Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
StupskaBitanga

#18876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

spriječiti nešto već dogovoreno znači to aminovati
Danguba

#18877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

johntra wrote:Veliko pojačanje. :D
Mislis, krupno. :D
forel

#18878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Iskreno ne mirisem ni DF ovu stranu ni SBB.Iako sam mrtvi DF-ovac, i za tu ideju sam se zalozio prije sveg licno, bez ikakvog licnog interesa, mislim da se ovo sto se radi sa Mirzom Ustamujicem nije fer.Zasto?Presao lik iz SBB u DF - odlicno! DF je stranka koja otvara vrata svima.Ali ono sto mi se licno ne svidja sto se to tako razvikalo kao da je DF fudbalski tim pa Mirza Ustajmujic je Ronaldo koji je prihvatio igrat u Pofalickom pa mediji svijeta pisu o tome.Da li je kvalitetan?Da iskreno vise puta sam imao priliku slusat ga i lik je totalno :thumbup: po stavovima, itd.Prvo to je mala greska u koracima u DF, jer se uzdizanjem Mirze, ponizavaju oni koji su od prvog dana u stranci, koji su za ideju DF bili i bez jednog dinara i prevashodno na idelistickoj razini - socijaldemokratiji sa liberalnim shvatanjima i cistog obraza.Najgora moguca stvar je da Mirza Ustajmujic, preko noci postane ''igrac u DF'', izvoli burazeru dokazi se u DF.Nema sjedanja iz fotelje, nego zaradi postovanje.Poznajem licno kandidate koji su usli u federalni nivo ispred DF koji su ili sami ili vlastitom imovinom (finansijama) finansirali stranku, finansirali svoju kandidaturu, djelili promotivni materijal, isli sa volonterima i aktivistima od kuce do kuce.Ako ne bude se tako uradilo i Mirza postane ''igrac'' stvorit ce se struja i Mirza nece biti dobro prihvacen u DF, i rukovodstvo stranke bice prinuđeno sa izborom - Mirza Ustajmujic ili DF ovo clanstvo.

Sto se tice SBB, to je stranka koja je od neke pozitivne promjene u pocetku pocela da naziru oni problemi.Sta se desava?SBB sve vise pocinje licit na nacional socijalisticku stranku A.Hitlera, sa Avazom kao Gebelsom, koji pljuje po svima i sto jest istina i sto nije, i pocinje da kopira SDA(iako su glasni protivnici SDA).Pocinju se gurati podobni a ne kvalitetni, samim time sto jedan momak koji je u vrlo kratkom roku podigao opasno rejting SBB, nema prednost ispred Fehima Škaljića koji je kadar u odlasku.Daje se prednost jedom Arnautu koji smatra da HDZ treba dat 3 entitet.

Licno misljenje je da ce Mirza pomoc onom politicki neiskusnom kadru DF-a, da sazri, da ih ''uzdrma'' da se radom, a ne stvarima koje je postigao u SBB se nametne kao vođa mladih DF-a i da pojaca znanje i bazu DF-a.O Mirzinom radu u SBB sve najbolje, ali o onom sto slijedi tek treba da se sudi.
StupskaBitanga

#18879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

DF obustavio razgovore sa SDA u Sarajevu
http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... ajevu.html
notsure

#18880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by notsure »

kamen spoticanja wrote:DF ima klasican problem mlade i na brzinu napravljene stranacke infrastrukture. ..pozicija malo, interesanata puno a slaba stranacka disciplina gdje se ne zna ko drzi bank i ko na koncu odlučuje...
U zdk , naprimjer, traze jedan broj ministarstava kao i zeleni bez obzira sto zeleni imaju 11 a mandarine 5 poslanika...traže jednak broj javnih preduzeca i upravljackih odbora i sto je zanimljivo traze mjesto predsjedavajuceg jal zamjenika koje po okvirnom dogovoru pripada hdz-u
A imaju i jednu glasnu i drekavu manjinu koju vodi jedan zastupnik a koji je aktivno vodao plenumase birvaktile i koja na sve nacine minira dogovor df i sda iz centrala. ..a pomalo ih i suljagic loži
Zar plenumaši nisu svi u SBBu i NS?
Ko je iz DFa ikad vodao plenumaše?

