iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sarajevski-Seljak

#18851 Re: iPhone - All about

Post by Sarajevski-Seljak »

kakaljin wrote:
stevan2712 wrote:Vjerovatno ima negdje napisano, ali nisam uspio pronaci dok sam listao postove. Zanima me samo da li su iPhone-i kupljeni u mtelu zkljucani na mtel ili su sim free ? Pozdrav!

Logika nalaze da su zakljucani na mrezu operatera, jer dobijes telefon ispod cijene sa popustom, a sada tehnicki jeli sve uradjeno po PS-u, to ne znam, jedino neko koje kupio preko mtela da kaze.

Za Mtel ne mogu reci sa 100% sigurnosti, ali mislim da su otkljucani. Jer ni jedan BH operater nije dobio uredjaje direktno od Apple-a, nego su ih nabavili od Blicnet-a. A samo Apple moze zakljucati svoje uredjaje, tj. operateri naruce od njih Iphone zakljucan na svoju mrezu.

Opet ponavljam, nisam 100% siguran.
Last edited by Sarajevski-Seljak on 01/12/2016 18:35, edited 1 time in total.
Vertig0

#18852 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

kakaljin wrote:
stevan2712 wrote:Vjerovatno ima negdje napisano, ali nisam uspio pronaci dok sam listao postove. Zanima me samo da li su iPhone-i kupljeni u mtelu zkljucani na mtel ili su sim free ? Pozdrav!

Logika nalaze da su zakljucani na mrezu operatera, jer dobijes telefon ispod cijene sa popustom, a sada tehnicki jeli sve uradjeno po PS-u, to ne znam, jedino neko koje kupio preko mtela da kaze.
Ne dobijes ti nista ispod cijene, jedino ako imas mega 100 odnosno najveci paket, samo tad je ispod cijene. Ovo ostalo je vjerovatno cak i skuplje nego za keš.
Na BHT nisu zakljucani, za mtel ne mogu sa sigurnoscu tvrditi.
stevan2712

#18853 Re: iPhone - All about

Post by stevan2712 »

Hvala vam na informacijama. I ja sam predpostavljao da nisu zakljucani, ali me zanimala informacija iz prve ruke.
Saka

#18854 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

dinao wrote:http://www.klix.ba/clanak/161121018

Apple će zamijeniti baterije za iPhone 6S koji se iznenada gase

Ja imam ovaj problem i pravo me nervira
Vazi li ovo kod nas?
Važi i kod nas, kod ovlaštenih servisera.
Provjeri ovdje po serijskom broju jesi li kvalifikovan za besplatnu zamjenu:
https://www.apple.com/support/iphone6s- ... dshutdown/

Ako jesi, možeš odnijeti uređaj, nakon što uradiš backup, ukloniš sve lozinke, skineš telefon sa iCloud-a i isključiš FMI.

Ja sam kvalifikovan i vjerovatno ću odnijeti u ASBIS da mi zamijene u narednim danima. Samo kažu da je rok dobavljivosti 10 dana pa moram gledati period kad mogu bez telefona. :)
kokuz_sa

#18855 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Prilikom zamjene baterije..ove "gratis"..trazite da budete prisutni..da bi stavili orginalnu bateriju

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
dinao

#18856 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Ja nisam kvalifikovan za ovaj program zamjene baterije a imam ove simptome. Gasi se randomly na oko 30% baterije.
Saka

#18857 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

kokuz_sa wrote:Prilikom zamjene baterije..ove "gratis"..trazite da budete prisutni..da bi stavili orginalnu bateriju

Oni su ovlašteni servis, nisu divljaci.
dinao wrote:Ja nisam kvalifikovan za ovaj program zamjene baterije a imam ove simptome. Gasi se randomly na oko 30% baterije.
Ja jesam kvalifikovan a ne dešava mi se. :) Ustvari jednom mi se desilo kad je bio baš opterećen Snapchat aplikacijom sa live video processing. Ali sam primjetio da se dosta grije u zadnje vrijeme, kad instalira update aplikacija. Kontam možda je početak problema s baterijom, a i ako mogu dobiti novu džaba, što da ne. :)
kokuz_sa

#18858 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Da ti samo znas koliko ovlastenih servisa prodaje divlju robu...
Ja ti za tvoje dobro kazem..provjeri kapacitet baterije koji stavljaju i proizvodaca

Saka

#18859 iPhone - All about

Post by Saka »

kokuz_sa wrote:Da ti samo znas koliko ovlastenih servisa prodaje divlju robu...
Ja ti za tvoje dobro kazem..provjeri kapacitet baterije koji stavljaju i proizvodaca

Hvala na savjetu, to ti kad svoj Huawei budes servisirao u Mobisu.

