Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18876 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

BlueBlood wrote:Ne znam sta kukaju ovoliko na Jakupovica fol on im kriv a igrali 11 na 11 :lol: :lol: nit je penal sudio nit je koga rano iskljucio pa da je uticalo na rez
Al' je trebao. U tome je poenta ;-)
BlueBlood

#18877 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

-LIBERO- wrote:
BlueBlood wrote:Ne znam sta kukaju ovoliko na Jakupovica fol on im kriv a igrali 11 na 11 :lol: :lol: nit je penal sudio nit je koga rano iskljucio pa da je uticalo na rez
znaci nada vam bila 11 na 10 za pobjedu drugacije ne mozete?
nema me tamo

#18879 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Crveni da je izvadio kao što je trebao 0-1 briši odma, na kraju indirekt svako ko iole zna o fudbalu zna šta je trebalo biti.

Ma šta se koji k pisem uopste lik je suspendovan.
Samprotivsviju

#18880 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Demonstriraj LIBERO sta je Jakupovic trebao Stevanovicu uraditi

Banuj ga :D :lol:
ultima_palabra

#18881 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Jakupovic je jednostavno los sudija, govorio sam da ce se vise pricati o njemu nego igri.

U prvih 20 minuta je oprostio po 3 zuta na obje strane, da bi onda dao dva zbog bezveznog naguravanja. Kad gledas onaj start Stevanovica izolovano, ne mozes vjerovati da nije dao drugi zuti... kad gledas utakmicu u kompletu, skontas da je to jednostavno njegov kriterij.
jeza u ledja

#18882 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

BlueBlood wrote:
-LIBERO- wrote:
znaci nada vam bila 11 na 10 za pobjedu drugacije ne mozete?
Vama je nada bila da cete igrati krkanski bez da vas sudija sankcionise, jer drukcije ne mozete, i tako i bi.

Nama...nebi punca. :D
cvrčak_na_hedonizmu

#18883 Re: Sarajevski derbi

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ne kontas. Prošle sezone to nije tako bilo. Logično je očekivati da ti sudija dosudi barem po jedan penal i crveni karton. Važna tekma, jebiga :D

Kad se to nije desilo, imamo logičan zaključak, pljačka stoljeća :D Prošla sezona je podigla standarde "suđenja", a ovi toga nisu ni svjesni :)
nema me tamo

#18884 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Razumijem ja to..
Bolje i gurat svoju pricu nego priznat da je nezasluženo..

MA JOJ da je nama svaki nezasluženi derbi. :D :D :D
Samprotivsviju

#18885 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

nema me tamo wrote:Razumijem ja to..
Bolje i gurat svoju pricu nego priznat da je nezasluženo..

MA JOJ da je nama svaki nezasluženi derbi. :D :D :D
Kako mozes reci da je ekipa sa 1 sutem na gol iz kojeg je ujedno i dala gol...zaaluzeno pobjedila :D
branimir stulic

#18886 Re: Sarajevski derbi

Post by branimir stulic »

Ko gubi ima pravo i da se ljuti... Nego sta mislite zasto je svaki derbi sve manje i manje ljudi? Kvalitet? da... Cijene karata? da... a i sve pomalo. Za jedno 10 godina ako se nista ne promijeni bice po 1500 navijaca sa obje strane...
jeza u ledja

#18887 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Jakupovic je jednostavno los sudija, govorio sam da ce se vise pricati o njemu nego igri.

U prvih 20 minuta je oprostio po 3 zuta na obje strane, da bi onda dao dva zbog bezveznog naguravanja. Kad gledas onaj start Stevanovica izolovano, ne mozes vjerovati da nije dao drugi zuti... kad gledas utakmicu u kompletu, skontas da je to jednostavno njegov kriterij.
Ne, oprostio je 3 zuta na jednoj strani.

U drugom poluvremenu je mozda imao izjednacen kriterij, ali drukcije na utakmicu uticu odluke suca sat i vise prije kraja utakmice i one pet minuta prije kraja utakmice.

