Preko PC-a i gledam jbg dok sam na poslu malo zraknem.MTV wrote:Preko PC-a se ne vidi. Preko mobitela se vidi.Hofman wrote: Tita mi ne vidi se na klixu
Stara boljka klix foruma. Nista novo.
Logosoft
Moderator: Benq
- Hofman
#18851 Re: Logosoft ALL ABOUT
- MTV
#18853 Re: Logosoft ALL ABOUT
Obavještenje za korisnike
Poštovani korisnici,
zbog radova na unapređenju naših servisa, mogući su kratkotrajni prekidi u ispostavljanju usluga za korisnike u području Hrasnog, 13.03.2019. u periodu od 10:00-13:00.
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/news/5e4cd242612 ... -korisnike
Poštovani korisnici,
zbog radova na unapređenju naših servisa, mogući su kratkotrajni prekidi u ispostavljanju usluga za korisnike u području Hrasnog, 13.03.2019. u periodu od 10:00-13:00.
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/news/5e4cd242612 ... -korisnike
- MTV
#18854 Re: Logosoft ALL ABOUT
Izasao je novi cjenovnik koji stupa na snagu od 11 aprila.
Novo je:
Priključna taksa za xDSL bazirane servise bez minimalnog trajanja pretplatničkog ugovora. Prije 100 KM. Od 11. aprila 70 KM
Kombinovani paketpod imenom Logo! Slagalica (strana 4)
Moj Logo Trio bi po ovoj opciji Logo Slagalica bio jeftiniji nekih 3.50 KM naravno ako sam dobro sracunao.
NET 1 (10,53 KM) + Fiksna 1 (4,68 KM) + Osnovni Super TV paket (29,25 KM) = 44,46 -10% (na dvije godine) = 40,014 KM + dodatni HD resiver 2,34 Km = 42,354 KM
Logo Trio 41,30 KM + drugi HD resiver 4,68 KM = 45,98 KM
Razlika 45,98 KM - 42,354 KM = 3,624 KM
Novo je:
Priključna taksa za xDSL bazirane servise bez minimalnog trajanja pretplatničkog ugovora. Prije 100 KM. Od 11. aprila 70 KM
Kombinovani paketpod imenom Logo! Slagalica (strana 4)
http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... usluga.pdf*Mjesečna pretplata ovisi o broju usluga te izabranih paketa u okviru usluga koje Pretplatnik kombinuje. Pojedinačne cijene svakog paketa usluga su navedene u tekstu ispod, a mjesečna pretplata kombinovanog paketa se sastoji od sume pojedinačno odabranih paketa koji se kombinuju.
Uz ugovorno vezivanje u minimalnom trajanju od 12 mjeseci, iznos mjesečne pretplate kombinovanog paketa se umanjuje za 5%, a za minimalno trajanje od 24 mjeseca, iznos mjesečne pretplate se umanjuje za 10%.
U mjesečnu pretplatu svakog kombinovanog paketa uključena je usluga Pristup na xDSL infrastrukturu. Priključna taksa se naplaćuje prema uslovima navedenim u tački 1 ovog Cjenovnika.
Pretplatnici LoGO! Slagalica paketa od terminalne opreme dobijaju na korištenje: modem za xDSL Internet sa integrisanim WiFi routerom i STB (Set Top Box). Pretplatnici LoGO! Slagalica paketa, koji potpišu ugovor sa minimalnim trajanjem od 12/24 mjeseca, za vrijeme minimalnog trajanja ugovorne obaveze imaju mogućnost najma dodatnog STB-a, po cijenama kako slijedi: u SD rezoluciji 1,17 KM; u HD rezoluciji 2,34 KM
Pretplatnici LoGO! Slagalica paketa koji potpišu ugovor na neodređeno vrijeme, odnosno kojima istekne minimalno trajanje ugovorne obaveze od 12/24 mjeseca, imaju mogućnost najma dodatnog STB-a po cijenama navedenim u okviru tačke 1.13 Super TV usluga.
