Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
omar little

#18851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

__Phoenix__ wrote:Čuvajmo twitter upoznate političare kao zjenicu oka svog!
a i organizirat internet gerilu zna vrlo dobro. srusice fejsbuk stranice za podrsku radoncica u cas oka. :D
shibonja

#18852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

It_is_a_Leclerc wrote:Super vijest o Mirzinom dolasku u DF. Ipak se radi o najaktivnijem zastupniku u Parlamentu Federacije u prošlom mandatu, sa najvećim brojem diskusija, inicijativa, itd., a bio je inicijator Zakona o volontiranju mladih i izmjena Zakona o mladima FBIH, koji za cilj imaju popraviti status mladih u BiH. Nadam se da će organi DF-a pristati da ga imenuju na neku izvršnu funkciju, kako bi pokazao šta može :)

Sa druge strane, većina profesionalnih kritičara DF-a i ljudi koji lažu da su glasali za DF, ne mogu dobaciti ni do savjeta mjesne zajednice. Toliko.
Upravo :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#18853 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

VjecitiStudent wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Koji je to "zakleti" SDA-ovac prešao u DF ?

Stranka se ne dobija na rođenju. Ljudi, pogotovo mlađi, sa puno emocija ulaze u politiku i sasvim je razumljivo da se razočaraju u neke stranke, pojedince, sisteme. Ipak, bila bi ogromna šteta izgubiti te mlade, koji su dokazali i pokazali kako su sposobni i radišni, i kako znaju raditi svoj posao. Opet kažem, stranka = uvjerenje, a uvjerenja se mijenjaju. Samo idioti i sljepci sjede u vozu koji ne ide u pravcu u kome oni žele.
Smijat ili plakat nakon ovakvih komentara.
Pinđo, Mehmedić i pola sarajevskog SBiHa je sad u DFu.
Da li sam ja i u jednoj rečenici spomenuo SBiH ? Hajd vrati se. polahko i pročitaj...
VjecitiStudent

#18854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:
VjecitiStudent wrote:

Stranka se ne dobija na rođenju. Ljudi, pogotovo mlađi, sa puno emocija ulaze u politiku i sasvim je razumljivo da se razočaraju u neke stranke, pojedince, sisteme. Ipak, bila bi ogromna šteta izgubiti te mlade, koji su dokazali i pokazali kako su sposobni i radišni, i kako znaju raditi svoj posao. Opet kažem, stranka = uvjerenje, a uvjerenja se mijenjaju. Samo idioti i sljepci sjede u vozu koji ne ide u pravcu u kome oni žele.
Smijat ili plakat nakon ovakvih komentara.
Pinđo, Mehmedić i pola sarajevskog SBiHa je sad u DFu.
Da li sam ja i u jednoj rečenici spomenuo SBiH ? Hajd vrati se. polahko i pročitaj...
SBiH-SDA, drastična razlika.
It_is_a_Leclerc

#18855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Pol_Pot wrote:

A samo ljudi bez obraza i morala su danas nacionalisti a sutra socijaldemokrati.

Jesu se pokazali kao sposobni i radišni nema šta. Znaju raditi svoj posao :lol: :lol: :lol:
A ko je u ovoj priči nacionalista ? SBB ? SBB je populistička stranka, kao Stranka pet zvijezdica u Italiji, i nema veze s nacionalizmom. Nije veliki prelazak iz SBB-a u DF jer obje stranke su u 90 % programskih pitanja i stavova identične. Veliki je prelaz kad iz SDP-a kome su puna usta BIH, odeš u PDP čiji je stav - "što manje BiH, to bolje", kao Slobodan Popović, a kao razlog navedeš da "želiš biti dio veće priče". :)

Dašta je nego sposoban i radišan. DF treba da bude sretna i ponosna, što nakon izbornog uspjeha, u svoj tabor dobija čovjeka koji je - a) po statistikama najaktivniji zastupnik u federalnom Parlamentu, odnosno - čovjek sa najviše inicijativa, pitanja, diskusija, amandmana, b) predlagač više zakona između kojih i Zakon o volontiranju koji je usvojen i zahvaljujući kojem mnogi nezaposleni mogu volontirati i to im se boduje kao radni staž, v) predlagač izmjena Zakona o mladima, d) član više međunarodnih inicijativa, seminara, bla-bla...
VjecitiStudent

#18856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pol_Pot wrote:

A samo ljudi bez obraza i morala su danas nacionalisti a sutra socijaldemokrati.