kamen spoticanja

#18881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

notsure wrote:
kamen spoticanja wrote:DF ima klasican problem mlade i na brzinu napravljene stranacke infrastrukture. ..pozicija malo, interesanata puno a slaba stranacka disciplina gdje se ne zna ko drzi bank i ko na koncu odlučuje...
U zdk , naprimjer, traze jedan broj ministarstava kao i zeleni bez obzira sto zeleni imaju 11 a mandarine 5 poslanika...traže jednak broj javnih preduzeca i upravljackih odbora i sto je zanimljivo traze mjesto predsjedavajuceg jal zamjenika koje po okvirnom dogovoru pripada hdz-uvijek
A imaju i jednu glasnu i drekavu manjinu koju vodi jedan zastupnik a koji je aktivno vodao plenumase birvaktile i koja na sve nacine minira dogovor df i sda iz centrala. ..a pomalo ih i suljagic loži
Zar plenumaši nisu svi u SBBu i NS?
Ko je iz DFa ikad vodao plenumaše?

Samir Lemes...nosilac liste za kantonalnu skupstinu ispred DFa i sada kantonalni zastupnik
A inace skelicev dobar drugar
shibonja

#18882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

forel wrote:Iskreno ne mirisem ni DF ovu stranu ni SBB.Iako sam mrtvi DF-ovac, i za tu ideju sam se zalozio prije sveg licno, bez ikakvog licnog interesa, mislim da se ovo sto se radi sa Mirzom Ustamujicem nije fer.Zasto?Presao lik iz SBB u DF - odlicno! DF je stranka koja otvara vrata svima.Ali ono sto mi se licno ne svidja sto se to tako razvikalo kao da je DF fudbalski tim pa Mirza Ustajmujic je Ronaldo koji je prihvatio igrat u Pofalickom pa mediji svijeta pisu o tome.Da li je kvalitetan?Da iskreno vise puta sam imao priliku slusat ga i lik je totalno :thumbup: po stavovima, itd.Prvo to je mala greska u koracima u DF, jer se uzdizanjem Mirze, ponizavaju oni koji su od prvog dana u stranci, koji su za ideju DF bili i bez jednog dinara i prevashodno na idelistickoj razini - socijaldemokratiji sa liberalnim shvatanjima i cistog obraza.Najgora moguca stvar je da Mirza Ustajmujic, preko noci postane ''igrac u DF'', izvoli burazeru dokazi se u DF.Nema sjedanja iz fotelje, nego zaradi postovanje.Poznajem licno kandidate koji su usli u federalni nivo ispred DF koji su ili sami ili vlastitom imovinom (finansijama) finansirali stranku, finansirali svoju kandidaturu, djelili promotivni materijal, isli sa volonterima i aktivistima od kuce do kuce.Ako ne bude se tako uradilo i Mirza postane ''igrac'' stvorit ce se struja i Mirza nece biti dobro prihvacen u DF, i rukovodstvo stranke bice prinuđeno sa izborom - Mirza Ustajmujic ili DF ovo clanstvo.

Sto se tice SBB, to je stranka koja je od neke pozitivne promjene u pocetku pocela da naziru oni problemi.Sta se desava?SBB sve vise pocinje licit na nacional socijalisticku stranku A.Hitlera, sa Avazom kao Gebelsom, koji pljuje po svima i sto jest istina i sto nije, i pocinje da kopira SDA(iako su glasni protivnici SDA).Pocinju se gurati podobni a ne kvalitetni, samim time sto jedan momak koji je u vrlo kratkom roku podigao opasno rejting SBB, nema prednost ispred Fehima Škaljića koji je kadar u odlasku.Daje se prednost jedom Arnautu koji smatra da HDZ treba dat 3 entitet.

Licno misljenje je da ce Mirza pomoc onom politicki neiskusnom kadru DF-a, da sazri, da ih ''uzdrma'' da se radom, a ne stvarima koje je postigao u SBB se nametne kao vođa mladih DF-a i da pojaca znanje i bazu DF-a.O Mirzinom radu u SBB sve najbolje, ali o onom sto slijedi tek treba da se sudi.

