Republika Turska

Post Reply
aratet

#18876 Re: Republika Turska

Post by aratet »

isto kao kad bi rekao Turke, umjesto Erdoganovih ekstremista.
@mba

#18877 Re: Republika Turska

Post by @mba »

aratet wrote:isto kao kad bi rekao Turke, umjesto Erdoganovih ekstremista.

Erdogan i AKP nikad nebi dosli na vlast da nije bilo kurdskih glasova,iz godine u godinu kurdi su ti koji odlucuju da li ce AKP pobjediti ili ne!

TR nema problem sa kurdima nego sa terorom pkk kako ovde na zapadu kazu „radna partija“ (radna koliko je i IS radni)
aratet

#18878 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Zanimljivo, kako ljudi vole Tursku i hvale je na sve strane, a ne zele da zive u Turskoj, nego idu na cafirski Zapad ili krizarski, kako vele na ovoj temi.
славянин

#18879 Re: Republika Turska

Post by славянин »

@mba wrote:

Erdogan i AKP nikad nebi dosli na vlast da nije bilo kurdskih glasova,iz godine u godinu kurdi su ti koji odlucuju da li ce AKP pobjediti ili ne!

TR nema problem sa kurdima nego sa terorom pkk kako ovde na zapadu kazu „radna partija“ (radna koliko je i IS radni)
Nemoj molim te... zabranili su 4 zadnje partije koje su Kurdi osnovali , a evo ovu zadnju HDP pohapsili sve redom rukovodece :roll:
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#18880 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

aratet wrote:Zanimljivo, kako ljudi vole Tursku i hvale je na sve strane, a ne zele da zive u Turskoj, nego idu na cafirski Zapad ili krizarski, kako vele na ovoj temi.
hvali tursku drz se njemacke
sunceKOtepsija

#18881 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
operacija kodnog naziva "maslinova grancica" pokazala je svijetu vojnu moc velike turske armije i odlucnost turske drzave u borbi protiv terorista ISILa i PKK koji su mislili da ce u Afrinu naci utociste. Turski mediji prenose da je cak 70% municije (od najoboicnijih metaka do pametnih bombi) domace-turske proizvodnje :thumbup:
Neprijatelji islama i muslimana na aparatima.
sunceKOtepsija

#18882 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

somalija, sudan, bosna, makedonija, azerbejdzan, turska republika sjeverni kipar...milioni muslimana sirom svijeta uce suru feth i dove za pobjedu muslimanske armije nad bezboznicima PKK i teroristima ISILa koji su okupirali Afrin...

dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#18883 Re: Republika Turska

Post by dr.gog »

Kakva je ovo video SS propaganda fašističkog režima brkatog sultana , iz vječnog bolesnika sa Bosfora i davnog okupatora Bosne?... :D
kiligonzales

#18884 Re: Republika Turska

Post by kiligonzales »

славянин wrote:
@mba wrote:

Nemoj molim te... zabranili su 4 zadnje partije koje su Kurdi osnovali , a evo ovu zadnju HDP pohapsili sve redom rukovodece :roll:
Image
Moraju tako, inace da im nebi bio SDS scenarij :D Sreca pa Turska granici sa lohotnim Irakom i jos lohotnijom Sirijom, pa im se ne moze kako zele.
sunceKOtepsija

#18885 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

dr.gog wrote:Kakva je ovo video SS propaganda fašističkog režima brkatog sultana , iz vječnog bolesnika sa Bosfora i davnog okupatora Bosne?... :D
kolega, molim vas, pripazite na izrazavanje :wink:
славянин

#18886 Re: Republika Turska

Post by славянин »

sunceKOtepsija wrote:
dr.gog wrote:Kakva je ovo video SS propaganda fašističkog režima brkatog sultana , iz vječnog bolesnika sa Bosfora i davnog okupatora Bosne?... :D
kolega, molim vas, pripazite na izrazavanje :wink:
Vidim hvale se kako su prebili vlastitu vojsku :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#18887 Re: Republika Turska

Post by dr.gog »

Drhtim dok gledam Ferhunde iz Dok lišće pada..još sad da stra'ujem i od neo-turaka :skoljka:
commendatore

#18888 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

aratet wrote:Zanimljivo, kako ljudi vole Tursku i hvale je na sve strane, a ne zele da zive u Turskoj, nego idu na cafirski Zapad ili krizarski, kako vele na ovoj temi.
vidjeli od vas srba štaš :mrgreen:

polupo si ti loncice lutkice moja.... u turskoj zivi vise miliona bh domorodackog stanovnistva....

a o srbima koji trgaju do cemerike njemacke ma do slovenije :mrgreen: da ne pricam eno redova u Banjaluci - pun ih naime cikago atlanta i pensilvanija....docim se nesto nisu grampali da odu u madeRusiju
славянин

#18889 Re: Republika Turska

Post by славянин »

commendatore wrote:
polupo si ti loncice lutkice moja.... u turskoj zivi vise miliona bh domorodackog stanovnistva....

