Mandarinac, taj klub nema vise nista sa tim gradom. Novi statut, nova prica i sistem rada.Jimmy McNulty wrote:Oni bolan traze da sredstva koje Grad daje Celiku
svake godine vise ne daje njima nego Poreznoj na reprogram
bogte jebo isto da pricamo na mandarinskom
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#18826 Re: Zeničani
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#18827 Re: Zeničani
Tarik, Robert (portparol), psiholog (nezz ime), sluzbeno lice (nezz ime), Satorovic i svi ostali clanovi UO su trenutno na volonterskoj bazi. Dakle svi novi koji su dosli, a koji ce otic poslije SkupstinesmartXL wrote:Imas skupstinu, upravni odbor, nadzorni odbor. Nije samo Tarik tu (svaka njemu cast al jedini je on tu volonter ostali primaju place i naknade)
Znaci poslije te skupstine, jedni ce vladat i upravljat finansijama a grad vraca dugovanja koja su nastala od bivsih uprava...
Ima, zasto su onda sve stranke potpisale Memorandum daako se Status osvoji da ce Grad preuzet obavezu reprograma na sebe?channel10 wrote:Mandarinac, taj klub nema vise nista sa tim gradom. Novi statut, nova prica i sistem rada.Jimmy McNulty wrote:Oni bolan traze da sredstva koje Grad daje Celiku
svake godine vise ne daje njima nego Poreznoj na reprogram
bogte jebo isto da pricamo na mandarinskom
- likce
#18828 Re: Zeničani
Sada sam procitao ovaj izvjestaj Radne grupe za Celik.
Moje misljenje je da je ova radna grupa pokrenula stvari sa mrtve tacke i ako je njihov pristup iskren(bez lopovluka) da bi grad zenica trebao da im pomogne. Koliko vidim,ovi ljudi se stvarno trude, cak su izborili i izmjene zakone o reprogramu obaveza prema poreznoj upravi za sportska drustva jer je po mojoj spoznaji krajni rok za otpis kamata prema poreznoj upravi bio 31.12'16(ovo znam jer radim u firmi koja je koristila reprogram).
U sustini oni traze da grad zenica preuzme na sebe obaveze prema poreznoj upravi u visini 2.5 miliona a kamate se otpisuju u iznosu 2,7 miliona.
To bi uradili na nacin da im pomognu u ovoj godini posto je prelazna u iznosu od 600 hiljada km - cifra od 300 hiljada km za obaveze prema poreznoj, a 300 hiljada km za tekuce poslovanje dok ne uspiju privuci sponzore itd.U svakoj narednoj godini pocev od 2018 grad zenica bi im uplacivao 300 hiljada km za obaveze prema poreznoj( to je ovo sto je neko napisao oko 21.000 km mjesecno). Znaci oni traze u ovoj prelaznoj godini 300 hiljada km da im se pomogne za tekuce poslovanje, a od 2018 su prepusteni sami sebi.
Ako cemo realno gledati ova uprava i ova radna grupa nisu napravili ova dugovanja nego su ih preuzeli, to je bilo zateceno stanje.Ljudi se bore da isprave tude greske, lopovluke, nerad itd.
Jedini nacin da Celik uspije jeste da grad prihvati ove obaveze prema poreznoj jer se samo na taj nacin mogu odblokirati racuni i time se otvara put za strane investitore, donacije, sponzorstva itd sto je trenutno nemoguce.
Ja bi ovo odobrio ali opet kazem ako je ova uprava postena i iskrena jer stvarno nikog od njih neznam licno da bih mogao reci nece ukrasti ili slagati.
Evo zakljucak radne grupe:
Moje misljenje je da je ova radna grupa pokrenula stvari sa mrtve tacke i ako je njihov pristup iskren(bez lopovluka) da bi grad zenica trebao da im pomogne. Koliko vidim,ovi ljudi se stvarno trude, cak su izborili i izmjene zakone o reprogramu obaveza prema poreznoj upravi za sportska drustva jer je po mojoj spoznaji krajni rok za otpis kamata prema poreznoj upravi bio 31.12'16(ovo znam jer radim u firmi koja je koristila reprogram).
U sustini oni traze da grad zenica preuzme na sebe obaveze prema poreznoj upravi u visini 2.5 miliona a kamate se otpisuju u iznosu 2,7 miliona.