Boldirani su inace sve to radili zbog ideala??...,Ma daj,svaki od njih je to radio sa namjerom da mu se ulozeno vrati bar duplo,sve je to biznis,priznali mi to ili ne...inace Mirza jeste pojacanje za DF koji je ipak u deficitu mladih i prodornih,svi su politicari u biti karijeristi ali neki ipak pruzaju i malo nade da nisu tu samo zbog uhljebljenja vec i zbog dobrobiti ovog napacenog naroda,iskreno vjerujem u dobre namjere Ustamujica,koji mi nit je rod niti bilo sta,jednostavno svida mi se sto je aktivan,nije primao platu samo za dizanje ruku i klimanje glavom kao 90% onih sa kojima je sjedio u klupama zadnje 4 godine...podrska za Mirzu :bih:
forel

#18883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

shibonja wrote:
forel wrote:Iskreno ne mirisem ni DF ovu stranu ni SBB.Iako sam mrtvi DF-ovac, i za tu ideju sam se zalozio prije sveg licno, bez ikakvog licnog interesa, mislim da se ovo sto se radi sa Mirzom Ustamujicem nije fer.Zasto?Presao lik iz SBB u DF - odlicno! DF je stranka koja otvara vrata svima.Ali ono sto mi se licno ne svidja sto se to tako razvikalo kao da je DF fudbalski tim pa Mirza Ustajmujic je Ronaldo koji je prihvatio igrat u Pofalickom pa mediji svijeta pisu o tome.Da li je kvalitetan?Da iskreno vise puta sam imao priliku slusat ga i lik je totalno :thumbup: po stavovima, itd.Prvo to je mala greska u koracima u DF, jer se uzdizanjem Mirze, ponizavaju oni koji su od prvog dana u stranci, koji su za ideju DF bili i bez jednog dinara i prevashodno na idelistickoj razini - socijaldemokratiji sa liberalnim shvatanjima i cistog obraza.Najgora moguca stvar je da Mirza Ustajmujic, preko noci postane ''igrac u DF'', izvoli burazeru dokazi se u DF.Nema sjedanja iz fotelje, nego zaradi postovanje.Poznajem licno kandidate koji su usli u federalni nivo ispred DF koji su ili sami ili vlastitom imovinom (finansijama) finansirali stranku, finansirali svoju kandidaturu, djelili promotivni materijal, isli sa volonterima i aktivistima od kuce do kuce.Ako ne bude se tako uradilo i Mirza postane ''igrac'' stvorit ce se struja i Mirza nece biti dobro prihvacen u DF, i rukovodstvo stranke bice prinuđeno sa izborom - Mirza Ustajmujic ili DF ovo clanstvo.

Boldirani su inace sve to radili zbog ideala??...,Ma daj,svaki od njih je to radio sa namjerom da mu se ulozeno vrati bar duplo,sve je to biznis,priznali mi to ili ne...inace Mirza jeste pojacanje za DF koji je ipak u deficitu mladih i prodornih,svi su politicari u biti karijeristi ali neki ipak pruzaju i malo nade da nisu tu samo zbog uhljebljenja vec i zbog dobrobiti ovog napacenog naroda,iskreno vjerujem u dobre namjere Ustamujica,koji mi nit je rod niti bilo sta,jednostavno svida mi se sto je aktivan,nije primao platu samo za dizanje ruku i klimanje glavom kao 90% onih sa kojima je sjedio u klupama zadnje 4 godine...podrska za Mirzu :bih:
I isto tako znam pojedine koji se nisu ''uhljebili'', tj nisu prosli na izborima, i nisu šmugnuli guzicom u stranu.To da li je ili nije pojacanje tek treba da se vidi.Moze i Ronaldo da potpise za Želju i uzima platu a da minute ne odigra na terenu, sve bi novine pisale ''ogromno pojačanje za Želju''.U BH politici sam postao hronicno alergican na predviđanja, dok ne vidim da ce se pokrenut i radit, nit ga podrzavam nit ga pljujem.Dobro dosao je, a sta uradi po tom cu ga cjenit i respektovat.Podrska i dobro dosao, a ono sto uradi tako cu ga i cjenit.
shibonja

#18884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

forel wrote:
shibonja wrote:

I isto tako znam pojedine koji se nisu ''uhljebili'', tj nisu prosli na izborima, i nisu šmugnuli guzicom u stranu.To da li je ili nije pojacanje tek treba da se vidi.Moze i Ronaldo da potpise za Želju i uzima platu a da minute ne odigra na terenu, sve bi novine pisale ''ogromno pojačanje za Želju''.U BH politici sam postao hronicno alergican na predviđanja, dok ne vidim da ce se pokrenut i radit, nit ga podrzavam nit ga pljujem.Dobro dosao je, a sta uradi po tom cu ga cjenit i respektovat.Podrska i dobro dosao, a ono sto uradi tako cu ga i cjenit.
Znas,nisam naivan ,predevero sam svasta u zivotu,ali nekako me pozitiva uvijek drzi,stoli neznam ni sam,jedostavno tako funkcionisem,ne idealizujem ni rodjenog babu koji me napravio a kamoli nekoga koji je u politici a ja ga licno i ne poznajem..samo hocu da vjerujem da ipak ima neko radi na necemu malo uzvisenijem od smjestanja sopstvenog dupeta u neku od fotelja,,takav sam ,i vec sam se opeko mnogo puta ,ne u politicare vec u neke puno blize,one koji su mi u krvnom srodstvu,,al opet nekako vjerujem bit ce bolje,..nisam ovisan o politici,o stranci,o javnom preduzecu,nekako sam se oteo da ne ovisim o njima,akoBogda nece ni moja djeca ovisit o njima,,,,nisam nikad lobirao za neku stranku iz interesa sa prvog lica jednine,lobiram zbog komsije prosvjetnog radnika,zbog rodje koji zilazi u jamu svaki dan,a metan ceka da ga pomete,zbog buraza koji ode iz ove zemlje a bio je strucnjak za ove nase lezihljebovice,zbog jarana kojemu produzavaju ugovor svakih 6 mjeseci a on se ubi radeci vec 7 godina za jednu smrdljivu banku,,,,
almir90

#18885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by almir90 »

I šta od svega Željko želi da uzme pod svoju kontrolu, ima li kakvih informacija o tome, da ne čitam detaljno, profulao sam 20 stranica. Koliko znam na TV-u govori ne želi ni bošnjačke, ni hrvatske pozicije, a ne reče ni šta zapravo želi uzeti pod svoju kontrolu.

Što se tiče napuštanja stranke pod krinkom "poštenja", i pričom "radi koalicije za lopovima", ne pije vode, znam ovdje dosta kokuzanera koji su poletili da ulete u DF, nebil' se i oni malo obogatili, pa kad su vidili da od toga nema ništa, svi otišli iz stranke.
HM 2011

#18886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shibonja wrote:
forel wrote:
shibonja wrote:Iskreno ne mirisem ni DF ovu stranu ni SBB.Iako sam mrtvi DF-ovac, i za tu ideju sam se zalozio prije sveg licno, bez ikakvog licnog interesa, mislim da se ovo sto se radi sa Mirzom Ustamujicem nije fer.Zasto?Presao lik iz SBB u DF - odlicno! DF je stranka koja otvara vrata svima.Ali ono sto mi se licno ne svidja sto se to tako razvikalo kao da je DF fudbalski tim pa Mirza Ustajmujic je Ronaldo koji je prihvatio igrat u Pofalickom pa mediji svijeta pisu o tome.Da li je kvalitetan?Da iskreno vise puta sam imao priliku slusat ga i lik je totalno :thumbup: po stavovima, itd.Prvo to je mala greska u koracima u DF, jer se uzdizanjem Mirze, ponizavaju oni koji su od prvog dana u stranci, koji su za ideju DF bili i bez jednog dinara i prevashodno na idelistickoj razini - socijaldemokratiji sa liberalnim shvatanjima i cistog obraza.Najgora moguca stvar je da Mirza Ustajmujic, preko noci postane ''igrac u DF'', izvoli burazeru dokazi se u DF.Nema sjedanja iz fotelje, nego zaradi postovanje.Poznajem licno kandidate koji su usli u federalni nivo ispred DF koji su ili sami ili vlastitom imovinom (finansijama) finansirali stranku, finansirali svoju kandidaturu, djelili promotivni materijal, isli sa volonterima i aktivistima od kuce do kuce.Ako ne bude se tako uradilo i Mirza postane ''igrac'' stvorit ce se struja i Mirza nece biti dobro prihvacen u DF, i rukovodstvo stranke bice prinuđeno sa izborom - Mirza Ustajmujic ili DF ovo clanstvo.

