HS kablovska
Moderator: anex
-
hali gali halid
#18851 Re: HS kablovska
I dalje nestaje net svakodnevno po nekoliko puta 
-
operacija labrador
#18852 Re: HS kablovska
Hvala ...Benq wrote:Za sve pakete je skoro ista oprema , razlika od paketa do paketa moze biti samo u digitalnom prijemniku. Dobit ces modem koji je ujedno i wifi router , u ponudi imaju dva uredjaja , Ubee i Cisco eh sad sve zavisi sta imaju na stanju u tom trenutku i koji te zapadne. Kod mene je Ubee i zadovoljan sam.operacija labrador wrote: Šta i koja se oprema (router & recevier) se dobije u paketima npr TRIO Grande Family (jedan TV za digitalnu)? Hvala.
Trenutno na HS Kid8 + Telefon (Quadro paket) i CAM modul. Posebno bi me zanimao router.
Sto se tice digitalne , tu mozes dobiti modul na vlastiti zahtjev ali moras znati da preko modula ne mozes koristiti ove dodatne usluge tipa video klub i 72h unazad , a ova usluga 72h unazad je uracunata u Family paket s tim ako potpises ugovor do kraja 8. mjeseca onda ces i Pickbox dobiti gratis s tim da ti za te usluge treba iskljucivo resiver.
Sto se tice resivera imaju 4 modela
D3 Mini koji nema nikakvu dodatnu funkciju osim samo gledanja kanala, on ti je karakteristikama isti kao modul.
PDS 2100 taj resiver nije los , samo mu je mana sto ga moras fizicki spojiti na modem (lan port 4) da bi imao ove dodatne usluge.
PDS 3121 s tim resiverom vec nema problema sto se tice novih usluga jer ima ugradjen svoj modem i nije ga potrebno spajati dodatno sa modemom.
D3 v2.0 ovaj resiver je isti kao PDS 3121 s tim da v2.0 ima sat i dodatni izlaz za tv da mozes pratiti i analognu tv ako zelis.
- hemed
#18853 Re: HS kablovska
i kod mene je tako bilo dok nisam presao na telemach paket i sad uzivam vjeruj, dajem ti prijedlog da predjes ako hoces jer je bolje 10 puta i signal i internet i sve zivokemox wrote:BEZOBRAZLUK !!!
![]()
- kloniran
#18854 Re: HS kablovska
pa to znaci da neofirno prisiljavaju da se uzmu njihovi paketi
-
ifus
#18855 Re: HS kablovska
Za raju kojoj signal ne valja, trazite od Telemacha da vam promijene kablove. Kod mene je signal bio uzasan, analogna losa, net je hvatao ok, ali mi je digitala bila nula bodova, pa su zamijenili dovodni kabl na banderama (stavili su novi mnogo deblji od starog, a od razvodne kutije do moje kuce isto prilicno deblji, ali ne toliko koliko i ovaj glavni na banderama) i sad slika ko mlijeko.
Pitanje za upucenije, drug hoce da predje na duo net paket (sad ima samo analognu i osnovni net paket). Koliko vidim cijena je 40 KM mjesecno, a prvih 6 mjeseci je 20 KM uz ugovor na 2 godine. Ima li jos nekih benefita i promotivnih bonusa? Negdje kao da vidjeh da ima i 6 mjeseci gratis HD kanale?
Pitanje za upucenije, drug hoce da predje na duo net paket (sad ima samo analognu i osnovni net paket). Koliko vidim cijena je 40 KM mjesecno, a prvih 6 mjeseci je 20 KM uz ugovor na 2 godine. Ima li jos nekih benefita i promotivnih bonusa? Negdje kao da vidjeh da ima i 6 mjeseci gratis HD kanale?
- House
#18856 Re: HS kablovska
Poštovani korisnici,
Ovim putem vas želimo informisati da je početak najavljenih povećanja internet brzina planiran za 1.6. tekuće godine. S tim u vezi, obavještavamo vas da će se upgrade mreže vršiti postepeno, te vas stoga unaprijed molimo za strpljenje i zahvaljujemo na suradnji.
HKB- net je nove internet pakete prilagodio svim Vašim potrebama ,te ćete s početnih 40 Mb/s, pa do čak 200 Mb/s u potpunosti zadovoljiti svoje svakodnevne potrebe.