To bi uradili na nacin da im pomognu u ovoj godini posto je prelazna u iznosu od 600 hiljada km - cifra od 300 hiljada km za obaveze prema poreznoj, a 300 hiljada km za tekuce poslovanje dok ne uspiju privuci sponzore itd.U svakoj narednoj godini pocev od 2018 grad zenica bi im uplacivao 300 hiljada km za obaveze prema poreznoj( to je ovo sto je neko napisao oko 21.000 km mjesecno). Znaci oni traze u ovoj prelaznoj godini 300 hiljada km da im se pomogne za tekuce poslovanje, a od 2018 su prepusteni sami sebi.
Ako cemo realno gledati ova uprava i ova radna grupa nisu napravili ova dugovanja nego su ih preuzeli, to je bilo zateceno stanje.Ljudi se bore da isprave tude greske, lopovluke, nerad itd.
Jedini nacin da Celik uspije jeste da grad prihvati ove obaveze prema poreznoj jer se samo na taj nacin mogu odblokirati racuni i time se otvara put za strane investitore, donacije, sponzorstva itd sto je trenutno nemoguce.
Ja bi ovo odobrio ali opet kazem ako je ova uprava postena i iskrena jer stvarno nikog od njih neznam licno da bih mogao reci nece ukrasti ili slagati.
Zaključak
Iz svega navedenog jasno je da su problemi NK Čelik Zenica veliki te da predstoje mnogi izazovi pred njegovim trenutnim ali i svim budućim rukovodstvima za njegov oporavak. Ipak, klub kao simbol Zenice ne smije biti prepušten nestanku i ne pružiti mu se podrška kada konačno po prvi put u posljednjih 20 godina pokušava da ispravi greške iz prošlosti i vrati se u svoju zajednicu iz koje je potekao i zbog koje egzistira.
Podrška Grada Zenice treba da bude velika u ovom krucijalnom momentu i da klub pomogne da uspostavi mehanizme putem kojih će moći djelovati na tržištu. Primarni je cilj potpisivanje i servisiranje reprograma javnih dugovanja prema FBiH i BiH kao i otpis dugovanja prema javnim preduzećima Grada Zenice.
Tokom ove takmičarske sezone ali i budžetske godine klub se nalazi u značajnom rezultatskom ali i finansijskom zaostatku u odnosu na druge klubove tako da će podrška klubu od strane Grada Zenice i u finansijskom smislu biti krucijalna u očuvanju statusa jednog od najboljih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini. Relegacija iz Premijer lige BiH nije tragedija no jeste direktan udar na čast i status Grada Zenice koji se diči svojim statusom sportskog grada te bi bio jedini grad domaćin neke od reprezentacije u Evropi koji istu ugošćava na stadionu niželigaša.
Radna grupa se u svom radu trudila da sve svoje poslove izvrši temeljito i časno u interesu lokalne zajednice te da ponovo pokaže da su promjene u Zenici moguće – samo tako možemo graditi zdravije priče koje su našem društvu prijeko potrebne.
U Zenici, 13. marta 2017. god.
Sanja Renić Almir Babajić Armin Mujkić
Damir Bradarac Adnan Nuhagić
Tarik Ajanović Haris Turkić Željko Pejić
-
channel10
#18829 Re: Zeničani
Prvo, zasto presucujes da je to potpisano? Drugo, jel to Fudo potpisao ili bivsa vlast?
Ako je Fudo, onda neka ispostuje.
- Ajatolah_
#18830 Re: Zeničani
Grad je i dosad finansirao Čelik. Tih 300-tinjak hiljada KM godišnje je manje od 1% gradskog budžeta. Kad konačno, nakon svih ovih godina raznih malverzacija kroz klub, trošenje tih sredstava postaje transparentno (po novoj statutarnoj obavezi kluba), odjednom postaje problem i finansiranje.channel10 wrote:Ma niste vi dobro, nikako.
Znaci ipak ono gore stoji. Ljudi bi da vladaju, a da to sve neko drugi placa.
Mislim OK, legitimno je i imati mišljenje da Grad ne treba nikako podržavati sportske kolektive, ali ne kontam zašto se, nakon godina kriminala, sad odjednom to počelo dovoditi u pitanje kad bi stvari kao i mogle krenuti nekim zdravijim tokom. Ko je dosad vladao, a ko plaćao?