Apple ima rigoroznu kontrolu, ASBIS je velika multinacionalna kompanija. Nece rizikovati da stavlja dupljake i izgubi licencu, a citav program finansira Apple, nemaju nikakav trosak. Mislim glupa prica, niko te nije pitao, al eto ti da kazes koju pametnu. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2002

#18860 Re: iPhone - All about

Post by 2002 »

Apple finansira zamjenu tako da prodavac/serviser nece nista izgubiti koju god bateriju da ti stavi a Apple se sigurno nece zezati. Nemas apsolutno nikakvu potrebu da ista provjeravas ;)
ado_sar

#18861 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

2002 wrote:Apple finansira zamjenu tako da prodavac/serviser nece nista izgubiti koju god bateriju da ti stavi a Apple se sigurno nece zezati. Nemas apsolutno nikakvu potrebu da ista provjeravas ;)
on misli da ce serviseri, s obzirom na nas mentalitet, mahnuti originalne baterije i preprodati ih, a ljudima ugraditi dupljake. Kakvi smo, sumnja mu je opravdana.
Saka

#18862 iPhone - All about

Post by Saka »

ado_sar wrote:
2002 wrote:Apple finansira zamjenu tako da prodavac/serviser nece nista izgubiti koju god bateriju da ti stavi a Apple se sigurno nece zezati. Nemas apsolutno nikakvu potrebu da ista provjeravas ;)
on misli da ce serviseri, s obzirom na nas mentalitet, mahnuti originalne baterije i preprodati ih, a ljudima ugraditi dupljake. Kakvi smo, sumnja mu je opravdana.
Ma nemaju druga posla, da rizikuju da izgube licencu radi 20 maraka. Pa nije lako dobiti licencu ovlastenog servisera. Odmah bi ih prijavio Apple-u svako ko bi primjetio. Osim toga ovo je ASBIS, ukucaj u Google pa vidi ko su i sta su. On poredi neke carsijske radnjice sa multinacionalnim kompanijama i ovlastenim Apple serviserima, koja imaju samo dva u BiH. Nidje veze.

dudlov

#18863 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

U čemu je fol u vezi zamjene baterije? Nekoliko puta mi se desilo gašenje mobitela a ostalo mi 30% baterije. Inače telefon je 6s i kupljen je u mekline prije godinu dana

Saka

#18864 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

dudlov wrote:U čemu je fol u vezi zamjene baterije? Nekoliko puta mi se desilo gašenje mobitela a ostalo mi 30% baterije. Inače telefon je 6s i kupljen je u mekline prije godinu dana

Unesi serijski broj i reći će ti jesi li kvalifikovan za besplatnu zamjenu baterije.
kokuz_sa

#18865 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Dobro neka si ti pametan..samo ti po svom..a eto..zamjeni bateriju u ovlastenom bilo kojem..i ja i ti cemo u pare da ti unutra nece biti ista baterija koju si imao..sto po kapacitetu sto po proizvodjacu..kapacitet ce ti biti od 1200,1300,1350 i 1500

Ako hoces na pp cu ti pustiti od koje firme je narucena..u kojoj je fabrici napravljena..koji joj je bar kod na pakovanju

I te baterije ne nabavljaju i ne stavljaju serviseri nego ih nabavljaju domaci zastupnici..

To sto ja koristim Huawei a ti Iphone ne znaci da si ti upravu nego samo pokazuje da to sto imas iphone nisi iznad onih koji ga nemaju..

dudlov

#18866 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

Saka wrote:
dudlov wrote:U čemu je fol u vezi zamjene baterije? Nekoliko puta mi se desilo gašenje mobitela a ostalo mi 30% baterije. Inače telefon je 6s i kupljen je u mekline prije godinu dana

Unesi serijski broj i reći će ti jesi li kvalifikovan za besplatnu zamjenu baterije.
Unio serijski broj i ispunjavam uvjete za zamjenu baterije. Može li se to u mekline uraditi, ili mora u asbis? Hvala

Saka

#18867 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

dudlov wrote:
Saka wrote:

Unio serijski broj i ispunjavam uvjete za zamjenu baterije. Može li se to u mekline uraditi, ili mora u asbis? Hvala

Trebao bi moći i u Mekline jer su i oni ovlašteni serviseri. Pitaj ih.
Boateng

#18868 Re: iPhone - All about

Post by Boateng »

Gdje online kupiti Spigen masku, a da me ne oderu sa poštarinom?
isx

#18869 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Amazon > shipito.com > Bosna.

quarterback

#18870 Re: iPhone - All about

Post by quarterback »

Boateng wrote:Gdje online kupiti Spigen masku, a da me ne oderu sa poštarinom?
si gledao pik, ja juce prodao spigen covjeku za note4, mozda neko ima
Boateng

#18871 Re: iPhone - All about

Post by Boateng »

quarterback wrote:
Boateng wrote:Gdje online kupiti Spigen masku, a da me ne oderu sa poštarinom?
si gledao pik, ja juce prodao spigen covjeku za note4, mozda neko ima
Nema, provjerio sam.
Curve

#18872 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

ovo sa baterijom jel samo za 6S ili ima i na 6S+ efekta ?
dudlov

#18873 iPhone - All about

Post by dudlov »

Curve wrote:ovo sa baterijom jel samo za 6S ili ima i na 6S+ efekta ?
Vrati se na post od sake, poslan 1.12. I imaš link na kojem prilikom unosa serijskog broja možeš provjeriti imaš li pravo na besplatnu zamjenu baterije u mekline ili u asbis.

dudlov

#18874 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

Saka wrote:
dudlov wrote:
Saka wrote: https://www.apple.com/support/iphone6s- ... dshutdown/

Trebao bi moći i u Mekline jer su i oni ovlašteni serviseri. Pitaj ih.
Zvao sam mekline i telefon ostaje kod njih 5 do 10 radnih dana na servisu. Nemaju baterija na stanju pa se mora sačekati da baterija stigne. Čim nabavim zamjenski telefon, ovaj nosim na servis

Saka

#18875 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Čudo nemaju tih kineskih dupljaka. :D

Post Reply