomaze
Ako je signal 9% na digitalnoj onda ti je loš signal i za druge usluge.
Možeš nazvati 1360 ili poslati poruku korisniku @Telemach, i oni će izdati nalog za dolazak na adresu.
- biggrin
#18898 Re: HS kablovska
da ne bude samo kuknjava ovdje, od mene ide jedna pohvala. problem nemogucnosti uspostavljanja dolaznih poziva na fiksnom otklonjen. bez problema dobio korisnicki centar i prijavio problem. ljudi dosli vrlo brzo, otklonili problem i evo sada fino frcera sve
- kloniran
#18899 Re: HS kablovska
danas opet zakljucana digitala, a lafo promotivni period traje 
-
kormax
#18900 Re: HS kablovska
IZVOD IZ CJENOVNIKA KATV HS 1.7.2016. 1. ANALOGNA KABLOVSKA TELEVIZIJA Mjesečno održavanje i praćenje analognog kablovskog sistema 18 KM. Navedena cijena je sa uključenim PDV-om 17%. Integralni ažurirani Cjenovnik biti će objavljen na web-stranici i na prodajnim mjestima KATV HS d.o.o. Sarajevo najkasnije s danom stupanja izmjena na snagu. Novi Cjenovnik stupa na snagu 1.8.2016. godine.
Ima li neko koment za ovo?
Ima li neko koment za ovo?