Ljudi koji su izvojevali donošenje ovog statuta ne "bi da vladaju", nego su samo omogućili da se do "vladanja" dođe nekakvim normalnim procesom, a ne stranačkim linijama ili kako već.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#18831 Re: Zeničani
Svi su potpisali osim SDA naravno.channel10 wrote:Prvo, zasto presucujes da je to potpisano? Drugo, jel to Fudo potpisao ili bivsa vlast?
A sad Kelestura, Renic i SDA-ovci najvise opstruiraju
-
channel10
#18832 Re: Zeničani
Znaci traze da Grad vrati cijeli dug.fetic wrote:Sada sam procitao ovaj izvjestaj Radne grupe za Celik.
Zaključak
Iz svega navedenog jasno je da su problemi NK Čelik Zenica veliki te da predstoje mnogi izazovi pred njegovim trenutnim ali i svim budućim rukovodstvima za njegov oporavak. Ipak, klub kao simbol Zenice ne smije biti prepušten nestanku i ne pružiti mu se podrška kada konačno po prvi put u posljednjih 20 godina pokušava da ispravi greške iz prošlosti i vrati se u svoju zajednicu iz koje je potekao i zbog koje egzistira.
Podrška Grada Zenice treba da bude velika u ovom krucijalnom momentu i da klub pomogne da uspostavi mehanizme putem kojih će moći djelovati na tržištu. Primarni je cilj potpisivanje i servisiranje reprograma javnih dugovanja prema FBiH i BiH kao i otpis dugovanja prema javnim preduzećima Grada Zenice.
Tokom ove takmičarske sezone ali i budžetske godine klub se nalazi u značajnom rezultatskom ali i finansijskom zaostatku u odnosu na druge klubove tako da će podrška klubu od strane Grada Zenice i u finansijskom smislu biti krucijalna u očuvanju statusa jednog od najboljih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini. Relegacija iz Premijer lige BiH nije tragedija no jeste direktan udar na čast i status Grada Zenice koji se diči svojim statusom sportskog grada te bi bio jedini grad domaćin neke od reprezentacije u Evropi koji istu ugošćava na stadionu niželigaša.
Radna grupa se u svom radu trudila da sve svoje poslove izvrši temeljito i časno u interesu lokalne zajednice te da ponovo pokaže da su promjene u Zenici moguće – samo tako možemo graditi zdravije priče koje su našem društvu prijeko potrebne.
U Zenici, 13. marta 2017. god.
Sanja Renić Almir Babajić Armin Mujkić
Damir Bradarac Adnan Nuhagić
Tarik Ajanović Haris Turkić Željko Pejić
Godisnje 300 000. I tu im ostaje 50 i kusur hiljada.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#18833 Re: Zeničani
Momci su poslali upit o sponzorstvu na preko 100 adresa dosad. Odazvalo se samo 5-6. Ostatak ne smije od SDA
ITC se odjednom sjetio neka potrazivanja iz boga pitaj kad
Momci nailaze na toliko prepreka da je to strasno
-
channel10
#18834 Re: Zeničani
To je realno smijesna cifra za grad, ali postoji problem kod finansiranja ako Grad nema nikakvog uticaja na vodjenje tog kluba. Ako te Grad finansira, onda treba da uziva i neke benfite od svega toga. Ne mozes njemu nabaciti obaveze, a ovamo boli te qrc sta cemo i kako cemo (jer ce jednom doci i do toga).Ajatolah_ wrote:Grad je i dosad finansirao Čelik. Tih 300-tinjak hiljada KM godišnje je manje od 1% gradskog budžeta. Kad konačno, nakon svih ovih godina raznih malverzacija kroz klub, trošenje tih sredstava postaje transparentno (po novoj statutarnoj obavezi kluba), odjednom postaje problem i finansiranje.channel10 wrote:Ma niste vi dobro, nikako.
Mislim OK, legitimno je i imati mišljenje da Grad ne treba nikako podržavati sportske kolektive, ali ne kontam zašto se, nakon godina kriminala, sad odjednom to počelo dovoditi u pitanje kad bi stvari kao i mogle krenuti nekim zdravijim tokom. Ko je dosad vladao, a ko plaćao?
Ljudi koji su izvojevali donošenje ovog statuta ne "bi da vladaju", nego su samo omogućili da se do "vladanja" dođe nekakvim normalnim procesom, a ne stranačkim linijama ili kako već.
Da li Grad ima ili moze imati nekod udjela u klubu itd?