a o srbima koji trgaju do cemerike da ne pricam - pun ih naime cikago atlanta i pensilvanija....docim se nesto nisu grampali da odu u madeRusiju
Oni sto su se povukli pred Austro-Ugarima :D pricamo o zadnjih 100ak godina gdje ljudi bjeze jeli.. A od toga "Bosnjaci" da su u Turskoj pitaj koliko ih zna Bosanski jezik, i koji se ne preziva na -oglu , dobri ste vi bosnjaci ali nasa kultura je superiorna tako da cemo vas asimilirati :D
commendatore

#18890 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

славянин wrote:
commendatore wrote:

a o srbima koji trgaju do cemerike da ne pricam - pun ih naime cikago atlanta i pensilvanija....docim se nesto nisu grampali da odu u madeRusiju
Oni sto su se povukli pred Austro-Ugarima :D pricamo o zadnjih 100ak godina gdje ljudi bjeze jeli.. A od toga "Bosnjaci" da su u Turskoj pitaj koliko ih zna Bosanski jezik, i koji se ne preziva na -oglu , dobri ste vi bosnjaci ali nasa kultura je superiorna tako da cemo vas asimilirati :D
de mi samo reci cija kultura je superiorna pa da ti ja kazem cija je kita najviše mećala u najviše koje mindze.....
славянин

#18891 Re: Republika Turska

Post by славянин »

commendatore wrote:
de mi samo reci cija kultura je superiorna pa da ti ja kazem cija je kita najviše mećala u najviše koje mindze.....
:lol: Mislim na stav Turaka prema Bosnjacima ... malo si polupao loncice ali drzi se rijeci sad reci to Turcima :lol:
commendatore

#18892 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

славянин wrote:
commendatore wrote:
:lol: Mislim na stav Turaka prema Bosnjacima ... malo si polupao loncice ali drzi se rijeci sad reci to Turcima :lol:
jebo turke - mene smaraju ovi ANAdoLzirani sa ovih prostora što meni imputiraju da sam turcin.....
Krokodajl

#18893 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

@Tepsija slobodno zapisuj, ako fali papira poslat ću :wink:
Sanjarko

#18894 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Jarane valjas. Isto stranaca ima u muslimanskom svijetu nemuslimana koliko ima nekrscana u krscanskom.

Emirati ti imaju 8 miliona stranaca na 2 miliona domacih. Ima i Turska bruku stranaca, izbjeglica itd.
Kejn

#18895 Re: Republika Turska

Post by Kejn »

Bošnjaci koji se lože na ovaj neosmanizam nisu Bošnjaci već poturice.
Sanjarko

#18896 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Kejn wrote:Bošnjaci koji se lože na ovaj neosmanizam nisu Bošnjaci već poturice.
Ma ne lozim se samo kazem da ima i Turska bruku stranaca, bilo da su radnici ili migranti, izbjeglice itd.
Kejn

#18897 Re: Republika Turska

Post by Kejn »

Vizionar 1985 wrote:
Kejn wrote:Bošnjaci koji se lože na ovaj neosmanizam nisu Bošnjaci već poturice.
Ma ne lozim se samo kazem da ima i Turska bruku stranaca, bilo da su radnici ili migranti, stranci itd.
Nisam mislio na tebe
Sanjarko

#18898 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Kejn wrote:
Nisam mislio na tebe
Ma znam da nisi ti mislio. Nego pisem da drugi nemisle da se lozim na Tursku. Po meni Turska dodze u rangu kao primjerice Rusija.
Tito_i_Partija

#18899 Re: Republika Turska

Post by Tito_i_Partija »

Vizionar 1985 wrote:

Jarane valjas. Isto stranaca ima u muslimanskom svijetu nemuslimana koliko ima nekrscana u krscanskom.

Emirati ti imaju 8 miliona stranaca na 2 miliona domacih. Ima i Turska bruku stranaca, izbjeglica itd.
I ti vala valjas. Ljudi idu u Emirate iskljucivo zbog posla, nikom se tamo ne zivi do kraja zivota.
Sanjarko

#18900 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Tito_i_Partija wrote:
Vizionar 1985 wrote:

I ti vala valjas. Ljudi idu u Emirate iskljucivo zbog posla, nikom se tamo ne zivi do kraja zivota.
A zasto neostaju da zive. Sto je vecina muslimanskih zemalja klimatski pustinje, polupustinje ili imaju manjak plodne zemlje i vode. Gdje ces se prije iseliti i ostati da zivis u plodnim i vodom bogatim Zapadnim drzavama ili u drzavama subsaharske Afrike ili koje granice sa njom i pustinjama.

Ne valjam ja nista. Kad valjam i kad nisam upravu ja to i priznam, a mislim da obadvojica vas niste upravu jer ne kontate geografiju, klimu itd.

Pozdrav.
Post Reply