S poštovanjam,
Vaš HKB-net
još uvijek ista brzina
- biggrin
#18857 Re: HS kablovska
ima li neko problema sa hs telefonijom zadnjih par dana? mogu svakoga da nazovem, ali mene kad zovu, telefon uredno zvoni dok se ne javim, a kad se javim ne cuje se nista.
btw.jel ovo znaci da je istina da je pusteno na koristenje vise brojeva nego sto ima tehnickih kapaciteta za njihovu kvalitetnu podrsku?
btw.jel ovo znaci da je istina da je pusteno na koristenje vise brojeva nego sto ima tehnickih kapaciteta za njihovu kvalitetnu podrsku?
- Benq
#18858 Re: HS kablovska
Kod mene tih problema nema.biggrin wrote:ima li neko problema sa hs telefonijom zadnjih par dana? mogu svakoga da nazovem, ali mene kad zovu, telefon uredno zvoni dok se ne javim, a kad se javim ne cuje se nista.
- Benq
#18860 Re: HS kablovska
Haha dobar ti smajliRaigor Stonehoof wrote:
- House
#18861 Re: HS kablovska
Raigor Stonehoof wrote:
nova brzina? ljubomoran sam
- Nogatrans
#18862 Re: HS kablovska
Koja ce to biti brzina na Kid 22 paketima kad se dese povecanja? I jedno pitanje,zar je moguce da se ne moze samo internet uzeti bez Tv-a,onaj lik rece navodno mora se i net i analogna uzeti sam net ne moze?

- crnivrag
#18863 Re: HS kablovska
Na Kid paketima neće doći do povećanja brzina, samo na Duo i Trio paketima.Nogatrans wrote:Koja ce to biti brzina na Kid 22 paketima kad se dese povecanja? I jedno pitanje,zar je moguce da se ne moze samo internet uzeti bez Tv-a,onaj lik rece navodno mora se i net i analogna uzeti sam net ne moze?![]()
Može se uzeti internet bez da koristiš TV, međutim i u tom slučaju moraš plaćati 15 KM za održavanje KKS sistema.
- Nogatrans
#18864 Re: HS kablovska
crnivrag wrote:Na Kid paketima neće doći do povećanja brzina, samo na Duo i Trio paketima.Nogatrans wrote:Koja ce to biti brzina na Kid 22 paketima kad se dese povecanja? I jedno pitanje,zar je moguce da se ne moze samo internet uzeti bez Tv-a,onaj lik rece navodno mora se i net i analogna uzeti sam net ne moze?![]()
Može se uzeti internet bez da koristiš TV, međutim i u tom slučaju moraš plaćati 15 KM za održavanje KKS sistema.
Hvala na odgovoru.Sto opet u konacnici znaci kao da placam analognu.
- crnivrag
#18865 Re: HS kablovska
Da, analogna TV ulazi u pretplatu na KKS sistem, međutim ti ne moraš koristiti analognu TV, ali moraš biti pretplaćen na KKS sistem, jer se putem njega isporučuje usluga interneta (pa i ostale usluge digitalne TV i telefonije).Nogatrans wrote:
- Nogatrans
#18866 Re: HS kablovska
A koja bi to cijena bila kad bi uzeo najnizi internet plus eto KKS?crnivrag wrote:Da, analogna TV ulazi u pretplatu na KKS sistem, međutim ti ne moraš koristiti analognu TV, ali moraš biti pretplaćen na KKS sistem, jer se putem njega isporučuje usluga interneta (pa i ostale usluge digitalne TV i telefonije).Nogatrans wrote:
- crnivrag
#18867 Re: HS kablovska
Najmanji internet paket je S paket koji košta 22 KM i u kojem dobiješ internet brzinu 10/1.5 Mbps ukoliko potpišeš ugovor na 12 mjeseci + 15 KM za KKS je 37 KM.Nogatrans wrote:
A koja bi to cijena bila kad bi uzeo najnizi internet plus eto KKS?
Međutim imaš Duo Net paket koji košta 39.90 KM i u kojem za više 2.90 KM dobiješ internet brzine 40/3 Mbps, D3 Start paket digitalne TV (preko 120 digitalnih TV kanala) + usluga D3GO (TV putem web browsera, android i IOS aplikacije) te dobijaš besplatan router, e-mail adresu u formatu [email protected], web hosting sa 1200 MB prostora na disku te mogućnost besplatnog korištenja UniFi mreže.
- Nogatrans
#18868 Re: HS kablovska
Hvala ti druze na informaciji odoh da malo to protabirim,a koliko sam svatio bit ce povecanje brzine na Telemachu?
- crnivrag
#18869 Re: HS kablovska
Da, počelo je povećanje brzine na Duo i Trio paketima od 01.06, pa najmanji Duo i Trio paketi imaju brzinu 40/3 Mbps, dok je na najvećim paketima brzina 150/6 Mbps.Nogatrans wrote:Hvala ti druze na informaciji odoh da malo to protabirim,a koliko sam svatio bit ce povecanje brzine na Telemachu?
