GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#18851 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... ook+status

Kao što sam uvijek i govorio, ima nekih bitnijih stvari za srediti, među kojima je i ovakvo ponašanje Grasovaca, ali jok, daj ti da povećamo cijenu karata, daj ti da napravimo stajališta i tako to.
k4mi

#18852 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by k4mi »

djevojka bez imena wrote:
man_464 wrote:Kanton je dužan da svojim građanima obezbiejdi redovan prevoz.
Kanton posjeduje kantonalno preduzeće GRAS.
Kanton ne ulaže u preduzeće i dopuštao je da se preduzeće pljačka.
Kanton duguje GRAS-u 31 milion KM. Za početak da to izmirimo. Makar da porezna ne visi iznad glave.
Ko je izabrao vlast - narod. Samo glasajte i dalje za Zelene i biće nam dobro - samo da se ne puca.

Što se tiče dnevnog i sedmičnog pregleda. Uglavnom su to ljudi koji rade i jedno i drugo. Osim što ovi što rade sedmični moraju znati raditi sa računarima u SATRA tramvajima.
Vidim da si upucen u rad Grasa, pa bih da pitam, imaju li revizori pravo legitimisati ili uzimati dokumente putnicima? Ako imaju mozes li navesti po kojem zakonu?
https://ms.ks.gov.ba/sites/ms.ks.gov.ba ... 037-14.pdf (valjda je ovaj jos uvijek na snazi)

Lice koje je zate~eno u vozilu bez odgovaraju}e vozne karte iz
stava (1) du`no je na zahtjev ovla{tenog kontrolora platiti
doplatnu kartu ili pokazati li~ne identifikacione isprave radi
utvr|ivanja identiteta kako bi putem ovla{tenog lica pokrenuli
prekr{ajni postupak zbog neposjedovanja vozne karte.

Mozes odbiti i u tom slucaju se zove policija.

Ali treba imati na umu da kontrolori prilikom kontrole karata moraju imaju imati vidno istaknutu iskaznicu sto GRASovi ljudi veoma rijetko imaju.

Za ovog revizora otkaz odmah. Kakve stoke samo ima to je cudo jedno.
SmokingMan

#18853 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by SmokingMan »

Šta je ovo ljudi moji?! :cry:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18854 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bitanga_sa_otesa »

djevojka bez imena wrote:Super. Gdje se moze prijaviti vozac koji udaljenost za koju mu obicno treba minimum 8-10 minuta, predje za 3 minute?
Mama mi se upravo zali da joj je pozlilo po izlasku iz vozila Grasa jer je vozac vozio ko ludjak, kad ga je upozorila da mu je noga stalno na gasu rekao joj da izadje ako nije zadovoljna uslugom.
jaooo sram ga bilo... sta ga ona ima upozoravat kako se vozi? jel ona radi u mup-u ? saobracajnoj policiji? mislim da u svim vozilima pise da je zabranjen razgovor sa vozacem.ako joj ne odgovara samo izadje i predje u drugo vozilo,a zalit se moze upravi vodovoda na salteru 2.
zalbe primaju utorkom i petkom od 12 do podne.
p.s. ne radim u gras-u samo sam realan...
man_464

#18855 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

smrdim/vijest/sarajlija-t ... jen-260898

Klix ponovo pravi senzaciju od vazduha.
Klasika.

Ako neko brzo vozi prijaviti na šalter...
Dakle moze te legitimisati revizor ali ako ne das podatke zove se policija.
djevojka bez imena