Znas,nisam naivan ,predevero sam svasta u zivotu,ali nekako me pozitiva uvijek drzi,stoli neznam ni sam,jedostavno tako funkcionisem,ne idealizujem ni rodjenog babu koji me napravio a kamoli nekoga koji je u politici a ja ga licno i ne poznajem..samo hocu da vjerujem da ipak ima neko radi na necemu malo uzvisenijem od smjestanja sopstvenog dupeta u neku od fotelja,,takav sam ,i vec sam se opeko mnogo puta ,ne u politicare vec u neke puno blize,one koji su mi u krvnom srodstvu,,al opet nekako vjerujem bit ce bolje,..nisam ovisan o politici,o stranci,o javnom preduzecu,nekako sam se oteo da ne ovisim o njima,akoBogda nece ni moja djeca ovisit o njima,,,,nisam nikad lobirao za neku stranku iz interesa sa prvog lica jednine,lobiram zbog komsije prosvjetnog radnika,zbog rodje koji zilazi u jamu svaki dan,a metan ceka da ga pomete,zbog buraza koji ode iz ove zemlje a bio je strucnjak za ove nase lezihljebovice,zbog jarana kojemu produzavaju ugovor svakih 6 mjeseci a on se ubi radeci vec 7 godina za jednu smrdljivu banku,,,,

Iz jako jako sličnih ako ne i istih razloga podržavam SDA...
dustaban

#18887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

forel wrote:...Ali ono sto mi se licno ne svidja sto se to tako razvikalo kao da je DF fudbalski tim pa Mirza Ustajmujic je Ronaldo koji je prihvatio igrat u Pofalickom pa mediji svijeta pisu o tome.Da li je kvalitetan?Da iskreno vise puta sam imao priliku slusat ga i lik je totalno :thumbup: po stavovima, itd.Prvo to je mala greska u koracima u DF, jer se uzdizanjem Mirze, ponizavaju oni koji su od prvog dana u stranci, koji su za ideju DF bili i bez jednog dinara i prevashodno na idelistickoj razini - socijaldemokratiji sa liberalnim shvatanjima i cistog obraza.Najgora moguca stvar je da Mirza Ustajmujic, preko noci postane ''igrac u DF'', izvoli burazeru dokazi se u DF.Nema sjedanja iz fotelje, nego zaradi postovanje.Poznajem licno kandidate koji su usli u federalni nivo ispred DF koji su ili sami ili vlastitom imovinom (finansijama) finansirali stranku, finansirali svoju kandidaturu, djelili promotivni materijal, isli sa volonterima i aktivistima od kuce do kuce.Ako ne bude se tako uradilo i Mirza postane ''igrac'' stvorit ce se struja i Mirza nece biti dobro prihvacen u DF, i rukovodstvo stranke bice prinuđeno sa izborom - Mirza Ustajmujic ili DF ovo clanstvo.
Vidis ja pak mislim suprotno. Zar je u redu da se neko ko je par mjeseci "lijepio plakate, svojim parama finansirao kampanju it..." bude nagradjen ni manje ni vise nego mjestom u parlamentu ili funkcijom ministra ?!

Upravo je to najveci problem DF-a. Njih je zapalo mnogo vise pozicija nego sto imaju kadra da na njih kvalitetno odgovore. Vec su se poceli provaljivati. Cast svaka aktivistima i njih treba nekako nagraditi, ali nemoj mi matereti price "momak je lijepio plakate red je da bude ministar prostornog uredjenja!" I to jos drito sa biroa!

Treba svakome ko je dao svoje pare u predizbornoj kampanji to sada vratiti sa kamatom, moze i neki posao spram spreme i kvalifikacije, ali nemojte se zayebavati sa ovim najvisim funkcijama.

A bome toga ce biti kolko hoces i to bas u slucaju DF-a jer kod njih najveci nesrazmjer izmedju dobivenih pozicija i kadrovske strukture.
HM 2011

