Ukrajina
-
Captain Ahab
#18851 Re: Ukrajina
'Opolcenci' najavljuju veliku bitku kod Luhanska i kazu da ce razbiti Ukrajince pomocu 400 okopnih vozila naprotiv 260 ukrajinskih...
Армия Новороссии готова к грандиозному танковому сражению под Луганском. Со стороны ополчения собрано 400 единиц бронетехники. Укропы имеют больше 260.
http://vk.com/covnovorossia?w=wall-7311 ... 8d70c4b1ee
Masta moze svasta i ovo je propaganda, ali je interesantno da im sad od jednom nije problem reci da imaju 400 oklopnjaka.
Армия Новороссии готова к грандиозному танковому сражению под Луганском. Со стороны ополчения собрано 400 единиц бронетехники. Укропы имеют больше 260.
http://vk.com/covnovorossia?w=wall-7311 ... 8d70c4b1ee
Masta moze svasta i ovo je propaganda, ali je interesantno da im sad od jednom nije problem reci da imaju 400 oklopnjaka.
Last edited by Captain Ahab on 26/08/2014 22:05, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#18852 Re: Ukrajina
Ja odustajem od pracenja ovog rata ovo lud zbunjen nenormalan mislim na jednu bitku ide 1000 informacija iz prve ruke. Nista se ne zna o stvarnim desavanjima u tom ratu, ko vodi ko gubi, ko drzi sta, ko vodi uopste rat, ima 10 poginulih ima 10.000 poginulih u istoj Bitci. Mislim stvarno vise ne znam.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#18853 Re: Ukrajina
Eto pošteno...a sa druge strane imaš ove proevropske tradicionaliste Ukrajine:sanjin_1 wrote:
Pošteno, jebe me se za njima. Samo želim da vam kažem da svako onaj ko podržava ruske fašiste u Ukraini podržava ove divljake sa slike koji su u našoj bliskoj prošlosti pobili desetine hiljada nevinih duša po BiH. I svako ko podržava ove sa slike neprijatelj je Bosne i Hercegovine...

Iskoristili pacovi na svim stranama svojih pet minuta dok brod tone. Ko je sad tu lud, ko zbunjen, a ko normalan....
- General War
#18854 Re: Ukrajina
Lajavikrelac wrote:Eto pošteno...a sa druge strane imaš ove proevropske tradicionaliste Ukrajine:sanjin_1 wrote:
Pošteno, jebe me se za njima. Samo želim da vam kažem da svako onaj ko podržava ruske fašiste u Ukraini podržava ove divljake sa slike koji su u našoj bliskoj prošlosti pobili desetine hiljada nevinih duša po BiH. I svako ko podržava ove sa slike neprijatelj je Bosne i Hercegovine...
Iskoristili pacovi na svim stranama svojih pet minuta dok brod tone. Ko je sad tu lud, ko zbunjen, a ko normalan....
Moze li ti pomoci "brojcana nadmoc"?

- General War
#18855 Re: Ukrajina
General War wrote:Lajavikrelac wrote:Eto pošteno...a sa druge strane imaš ove proevropske tradicionaliste Ukrajine:sanjin_1 wrote:
Moze li ti pomoci "brojcana nadmoc"?