Jesu se pokazali kao sposobni i radišni nema šta. Znaju raditi svoj posao :lol: :lol: :lol:
A ko je u ovoj priči nacionalista ? SBB ? SBB je populistička stranka, kao Stranka pet zvijezdica u Italiji, i nema veze s nacionalizmom. Nije veliki prelazak iz SBB-a u DF jer obje stranke su u 90 % programskih pitanja i stavova identične. Veliki je prelaz kad iz SDP-a kome su puna usta BIH, odeš u PDP čiji je stav - "što manje BiH, to bolje", kao Slobodan Popović, a kao razlog navedeš da "želiš biti dio veće priče". :)

Dašta je nego sposoban i radišan. DF treba da bude sretna i ponosna, što nakon izbornog uspjeha, u svoj tabor dobija čovjeka koji je - a) po statistikama najaktivniji zastupnik u federalnom Parlamentu, odnosno - čovjek sa najviše inicijativa, pitanja, diskusija, amandmana, b) predlagač više zakona između kojih i Zakon o volontiranju koji je usvojen i zahvaljujući kojem mnogi nezaposleni mogu volontirati i to im se boduje kao radni staž, v) predlagač izmjena Zakona o mladima, d) član više međunarodnih inicijativa, seminara, bla-bla...
UstajMujo, "ljevica" te zove. :-)

SBB je prije svega šupačka stranka, stranka prebjega, šupaka i oportunista, moguće ih je porediti samo sa SBiH-om na ovom svijetu.
omar little

#18857 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

http://www.avaz.ba/clanak/152231/ustamu ... m-izborima

:D

p.s.

inace, jako je zanimljiva cinjenica da ovaj forum blokira portale, recimo, radiosarajeva i deponije a fahro serbez obitava. :D
Pol_Pot

#18858 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pol_Pot »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pol_Pot wrote:

Nacionalisti se odnosilo na SDA. SBB, možda nemaju nacionalističku retoriku, ustvari imaju suprotnu. Ali to su smao šarene laže, svi mi dobro znamo ko je Fahrudin Radončić, i svi mi znamo da mu niko nije valjao kao porodica Izetbegović, koju je kvalitetno ispljuvo u toku predizborne. Pa se poslje izbora ušutio u nadi da će još šta ušićarit. E za takvog lika se godinama ovaj mladi progresivac bio spreman i pred metak baciti.

Sve ove inicijative, zakoni, bla bla... sve je to mrtvo slovo na papiru, bacanje prašine u oči a mi smo se ovde toliko svega nagledali da nas se time ne može kupiti(barem mene). Nama treba dosljednost, ljudi koji će stajat iza svojih stavova, iza svojih izbora, pa makar i po cijenu smanjenog unosa janjetine. Nagledali smo se godina i godina političkih transfera, i ja se ne sjećam niti jednog koji je u konačnici završio pozitivno. Komšić je zadnji primjer, bilo je svima drago kad je otišao iz SDP-a, ali vrijeme je pokazalo da je isti kao i bivši mu patron Zlaja. U par deka razlike.
madner

#18859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ja sam pak cuo da je htio malo puno Mirza, pa zato nije bilo mjesta u prvom timu. No haj. :D
Banksy

#18860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ja sam pak čula da se zamjerio Fahrinom šuri, baždi, štalimujeveć Fehimu Škaljiću.
I obično su u ovakvim slučajevima u pitanju lični odnosi.

Kakogod, grešku je napravio Fahro. Ovo saopćenje je dokaz tome. Da je nevažan niko se ne bi oglasio.
StupskaBitanga

#18861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Naravno da ovo saopštenje nema veze s vezom
VjecitiStudent

#18862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Ja sam pak čula da se zamjerio Fahrinom šuri, baždi, štalimujeveć Fehimu Škaljiću.
I obično su u ovakvim slučajevima u pitanju lični odnosi.

Kakogod, grešku je napravio Fahro. Ovo saopćenje je dokaz tome. Da je nevažan niko se ne bi oglasio.
Bazična struka - predsjedavajući Predstavničkog doma FBiH :-)
Prvo, uspostavljen je osnovni kriterij da ključna mjesta na listama nose ljudi vrlo realizirani u svojim bazičnim strukama.
Zato su prednost dobili gospodin Damir Arnaut, donedavni ambasador BiH u Australiji, inače poznati pravni ekspert koji je pravo doktorirao u SAD i aktivno učestvovao u Ganićevoj i Divjakovoj odbrani. Prednost je dobila i Edita Đapo, bivša zamjenica ministra finansija u Vijeću ministara BiH, i ona je jedina osoba iz BiH koja je doktorirala makroekonomiju u Tokiju.