#18856 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djevojka bez imena »

bitanga_sa_otesa wrote:
djevojka bez imena wrote:Super. Gdje se moze prijaviti vozac koji udaljenost za koju mu obicno treba minimum 8-10 minuta, predje za 3 minute?
Mama mi se upravo zali da joj je pozlilo po izlasku iz vozila Grasa jer je vozac vozio ko ludjak, kad ga je upozorila da mu je noga stalno na gasu rekao joj da izadje ako nije zadovoljna uslugom.
jaooo sram ga bilo... sta ga ona ima upozoravat kako se vozi? jel ona radi u mup-u ? saobracajnoj policiji? mislim da u svim vozilima pise da je zabranjen razgovor sa vozacem.ako joj ne odgovara samo izadje i predje u drugo vozilo,a zalit se moze upravi vodovoda na salteru 2.
zalbe primaju utorkom i petkom od 12 do podne.
p.s. ne radim u gras-u samo sam realan...
Ako je po tebi ok izigravati Sumahera onda se ja ispricavam. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18857 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bitanga_sa_otesa »

tesko da mogu izigravat sumahere,koliko ja vidim izvana svi ti grasovi autobusi su u poluraspadajucem stanju ,ako moze nabrat 80 onda mu skidam kapu...
djevojka bez imena

#18858 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

bitanga_sa_otesa wrote:
tesko da mogu izigravat sumahere,koliko ja vidim izvana svi ti grasovi autobusi su u poluraspadajucem stanju ,ako moze nabrat 80 onda mu skidam kapu...
ok, tako je vjerovatno :run:
man_464

#18859 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Bez problema vozila GRAS-a mogu voziti 80 pa i vise. Ikarbus vozila su kupljena nova 2009 i ima ih jos uvijek u jako dobrom stanju.... To su i najmlađi autobusi u Sarajevu. Ogranicenja su svakako na tom dijelu 70 pretezno iako je autobusu u kojem se stoji ograničenje 50. No to bi značilo da se red voznje ne moze stići...
djevojka bez imena

#18860 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

man_464 wrote:Bez problema vozila GRAS-a mogu voziti 80 pa i vise. Ikarbus vozila su kupljena nova 2009 i ima ih jos uvijek u jako dobrom stanju.... To su i najmlađi autobusi u Sarajevu. Ogranicenja su svakako na tom dijelu 70 pretezno iako je autobusu u kojem se stoji ograničenje 50. No to bi značilo da se red voznje ne moze stići...
Znas sta je najveci crnjak, pitam sto nije centrotrans cekala, u to vrijeme bas ima u 16.15 tacan ko svicarac, kaze sto cu to raditi, pa sevap je grasom ljudi se bore za opstanak. E eto ti sad! :lol: Prijavila. Bilo-proslo. Hvala za info.
kudrilo

#18861 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kudrilo »

Ovaj seljak glavati je neki dan napao i ženu, bulu, vukao je za ruku, unosio joj se u facu, mrškao. Treba mu glavu otkinuti.
shbc

#18862 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shbc »

man_464 wrote:smrdim/vijest/sarajlija-t ... jen-260898

Klix ponovo pravi senzaciju od vazduha.
Klasika.

Ako neko brzo vozi prijaviti na šalter...
Dakle moze te legitimisati revizor ali ako ne das podatke zove se policija.
Posto je inace faktor relevantan po pitanju bilo cega sto ima veze sa SDA :-)
BHF_Manijak

#18863 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Ne kontam sto ce ukidati Centrotrans sa linije komercijale? Udobniji, ugodniji za voznju 18 puta od GRAS-a, vozila sredjenija, novija, klimatizirana, za one koji ne poznaju grad imaju najavu za svaku narednu stanicu, ma ljepota...
drndalo

#18864 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

man_464 wrote:Bez problema vozila GRAS-a mogu voziti 80 pa i vise. Ikarbus vozila su kupljena nova 2009 i ima ih jos uvijek u jako dobrom stanju.... To su i najmlađi autobusi u Sarajevu. Ogranicenja su svakako na tom dijelu 70 pretezno iako je autobusu u kojem se stoji ograničenje 50. No to bi značilo da se red voznje ne moze stići...
A ima ih i izrezanih ili pred rezanjem...
Maharadza

#18865 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

BHF_Manijak wrote:Ne kontam sto ce ukidati Centrotrans sa linije komercijale? Udobniji, ugodniji za voznju 18 puta od GRAS-a, vozila sredjenija, novija, klimatizirana, za one koji ne poznaju grad imaju najavu za svaku narednu stanicu, ma ljepota...
Čuj što?! A 'ta će babo da vozi?