(nuto kod ruskih antifasista Obraz zastava u prvom safu
- Domaci izdajnik
#18856 Re: Ukrajina
Poenta priče je koja govna više smrde ovi demokratski ili ovi separatski necisti? Isto sranje drugo pakovanje....idu mi na živce dvostruki aršini i nakaradna pamet 
- General War
#18857 Re: Ukrajina
I u cemu se ogledaju dvostruki arsini u ukrajinskom pitanju kad vec to pominjes?Lajavikrelac wrote:Poenta priče je koja govna više smrde ovi demokratski ili ovi separatski necisti? Isto sranje drugo pakovanje....idu mi na živce dvostruki aršini i nakaradna pamet
Da li po tebi okupacija teritorije Ukrajine i podrska seprataistima od strane rusije opravdana postojanjem nacistickog pokreta u ukrajini?
- dječak sa šibicama
#18858 Re: Ukrajina
Novoazovsk, borbe u toku
- Domaci izdajnik
#18859 Re: Ukrajina
Ne nego kad svi nazivaju ove separatiste fašisti, pa fašisti a ovi gori od njih...i drugo ta teritorija nije okupirana, ti ljudi tamo žive oduvijek. Isto kao i Srbi u Krajini, to što se Srbija miješala i podjarivala sranje ne čini ih okupatorima.
-
Avetinho
#18860 Re: Ukrajina
Zaboravio otimacinu Krima? Hoces da kazes da bi bilo sasvim OK otkinuti komad Hrvatske i dodati je Srbiji, jer i tamo zive ljudi oduvijek.Lajavikrelac wrote:Ne nego kad svi nazivaju ove separatiste fašisti, pa fašisti a ovi gori od njih...i drugo ta teritorija nije okupirana, ti ljudi tamo žive oduvijek. Isto kao i Srbi u Krajini, to što se Srbija miješala i podjarivala sranje ne čini ih okupatorima.
- Domaci izdajnik
#18861 Re: Ukrajina
Krim je bio Rusija do 50tih....a nisu ga oteli narod se sam izjasnio na referendumu, isto kao i narod u BIH 1992. I Krim baš nije za poređenje, pošto Ukrajina klepa finu lovu od zakupa baze Ruskoj mornarici godinama....
- General War
#18862 Re: Ukrajina
Pod okupacijom sam mislio na Krim...koji je prisajedinjen RF...a u epitete sto jedni drugima daju o tome nemam stav jer to ostavljam ukrajincima i rusima da rijese to sa njima.Avetinho wrote:Zaboravio otimacinu Krima? Hoces da kazes da bi bilo sasvim OK otkinuti komad Hrvatske i dodati je Srbiji, jer i tamo zive ljudi oduvijek.Lajavikrelac wrote:Ne nego kad svi nazivaju ove separatiste fašisti, pa fašisti a ovi gori od njih...i drugo ta teritorija nije okupirana, ti ljudi tamo žive oduvijek. Isto kao i Srbi u Krajini, to što se Srbija miješala i podjarivala sranje ne čini ih okupatorima.
- Challenger__
#18863 Re: Ukrajina
Hajde Boga ti Krelac. Ovdje se na temi prave budale a svi znaju koliko je sati: Jebe se zapadu za Ukrajinu, ciljaju Rusiju. Međutim, dobili su *urac (kako Obuma, Biden i Konjska Faca tako njihovi navijači) i sada kmeče: "fašisti, agresija, okupacija, aneksija".

Neka se žale Obumi i ekipi.
Last edited by Challenger__ on 26/08/2014 22:25, edited 1 time in total.
- General War
#18864 Re: Ukrajina
A ha...a tu lezi zec...pa bio je referendum i u RSK. a tamo su bili srbi gotovo 100% kad su nogirali hrvate, i 1995 vice versa...Lajavikrelac wrote:Krim je bio Rusija do 50tih....a nisu ga oteli narod se sam izjasnio na referendumu, isto kao i narod u BIH 1992. I Krim baš nije za poređenje, pošto Ukrajina klepa finu lovu od zakupa baze Ruskoj mornarici godinama....
- dječak sa šibicama
#18865 Re: Ukrajina
https://www.facebook.com/dostali.hvatit?fref=ts
Semenchenko, komandant bataljona Nac garde Donbas, moli za pomoc, zove Crveni kriz u pomoc, imaju puno ranjenih i mrtvih u Ilovajsku.
Strasno dobro stoje ukri, ocito.
Semenchenko, komandant bataljona Nac garde Donbas, moli za pomoc, zove Crveni kriz u pomoc, imaju puno ranjenih i mrtvih u Ilovajsku.
Strasno dobro stoje ukri, ocito.
- Domaci izdajnik
#18866 Re: Ukrajina
Ok Generale nismo se razumjeli
mislio sam da ciljaš na ove oko Luganska.
Slažem se i sa tobom Cheli
Može se i tako reći. Slažem se.Simurg wrote:Ako ćemo slijediti ikakva načela, npr. ona primjenjivana u razrješenju balkanske krize, onda svakako ljudi iz istočnih ukrajinskih oblasti imaju pravo na samodefiniranje u okviru Ukrajine kao npr. RS u BiH i takodjer i Krim ima legitimno pravo na nezavisnost i pripojenje Rusiji kao npr. Kosovo.I što je najzanimljivije, Rusija u ovom slučaju vodi politiku suprotstavljenu srpskim interesima na Kosovu, ako se gleda sa pozicije načela.
Samo što RSK nije bila priznata država nego samoproklamovana, a Rvati lijepo proglase stanovnike da su okupatori i agresori pa ih lijepo najure iz njihove zemlje, nešto kao Turci Kurde i Jermene...jel to po PS-u?General War wrote:A ha...a tu lezi zec...pa bio je referendum i u RSK. a tamo su bili srbi gotovo 100% kad su nogirali hrvate, i 1995 vice versa...
Slažem se i sa tobom Cheli
- General War
#18867 Re: Ukrajina
Kmece, kmece jastaChallenger__ wrote:Hajde Boga ti Krelac. Ovdje se na temi prave budale a svi znaju koliko je sati: Jebe se zapadu za Ukrajinu, ciljaju Rusiju. Međutim, dobili su *urac (kako Obuma, Biden i Konjska Faca tako njihovi navijači) i sada kmeče: "fašisti, agresija, okupacija, aneksija".
There is a growing number of Russian regulars that has fought or died not in Ukraine according to Russian government:
14 soldiers of the 45th Regiment of Special Purpose Airborne Division died on vacation