Paket LoGO! Slagalica se mora sastojati od minimalno dvije usluge – Internet usluge (Net 1 ili Net 2 ili Net 3, prema izboru Pretplatnika) i Super TV usluge - Osnovni paket. Ostatak
Pretplatnik samostalno kombinuje na način da može birati jedan od ponuđenih paketa usluga fiksne telefonije i/ili jedan od ponuđenih paketa usluga mobilne telefonije i/ili bilo koji ili sve od ponuđenih dodatnih TV paketa. Pretplatnik može odlučiti da samo iskombinuje obavezni minimalni paket.
Usluge koje se mogu kombinirati su Super TV usluga, Internet usluga, fiksna i mobilna telefonija u skladu sa tekstom u nastavku:
1. Super TV usluga – cijene i paketi su navedeni u tački 1.13 Super TV usluga, uz minimalni odabir Osnovnog paketa. Svi korisnici imaju uključenu SUPER WEB TV uslugu sa
uključenim Osnovnim paketom.
Pretplatnici u okviru LoGO! Slagalica paketa, uz ugovorno vezivanje od 12/24 mjeseca, imaju pravo kupovine TV uređaja po subvencioniranoj cijeni, a dostupni uređaji, kao i
njihove cijene se nalaze na http://www.logosoft.ba, u sjedištu i prodajnim mjestima Logosofta.
2. Internet usluga, uz minimalni odabir Net 1 paketa
Net 1
Maksimalna moguća brzina pristupa do:
50 Mbps/3 Mbps
Minimalna brzina pristupa: 25 Mbps/1,5 Mbps 10,53 KM
Net 2
80 Mbps/6 Mbps
Minimalna brzina pristupa: 40 Mbps/3 Mbps 19,89 KM
Net 3
120 Mbps/10 Mbps
Minimalna brzina pristupa: 60 Mbps/5 Mbps 29,25 KM
3. Usluga fiksne telefonije
Fiksna 1
- Besplatni pozivi unutar Logosoft fiksne telefonske
mreže,
- Besplatni pozivi prema svim fiksnim telefonskim
mrežama u BiH na fer osnovi (1000 min) 4,68 KM
Fiksna 2
mreže,
mrežama u BiH na fer osnovi (1500 min),
- Besplatni pozivi prema svim mobilnim mrežama u
BiH na fer osnovi (50 min) 11,70 KM
Fiksna 3
mreže,
mrežama u BiH na fer osnovi (2000 min),
BiH na fer osnovi (100 min) 17,55 KM
Fer osnova podrazumijeva mjesečni ostvareni saobraćaj prema drugim fiksnim i mobilnim mrežama, koji ne prelazi limite minuta iskazane u svakom od paketa fiksne telefonije, uz naplatu uspostave poziva koja iznosi 0,03 KM (sa PDV-om) po pozivu. Ukoliko Pretplatnik prekorači limit besplatnih minuta, uspostava svakog narednog poziva neće biti naplaćivana, a minuta razgovora će biti tarifirana prema važećem Cjenovniku korištenja telefonskih usluga LOL-phone koji je dostupan na web sajtu http://www.logosoft.ba, u sjedištu i prodajnim mjestima Logosofta.
Pretplatnici koji u okviru LoGO! Slagalica paketa odaberu bilo koji paket fiksne telefonije, uz ugovorno vezivanje od 12/24 mjeseca, imaju pravo kupovine fiksnog telefonskog uređaja po subvencioniranoj cijeni, a dostupni uređaji, kao i njihove cijene se nalaze na http://www.logosoft.ba, u sjedištu i prodajnim mjestima Logosofta.