- O'zone
- Globalni moderator
#18870 Re: HS kablovska
MH i HS kablovska wrote:.
Gospodo mada vas nema od prošlog mjeseca na forumu nadam se da bio neko bio ljubazan da mi riješi problem sa brzinom intereneta koje imam od jučerTelemach wrote:.

Ni nakon tri restartovanja modema od čega jedno duže od 3 sata situacija se nije promjenila...čak i ovaj speed test je trajao bolesno dugo. U pitanju je start paket koji bi trebao da garantuje brzinu od 10/1,5 Mbs a kao što vidite nisam ni blizu toga.
- MH i HS kablovska
#18871 Re: HS kablovska
Zdravo O'zone,O'zone wrote:MH i HS kablovska wrote:.Gospodo mada vas nema od prošlog mjeseca na forumu nadam se da bio neko bio ljubazan da mi riješi problem sa brzinom intereneta koje imam od jučerTelemach wrote:.
Ni nakon tri restartovanja modema od čega jedno duže od 3 sata situacija se nije promjenila...čak i ovaj speed test je trajao bolesno dugo. U pitanju je start paket koji bi trebao da garantuje brzinu od 10/1,5 Mbs a kao što vidite nisam ni blizu toga.
ljubazno Vas molimo da nam dostavite Vaše korisničke podakte u pp kako bismo provjerili sve što je potrebno za Vas.
- O'zone
- Globalni moderator
#18872 Re: HS kablovska
Poslat Vam je PPMH i HS kablovska wrote:Zdravo O'zone,O'zone wrote:MH i HS kablovska wrote:.Gospodo mada vas nema od prošlog mjeseca na forumu nadam se da bio neko bio ljubazan da mi riješi problem sa brzinom intereneta koje imam od jučerTelemach wrote:.
ljubazno Vas molimo da nam dostavite Vaše korisničke podakte u pp kako bismo provjerili sve što je potrebno za Vas.
LP
- dinao
#18873 Re: HS kablovska
I ja prelazim na Telemach DuoNet paket nakon 5 godina sa HS-om.
Imao sam onaj Kid8 paket + digitalna, ne znam tacno, znam da sam imao sportske kanale u HD i jos nekoliko.
Zna li neko da li mi ostaju ti kanali u HD?
Ona teta me smuntala preko telefona da predjem na telemach, pa me malo zbunila.
Spominjala mi je neki kraci period u kojem cu imati HD a poslije valjda ne..
Nadam se da grijesim.
Imao sam onaj Kid8 paket + digitalna, ne znam tacno, znam da sam imao sportske kanale u HD i jos nekoliko.
Nadam se da grijesim.
- Benq
#18874 Re: HS kablovska
Nakon prelaska na novi paket , dobit ces prvih mjesec dana sve kanale otkljucane i 3 odnosno 6mj HD paket , u zavisnosti na koliko potpises ugovor 12 ili 24mj.dinao wrote:I ja prelazim na Telemach DuoNet paket nakon 5 godina sa HS-om.
Nadam se da grijesim.
U DuoNet paketu imas Start paket kanala i 5HD kanala ( BHT1 HD , FaceTV HD , Hayat HD, N1 HD i Viasat Nature/History HD) , u KID8 paketu si imao internet 20/2 a prelaskom na DuoNet paket imas ces 40/3 i D3GO.
- dinao
#18875 Re: HS kablovska
Zeznuo sam se, nisam trebao prelazit ako gubim sportklub kanale u hd, dva fox-a u hd, history, nat geo,nat geo wild, discovery, n1, bbc earth hd, 24 kitchen hd, dtx hd..
Sta mi znaci tri mjeseca?..navlakusa obicna
Ustvari nisu jos dosli da mi zamjene modem i modul.
Ako stvarno gubim ove hd kanale, reci cu im da ne dolaze! Mislim internet je bio ok brzine za moje potrebe, a da izgubim ovoliko hd kanala radi brzeg neta i jos da mi je par markica skuplje, meni ne odgovara.
Sta mi znaci tri mjeseca?..navlakusa obicna
Ustvari nisu jos dosli da mi zamjene modem i modul.
Ako stvarno gubim ove hd kanale, reci cu im da ne dolaze! Mislim internet je bio ok brzine za moje potrebe, a da izgubim ovoliko hd kanala radi brzeg neta i jos da mi je par markica skuplje, meni ne odgovara.