:oops: :oops:
Dosadno mii

#18866 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dosadno mii »

Dr. Kuca wrote:Istanbul ima predobro uredjen to pracenje tramvaja i pracenje stanica za vrijeme voznje. Prekopirat ne izmisljat toplu vodu.
Preglup je potez povecavanje cijene karte za 40 kf, to ce mozda donijeti rezultat kratkorocno, na duze staze bit ce fula jer ce centro zadrzati svoju cijenu? Normalno svako ide tamo gdje je bolje a jeftinije. Isto kao i ovo sa studentskim kartama gdje je cilj ici na kolicinu, tj na sto vise studenata po jeftinijoj cijeni karte, tako da ti to odje opet na isto. Ali to je i cilj ove vlade i ministarstva, prikazat mi smo evo nesto pokusali nije uspjelo, a u startu osudjeno da propadne. Ali on ce tamo prikazati neke podatke od kojih ti se zavrti a kad povuces crtu gubitak.
Ocigledno im cilj pokupit pare odmah na pocetku ak.godine koje ce zavrsit ko zna gdje.
Mozda dobijemo jos koji fakultet u Travniku.
bumerangss

#18867 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

problem ako ne voze a sad problem ako vozi brzo jer je dami pozlilo... pa mislim stvarno... :roll:
Dr. Kuca

#18868 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

man_464 wrote:
Dr. Kuca wrote:Istanbul ima predobro uredjen to pracenje tramvaja i pracenje stanica za vrijeme voznje. Prekopirat ne izmisljat toplu vodu.
Preglup je potez povecavanje cijene karte za 40 kf, to ce mozda donijeti rezultat kratkorocno, na duze staze bit ce fula jer ce centro zadrzati svoju cijenu? Normalno svako ide tamo gdje je bolje a jeftinije. Isto kao i ovo sa studentskim kartama gdje je cilj ici na kolicinu, tj na sto vise studenata po jeftinijoj cijeni karte, tako da ti to odje opet na isto. Ali to je i cilj ove vlade i ministarstva, prikazat mi smo evo nesto pokusali nije uspjelo, a u startu osudjeno da propadne. Ali on ce tamo prikazati neke podatke od kojih ti se zavrti a kad povuces crtu gubitak.
Centrotrans ili ce biti uklonjen sa 31e ili će morati prilagoditi cijenu na 2KM. Tako je rekao Fišo. Centrotrans je uveden pod krinkom da gras ne moze da odrzava linije a uveden na linije koje je gras skoro uvijek perfektno održavao jer se na ostalim linijama nije isplatilo CTSu. Sada je gras sposoban da odrzava većinu linija i sa linija 15b 17b 21 21b 22 27 27a 28 31e treba ukloniti Centrotrans. Na linijama 20b i 41a 62 centrotrans je registrovan legalno i tamo moze ostati da vozi

Ovo za Revizore. Suspendovati doticnog. Saslušati obje strane i potom donijeti konačnu odluku. Los primjer kako se turisti odvracaju od dolaska u SA.

Naravno. Revizori nisu ovlaštena lica da te legitimisu ali mogu zvati policiju ili drzati tramvaj sa taocima zatvoren koliko treba da policija dodje.

Ma cisto sumnjam da ce ti se centro tek tako povuci borili se 20 godina da udju na linije.
Streptokok

#18869 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Streptokok »

man_464 wrote:[q

Centrotrans ili ce biti uklonjen sa 31e ili će morati prilagoditi cijenu na 2KM. Tako je rekao Fišo. Centrotrans je uveden pod krinkom da gras ne moze da odrzava linije a uveden na linije koje je gras skoro uvijek perfektno održavao jer se na ostalim linijama nije isplatilo CTSu. Sada je gras sposoban da odrzava većinu linija i sa linija 15b 17b 21 21b 22 27 27a 28 31e treba ukloniti Centrotrans. Na linijama 20b i 41a 62 centrotrans je registrovan legalno i tamo moze ostati da vozi

Ovo za Revizore. Suspendovati doticnog. Saslušati obje strane i potom donijeti konačnu odluku. Los primjer kako se turisti odvracaju od dolaska u SA.