-
channel10
#18835 Re: Zeničani
Toga ce ti sad biti koliko hoces. Sad ce SDA puleni opstruirati i rusiti klub na sve moguce nacine. Najbolji je potrazivanje dugova i obustava sponzorstava.Jimmy McNulty wrote:Momci su poslali upit o sponzorstvu na preko 100 adresa dosad. Odazvalo se samo 5-6. Ostatak ne smije od SDA
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
-
smartXL
#18837 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote: Tarik, Robert (portparol), psiholog (nezz ime), sluzbeno lice (nezz ime), Satorovic i svi ostali clanovi UO su trenutno na volonterskoj bazi. Dakle svi novi koji su dosli, a koji ce otic poslije Skupstine

U administraciji ti je samo Tarik volonter. Treneri i ostali nisu bitni jer se ne uplicu u vodjenu kluba, donosenje odluka vezano iz sfere poslovanja etc.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#18838 Re: Zeničani
Druze volonteri su svi 100%. Garantujem.
- Ajatolah_
#18839 Re: Zeničani
Bh. klubovi nisu privatni da se može imati "udio" u vlasništvu nad njima.channel10 wrote:To je realno smijesna cifra za grad, ali postoji problem kod finansiranja ako Grad nema nikakvog uticaja na vodjenje tog kluba. Ako te Grad finansira, onda treba da uziva i neke benfite od svega toga. Ne mozes njemu nabaciti obaveze, a ovamo boli te qrc sta cemo i kako cemo (jer ce jednom doci i do toga).Ajatolah_ wrote:Grad je i dosad finansirao Čelik. Tih 300-tinjak hiljada KM godišnje je manje od 1% gradskog budžeta. Kad konačno, nakon svih ovih godina raznih malverzacija kroz klub, trošenje tih sredstava postaje transparentno (po novoj statutarnoj obavezi kluba), odjednom postaje problem i finansiranje.channel10 wrote:Ma niste vi dobro, nikako.
Da li Grad ima ili moze imati nekod udjela u klubu itd?
Normalno je da Grad finansira nešto što se prepozna kao od značaja za društvenu zajednicu iako nije "vlasnik" toga. Subvencioniraju se i privatni poljoprivrednici naprimjer, finansira se udruženje slijepih i slabovidnih lica iako je i to UG kao i Čelik, udruženje Roma, stipendiraju se studenti i tako dalje.
- likce
#18840 Re: Zeničani
Jeste, traze da grad zenica otplati komletan dug. Opet napominjem, trenutna uprava ili radna grupa koja je transparetno objavila sve ove podatke nije napravila ovaj dug nego traze rjesenje.channel10 wrote: Znaci traze da Grad vrati cijeli dug.
Ja nisam upoznat sa poslovanjem Celika prethodnih godina, ali drugovi forumasi kazu da se i prije davalo Celiku mnogo para i da se nezna gdje su.Ko je tada bio u upravi i ko ih je tamo postavio....... upravo isti grad zenica odnosno sda....... sto dalje nalaze zakljucak da je grad(citaj sda) (ne)upravljanjem i (ne)raspolaganjem finansijama sama napravila ovaj porezni dug.
Imam osjecaj da je NK Celik bio zadnjih godina dobra ves masina za pranje para.
- kamberovica polje
#18841 Re: Zeničani
Zadnjih 20 godina najvjerovatnije.fetic wrote:Jeste, traze da grad zenica otplati komletan dug. Opet napominjem, trenutna uprava ili radna grupa koja je transparetno objavila sve ove podatke nije napravila ovaj dug nego traze rjesenje.channel10 wrote: Znaci traze da Grad vrati cijeli dug.
Ja nisam upoznat sa poslovanjem Celika prethodnih godina, ali drugovi forumasi kazu da se i prije davalo Celiku mnogo para i da se nezna gdje su.Ko je tada bio u upravi i ko ih je tamo postavio....... upravo isti grad zenica odnosno sda....... sto dalje nalaze zakljucak da je grad(citaj sda) (ne)upravljanjem i (ne)raspolaganjem finansijama sama napravila ovaj porezni dug.
Imam osjecaj da je NK Celik bio zadnjih godina dobra ves masina za pranje para.
- Ja_Ja
#18842 Re: Zeničani
Meni je strasnije da tipovi poput channela nisu nasli za shodno da procitaju izvjestaj sa linka koji sam postavio zajedno sa dokumentima prije tri stranice, a aktivno se pisu nabuloze i licna misljenja koja se poturaju kao cinjenice.