Također, prednost u odnosu na Ustamujića dobio je Fehim Škaljić, koji je 2010. godine imao bolji izborni rezultat od njega i bio je vrlo uspješan predsjedavajući Predstavničkog doma FBiH. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/152231/ustamu ... 84OEK.dpuf
No, ništa se nije poremetilo, samo je jedan karijeristički šupak napustio jednu šupačku stranku i prešao u drugu, zakon održanja takvih na svijetu.
Banksy

#18863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
samo je jedan karijeristički šupak napustio jednu šupačku stranku i prešao u drugu, zakon održanja takvih na svijetu.
Iskustvo nam govori da su takvi otprilike svi koje gledamo zadnjih 20 godina. Ovaj bar nešto vrijedi.

Osim Arnauta i I. Dervoz, ja u ovom trenutku kod Fahre više ne vidim nigdje nikog s tri čiste.

(Što je, istina, opet više nego što ih je u DF-u :mrgreen: )
shibonja

#18864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

Nek glumica ima prednost :D
mirsek

#18865 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirsek »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pol_Pot wrote:

Ako sve to bude radio naredne 4 godine a da ne bude kmecio i trazio neku funkciju onda se moze reci da to ne radi radi licnih interesa.
Kao sto je neko prije spomenuo, nudio se on prije i poslije fahre SDA , ovi ga otkacili i onda on presao u stranku gdje su mu ponudili ODMAH mjesto na listi za federalni parlament.
Umjesto da bude zahvalan sto su mu u startu ponudili takvo visoku poziciju i dati mu je sa 2600 osvojenih glasova on htio da ga lansiraju kao nosioca liste za PSBIH
Malo je macku i govedja glava.
Ovi iz SBB valjda nisu bili debili kao sto je SDP pa da na listu za PSBIH stavljaju osebujne studentice koje ne prolaze ni na opstinskim izborima.
Meni nije jasno koji covjek napusta mjesto u NOKIJI i to solidnu poziciju da bi se bavio politikom osim neko koji hoce brzo i na supljak da se ostvari i obogati.
Moze mu se skinuti kapa za aktivnost u parlamentu ali ga smatrati postenim i altruistom a ne samo notornim karijeristom i oportunistom, to moze samo neko ko je teski naivac.
mirsek

#18866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirsek »

Pol_Pot wrote: Nacionalisti se odnosilo na SDA. SBB, možda nemaju nacionalističku retoriku, ustvari imaju suprotnu. Ali to su smao šarene laže, svi mi dobro znamo ko je Fahrudin Radončić, i svi mi znamo da mu niko nije valjao kao porodica Izetbegović, koju je kvalitetno ispljuvo u toku predizborne. Pa se poslje izbora ušutio u nadi da će još šta ušićarit. E za takvog lika se godinama ovaj mladi progresivac bio spreman i pred metak baciti.

Sve ove inicijative, zakoni, bla bla... sve je to mrtvo slovo na papiru, bacanje prašine u oči a mi smo se ovde toliko svega nagledali da nas se time ne može kupiti(barem mene). Nama treba dosljednost, ljudi koji će stajat iza svojih stavova, iza svojih izbora, pa makar i po cijenu smanjenog unosa janjetine. Nagledali smo se godina i godina političkih transfera, i ja se ne sjećam niti jednog koji je u konačnici završio pozitivno. Komšić je zadnji primjer, bilo je svima drago kad je otišao iz SDP-a, ali vrijeme je pokazalo da je isti kao i bivši mu patron Zlaja. U par deka razlike.
:thumbup: Bio je spreman da se bori dok se nadao mjestu nosioca liste za PSBIH.
omar little

#18867 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

ovo saopcenje sbb-a je smijesno ali je logican korak, preventiva i udaranje temelja narativu koji zele spinovati. ustamujic se nema sta zaliti, kad je avaz politicke protivnike razvlacio po novinama on se nije ogradjivao niti prigovarao. sad nek malo kusa fahrinu juhicu s druge strane stola. :D
sarajlija80

#18868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sarajlija80 »

Komsic je pokazo ko je i sta je i otkrio svoje pravo populisticko lice ,sve sto je rekao ,pogazio je ,i neka je na njegovu stetu i stetu njegovih pulena ,sramno je ono sto je uradio svojim glasacima ,on je osnovo stranku da docveka on i dio njeg.ljudi kaku taku penziju jer on se sa 50+ godina ne moze nigdje zaposliti kao i slicni njemu i ocigledno je namjera da penziju dzoive u politickim klupa foteljama kako god hocete.

