FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
tutku

#18851 Re: FC Barcelona

Post by tutku »

MES QUE UN CLUB :thumbup:
Saian

#18852 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

oridjidji wrote:Najaci su mi ovi instant navijaci Barse, vole Barsu od ere Ronaldinho, Deco, Eto`o pa do danas, a prije su navijali za Juve, Milan, Borusiju, Bajern, pa kad su kurcu pale ove ekipe, evo ih najvatreniji navijaci Barse :D
Image

za lakse (s)(z)mirenje :D
HB_BHF

#18853 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Prezadovoljan sam... Svaka im čast. Moram priznati da sam se nadao prolazu, ali na ovaj način, apsolutno ne :D.
Ali treba tu napredovati još. Nije Milan ekipa koja je konkurisala za favorita LP. Barca je večeras samo popravila ono šta je trebala i ono šta se je očekivalo od njih već u prvoj utakmici.
Onaj pressing je kvaka.. Onako su prije 2 - 3 godine trčali skoro cijelu utakmicu. Jednim dijelom su to ponovili i večeras i odmah se vidi rezultat.
Ali eto nam brata Tita da to malo poslaže i opet smo glavni favorit za osvajanje LP! ;)

BTW
Image
5 0 5

#18854 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
p206

#18855 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

oridjidji wrote:
Realno, Barsa je u prvom mecu bila losa, ne toliko losa, koliko je Milan nocas bio los.
Barsa je odigrala pravu utakmicu, vidi se da je odmaranje Mesija urodilo plodom i covjek im je smjestio laka dva gola.
baš tako, to je to...
Još bi dodao da je Messi dao svoj doprinos da se izjednači rezultat, a za prolazak su i drugi morali dati koji gol. Ipak ekipa treba davati golove, a ne jedan igrač.
Logovan

#18856 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Image
:mrgreen: :mrgreen:
oridjidji

#18857 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Saian wrote:
oridjidji wrote:Najaci su mi ovi instant navijaci Barse, vole Barsu od ere Ronaldinho, Deco, Eto`o pa do danas, a prije su navijali za Juve, Milan, Borusiju, Bajern, pa kad su kurcu pale ove ekipe, evo ih najvatreniji navijaci Barse :D
Image

za lakse (s)(z)mirenje :D
hahahaha
nemamo se mi sta stidjeti ovoga poraza... meni taj rektalni gel ne treba, ali ekipi za kojoj navijam treba, barsa ih je nocas silovala doslovno :D

Medjutim da napomenem na jedno davno silovanje sampionske Barse i to u finalu lige prvaka, a vezana je za imena nocasnjih klubova, kada je cuvenom Johanu Krojfu i njegovoj svemirskoj Barsi trebao ovaj gel :D
skenderija04

#18858 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

gorgonzola wrote:Sta je sa fabregasom? Skenderija ti rece da je super igrac a gdje je veceras? Garant iscasio guzicne misice sjedeci ana klupi.
Polako @gorgonzola. Cesc je odlican igrac. U losoj je formi i izlazi iz povrede. Nije igrao isto kao sto nije igrao Puyol ili Alexis. Utakmia je zahtijevala nesto drugo. I Xavija smo cekali sedam godina....
don vito

#18859 Re: FC Barcelona

Post by don vito »

Ne znam cemu toliko odusevljenje igrom Barce kad je prolaz izboren individualnom kvalitetom igraca konkretno Messija i pojedinacnim greskama igraca Milana. Ovaj prilicno limitirani Milan ih je drzao u sahu, fakticki za 180 minuta Barca nije stvorila nijednu 100-posto sansu na nacin kako su protiv autobusa Celzija prosle godine imali po pet mrtvih zicera u obje utakmice. U prvoj utakmici u Milanu bez udarca na gol, veceras u prvom poluvremenu 3 udarca sa +16 metara od cega 2 gola, u drugom poluvremenu kiks odbrane Milana za 3:0 i kontra kad su ovi krenuli naprijed za 4:0. Da ne kazem da su oba Messijeva gola pala u najboljem mogucem trenutku pa nije bilo razloga za paniku kad se ganja rezultat. Ili da je na golu Milana prosjecni Abiati jer bi golman kalibra Neuera odbranio obje lopte. Odbrana uzas zivi, svaki prelazak centra Milana srce mi je stalo, Maskerano im namjesti sansu koji bi malo iskusniji igrac iskoristio i sve bi bilo gotovo. Prodati Sanceza, Maskerana i jos par igraca i dovesti dobrog stopera. Valjda su svi vidjeli da je Vilja tata-mata i mora imati mjesto u prvih 11. Ovih +13 u prvenstvu je veliko zavaravanje jer je ovogodisnja Barca puno losija od prosle sezone cak i dok je Viljanova bio na klupi. Sve jace utakmice bile su patnja (6xReal, 2xMilan), pa drvosjece Celtica imaju egal u medjusobnim susretima. Barca je u zadnje dvije godine sa Pepom u svakom takmicenju rezultatski (ali i igrom) imala pozitivan skor sa Realom izuzev nesretnog poraza u finalu kupa 2011. Ove godine: poraz u dvomecu Superkupa, poraz u dvomecu Kupa, bod u dvije utakmice prvenstva. Ono sto je ove sezone puno bolje je realizacija ali se do igre i sansi puno teze dolazi, a odbrana nije nista sigurnija. Ja nisam nimalo optimistican sto se tice Lige prvaka.
Bosanski_kralj