Ti ljudi koji rade trenutno oko kluba su na jedan najtransparentniji nacin u izvjestaju iznijeli citavo stanje u Celiku i svako ko procita zna tacno sta traze, koliko traze, gdje bi ti novci isli, kako bi isli. I sve ono sto se u zadnje dvije stranice ovdje razglaba bez volje da se procita 10tak stranica teksta.
Kao sto sam ranije i rekao, grad nije vlasnik Celika, Celik je udruzenje gradjana kao i svako drugo. S pravnog aspekta grad nema nikakvih obaveza sto se tice Celika, te pomazu Celik kao i svako drugo udruzenje. Sa moralnog aspekta grad isto tako nema nikakve obaveze, no stranke koje su vodile grad, a samim tim i Celik u poslijednjih 25 godina (SDA) imaju i te kakve obaveze jer su ga oni i njihovi kadrovi doveli do ivice propasti. A oni se danas najvise opiru promjenama.
Misljenja sam da grad treba da bude garant reprograma duga te novac koji su do sada davali samo nastave davati prema poreznoj upravi direktno ako je to moguce ili indirektno ali kontrolirano kroz klub (onako kako se predlaze u izvjestaju). Ukoliko i kada dodje do privatizacije kluba, grad bi mogao da ukalkulise i svoj dio i nekako povrati ulozeni novac.
Obicne su gluposti piskarati o nekakvoj vladavini u klubu, i da neko zeli da vlada a da ne placa. To moze napisati samo neko ko je sjedio na ocima i sa zatvorenim usima u poslijednjih 2 i po godine.
Ti ljudi koji rade trenutno oko kluba su na jedan najtransparentniji nacin u izvjestaju iznijeli citavo stanje u Celiku i svako ko procita zna tacno sta traze, koliko traze, gdje bi ti novci isli, kako bi isli. I sve ono sto se u zadnje dvije stranice ovdje razglaba bez volje da se procita 10tak stranica teksta.
Kao sto sam ranije i rekao, grad nije vlasnik Celika, Celik je udruzenje gradjana kao i svako drugo. S pravnog aspekta grad nema nikakvih obaveza sto se tice Celika, te pomazu Celik kao i svako drugo udruzenje. Sa moralnog aspekta grad isto tako nema nikakve obaveze, no stranke koje su vodile grad, a samim tim i Celik u poslijednjih 25 godina (SDA) imaju i te kakve obaveze jer su ga oni i njihovi kadrovi doveli do ivice propasti. A oni se danas najvise opiru promjenama.
Misljenja sam da grad treba da bude garant reprograma duga te novac koji su do sada davali samo nastave davati prema poreznoj upravi direktno ako je to moguce ili indirektno ali kontrolirano kroz klub (onako kako se predlaze u izvjestaju). Ukoliko i kada dodje do privatizacije kluba, grad bi mogao da ukalkulise i svoj dio i nekako povrati ulozeni novac.
Obicne su gluposti piskarati o nekakvoj vladavini u klubu, i da neko zeli da vlada a da ne placa. To moze napisati samo neko ko je sjedio na ocima i sa zatvorenim usima u poslijednjih 2 i po godine.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#18843 Re: Zeničani
Kud cete dalje, duzni su JP Groblje?
Neko familiju kop'o na račun Čelika.
Neko familiju kop'o na račun Čelika.
-
enkoo83
#18844 Re: Zeničani
To su ciste gluposti i širi neko dezinformacije.pare od članski idu Čeliku a ne NGG-u i svako ko misli drukčije da je nije zdrave pameti.Grad nema obavezu pravnu ali grad je nabio taj dug.Trenutna garnitura u klubu je privremeno tu do skupštine kluba gdje će članovi da biraju nove ljude u klubu ako se potpise reprogram i te price hoće da vladaju su za malu djecu.Ovi postavljeni ugovori su jos od ranije npr Demiri se jos vodi kao uposlenik Čelika i prima platu i to se nista promjeniti nemoze do skupštine kluba jer je primarni cilj trenutno rukovodeći ljudi u klubu potpis reprograma i opstanak Čelika.Mustang1 wrote:Fudo ne da pare jer NGG ne da pare. Ja mislim da ovo nece na dobro.