Inace zuti Kovacevica i Bogicevica su za startove mnogo bezazlenije nego startovi Blagojevica u prvih desetak minuta i Zahirovica negdje pred kraj poluvremena, tako da se ni tu ne moze nazvati kriterij ujednacenim.

Ako nije sudio za vas, sto je isto pitanje, onda je jednostavno los sudac koji nije smio da svojim odlukama da do znanja odmah da se fudbalska pravila moraju postovati i na derbiju, tj. sudija koji nije smio od pocetka sebe "unjeti" u igru i pokazati autoritet. Cim to uradis odmah izgubis kontrolu i sve sto radis dalje je samo gore i gore. Prvo navuces bijes jedne ekipe, onda pocnes raditi male kompenzacije i tako navuces gnjev i druge ekipe.

Usput, i dalje se ne vidi da li je Bogicevica lopta udarila u ruku ili ne. Ili koljeno?? I ne vidi se da li je Benko fauliran u prvom ili ne (kod penala).Ruke se Bogicevicu cine odvojene od tijela (ili je ono Kosoric, koji je bio s maskom ne sjecam se? :D ) , a opet nije mogao izbjeci loptu sigurno...no opet, samo bacanje u pravcu lopte sa rasirenim rukama cini "intenciju" da zaustavis loptu bilo kako, makar i rukom.
Jebem ja BHT i njihove kamermane.

Inace kad smo vec kod BHT. Je li to sto je utakmica bila samo na Moja TV znaci da se mogla samo gledati preko interneta? :-? Moze li mi ko objasniti ovo posto se ja ne razumijem bas u to. Nemam televizor zadnjih 10 godina pa vise ne znam ni kako ferceraju ti kanali, kablovska i to. :cry:
Ovo kako ja shvatam. Juce obican insan u BiH koji nema internet ili kompjuter nije mogao gledati najveci derbi u zemlji na televizoru kod kuce. :shock:

I na kraju, sta bi sa nepisanim pravilom da sudija iz Sarajeva sudi derbi? Nekad je to vazilo. Sad izgleda kurko.
Kinaski

#18888 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

gdje je onaj "stroj neki broj", vazda bio dosadan. od jucer ga nema nesto :D
Kinaski

#18889 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Stroj-2 wrote:
maxell_sarajevo wrote:Image

:D
:lol: :lol:
ovo mu je posljednji post :izet:
Zavatoni

#18890 Re: Sarajevski derbi

Post by Zavatoni »

Ali ne kontam sto se postavlja da su Stevanovic i Rustemovic dobili bespotrebno zute tbog naguravanja. Pa gurali su se 3 minuta kod izvodjenja onog auta. Svi na terenu gledali u njih. Sudija ih 2 puta upozoravao da prestanu...na kraju dobili po zuti.
Onda je Stevanovic imao par gadnih faula i na kraju onaj klizeci za klasicno iskljucenje.
Pored toga zute su morali dobiti i Blagojevic i Kosoric za svoje grubosti u prvih pola sata.
Umjesto toga ovaj zute dijeli Benki i Kovacevicu.
2 sumnjive situacije za penale i indirekt.
Jakupovic je sudjenjem i tolerancijom grube igre direktno ostetio utakmicu i Sarajevo.
Nadam se da ce Savez ubuduce na derbije slati sudije koji ce stititi igru a ne praviti cirkus.
Cestitam Zelji na pobjedi...iako nije zasluzena.
Ali slatke su ove nezasluzene pobjede...tako da uzivajte.
jeza u ledja

#18891 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Zavatoni wrote:Ali ne kontam sto se postavlja da su Stevanovic i Rustemovic dobili bespotrebno zute tbog naguravanja. Pa gurali su se 3 minuta kod izvodjenja onog auta. Svi na terenu gledali u njih. Sudija ih 2 puta upozoravao da prestanu...na kraju dobili po zuti.
Onda je Stevanovic imao par gadnih faula i na kraju onaj klizeci za klasicno iskljucenje.
Pored toga zute su morali dobiti i Blagojevic i Kosoric za svoje grubosti u prvih pola sata.
Jakupovic je sudjenjem i tolerancijom grube igre direktno ostetio utakmicu i Sarajevo.
Nadam se da ce Savez ubuduce na derbije slati sudije koji ce stititi igru a ne praviti cirkus.
Bas tako. :thumbup:
LARSSON1921