#18860 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

Kad u krupnom planu vidim Maskerana, Pedra, Alvesa, Sančeza, Buskeca ili Albu dođe mi da povraćam. Koja je to fukareština od igrača, bože zakloni :x :x
Last edited by Bosanski_kralj on 13/03/2013 00:13, edited 1 time in total.
omar little

#18861 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

Layne wrote:Mali ommare, jes' preživiO? :D
joj, brate, jedva!! infarkt dvije sekunde away!
ko to kaze, ko to laze da je barca mala!!!!!!
Logovan

#18862 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Bosanski_kralj wrote:Kad u krupnom planu vidim Maskerana, Pedra, Alvesa, Sančeza, Buskeca ili Albu dođe mi da povraćam. Koja je to fukareština od igrača, bože zakloni :x :x
Hajde mogu da shvatim za prvu petoricu ali zašto Alba? :?
HB_BHF

#18863 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Keep calm and trust Messi ;D

Zna li ko kad se tačno vraća Tito ?
Last edited by HB_BHF on 13/03/2013 00:16, edited 2 times in total.
hordash

#18864 Re: FC Barcelona

Post by hordash »

Image
Nije mu jasno nista :mrgreen:
Bosanski_kralj

#18865 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

_terminaš_ wrote:
Bosanski_kralj wrote:Kad u krupnom planu vidim Maskerana, Pedra, Alvesa, Sančeza, Buskeca ili Albu dođe mi da povraćam. Koja je to fukareština od igrača, bože zakloni :x :x
Zato što je i on počeo kupiti fore od ostalih navedenih.
povratnikk

#18866 Re: FC Barcelona

Post by povratnikk »

Bosanski_kralj wrote:
_terminaš_ wrote:
Zato što je i on počeo kupiti fore od ostalih navedenih.
Kompleksi ....
omar little

#18867 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

oridjidji wrote:Sve cestitke Barseloni, nakon prve utakmice gdje su igrali skroz neprepoznatljivo, Milan su danas zgazili. Svaka cast, nisam se nadao ovakvom porazu... Ali svaka cast jos jednom.