Several soldiers of 76th Chernigov Airborne Division from Pskov were buried on August 25th. Russian army has blamed a detonation of ammo. Ukrainian journalists posted on August 21th circumstantial evidence of presence of the Pskov paratroopers in Gorliovka near Luhansk. Putin awarded the Order of Suvorov to 76th Chernigov Airborne Division several days ago.

http://slon.ru/fast/russia/v-pskove-...-1147710.xhtml
http://politota.d3.ru/comments/587835/
0 members of the 331st Regiment of 98th Airborne Division has bean captured near village of Dzerkal'ne, Amvrosiivs'kyi district, Donetsk Oblast, they entered Ukraine by accident says Russian ministry of defense. They were captured 21 kilometers from the borders, 30 kilometers from the city of Donetsk.
Bice da su one crnomorske plaze opasnije od Ukrajinskog fronta
- Domaci izdajnik
#18868 Re: Ukrajina
Sa malom razlikom da je narod na Krimu uglevnom oduševljeno pristao da se pripoji Rusiji. Niko ih nije natjerao protiv njihove volje i oružanom silom, pa sami ukrajinski pripadnici OS su prelazili na njihovu stranu sve sa avionima i brodovima.
- General War
#18869 Re: Ukrajina
MA ja ba uzmi sto ti srcu drago...Simurg wrote:U geostrateškim razrješavanjima to i jeste sasvim normalno. Ako pogledaš u knjige, naći ćeš tamo Herceg Novi, Istru, Vojvodinu, Trst,Sandžak, Edirne / Jedrene....i stotine takvih područja koja su odkidana i pripajana nekome...Zaviri malo tamo u ćitabe....Avetinho wrote:Zaboravio otimacinu Krima? Hoces da kazes da bi bilo sasvim OK otkinuti komad Hrvatske i dodati je Srbiji, jer i tamo zive ljudi oduvijek.
-
5 0 5
#18870 Re: Ukrajina
Ne sjećam se dobro, ali zar nije Rusija organizirala taj referendum poslije okupacije. Koliko znam, u tom trenutku je Krim bio ukrajinski. Pa je valjda red bio da Ukrajina organizuje taj referendum. Ili ne?Lajavikrelac wrote:Sa malom razlikom da je narod na Krimu uglevnom oduševljeno pristao da se pripoji Rusiji. Niko ih nije natjerao protiv njihove volje i oružanom silom, pa sami ukrajinski pripadnici OS su prelazili na njihovu stranu sve sa avionima i brodovima.
- dječak sa šibicama
#18871 Re: Ukrajina

Ostaci ukrajinske 95. brigade kod Amvrosivke
- General War
#18872 Re: Ukrajina
Bilo opste narodno veselje...tako sam cuoLajavikrelac wrote:Sa malom razlikom da je narod na Krimu uglevnom oduševljeno pristao da se pripoji Rusiji. Niko ih nije natjerao protiv njihove volje i oružanom silom, pa sami ukrajinski pripadnici OS su prelazili na njihovu stranu sve sa avionima i brodovima.
jebes zakone, sporazume i povelje.- Challenger__
#18873 Re: Ukrajina
dječak sa šibicama wrote:
Ostaci ukrajinske 95. brigade kod Amvrosivke
- Domaci izdajnik
#18874 Re: Ukrajina
Okupacije? Pa tamo je Ruska vojska i mornarica još od 17845 0 5 wrote:Ne sjećam se dobro, ali zar nije Rusija organizirala taj referendum poslije okupacije. Koliko znam, u tom trenutku je Krim bio ukrajinski. Pa je valjda red bio da Ukrajina organizuje taj referendum. Ili ne?
- dječak sa šibicama
#18875 Re: Ukrajina
Nego, sta su se dogovorili Porosenko i Putin u Minsku? vidim slike, Porosenko namrgodjen.
Nisu mu valjda saveznici zabili noz u ledja, jel jos Melika propagira federalizaciju?
Prodase li Poljaci one jabuke?
Nisu mu valjda saveznici zabili noz u ledja, jel jos Melika propagira federalizaciju?
Prodase li Poljaci one jabuke?