Mobilna 1
BiH na fer osnovi (50 min),
- Besplatne SMS poruke prema svim mobilnim
mrežama u BiH na fer osnovi (100 SMS poruka),
- Neograničen mobilni internet na fer osnovi (1 GB
po maksimalnoj brzini prenosa podataka) * 2,34 KM
Mobilna 2
BiH na fer osnovi (100 min),
mrežama u BiH na fer osnovi (100 SMS poruka),
- Neograničen mobilni internet na fer osnovi (1 GB
po maksimalnoj brzini prenosa podataka) * 3,51 KM
Mobilna 3
BiH na fer osnovi (150 min),
mrežama u BiH na fer osnovi (250 SMS poruka),
- Neograničen mobilni internet na fer osnovi (2 GB
po maksimalnoj brzini prenosa podataka) * 4,68 KM
*Maksimalna brzina prenosa podataka definirana je u okviru tačke 1.9 Mobilni internet saobraćaj.
Svi ostali pozivi iz mobilne telefonije te usluga slanja SMS poruka i korištenje mobilnog internet saobraćaja, a koji izlaze iz deklarisanih karakteristika paketa usluga mobilne telefonije koje Pretplatnik koristi, će biti tarifirani prema važećem Cjenovniku mobilnih usluga, koji je dostupan na web sajtu http://www.logosoft.ba, u sjedištu i prodajnim mjestima Logosofta.
Pretplatnici koji u okviru LoGO! Slagalica paketa odaberu bilo koji paket mobilne telefonije, uz ugovorno vezivanje od 12/24 mjeseca, imaju pravo kupovine mobilnog uređaja ili tableta po subvencioniranoj cijeni, a dostupni uređaji, kao i njihove cijene se nalaze na http://www.logosoft.ba, u sjedištu i prodajnim mjestima Logosofta.
Moj Logo Trio bi po ovoj opciji Logo Slagalica bio jeftiniji nekih 3.50 KM naravno ako sam dobro sracunao.
NET 1 (10,53 KM) + Fiksna 1 (4,68 KM) + Osnovni Super TV paket (29,25 KM) = 44,46 -10% (na dvije godine) = 40,014 KM + dodatni HD resiver 2,34 Km = 42,354 KM
Logo Trio 41,30 KM + drugi HD resiver 4,68 KM = 45,98 KM
Razlika 45,98 KM - 42,354 KM = 3,624 KM
- Quaresma
#18855 Re: Logosoft ALL ABOUT
jesu li ovo spustili cijene za xdsl pakete!!?
- MTV
#18856 Re: Logosoft ALL ABOUT
Quaresma wrote:jesu li ovo spustili cijene za xdsl pakete!!?
U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu"
iznosi 9.36 KM sa PDV-om.
- Quaresma
#18857 Re: Logosoft ALL ABOUT
opet ne kontam to, nego vidim sad na cjenovniku pdf sto si stavio, da su nize cijene xdsl paketa, trenutni je kod mene alfa paket, vidim da je sad 14KM.MTV wrote:Quaresma wrote:jesu li ovo spustili cijene za xdsl pakete!!?U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu"
- MTV
#18858 Re: Logosoft ALL ABOUT
Placat ces i dalje 23,40 KM. Bilo je i prije (Cjenovnik 04.01.2019. http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... usluga.pdf) 14,04 KM (po cjenovniku sa pdvom, bez pdv-a 12 KM) i na to ide Pristup na xdsl infrastrukturu. Citat napomene. Na web stranici je sa uracunatim pdvom i pristupom na xdsl infrastrukturu.Quaresma wrote:opet ne kontam to, nego vidim sad na cjenovniku pdf sto si stavio, da su nize cijene xdsl paketa, trenutni je kod mene alfa paket, vidim da je sad 14KM.MTV wrote:Quaresma wrote:jesu li ovo spustili cijene za xdsl pakete!!?U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu"
Alfa paket
23.40 KM
http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi
Po cjenovniku:
14,04 KM
+
U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu"
=
23,40 KM
- Quaresma
#18859 Re: Logosoft ALL ABOUT
e onda moram povuci mustuluk ovom jednom jaranu sto sam dojavio, kako sad to napraviti
- MTV
#18860 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne znamQuaresma wrote:e onda moram povuci mustuluk ovom jednom jaranu sto sam dojavio, kako sad to napraviti
- diablobih
#18861 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ili u minus da mu platis kafu ili samo da primis koju psovkuQuaresma wrote:e onda moram povuci mustuluk ovom jednom jaranu sto sam dojavio, kako sad to napraviti
- Quaresma
#18862 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma samo sam se pozvao na cjenovnik sa pdf-a i rekao da je logosoftova greska sto nisu to malo bolje objasnili ovima sto im se mora vise puta objasniti
a i ja se zaletio bio mislio odmah zvati da mi pristave ovaj omega paket
a i ja se zaletio bio mislio odmah zvati da mi pristave ovaj omega paket
- MTV
#18863 Re: Logosoft ALL ABOUT
Moj pouzdan izvor mi je sapnuo da ce biti jos toga novog ali u nekom narednom periodu.