#18888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

dustaban wrote:
forel wrote:...Ali ono sto mi se licno ne svidja sto se to tako razvikalo kao da je DF fudbalski tim pa Mirza Ustajmujic je Ronaldo koji je prihvatio igrat u Pofalickom pa mediji svijeta pisu o tome.Da li je kvalitetan?Da iskreno vise puta sam imao priliku slusat ga i lik je totalno :thumbup: po stavovima, itd.Prvo to je mala greska u koracima u DF, jer se uzdizanjem Mirze, ponizavaju oni koji su od prvog dana u stranci, koji su za ideju DF bili i bez jednog dinara i prevashodno na idelistickoj razini - socijaldemokratiji sa liberalnim shvatanjima i cistog obraza.Najgora moguca stvar je da Mirza Ustajmujic, preko noci postane ''igrac u DF'', izvoli burazeru dokazi se u DF.Nema sjedanja iz fotelje, nego zaradi postovanje.Poznajem licno kandidate koji su usli u federalni nivo ispred DF koji su ili sami ili vlastitom imovinom (finansijama) finansirali stranku, finansirali svoju kandidaturu, djelili promotivni materijal, isli sa volonterima i aktivistima od kuce do kuce.Ako ne bude se tako uradilo i Mirza postane ''igrac'' stvorit ce se struja i Mirza nece biti dobro prihvacen u DF, i rukovodstvo stranke bice prinuđeno sa izborom - Mirza Ustajmujic ili DF ovo clanstvo.
Vidis ja pak mislim suprotno. Zar je u redu da se neko ko je par mjeseci "lijepio plakate, svojim parama finansirao kampanju it..." bude nagradjen ni manje ni vise nego mjestom u parlamentu ili funkcijom ministra ?!

Upravo je to najveci problem DF-a. Njih je zapalo mnogo vise pozicija nego sto imaju kadra da na njih kvalitetno odgovore. Vec su se poceli provaljivati. Cast svaka aktivistima i njih treba nekako nagraditi, ali nemoj mi matereti price "momak je lijepio plakate red je da bude ministar prostornog uredjenja!" I to jos drito sa biroa!

Treba svakome ko je dao svoje pare u predizbornoj kampanji to sada vratiti sa kamatom, moze i neki posao spram spreme i kvalifikacije, ali nemojte se zayebavati sa ovim najvisim funkcijama.

A bome toga ce biti kolko hoces i to bas u slucaju DF-a jer kod njih najveci nesrazmjer izmedju dobivenih pozicija i kadrovske strukture.

Logika je malo je reci u cjelosti problematična - vlast je u tom slucaju plijen, kao narod gubimo......

to ne donosi promjene - tacnije, to nisu pozitivne promjene....

podobnost prve kategorije kao kvalifikacija - ljepio plakate i finansirao kampanju .
lacrima

#18889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lacrima »

Nemojte, pa demokratska je institucija nagrađivanje finansijera kampanje, to je tako i s tim se treba pomiriti. Problem je DF-a mnogo veći. U SDP-u je bilo jaaaako puno dobronamjernih kadrova, koji su 2010. došli na funkcije misleći zaista dobro. Problem njihov je bio to što su bili nesposobni za poziciju. Naime, nakon 20 godina opozicije, i pljuvanja po svemu i svačemu, prvi put su došli u situaciju da trebaju odlučiti, presjeći, lupiti šakom od sto. I onda nisu mogli i nisu znali. Ne može se posao ministra naučiti za 5 dana. Mora se prvo biti involviran na sve moguće načine u posao da bi se bilo dobar ministar. Npr. ministar zdravstva može postati neko ko je bio u parlamentu, bavio se parlamentarnim procedurama donošenja zakona, bio direktor bolnice, i tako dalje.
DF će se suočiti sa istim problemom, možda misle dobro, imaju što kažu nijjet, ali vrlo vrlo teško da mogu naći sposobnog čovjeka za svaku funkciju. A od naslabijih karika sve puca.
SDA ima izuzetno sposobne ljude, samo što je njihov problem što nemaju baš čiste namjere.
HM 2011