#18892 Re: Sarajevski derbi

Post by LARSSON1921 »

Zavatoni wrote:Ali ne kontam sto se postavlja da su Stevanovic i Rustemovic dobili bespotrebno zute tbog naguravanja. Pa gurali su se 3 minuta kod izvodjenja onog auta. Svi na terenu gledali u njih. Sudija ih 2 puta upozoravao da prestanu...na kraju dobili po zuti.
Sta je bilo sa faulom nad memijom, kjosevskim, thiagom, ulijetanje blagojevicu gore nego sto je stevanovic vasem, onda sitni "faulovi" nad duljevicem, dotaknes ga, pada ko pokosen, nedosudjeni korneri i milion situacija

al ne , bitno je da ste vi osteceni, a svrsavate na golove iz ofsajda
Maharadza

#18893 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

LSD wrote:
Bambino Blu wrote:Skupili se od zime da se ugriju :D

Image
Naprotiv.
Raširili se na dvije stolice, da ispadne da ih ima više.

Smiješna navijacka skupina koja nikad do kraja nije napunila svoju tribinu....ni za derbi nisu u stanju :facepalm:
http://forum.klix.ba/premijer-liga-bih- ... #p12428960
House

#18894 Re: Sarajevski derbi

Post by House »

Bambino Blu wrote:Skupili se od zime da se ugriju :D

Image

blame edin jakupović :D :lol: :lol:
insaneinthebrain

#18895 Re: Sarajevski derbi

Post by insaneinthebrain »

sta reci nego
LSD

#18896 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Hajd što ih Jakupović isprska na koševu, ali šta bi sa nekim Benkom :? zakletvom jufkica....nidje frajera, covjek izađe na teren i nestade u akciji :lol: :izet:
kažu da ga je Kosorić nakon utakmice slucajno ponio kuci zajedno sa kljucevima u malom džepu :-)
Last edited by LSD on 25/04/2016 19:14, edited 1 time in total.
House

#18897 Re: Sarajevski derbi

Post by House »

:maca:
Last edited by House on 25/04/2016 19:15, edited 1 time in total.
LARSSON1921

#18898 Re: Sarajevski derbi

Post by LARSSON1921 »

LSD wrote:Hajd što ih Jakupović isprska na koševu, ali šta bi sa nekim Benkom :? zakletvom jufkica....nidje frajera, covjek izađe na terene i nestade u akciji :lol: :izet:
kažu da ga je Kosorić nakon utakmice slucajno ponio kuci zajedno sa kljucevima u malom džepu :-)
Kad svaku tekmu ureknu čovjeka sa pjesamama da ga hoce zabit benko i tako to
BlueBlood

#18899 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

otresli kone po drugi put
preskocili ih na tabeli
izbacili ih iz utrke za Evropu
suspenzije koje ce sijevati kod njih
suspenzija onog smrada Jakupovica...

sve se potrefilo :tooo:
skenderija04

#18900 Re: Sarajevski derbi

Post by skenderija04 »

Da li postoji mogucnost da se onom celi sto je objasnjavao sudijske odluke postavi jedno pitanje :D :D :D

Tvrdi da je ono indirekt. Ok, valjda zna. Ali zasto onda nije indirekt kada golman prije degaziranja tapka loptu od zemlju? Juce je bilo par takvih situacija. Kakva je razlika izmedju dva slucaja ako se striktno primjenjuje pravilo ? I u jednom i u drugom slucaju igrao je rukom nakon sto je lopta bila kontrolisana. Ako je tu da cjepidlaci ok, ali onda bi na svakoj tekmi, primjenjivajuci striktno to pravilo, imali 10 indirektnih udaraca.
Post Reply