Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Sodom1

#18826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Da nisi Bozo Vreco ? Mozda ljudi imaju nesto licno protiv tebe.
Danas isto baba neka ispred mene vozi Polo , ne zna u koju bi traku , ljevu ili desnu , pa gazi liniju.
AmirBaa

#18827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

danas u spici (pola 5) dzip pretice kolonu u tunelu na ciglanama i onda jos jednom dole prema kruznom :-) imam i sliku ali mi bas mrsko u ova doba prebacivat na racunar i postavljati :)
kariko

#18828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kariko »

Sodom1 wrote:Da nisi Bozo Vreco ? Mozda ljudi imaju nesto licno protiv tebe.
Danas isto baba neka ispred mene vozi Polo , ne zna u koju bi traku , ljevu ili desnu , pa gazi liniju.
Imao je brate priliku ovaj prvi da mi kaze u lice ako ima nesto licno protiv mene, izasao sam ja iz auta, samo sto mu nije izgleda odgovarala poluteska kategorija pa je razgulio...
Travnički Noćni Šetač

#18829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

kariko wrote:Ma brate ja ne znam jesam li ja baksuz ili koji klinac, citav zivot imao sam fobiju od te voznje i dugo sam izbjegavao polaganje da bi na kraju popustio ove godine kad mi je buraz rekao hajde vise koji ti je, a poklopilo mi se tako da sam imao i pare da kupim noviji auto...
Uzeo polozio sve od prve nekom nafakom i bez stele, kupio auto i presretan bio sto sam napokon uspio slomiti u sebi tu fobiju i sad mi se zgadilo sve...cim vide to P na autu odma izlivi nekih frustracija jer eto vozim po ogranicenju.

Na potezu od priblizno jednog kilometra gdje je skola, bolnica, djecije igraliste, 4-5 pjesackih prelaza...zanci bukvalno svi od instruktora do prijatelja su mi rekli da tu dionicu nikada ne vozim vise od 35-40 jer stalno neko od pjesaka izleti ne gledajuci...idem tako kad se idiot zalijepi za mene, pa onda krenu da me obilazi spustio prozor psuje mi i P i skolu...u tom trenutku iz pekare izlaze djeca neka, i trceci pravo na pjesacki kreten jedva zakoci, sekunda da ih zgazi oboje...

Par dana poslije idem iz Sa, noc, vozim kod Vranduka 80...obidje me golf 2, koceci spusti me na 50kmph...zalijepi mi se iza golf 3 puko mi covjek duga i obojca sviraju masu nesto, onda me ovaj kreten u trojci poceo preticati, pa trznu na mene jedva sam ostao na cesti...rodica bila samnom isprepadala se cura, samo sto nije pocela plakati.

Eno auto pred kucom nisam ga upalio 20 dana, fuj na sta ja nalijecem jbt.
Ma gluposti su na cesti svakodnevna stvar.... namršti se , pokazi im odgovarajuci prst i produzi dalje...
zdruzdjo

#18830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

AmirBaa wrote:......... bas mrsko u ova doba prebacivat na racunar i postavljati :)

I ne moras
https://postimages.org
JavierBosnia

#18831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Logovan wrote:
A još gori su mi oni koji sviraju autoškoli, odnosno nekome ko je na obuci.
Ako je iko skoro bio na obuci onda sam to ja, prije 2 god polozio. Znam kako je sve.
Ali ima instruktora levata, reci kandidatu da ne moze voziti 25kmh i 30 glavnom. Nek slobodno stisne gas.
Mene je moj ruzio jer sam napravio guzvu i kolonu iza sebe, usporavas kaze saobracaj.

Kod merkatora na AP, svrakino, kod hifine pumpe, cekam trolu i gledam. Autoskola hoce skrenuti iz pravca dobrinje dole prema policijskoj stanici.
Trajalo js to podugo, semafor kad se zatvori ndko iz sporedne ulice krene i nikako. Suvozac iza autoskole izasao i zaustavio saobracaj da prodje.
Instruktoru ruka na prozoru, zavaljen
Zar nije idiotizam?
nlt

#18832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nlt »

kariko wrote:Ma brate ja ne znam jesam li ja baksuz ili koji klinac, citav zivot imao sam fobiju od te voznje i dugo sam izbjegavao polaganje da bi na kraju popustio ove godine kad mi je buraz rekao hajde vise koji ti je, a poklopilo mi se tako da sam imao i pare da kupim noviji auto...
Uzeo polozio sve od prve nekom nafakom i bez stele, kupio auto i presretan bio sto sam napokon uspio slomiti u sebi tu fobiju i sad mi se zgadilo sve...cim vide to P na autu odma izlivi nekih frustracija jer eto vozim po ogranicenju.

Na potezu od priblizno jednog kilometra gdje je skola, bolnica, djecije igraliste, 4-5 pjesackih prelaza...zanci bukvalno svi od instruktora do prijatelja su mi rekli da tu dionicu nikada ne vozim vise od 35-40 jer stalno neko od pjesaka izleti ne gledajuci...idem tako kad se idiot zalijepi za mene, pa onda krenu da me obilazi spustio prozor psuje mi i P i skolu...u tom trenutku iz pekare izlaze djeca neka, i trceci pravo na pjesacki kreten jedva zakoci, sekunda da ih zgazi oboje...

Par dana poslije idem iz Sa, noc, vozim kod Vranduka 80...obidje me golf 2, koceci spusti me na 50kmph...zalijepi mi se iza golf 3 puko mi covjek duga i obojca sviraju masu nesto, onda me ovaj kreten u trojci poceo preticati, pa trznu na mene jedva sam ostao na cesti...rodica bila samnom isprepadala se cura, samo sto nije pocela plakati.