- commendatore
#18845 Re: Zeničani
ne znam sto bi to fk celik morao biti iznad zakona? pronevjereni milioni koji su davani od mojih poreza i sad da ja vracam od svojih poreza necije pronevjerene milione ponovo?
ma nemoj,.... nek propadne.... ako nece bit tuzbi i istraga finansijske policije nek propada..,.,
moji starci su placali 45 godina uredno poreze i doprinose i imaju 400 maraka penzije ko bijednici..... sto bi to neko morao da bude gospodin.... gasi klub - nek igraju djeca amateri za 0 maraka radi dokazivanja i cao.....
kad je mogo juventus igrat u 2. ligi i glasgov rendzers u 4-5.oj sto bi celik bio izuzetak.....
a o navijackom licemjerju da ne pricam.... godinama su bojkotovali utakmice i preko noci im celik bio ok.... ma nemoj....
ma nemoj,.... nek propadne.... ako nece bit tuzbi i istraga finansijske policije nek propada..,.,
moji starci su placali 45 godina uredno poreze i doprinose i imaju 400 maraka penzije ko bijednici..... sto bi to neko morao da bude gospodin.... gasi klub - nek igraju djeca amateri za 0 maraka radi dokazivanja i cao.....
kad je mogo juventus igrat u 2. ligi i glasgov rendzers u 4-5.oj sto bi celik bio izuzetak.....
a o navijackom licemjerju da ne pricam.... godinama su bojkotovali utakmice i preko noci im celik bio ok.... ma nemoj....
-
channel10
#18846 Re: Zeničani
Mogu finansirati, ali ne moraju. Ponavljam po ko zna koji put: u redu je da Grad pomaze klub, ali da vraca cjelokupni dug, to nema smisla.
Zasto se u klubu ne trznu, pa kazu eto placat cemo i mi barem 30 posto, jer je to njihov dug, a ne dug Grada.
Neka im pomognu prvu godinu dvije i da im odblokiraju racune da mogu raditi, pa onda neka se bore kao sto su to i trazili.
Ono sto mi ne ide u glavu je to da hoce napustiti klub, nakon sve one hajke na SDA i stare uprave. Ako su se izborili za novi statut, zasto se sad povlace? Neka rade u klubu za platu kao sto bi to radili negdje drugo. Ako zarade milion, neka sebi isplacuju koliko god hoce. Gdje se gubi ta ljubav prema klubu?
Ona koju su iskazali prlikom rusenja starog sistema i uvodjenja novog.
Zasto se u klubu ne trznu, pa kazu eto placat cemo i mi barem 30 posto, jer je to njihov dug, a ne dug Grada.
Neka im pomognu prvu godinu dvije i da im odblokiraju racune da mogu raditi, pa onda neka se bore kao sto su to i trazili.
Ono sto mi ne ide u glavu je to da hoce napustiti klub, nakon sve one hajke na SDA i stare uprave. Ako su se izborili za novi statut, zasto se sad povlace? Neka rade u klubu za platu kao sto bi to radili negdje drugo. Ako zarade milion, neka sebi isplacuju koliko god hoce. Gdje se gubi ta ljubav prema klubu?
Ona koju su iskazali prlikom rusenja starog sistema i uvodjenja novog.
- Casual's
#18847 Re: Zeničani
Protesti za Čelik su okupili 6.000 građana, protesti protiv Mittala po 500, sviđalo se to osobama kao što su channel10 ili ne.
-
channel10
#18848 Re: Zeničani
Nisam procitao, a ocito nisam ni trebao jer ne mogu da shvatim da se trazi da Grad vraca dug nekoga ko vise nema veze sa tim klubom. Ne znam da li si dovoljno star, ali nekad je bila jedna fina emisija na tv-u koja se zvala "Trazili ste, gledajte". Cim ste se odvojili od sise, sisa vise nema veze sa vama. Nije vam nista duzna i to je to.Ja_Ja wrote:Meni je strasnije da tipovi poput channela nisu nasli za shodno da procitaju izvjestaj sa linka koji sam postavio zajedno sa dokumentima prije tri stranice, a aktivno se pisu nabuloze i licna misljenja koja se poturaju kao cinjenice.
- kamberovica polje
#18849 Re: Zeničani
Kako koji protesti...oni 2012. ili 13. (ne sjećam se više) su skupili više od 10 000.Casual's wrote:Protesti za Čelik su okupili 6.000 građana, protesti protiv Mittala po 500, sviđalo se to osobama kao što su channel10 ili ne.
- ExNihilo
#18850 Re: Zeničani
Ako je tačan podatak da se 700 ljudi učlanilo, time je grad rekao svoje o Čeliku i bez referenduma. To nije ni 1% građana.