Imao sam nade u ovoga covjeka,da je covjek od rijeci da ce nesto pokusati uciniti ,ali sam se grdno prevario iako nisam glaso za njih , a opet budimo realni on je toga svjestan bio od pocetka , da sam nista nece moci uciniti i da ce moci koalirati ,jer nema teoretske sanse da osvoji glasove poput vuciceve stranke u Srbiji da komotno moze samostalno uspostavi vlast,jer ovo je nakaradna drzava,znao je to od pocetka da ce Sda biti nezaobilazna u kolaicijama ,a opet je narodu bacao prah u oci i govorio drugacije.Neka je sam je se popisao na sve ono sto je raja imala ii onog malo pozitvnog pozitvnog,o njemu ,pa iako je bio pupulista uvijek.
HM 2011

#18869 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

sarajlija80 wrote:Komsic je pokazo ko je i sta je i otkrio svoje pravo populisticko lice ,sve sto je rekao ,pogazio je ,i neka je na njegovu stetu i stetu njegovih pulena ,sramno je ono sto je uradio svojim glasacima ,on je osnovo stranku da docveka on i dio njeg.ljudi kaku taku penziju jer on se sa 50+ godina ne moze nigdje zaposliti kao i slicni njemu i ocigledno je namjera da penziju dzoive u politickim klupa foteljama kako god hocete.

Imao sam nade u ovoga covjeka,da je covjek od rijeci da ce nesto pokusati uciniti ,ali sam se grdno prevario iako nisam glaso za njih , a opet budimo realni on je toga svjestan bio od pocetka , da sam nista nece moci uciniti i da ce moci koalirati ,jer nema teoretske sanse da osvoji glasove poput vuciceve stranke u Srbiji da komotno moze samostalno uspostavi vlast,jer ovo je nakaradna drzava,znao je to od pocetka da ce Sda biti nezaobilazna u kolaicijama ,a opet je narodu bacao prah u oci i govorio drugacije.Neka je sam je se popisao na sve ono sto je raja imala ii onog malo pozitvnog pozitvnog,o njemu ,pa iako je bio pupulista uvijek.
Populizam i popularni ljudi donose glasove - glasovi donose vlast......

Ti si jedan glas manje ali populizam donosi više od jednog glasa više....

Rezultati populizma su 0..... to je problem...
pumica

#18870 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

omar little wrote:http://www.avaz.ba/clanak/152231/ustamu ... m-izborima

:D

p.s.

inace, jako je zanimljiva cinjenica da ovaj forum blokira portale, recimo, radiosarajeva i deponije a fahro serbez obitava. :D
:lol:
Ostala postavka u setingsu otkako je vela bio na klixu :lol:
Elem kad napises fahroncic pretvara se u ...
:roll:
It_is_a_Leclerc

#18871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Najjači su mi ovi što nešto zamjeraju DF-u, kao - "izdali ste birače", bla-bla, a ljudi nemaju dana jednog niti na jednoj funkciji. De malo sabura, čekajte da se počne raditi, pa ako ne bude išlo, pljuvat ću i ja s vama. Al' ovo nadmjeno, nebodersko, pseudo-urbano - "Fuj, otišli sa SDA" i pritom ne uviđanje notorne činjenice da je DF ŽK preuzela na sebe ogromnu odgovornost i spriječila da se vlast ovdje ponovo formira dvije godine, fakat postaje iritantno.

Što se Ustamujića tiče, mogao je on ovaj mandatni period provesti u Austriji u sklopu ovog međunarodnog projekta na kojem je angažovan, u vezi jugoistočne Evrope, a tiče se mladih, nešto tako. Al' nije. I hvala Bogu na tome. A što se prelaska u DF tiče, sasvim je razumljivo razočarenje u SBB-u. Ipak, izgubiti po CCI-jevoj statistici najboljeg parlamentarca u FBIH nije baš lako. Al' dobro.. Razišli se stavovi, Ustamujić odlučio da ne želi u tom pravcu, i to je to. Narodu ni u džep, ni iz džepa.
StupskaBitanga

#18872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Znači li ovo da je DF u Mostaru pristao na podjelu grada na više opština što je uvod u zvaničnu podjelu grada?
fosna2014

#18873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

StupskaBitanga wrote:Znači li ovo da je DF u Mostaru pristao na podjelu grada na više opština što je uvod u zvaničnu podjelu grada?
Hoće li oni biti vlast u HNK?
omar little

#18874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

fosna2014 wrote:
StupskaBitanga wrote:Znači li ovo da je DF u Mostaru pristao na podjelu grada na više opština što je uvod u zvaničnu podjelu grada?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/postignu ... /141212129
fosna2014

#18875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

omar little wrote:
fosna2014 wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/postignu ... /141212129
Auuuuuu, nadam se da su ušli u koaliciju da bi onda spriječili podjelu grada. Inače ...
Post Reply