Za sada mi je zanimljiva LOGO! Slagalica ako sam dobro sracunao paket bi kostao 3,50 KM manje nego sadasnji Logo! Trio.
Za sada mi je zanimljiva LOGO! Slagalica ako sam dobro sracunao paket bi kostao 3,50 KM manje nego sadasnji Logo! Trio.
- Hofman
#18864 Re: Logosoft ALL ABOUT
Baci haber koji o cemu se radiMTV wrote:Moj pouzdan izvor mi je sapnuo da ce biti jos toga novog ali u nekom narednom periodu.
- MTV
#18865 Re: Logosoft ALL ABOUT
Izvor nije precizirao.Hofman wrote: Baci haber koji o cemu se radi
Mozda ni nesmije reci.
- Hofman
#18866 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sad si zagolicao mastuMTV wrote:Izvor nije precizirao.Hofman wrote: Baci haber koji o cemu se radi![]()
Mozda ni nesmije reci.
-
Sakazulu
#18867 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa ja bi mogao trenutni paket Quadro koji je potpisan na 24 mjeseca skinuti barem za 11 do 16 KM...
Izgleda da se LoL probudio i nudi.! Šta li je onda još u planu?
PS
Što su minimalne brzine baš 50% sporije? Da neće ubaciti max brzinu od 00 do 7 ujutro a ostalo ko fol za 50% sporije...
PS
Što su minimalne brzine baš 50% sporije? Da neće ubaciti max brzinu od 00 do 7 ujutro a ostalo ko fol za 50% sporije...
Last edited by Sakazulu on 13/03/2019 18:10, edited 1 time in total.
- MTV
#18868 Re: Logosoft ALL ABOUT
Cekat cemo nove obavijesti, RAKov registar kanala i cjenovnik pa cemo saznati.Sakazulu wrote:Pa ja bi mogao trenutni paket Quadro koji je potpisan na 24 mjeseca skinuti barem za 11 do 16 KM...
PS
Što su minimalne brzine baš 50% sporije? Da neće ubaciti max brzinu od 00 do 7 ujutro a ostalno ko fol za 50% sporije...
Ne, nego ne garantuju 24/7 punu brzinu tj moze se desiti da odredjeni period imas 50% manju brzinu i da radi toga ne bi mogao prekinuti ugovor bez penala.
Ili se ne moze ostvariti puna brzina od npr. 120 Mbps ako je losa parica i ako imas npr 80 Mbps od tog paketa da ne mozes raskinuti ugovor prije vremena bez penala.
To ti pise i u sadasnjem ugovoru koji si potpisao.
Vjerujem da je to samo da se "zakonski" ograde.
Ali ako ti "selis" ili stvarno selis na adresu gdje njih nema tu ti nece naplatiti penale. Jer svojom krvicom nisu dostupni na toj novoj adresi.