ziv bio, prijatelju. :)
5 0 5

#18868 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

biskvit je veceras osvojio 13 lopti, a nije izgubio nijednu.
5 0 5

#18869 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

FC Barcelona vs AC Milan 4-0 arapi su najbolji :-)
oridjidji

#18870 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

don vito wrote:Ne znam cemu toliko odusevljenje igrom Barce kad je prolaz izboren individualnom kvalitetom igraca konkretno Messija i pojedinacnim greskama igraca Milana. Ovaj prilicno limitirani Milan ih je drzao u sahu, fakticki za 180 minuta Barca nije stvorila nijednu 100-posto sansu na nacin kako su protiv autobusa Celzija prosle godine imali po pet mrtvih zicera u obje utakmice. U prvoj utakmici u Milanu bez udarca na gol, veceras u prvom poluvremenu 3 udarca sa +16 metara od cega 2 gola, u drugom poluvremenu kiks odbrane Milana za 3:0 i kontra kad su ovi krenuli naprijed za 4:0. Da ne kazem da su oba Messijeva gola pala u najboljem mogucem trenutku pa nije bilo razloga za paniku kad se ganja rezultat. Ili da je na golu Milana prosjecni Abiati jer bi golman kalibra Neuera odbranio obje lopte. Odbrana uzas zivi, svaki prelazak centra Milana srce mi je stalo, Maskerano im namjesti sansu koji bi malo iskusniji igrac iskoristio i sve bi bilo gotovo. Prodati Sanceza, Maskerana i jos par igraca i dovesti dobrog stopera. Valjda su svi vidjeli da je Vilja tata-mata i mora imati mjesto u prvih 11. Ovih +13 u prvenstvu je veliko zavaravanje jer je ovogodisnja Barca puno losija od prosle sezone cak i dok je Viljanova bio na klupi. Sve jace utakmice bile su patnja (6xReal, 2xMilan), pa drvosjece Celtica imaju egal u medjusobnim susretima. Barca je u zadnje dvije godine sa Pepom u svakom takmicenju rezultatski (ali i igrom) imala pozitivan skor sa Realom izuzev nesretnog poraza u finalu kupa 2011. Ove godine: poraz u dvomecu Superkupa, poraz u dvomecu Kupa, bod u dvije utakmice prvenstva. Ono sto je ove sezone puno bolje je realizacija ali se do igre i sansi puno teze dolazi, a odbrana nije nista sigurnija. Ja nisam nimalo optimistican sto se tice Lige prvaka.
Nemas potrebe da se bojis Real joj jos moze nesto, Juve eventualno i Bajern, ostale ekipe nisu dovoljno kvalitetne da je izbace iz lige prvaka. Jedino si ti ovu utakmicu koliko toliko realno sagledao, zaboravio si posljednju priliku koju je fulio Robinjo, tacnije Alba mu je izblokirao sut iz 85 minute, a koja je bila jedna od rijetkih koji su utakmicu ucinili neizvjesnom do njenoga samoga kraja. Sve u svemu Barsi svaka cast. Meni je zao Milana jer kao navijac Milana gledao sam utakmica u kojim se golema prednost ekipe koju volim i za koju navijam istopi bezveze. Niangova prilika je mogla prelomiti utakmicu u korist Milana, poslje toga je uslijedila kazna i Barsi je onda sve krenulo kako treba.
5 0 5

#18871 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

HB_BHF wrote:Keep calm and trust Messi ;D

Zna li ko kad se tačno vraća Tito ?
vraca se krajem marta, a bice spreman za tim u ls. da su veceras izgubili, ostao bi duze u ny.
Bosanski_kralj

#18872 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

povratnikk wrote: Kompleksi ....
Da sam spomenu Mesia, Iniestu, Puyola, možda bi se i radilo o komplekisamo. Ipak ovdje govorimo o nogometašima koji su uveli ciganiju u igru, tako da ti ta konstatacija ne stoji.
oridjidji

#18873 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Evo detalja iz Milanove svlacionice na poluvremenu, prenosi Riccardo Montolivo: " Niang je ušao u svlačionicu spuštene glave na kraju prvog dela. Sa nikime nije pričao, pitao sam ga što je bilo, što se desilo, on je samo odgovorio: 'oprostite'. "
marshall_bug

#18874 Re: FC Barcelona

Post by marshall_bug »

Bosanski_kralj wrote:
povratnikk wrote: Kompleksi ....
Da sam spomenu Mesia, Iniestu, Puyola, možda bi se i radilo o komplekisamo. Ipak ovdje govorimo o nogometašima koji su uveli ciganiju u igru, tako da ti ta konstatacija ne stoji.
To si ti njih zamjenio sa Pepeom i ostalim Mourinhovim ljubimcima?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
don vito

#18875 Re: FC Barcelona

Post by don vito »

oridjidji wrote:Nemas potrebe da se bojis Real joj jos moze nesto, Juve eventualno i Bajern, ostale ekipe nisu dovoljno kvalitetne da je izbace iz lige prvaka. Jedino si ti ovu utakmicu koliko toliko realno sagledao, zaboravio si posljednju priliku koju je fulio Robinjo, tacnije Alba mu je izblokirao sut iz 85 minute, a koja je bila jedna od rijetkih koji su utakmicu ucinili neizvjesnom do njenoga samoga kraja. Sve u svemu Barsi svaka cast. Meni je zao Milana jer kao navijac Milana gledao sam utakmica u kojim se golema prednost ekipe koju volim i za koju navijam istopi bezveze. Niangova prilika je mogla prelomiti utakmicu u korist Milana, poslje toga je uslijedila kazna i Barsi je onda sve krenulo kako treba.
Da je Niang dao gol utakmica tj. dvomec bi bio rijesen, to nema dileme. Uvukla bi se nervoza, a ova odbranbena linija Milana uopste nije lose izgledala, koliko su bili pokretljivi, udvajali Messija, istrcavali kontre i slicno. E, sad tu postoji genijalnost Messija i pojedinacne greske Milana, ali bi sa aktivnim rezultatom Milana bilo puno manje sansi da se dese obje stvari. Ovo sto je Milan igrao je svemirski fudbal za proslogodisnji Celzi u dvije utakmice sa Barcom, ali to je fudbal - kad se Vidiceva lopta od stative odbije Lopezu u ruku, a Modriceva od stative ode u mrezu.
Post Reply