Naravno. Revizori nisu ovlaštena lica da te legitimisu ali mogu zvati policiju ili drzati tramvaj sa taocima zatvoren koliko treba da policija dodje.
pa nismo na pijaci. koga briga što je gras sada sposoban? ljudi su kupili autobuse, primili radnike i sad bi ih trebalo istjerati sa linije jer je sada gras može i sam?
bumerangss

#18870 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

kudrilo wrote:Ovaj seljak glavati je neki dan napao i ženu, bulu, vukao je za ruku, unosio joj se u facu, mrškao. Treba mu glavu otkinuti.
Kad cujem bula ja se naježim! :roll:

Bula je zanimanje, žena koja uci tevhide, mevlude...

Ako je pokrivena ne znaci i da je bula, pa bih molio da se govori pokrivena žena a ne bula!
mousstapha

#18871 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mousstapha »

Ni pokrivena nije najsretniji termin.
man_464

#18872 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Prvo pojasnjenje.
Centrotrans nema novija vozila od grasa.
Sva vozila na komercijalni datiraju iz 2002 do 2003. Najnoviji su grasovi plinasi iz 2003. Neoplani kod cts i grasa su 2002...

Prednost je klimatizacija koju gras nema. A da su vozila sredjenija ne stoji jer su kod oba prevoznika vozila na ovoj liniji napucana

Centrotrans nema sta da radi na liniji koju gras odrzava besprijekorno. CTS se treba bazirati na linije gdje fali grasovih autobusa jer je tako i uveden. To sto su kupili autobuse nije opravdanje. Centrotrans ima jako puno svojih linija koje drzi sa trosnim i raspadajucim autobusima gdje bi ova vozila sa komercijale legla ko kec na 10.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18873 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JoseMujica »

bumerangss wrote:
kudrilo wrote:Ovaj seljak glavati je neki dan napao i ženu, bulu, vukao je za ruku, unosio joj se u facu, mrškao. Treba mu glavu otkinuti.

Ako je pokrivena ne znaci i da je bula, pa bih molio da se govori pokrivena žena a ne bula!
zar je uopće bitno jel pokrivena jal otkrivena :?

nema se pravo ni prema kome tako ponašati
ciza_bliza

#18874 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ciza_bliza »

man_464 wrote:Prvo pojasnjenje.
Centrotrans nema novija vozila od grasa.
Sva vozila na komercijalni datiraju iz 2002 do 2003. Najnoviji su grasovi plinasi iz 2003. Neoplani kod cts i grasa su 2002...

Prednost je klimatizacija koju gras nema. A da su vozila sredjenija ne stoji jer su kod oba prevoznika vozila na ovoj liniji napucana

Centrotrans nema sta da radi na liniji koju gras odrzava besprijekorno. CTS se treba bazirati na linije gdje fali grasovih autobusa jer je tako i uveden. To sto su kupili autobuse nije opravdanje. Centrotrans ima jako puno svojih linija koje drzi sa trosnim i raspadajucim autobusima gdje bi ova vozila sa komercijale legla ko kec na 10.
Nisi upućen, grasova vozila, zadnja donacija iz Turske imaju klimu, ali ne pale jer nema efekta pošto su stanice preblizu...
fidoremilienko

#18875 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fidoremilienko »

JoseMujica wrote:
bumerangss wrote:

zar je uopće bitno jel pokrivena jal otkrivena :?

nema se pravo ni prema kome tako ponašati
Sve su pokrivene ako cemo ispravno govoriti.

Ne hoda nijedna gola :oops:
Post Reply