#18890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

lacrima wrote:Nemojte, pa demokratska je institucija nagrađivanje finansijera kampanje, to je tako i s tim se treba pomiriti. Problem je DF-a mnogo veći. U SDP-u je bilo jaaaako puno dobronamjernih kadrova, koji su 2010. došli na funkcije misleći zaista dobro. Problem njihov je bio to što su bili nesposobni za poziciju. Naime, nakon 20 godina opozicije, i pljuvanja po svemu i svačemu, prvi put su došli u situaciju da trebaju odlučiti, presjeći, lupiti šakom od sto. I onda nisu mogli i nisu znali. Ne može se posao ministra naučiti za 5 dana. Mora se prvo biti involviran na sve moguće načine u posao da bi se bilo dobar ministar. Npr. ministar zdravstva može postati neko ko je bio u parlamentu, bavio se parlamentarnim procedurama donošenja zakona, bio direktor bolnice, i tako dalje.
DF će se suočiti sa istim problemom, možda misle dobro, imaju što kažu nijjet, ali vrlo vrlo teško da mogu naći sposobnog čovjeka za svaku funkciju. A od naslabijih karika sve puca.
SDA ima izuzetno sposobne ljude, samo što je njihov problem što nemaju baš čiste namjere.
Izvini molim te - ako je išta više ponižavajuće za predizbornu kampanju iste partije od "nagrađivanja finansijera kampanje" - to znači da su svi oni koji su glasali ustvari samo jedni nasamareni magarci - koji su se nadali nekoj promjeni - a u suštini njihovi glasovi se sada koriste kao:
argument za podkusurivanje - izmirenje dugova sa finansijerima kampanje,
pa nakon toga ide podkusurivanje-izmirenje dugova sa užim stranačkim rukovodstvom (ipak oni su držali govore, motivirali glasače),
pa onda sa članovima porodica užeg stranačkog rukovodstva (ipak njihove porodice su izdržale taj teret),
pa onda izmirenje dugova sa širim strančakim članstvo (istaknutim članovima u akciji ljepljenja plakata, postavci bine, redarima),
pa onda izmirenje dugova sa članovima porodice šireg stranačkog članstva..... Pa onda aktivisti....

Eh, možda na kraju dođemo do onih pojedinaca iz posta šibonje, ono 7 godina ugovor na određeno, rudar u jami i slično..... ali i to možda....

Uglavnom interesantni rezultati eksperimentisanja....
lacrima

#18891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lacrima »

HM 2011 wrote:
lacrima wrote:Nemojte, pa demokratska je institucija nagrađivanje finansijera kampanje, to je tako i s tim se treba pomiriti. Problem je DF-a mnogo veći. U SDP-u je bilo jaaaako puno dobronamjernih kadrova, koji su 2010. došli na funkcije misleći zaista dobro. Problem njihov je bio to što su bili nesposobni za poziciju. Naime, nakon 20 godina opozicije, i pljuvanja po svemu i svačemu, prvi put su došli u situaciju da trebaju odlučiti, presjeći, lupiti šakom od sto. I onda nisu mogli i nisu znali. Ne može se posao ministra naučiti za 5 dana. Mora se prvo biti involviran na sve moguće načine u posao da bi se bilo dobar ministar. Npr. ministar zdravstva može postati neko ko je bio u parlamentu, bavio se parlamentarnim procedurama donošenja zakona, bio direktor bolnice, i tako dalje.
Izvini molim te - ako je išta više ponižavajuće za predizbornu kampanju iste partije od "nagrađivanja finansijera kampanje" - to znači da su svi oni koji su glasali ustvari samo jedni nasamareni magarci - koji su se nadali nekoj promjeni - a u suštini njihovi glasovi se sada koriste kao:
pa nakon toga ide podkusurivanje-izmirenje dugova sa užim stranačkim rukovodstvom (ipak oni su držali govore, motivirali glasače),
pa onda sa članovima porodica užeg stranačkog rukovodstva (ipak njihove porodice su izdržale taj teret),
pa onda izmirenje dugova sa širim strančakim članstvo (istaknutim članovima u akciji ljepljenja plakata, postavci bine, redarima),
pa onda izmirenje dugova sa članovima porodice šireg stranačkog članstva..... Pa onda aktivisti....

Eh, možda na kraju dođemo do onih pojedinaca iz posta šibonje, ono 7 godina ugovor na određeno, rudar u jami i slično..... ali i to možda....

Pa naravno, demokratija i postoji da bi se nagradili finansijeri kampanja, raznih. Zašto je toliki fokus na Izrael u Americi, ko su finansijeri Obamine kampanje, ko su finansijeri Merkeline kampanje. Ili ti stvarno misliš da ikakva politika ima veze sa životom običnog građanina? Boljitak običnog građanina se može očekivati samo dok on nije u suprotnosti sa interesom finansijera pobjedničkih partija. I to je to, sva pamet demokratije i kapitalizma.
6april

#18892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 6april »

Mene interesuje samo zna li Suljagic da mu je zenu trpao Mickey Rourke... Trpo je Miki a Islamska zajednica specijalizaciju placa njoj na KCUS-u. :izet: :izet: :izet:
Vipsilon

#18893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vipsilon »

Naravno, šalis se.

https://www.youtube.com/watch?v=CRnivqqOt1c
apsidejzi

#18894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by apsidejzi »

lacrima wrote:
HM 2011 wrote:

Pa naravno, demokratija i postoji da bi se nagradili finansijeri kampanja, raznih. Zašto je toliki fokus na Izrael u Americi, ko su finansijeri Obamine kampanje, ko su finansijeri Merkeline kampanje. Ili ti stvarno misliš da ikakva politika ima veze sa životom običnog građanina? Boljitak običnog građanina se može očekivati samo dok on nije u suprotnosti sa interesom finansijera pobjedničkih partija. I to je to, sva pamet demokratije i kapitalizma.
Ljudima je veoma tesko prihvatiti ideju da su najveci lopovi u odijelu i sa kravatama. Kada nesto od toga izadje u javnost onda to dozivljavaju kao statisticku gresku dog u stvarnosti to nije greska nego pravilo.
The BEN10

#18895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

dustaban wrote:
forel wrote:Nema sjedanja iz fotelje, nego zaradi postovanje.Poznajem licno kandidate koji su usli u federalni nivo ispred DF koji su ili sami ili vlastitom imovinom (finansijama) finansirali stranku, finansirali svoju kandidaturu, djelili promotivni materijal, isli sa volonterima i aktivistima od kuce do kuce.Ako ne bude se tako uradilo i Mirza postane ''igrac'' stvorit ce se struja i Mirza nece biti dobro prihvacen u DF, i rukovodstvo stranke bice prinuđeno sa izborom - Mirza Ustajmujic ili DF ovo clanstvo.
A upravo je ovo radio SDP nakon prošliih izbora.
starii

#18896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starii »

kakve promjene ocekivati kad prave sporazum sa sda i hdz, jel u interesu sda i hdz da budu promjene, naravno da nije jer njima ovakvo stanje odgovara...
drug_profi

#18897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Dapace oni ce uciniti sve da svaku promjenu u startu uniste.
vidi se lijepo po prijedlogu ministara i premijera kuda su naumili.
DF ako zeli dobro sebi treba prvom prilikom noge da se fata iz ove koalicije. Samo nek izguraju da se u zakon stave vanredni izbori. Ovako ne postoji nacin da vlast prisilis da nesto radi.
iPod

#18898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by iPod »

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/25100 ... icije.html
DF obustavio pregovore sa SDA, moguć raskid koalicije
SARAJEVO - Demokratska fronta obustavila je razgovore sa SDA o uspostavi vlasti u Sarajevskom kantonu zbog zapošljavanja kadrova SDA u administraciju i javna preduzeća mimo dogovora. Generalni sekretar DF-a Sifet Podžić kazao je za Radio Bosne i Hercegovine da to ...

... može dovesti i do raskida koalicije SDA i DF-a na svim nivoima vlasti.

„U Sporazumu koji smo potpisali, u jednoj tački smo rekli da će sva imenovanja na funkcije u javnim preduzećima biti posebno razmatrana i da će se to raditi kada ljudi ponude programe, da to budu eksperti, da nije bitno koja će biti stranka. Međutim, Stranka demokratske akcije ovih dana masovno koristi ovaj međuprostor i vrši zapošljavanje svojih prvenstveno stranačkih ljudi, da ne kažem rodbinskih. Mi smo obustavili pregovore sa Strankom demokratske akcije iz jednostavnog razloga jer tražimo da se obustavi zapošljavanje neprofitabilne radne snage u administraciju i u javna preduzeća. Nemamo ništa protiv zapošljavanja u realni sektor, ali ovo šta rade trenutno u ovom međuprostoru, mislm da je za svaku osudu i ne želimo nastaviti razgovore sa Strankom demokratske akcije dok oni to ne prekinu."
drug_profi

#18899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ih sta ce puta jos oni njih morati upozoravati...
ili istupi iz saveza ili blefiras i to lose.
lerdi

#18900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

drugi profil wrote:Ih sta ce puta jos oni njih morati upozoravati...
ili istupi iz saveza ili blefiras i to lose.
Nije ovo nikakav blef

http://www.ks.gov.ba/najava/dnevni-red- ... a-sarajevo
10. Prijedlog zaključka o obustavi procedura za prijem uposlenika u javnim službama Kantona Sarajevo

Izvjestilac: ministar Muhamed Kozadra
Pregovori se neće sigurno nastaviti ako se ovaj zaključak ne donese. ;)
Post Reply