Mada meni kablom kad god testiram je 50/3. Dok je wifi-om 25-30-40 Mbps.
Od novosti radije bi Prva kanale (isto su vlasnistvo) pa i novi resiver da vracam kanale unazad
-
chemix
#18869 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šta bi bila ova stavka u cjeniku: "Najam noseći STB"
Još ako se bude moglo u ovu slagalicu prebaciti više od jednog mobitela, to bi bilo super.
Još ako se bude moglo u ovu slagalicu prebaciti više od jednog mobitela, to bi bilo super.
- MTV
#18870 Re: Logosoft ALL ABOUT
To bi bilo da ako zelis samo SUPER TV uslugu koja kosta 29,25 KM onda moras placati i taj najam noseceg STB od 14,04 KM. Al to se neisplati.chemix wrote:Šta bi bila ova stavka u cjeniku: "Najam noseći STB"
Do sada imao Trio Light i Logo Trio i nikad se ta stavka nije placala samo se placala renta drugog resivera. Jer je u svim paketima prvi resiver ukljucen u cijenu paketa.
Da se to u Logo slagalici mora placat paket bi mi bio skuplji 11 KM. A moj izvor mi je rekao da su stavke pojeftinile i da ce biti jos novosti ali otom potom...
- crnivrag
#18871 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo dolazim k vama, uzimam vjerovatno Trio+ paket usluga.
Moram se sutra raspitati o načinu priključenja, otići ću na Dobrinju u njihovu poslovnicu, i vjerovatno na licu mjesta potpisati ugovor za njihove usluge.
Dostupni su u mom haustoru, nadam se da nema nikakvih prepreka za korištenje svih usluga u punom kapacitetu.
Moram se sutra raspitati o načinu priključenja, otići ću na Dobrinju u njihovu poslovnicu, i vjerovatno na licu mjesta potpisati ugovor za njihove usluge.
Dostupni su u mom haustoru, nadam se da nema nikakvih prepreka za korištenje svih usluga u punom kapacitetu.
- MTV
#18872 Re: Logosoft ALL ABOUT
Preporuci me da dobijem mjesec freecrnivrag wrote:Evo dolazim k vama, uzimam vjerovatno Trio+ paket usluga.
- crnivrag
#18873 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije frka, moram još malo bolje prostudirati ove pakete na stranici, ali čini mi se da ću uzeti Trio+, a možda i neki Duo, jer mi fiksni telefon i nije baš potreban.MTV wrote: Preporuci me da dobijem mjesec free
- MTV
#18874 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ili da sacekas Logo Slagalicu pa u Duo paketu uzmes vecu brzinu interneta. Sadasnji Logo Duo+ je samo 25 Mbps.crnivrag wrote:Nije frka, moram još malo bolje prostudirati ove pakete na stranici, ali čini mi se da ću uzeti Trio+, a možda i neki Duo, jer mi fiksni telefon i nije baš potreban.MTV wrote: Preporuci me da dobijem mjesec free
Nacin prikljucenja moze se i telefonom dogovoriti. Garantovali su prikljucenje u roku od 24 sata, ne znam kako je sada. Sve zavisi od telefonske parice. Meni je parica od doba Tite i mogla bi podnijeti 120 Mbps.
- crnivrag
#18875 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne znam kakva je kod mene, valjda su oni upoznati sa propusnošću linije.MTV wrote: Ili da sacekas Logo Slagalicu pa u Duo paketu uzmes vecu brzinu interneta. Sadasnji Logo Duo+ je samo 25 Mbps.
Nacin prikljucenja moze se i telefonom dogovoriti. Garantovali su prikljucenje u roku od 24 sata, ne znam kako je sada. Sve zavisi od telefonske parice. Meni je parica od doba Tite i mogla bi podnijeti 120 Mbps.
A ne znam kad ta slagalica kreće u ponudu, jer moram raskinuti ugovor sa Telemach-om do kraja mjeseca.