Eno auto pred kucom nisam ga upalio 20 dana, fuj na sta ja nalijecem jbt.
eto oni se rodili ''naučeni'' ( očigledno se vidi iz priloženog da pojma nemaju), pusti to samo vozi
Optimist

#18833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Ko ti je kriv kad stvaras guzvu po cesti pa ti se desavaju takve stvari.

Isto kad ide kolona magistralom i svi manje vise u toj koloni drze neki isti razmak izmedju vozila. Eh tu se nadje neki pametnjakovic koji drzi poveci razmak nego svi ostali. Onda se njemu sa sporednih puteva ubacuju vozaci koji se ukljucuju ili skrecu negdje. On se ziv istrza kocenjem, kako sebe tako i ostale iza sebe. Ovih dana mi se nekoliko puta ponovila ista situacija, a ja uvijek iza toga sto vec ionako veliku guzvu i kolonu dodatno rasteze.
Bakir1

#18834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Nerviraju me ljudi koji misle da se citav svijet vrti oko njih...
Samo on treba proci kroz zeleno niko vise na dunjaluku.
A ja sam ovih dana u niskom letu najebo sam se majke svima takvima....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Bakir1 wrote: A ja sam ovih dana u niskom letu najebo sam se majke svima takvima....
i ja jutros svim debilnim guslacima sto voze 30 ,a ispred njih rupa po 200m .
i onim sto krecu sa semafora ko da im je zgrada zavezana za auto...
nivla

#18836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nivla »

ovim sa seljonima svaki dan govorim “jebo vam kinez majku”, jebe se njima sto ne vidis jer te zaslijepe bilo da ti dolaze u susret ili voze iza tebe, za ove sa rastimanim i upaljenim dugim/kratkim svjetlima ne znam sta bih rekao, ali valjda malo i policija treba raditi i ako nista redovno slati na tehnicki pregled takve pacijente
Sodom1

#18837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Zasto bi to milicija radila? Po danu nemas svetla , cenera kazna , u padze i to je to :D
Zoya

#18838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zoya »

Duga svjetla me nerviraju. Pa to zaista nema smisla..
Throttle

#18839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Iza mene u koloni od Viteza do Kaonika vozi Astra J sa maglenkama. Upalim zadnje, nista. Magle nigdje :roll:
Travnički Noćni Šetač

#18840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ta Astra je na tom dijelu redovna sa maglenkama... neki mrsavi golobradić...
NediM17

#18841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Danas preteknem jednog gospodina, ostala mu upaljena duga. Upalim i ugasim zadnju maglenku, i ugasi duga, te blicne u znak izvinjenja. Rispekt za takve vozace. :thumbup:

@Trotl i Travnicki, ne smetaju vala prednje maglenke, ne znam cemu praviti dramu oko toga. Koristim ih iskljucivo u slucaju prijeke potrebe, ali udaraju u cestu i realno ne smetaju niti vozacu ispred, niti onima koji dolaze u susret.
Throttle

#18842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Od ovog smetaju, il su dignute il rasipaju svjetlo. Izgleda da ima i neke blinkere na sajbi koliko sam vidio dok smo stajali na semaforu
NediM17

#18843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Throttle wrote:Od ovog smetaju, il su dignute il rasipaju svjetlo. Izgleda da ima i neke blinkere na sajbi koliko sam vidio dok smo stajali na semaforu
To je onda neki cuner, od takvih me nista ne cudi, pa ni da maglenke ubijaju u oci. :lol:
Throttle

#18844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Ne znam fakat, na kraju oborim retrovizore i laganica. Da sam bio sam vjerovatno bih ga propustio pa popalio sve. Da vozi prvi pa upalio ne bi me iznenadilo, ne zna cestu, slabo vidi itd. Al vozis peti u koloni sa 10-15m razmaka od auta ispred i upalis maglenke. Doduse, moju zadnju je gledao cijelo vrijeme :D
Sodom1

#18845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Ne znam zašto raja toliko drami za prednje maglenke
Throttle

#18846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Ja dramim, kako kazete, jer mi smetaju. Kao i dignuta svjetla, kao i duga. Zadnja maglenka mi ne smeta jer se odmaknem i vozdra. A budalu sa zadnjeg branika nije lahko skinut na cesti na kojoj sam bio. Na kraju, to je s razlogom prekrsaj. Nije bilo smanjene vidljivosti. To sto krezubu stoku zaboli sto nekog ubi preko retrovizora je vec drugi problem za izucavanje
Sodom1

#18847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Zadnja ne smeta prednja smeta :sax:
Da i to čujem
drug_profi

#18848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja u tim situacijama malo podignem retrovizore. Ne mnogo, tako da se taj odbljesak njemu vraca u oci, a ja i dalje mogu da ih koristim ako se malo nagnem, ako zatrebaju.
Travnički Noćni Šetač

#18849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

NediM17 wrote:Danas preteknem jednog gospodina, ostala mu upaljena duga. Upalim i ugasim zadnju maglenku, i ugasi duga, te blicne u znak izvinjenja. Rispekt za takve vozace. :thumbup:

@Trotl i Travnicki, ne smetaju vala prednje maglenke, ne znam cemu praviti dramu oko toga. Koristim ih iskljucivo u slucaju prijeke potrebe, ali udaraju u cestu i realno ne smetaju niti vozacu ispred, niti onima koji dolaze u susret.
Nisam ja rekao da smetaju , samo kazem da vidim cesto tu Astru i stalno su joj upaljene maglenke...
Meni je zadnja maglenka ometanje i ona mi smeta...
...
Inace upaljene maglenke vise nisu prekrsaj...
Sodom1

#18850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Jel se ovde govori o prednjim maglenkama kad ti ljuda ide u susret ili kad vozi iza tebe?
Post Reply